captain_oveur 10470 Публикувано: 20 септември, 2016 Сподели Публикувано: 20 септември, 2016 (редактирано) Ку-ку! Пловдив има за вас изкушение, на което не можете да откажете! Понеже легендата със символите е малко апокрифна - пускам я тук: Ще се видим на No.59! Редактирано 20 септември, 2016 от captain_oveur 3 Връзка към мнение
Добри 6857 Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Разбрахте ли за новооткрития медальон-мозайка - голяма розетка с изображение на паун от IV в. в Голямата раннохристиянска епископска базилика в Пловдив? Мозайката е точно пред входа на огромната дори за днешните представи сграда от Късната античност и е посрещала всеки гражданин на Филипопол с този ключов символ на пауна - не само на царственост, но и на безсмъртната човешка душа. Изобазен е с разперена опашка с 10 очи на перата - вероятно препратка към десетте божи заповеди. А разкритото и консервирано вътрешно пространство на атриума и корабите е пълно с над 500 кв. м. разкошни мозайки от IV и V век, голяма част от които са изображения на всевъзможни шарени птици, които не се повтарят една с друга. Предстои изграждането на покривно съоръжение. Срокът за завършването на обекта е ноември 2018 г. Община Пловдив 11 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 4 януари, 2017 Автор Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 (редактирано) Разбрахте ли за новооткрития медальон-мозайка - голяма розетка с изображение на паун от IV в. в Голямата раннохристиянска епископска базилика в Пловдив?дстои изграждането на покривно съоръжение. Срокът за завършването на обекта е ноември 2018 г. Община Пловдив Аз всеки ден минавам оттам и надзъртам през оградата. Ще взема да щракна и някоя снимка. С огромно удоволствие установявам, как площта на мозайките от ден на ден расте. Ще бъде страхотно! Редактирано 4 януари, 2017 от AlexandraKo Връзка към мнение
Тония 220 Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 (редактирано) Страхотни снимки. Напролет смятам да разходя дъщеря ми ,ползвайки снимките на Александра за пътеводител. Ще отидем да пийнем кафенце при един страхотен приятел, който има интересно "заведение" в града. И понеже никъде не го мернах из страниците, нека ви го представя. Еко-бар "При Майкъл" . Можете да пийнете кафенце и да "разговаряте" с мукуна (вид лиана), защото кафенцето се сервира между цветята в едни страхотни ниши. Нетипично. На мен ми харесва много. Собственика има идентично заведение и в Несебър. Страхотен човек е. https://foursquare.com/v/%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D1%8A%D0%BB/4e427c492271a90466a5dc70 Редактирано 4 януари, 2017 от Тония 1 Връзка към мнение
bobole4e 4901 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Този уикенд ми се очертава непланирано пътуване в Пловдив. Хотелът е близо до гребната база, с кола сме. Да препоръчате къде да хапнем вечерта? Връзка към мнение
Botko 1598 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 "При Майкъл" в Пловдив дълго време беше затворено.Ако някой е ходил скоро да сподели. 1 Връзка към мнение
oli_mali 6121 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Този уикенд ми се очертава непланирано пътуване в Пловдив. Хотелът е близо до гребната база, с кола сме. Да препоръчате къде да хапнем вечерта? Аз бих препоръчал Мексикански ресторант Сомбреро или бирария Йегерхоф 1 Връзка към мнение
Guinness 3701 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Зависи каква кухня търсите Връзка към мнение
bobole4e 4901 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 бирария Йегерхоф Бирарията изглежда интересна, мерси. Зависи каква кухня търсите Нямам предпочитания за профилирана кухня. Да има за всеки по нещо . За мен е важно да е вкусно и по възможонст да не са гурме порции като грамаж. Връзка към мнение
naTpuoT 1782 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 (редактирано) "При Майкъл" май още е затворен. За вечеря до Гребната бих препоръчал Миконос-гръцки ресторант точно до Гр.база. Йегерхоф е приятно,ама ви е малко далеч. Редактирано 16 март, 2017 от naTpuoT 1 Връзка към мнение
searus 6790 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Този уикенд ми се очертава непланирано пътуване в Пловдив. Хотелът е близо до гребната база, с кола сме. Да препоръчате къде да хапнем вечерта? "При Майкъл" май още е затворен. За вечеря до Гребната бих препоръчал Миконос-гръцки ресторант точно до Гр.база. Йегерхоф е приятно,ама ви е малко далеч. В Миконос мен лично ме притеснява контингентът, дори само отвън като видиш паркираните коли (имам предвид от онези 6-цифрените) Иначе ми е било вкусно в Мемори, но е малко претенциозно (порциите не помня какъв размер са) - същото като Хемингуей в центъра, макар че менюто не е съвсем същото. Понеже много харесвам ризотото им (това в Хемингуей), когато последно бях там (ъмм, май са минали към 3 години, хах, значи къде се пъхам в препоръките), открих, че го нямат, обаче понеже бях с голееемия корем, на невинния ми въпрос дали нещо не съм го намерила в менюто, отговориха, че няма проблем да ми го направят, въпреки че не го предлагат Уплашили са се да не взема да родя там Също така, когато съм в Пловдив, не пропускам пицария Верди в центъра (на мен там пастата и пиците винаги са ми били вкусни, още откакто имаха ресторант на всеки километър), още повече, че имат детска площадка отзад в градината... 2 Връзка към мнение
bobole4e 4901 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Благодаря, най-накрая да намерия читав сайт на заведение(Хемингуей). Това с цените за 1гр кърти ... Връзка към мнение
DenitsaS 9033 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Този уикенд ми се очертава непланирано пътуване в Пловдив. Хотелът е близо до гребната база, с кола сме. Да препоръчате къде да хапнем вечерта? Сравнително в района ви е Le Petit Paris на ул. Младежка, иначе на мен едно от любимите места ми е Паваж в Капана - и двата ресторанта имат страници във фейсбук. За Паваж обаче трябва резервация, защото е мъничко и винаги пълно. 1 Връзка към мнение
Guinness 3701 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Сравнително в района ви е Le Petit Paris на ул. Младежка, иначе на мен едно от любимите места ми е Паваж в Капана - и двата ресторанта имат страници във фейсбук. За Паваж обаче трябва резервация, защото е мъничко и винаги пълно. А напоследък Паваж си има сериозна конкуренция в лицето на Смокини 1 Връзка към мнение
DenitsaS 9033 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 А напоследък Паваж си има сериозна конкуренция в лицето на Смокини Изглежда доста добре, със сигурност ще го посетя скоро. Други 2 места, които мога да препоръчам на @bobole4e са Прясна паста и Густо. 1 Връзка към мнение
T.E.Lawrence 21677 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 В Густо според мен са най-добрите пици в града в момента. Верди вече е чиста отживелица и стара слава. Нищо общо с преди години. Мемори и Хемингуей са на един собственик, и двете са добри, Хемингуей е една идея по-евтино и централно. В Паваж готвят страхотно, ама пет маси с неудобни столове, пет манджи в менюто и тази драма с резервации отрано идва леко вповече. 3 Връзка към мнение
Guinness 3701 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 В Густо според мен са най-добрите пици в града в момента. Аз мисля, че най-добрите пици са в Марамао в Капана. Италианци са ми казвали, че са опитвали на много места в Пловдив, обаче в Марамао най-много им е харесало. Може би заради италианските собственици. На мен лично също много ми харесват, но аз и не съм опитвал в Густо и не мога да взема отношение. Връзка към мнение
searus 6790 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Стана цял списък, от който определено и аз мисля да се възползвам някой път А Верди може да е отживелица, но е отживелица, която не ме е разочаровала никога, в смисъл, че храната не е всеки път различна според настроенията на готвача, собственика или смяна на доставчика на пуешко филе примерно. И за да е наоколо все още при толкова конкуренция, може би има защо. Густо е ок, но са ме разочаровали поне няколко пъти, като последният път стигнахме почти до скандал, заради една смешна салата, в която трябваше да има рукола, ама се опитаха да ме убедят, че двете (буквално, не преувеличавам) тъмно зелени скъсани парченца от нещо насред всичката трева било рукола (ако помня правилно "рукола" беше в заглавието на салатата). Няма извинение, няма клиентът е прав, просто оттогава не стъпвам там - има достатъчно друг избор за мен. Не съм от дребнавите, но смятам, че някои неща трябва да си имат граница... Да не говорим, че Хаваната им беше фалшива (подчертавам, преди години)... А може би цялата кулинарна част бива да се отцепи на отделно местенце? :-) Връзка към мнение
Zaro 28617 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 ако помня правилно "рукола" беше в заглавието на салатата Именно де, тя салатата се е казвала "Рукола", а не че вътре има рукола. Пак ли ще си говорим за бисквити "Катеричка" 5 Връзка към мнение
bobole4e 4901 Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 (редактирано) Да, добър списък се получи, има вече и победител, втора резерва и т.н , но в неделя ще докладвам, че може в последния момент да изберем третото . Благодаря на всички! Редактирано 16 март, 2017 от bobole4e 1 Връзка към мнение
Добри 6857 Публикувано: 8 април, 2017 Сподели Публикувано: 8 април, 2017 Подготовката за Великден трескаво тече: 10 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 7 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 7 юли, 2017 (редактирано) Всяка сутрин виждам изгрева тук: Нямаме си море, но си имаме езеро и морски обитатели: Имаме си и разни други красоти: Редактирано 7 юли, 2017 от AlexandraKo 9 Връзка към мнение
bulpa 8379 Публикувано: 7 юли, 2017 Сподели Публикувано: 7 юли, 2017 Нямаме си море, но си имаме айляк В горещите юлски вечери - все повече чужда реч в публиката се чува на представленията на античния И ееееей, онова усещане, състояние след концерт/опера/балет/мюзикъл да обсъдиш видяното 11 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 23 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 (редактирано) Днес ударих петата накъм Стария град, за да накупя сувенири,магнити и мускали за предстоящата Скандинавия.Зер, накъде без мускали?:)) И колко приятно се изненадах, като се оказа,че не мож се размина от туристи.Баш по обед,баш по жегата. Че даже заварих в Етнографския музей фрий тура,та се заслушах.А после пък,те ме настигнаха на Рахат тепе. Младежът,дето води тура си имаше къде двадесетина чуждоземци и много хубаво, на добър английски разказваше за историята на Пловдив.Направи ми чудесно впечатление, от мен - браво, а при сгоден случай ще го похваля пред общинарите. Ето го. Ето още малко снимки от неделната наша красота: Източната порта и началото на Стария град: Църквата Св.Неделя,ама, само отвън.Суйна-буйна,щях да наснимам и вътре.Ама лелята с метлата ме смъмри,че не мооожело. За наказание я препитах за разни работи по канона,ма тя си знаеше. Две на нула за нея.:( Препускам натам: Редактирано 23 юли, 2017 от AlexandraKo 12 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 24 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 24 юли, 2017 Да добавя нещо. В двора на Етнографския музей има чешма на двора. Аз отидох да си пийна и всички от групата на фрий-тура обърнаха поглед натам. Това стана повод младежът-гид да им обясни, че да, водата в тази чешмичка се пие. И не само това, ами , навсякъде в Пловдив и в България водата, дето тече от чешмите е питейна. Някои от туристите много се удивиха - " ама риали, ама - навсякъде ли"? Че то, такова богатство го няма навсякъде по света. 7 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега