Прескочи до съдържание

Каръшки Колумбия, Куба и Каймани по Коледа


macf1an

Препоръчани мнения

Дойде време да поразкажа за най-зле вървящата организация на пътуване, в не толкова скромната ми пътешественическа кариера. Пълен погром, на прага с провал, застрашаващ де що стари лаври има останали ... Но, т.като в крайна сметка все пак заминавам (засега), рекох да споделя, понеже полезна информация се посъбра немалко.

 

Ако не ти се чете толкова много, и не се интересуваш от информация относно резервиране на полети с точки, прескочи на последния абзац :)

 

Планът беше предначертан отдавна - да се види Куба преди "The Dollar Tsunami". Още като се върнах от Южните морета си казах ,че тази година няма да потвърждавам хотелите в последния момент, от салоните на летищата, като миналата, а ще се подготвя отрано.. Пуснах няколко търсения по моите схеми с точките и бях пре-доволен.. места до всякакви градове в Куба, от Холгин до Хавана, с по едно прекачване, абе бижу. Дати колкото искаш, направо неестествено. Рекох си - няма страшно, защо да бързаш.. почини си .. Погледнах и за хотели ... бол. Колкото искаш .. И тук си отдъхнах. С връщането изглеждаха зле нещата - нищо от Куба в обратна посока (което обезпечаваше, че никой няма да си купи отиването, щом няма с какво да се върнат ..), но пък имах други планове, та и не се препотих особено много ..

Отдавна имам дружка, която живее на Кайманите, и кани всяка година да споделим кътчето й в Рая .. е, моментът настъпи, самопоканих се, приеха ме и остана само да кажа кога ще се натре..ъъ пристигна :) От Кайманите щях да се метна до Ямайка и оттам да търся прибиране, което се оказа доста оптимистичен подход, както се разбра впоследствие.

Мина месец, аз почти забравих, че трябва билети да купувам.. Един ден рекох да видя все още ли е толкова зелено положението .. и се почна големият карък. Всичко беше изчезнало. Едно местенце нямаше. Нито до села, нито до паланки. От 4-5те дати, за които имаше полети от 2-3 града, бяха скрили всичко до шушка. И подчертавам скрили. Никой не би изкупил толкова дати, за нито една от които нямаше обратен полет, поне до март месец... Греда. Набързо прегледах вариантите за връщане .. разбира се, все още никакви от Куба, а от карибския басейн се усмихваше само един що годе прилично изглеждащ полет, от Богота до Мадрид, но в един единствен ден, с едно място на него ..бизнес. Трябваше да го купя, но не и без да знам дали мога да стигна до тая Богота изобщо.

 

Почнаха едни таблици, едни графики, трансатлантически маршрути, еквилибристика с дати .. комбинации  с платени полети .. кошмар. В крайна сметка, след потрошени дни и казани с нерви, успях да го натаманя, макар и не в много розов вариант - отиване и връщане през Богота, с платени полети оттам към Хавана и Кайманите, и прибиране с други точки през Ямайка. Тогава дойде вторият удар на съдбата - единственият обратен полет от Богота беше изкупен ... и освен от Каракас - друг вариант за прибиране нямаше. Де пута мадре .. :(

Доста съм предубеден към Каракас и Венесуела, като подход за управление и обстановката в нея, та дори щом става за въпрос и за една вечер в хотел или на летището. Самата идея, че за да не плащам 150 пъти по-скъпи цени трябва да търся нелегален обменен курс, беше доста отблъскваща. Реших да направя всичко възможно и да не трябва да минавам оттам и не след дълго пожънах резултати.

В главата ми се оформи най-култовият план за прибиране някога  - да летя до Панама или Колумбия, оттам до Сао Пауло, и оттам ...бизнес класа до Адис Абеба (Етиопия), Цариград и Софето. За по-добре запознатите е известно, че полетът от Сао Пауло щеше да ми струва шепа жълти стотинки, наред с една торба точки, заради забраната в Бразилия да се слага горивна такса на каквото и да е било. Остана само да намеря как да стигна дотам.. което се оказа изключително невъзможно, освен ако не дам баснословна сума за еднопосочен билет. Не и аз <_<

Въртях, суках, поглеждах с ужас към зелените места от Каракас, и си дадох малко почивка, че вече бях в безизходица. Когато възобнових търсенето, направо се изсулих от стола от изненада. Изчезналият ми обратен полет от Богота се беше появил, и то в два поредни дни, с по няколко места всеки!  :sungum:  Впрегнах всички инструменти в действие и планът цъфна - Отивам до Богота, оттам се мятам до Хавана, правя чупка до Кайманите, отбивка през Ямайка и обратно в Богота, през Панама. Звъннах по телефона, потвърдиха, че има места, дадоха изгодна цена, но аз реших да проиграя още няколко варианта и да не купя веднага, защото кой, ако не аз, ще пропусне да изцеди от камъка поне две чаши шампанско .. и как ми се върна тази самоувереност .. жална ми майка.

На следващия ден половината полети бяха изкупени, а нямаше на кого да се обадя, защото тъпата Майлс & Море програма не работят тогава. Неделните англоговорящи офиси са в Сингапур и Австралия, които отваряха след часове, и освен да седя и рефрешвам наличните места, и да гледам нервно часовника, друго не можех .. Разбира се, около половин час преди да има кой да ми продаде, и последните места изчезнаха. Отново Каракас ми се усмихваше .. Запознах да проучвам как се оцелява във Венесуела ..

Една единствена надежда ме крепеше, че някой може да не си потвърди резервацията, и след 3 дни полетите да се върнат в системата..Настроих де-що аларми се сетих, да ме известят за това очаквано събитие, и зачаках, като уплътнявах времето с четене на съвети как да живеем във Венесуела като крале, даже императори, за 20 долара на ден. На 4тия ден беше ясно, полети нямаше, защото нито едно писъмце в потвърждение на противното не бях получил.. Реших да потърся за последно, на ръка. След мигове, всичкото кьопав програмист на света, участвало в изграждането на системите предлагащи известия за наградни седалки, беше поздравено с пожелания за спохождане от безкрайно количество коитални актове без изричното им съгласие. Едно място се беше появило отново, и нито една система не го беше хванала.. Вдигнах телефона и си казах - без повече хитрости, купувам, че иначе ще ходя на Батенберг за Нова Година, както беше тръгнало ..

След кратък, но извънредно ползотворен разговор, разбрах следното: ако купя Мадрид - Хавана - Мадрид, през Богота, ще ми излезе под 100 лв., но трябва да зарежа идеята за Ямайка и да чакам още седмица докато падне цената в точки на София - Мадрид - София.. Ако купя всичко накуп, трябва да платя 500 лева отгоре, само за удоволствието да летя с Луфтханза до Мадрид и турците наобратно .. Авиокомпаниите по трасето не позволяваха резервация без плащане, т.е. или купувам, или затварям, и общо взето трябваше да решавам на мига. Разбира се, реших да се направя на тарикат отново, и попитах дали ако купя и се откажа до ден, местата ще се освободят отново, ако реша да ги ползвам в друга комбинация. Разбира се, почти мигновено ставало, излъгаха ме безцеремонно от другата страна (от незнание, както се оказа) .. Казах си - действаме, пък до утре, когато ми изтичат 24те часа безплатна отмяна, ще финализирам вариантите. Купих, направих оборот на Дайнърса, който не ми беше нужен, т.като всичките полети са в бизнес, ама хайде, да я сефтосам. И това не мина безпроблемно. Чаках си мейла за плащането, чаках си билета .. час, два, десет .. йок. Вдигнах аларма и се оказа, че имаме проблем. Луфтханза не са си взели парите, дори не са ги блокирали, а само са проверили дали картата е активна. Странно, дори според банкерките ..

Още докато чаках прерових всички възможни комбинации, произхождащи от запазените в билета места, и в крайна сметка се потвърди, че други опции няма, и спокойно мога да отменям и купувам отново на два отделни билета.... така си мислех аз .. Звъннах да питам каква е процедурата, и попаднах да друга кака, която категорично отрече предните твърдения. Веднъж купени, партньорските места в бизнес класа не се възстановяват в системата за купуване с точки, а се връщат към авиокомпанията оператор. Те ръчно преценяват дали да ги пуснат пак, или да си ги запазят ... лошо. Проверката е майка на доверието, та звъннах и на централата в немско. Там ме посрещнаха с радостната вест, че не само се връщат, ами става за секунди, след отмяната...пауза, през която аз почнах да подскачам от кеф...и дамата продължи: освен ако не са в бизнес. Тогава се връщат на авиокомпанията и тя преценява дали да ги пусне за точки или не. Спрях да се радвам..В крайна сметка, след рекапитулацията положението беше следното:

 

 

бях си купил билет в бизнес класа от София до Куба, с нощувки в Богота, за 185000 точки и 500 лв повече, отколкото се полагаше да платя, и единственият вариант да го отменя би ми коствал цялото пътуване, ако авиокомпанията реши да не пусне пак местата към партньорите си с точки. Риск, който след консултации реших да не поемам.

На следващия ден се разбра и защо не съм получил мейл за плащането с Дайнърса.. някоя кокошка в ПИБ не ми беше активирала мейлите при транзакции, за което изрично писках, та ходих спешно да го свърша допълнително. 2 лв. Какичката от централата на Дайнърс беше много любезна и ми препрати ръчно данните за най-накрая появилото се плащане към Луфтханза, близо ден по-късно, малко след което се появи и номерът на билета в акаунта ми.

Уви, това беше само първата от всички сякаш безкрайни издънки за това пътуване .. Още нямаше къде да спя .. а и към момента, все още е така .. Следва още мрънкане :)

  • Харесвам 49
Връзка към коментар

Мак, нищо не разбрах от комбинациите ти, ама разбрах, че колкото и зле да изглежда ситуацията ти винаги виждаш светлина в тунела. Колкото и да се вайкаш тук ;) , накрая всички ще плачем от смях, четейки рапортите ти от мястото на събитието - Куба и сие.

Успешно и незабравимо пътуване ти желая!

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Давай,мрънкай без притеснения. Аз на твое място бих ревала,то си е направо драматично. Макар да съм сигурна, че след съспенса ще има happy end , ще ми е интересно до последния ред, както обичайно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

От Луфтханза не блокират сума за плащане, а пускат само авторизация за 0 лв, и не правят опит за плащане чак до издаването на билета, след 24ч.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

macf1an, снощи си мислех, че вече е време да ни осветлиш в новите си планове! :)  

Преставям си още колко камъка ще трябва да пуснат шампанско по време на това ти пътешествие! :lol:

Благодаря ти за споделянето! Очаквам с нетърпение и останалата част.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Виж сега, до Нова година има 10- на дни, всичко ще е наред. Освен това снощи ти стиснах ръката и ти предадох, 100% съм сигурна, най- късметлийската енергия, която имам. В тоя ред на мисли, предвиждам да имаш много приятни изживявания и в Куба и по всичките отбивки.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Мак, нищо не разбрах от комбинациите ти, ама разбрах, че колкото и зле да изглежда ситуацията ти винаги виждаш светлина в тунела.

Аз пък разбрах, че маймунките на Мак явно поработват някъде и извънредно, трупайки му миля след миля ;) И преди съм го казвал - факир е! Тоя твоя вълшебен цилиндър като чувала на дядо Коледа бре! Нямат свършване изненадите :) Чакам продължението с нетърпение!
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

 

 

За по-добре запознатите е известно, че полетът от Сао Пауло щеше да ми струва шепа жълти стотинки, наред с една торба точки, заради забраната в Бразилия да се слага горивна такса на каквото и да е било.

 

 

Е , тва пък кой ли не го знае и то съвсем малка част от далеч по-сложните които споделяш нататък  ;)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Биииг Маааг, аз не се съмнявам, че ще го натъкмиш по най-добрия начин:))

Давай натам, че ми е много интересно, моляяяяя! :))Твоите перипетии са като приключенски филм с много изненади :))

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Тая грешка и аз винаги я правя - гледам, че места има много, когато си искам и почвам да мисля и изчаквам, после като погледна - всичко изчезнало.

А как така след седмица пада цената в точки? Miles and more винаги ми е изглеждала много крива работа.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Полетите в рамките на Европа падат наполовина ако ги купиш не повече от 2 седмици преди излитането, затова :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Така, да продължа с летателната част, че да стигна до пълния крах в останалата организация.

 

След като закотвих пристигането и тръгването в Куба, единствената опция за очакваната разходка до Кайманите остана с Каймановите авиолинии, кръстени на животното, чиито подход използват да ти отнемат паричките... След дълго групово ровене, търсене, пробване на десетки карти, най-накрая успях да се сдобия с билет за тридневен престой по Нова Година. 300 евра. За няма и час в посока. Добре, че съм на гости, та не трябваше да се боря и с цените на настаняването ... От 250 долара на вечер, за звезда и половина барака ..

 

Сега, малко полезна информация за особеностите на лова и риболова за туристи в Колумбия. Т.като потенциалната цена от под 100 лв, която можеше да е тотал за пътуването ми, ми се стори прекомерно ниска, се разрових във форуми, разпоредби и нормативи ... Положението е следното:

Ако имате транзитен билет през Колумбия, системите не ви включват две ключови такси: такса летище и такса за заминаване. Първата е 37 долара (в Богота) и се плаща ако напускате летището. Кеш пара, взимат само долари. Малко е спорно кога я таксуват и кога не, защото постоянно се променят правилата, и дори Авианка не можаха да ми отговорят.

Втората е много гнусна, поредно доказателство как действат в Латинска Хамерика. Видите ли, едни 33 долара се заплащат от всеки, дръзнал да напусне пределите на бившата кокаиновата република, а ако е имал наглостта да седи по-дълго, даже е по-скъпо. Не ви дават да влезете на проверката без доказателство за плащане.

Вратичка има, извънредно тясна и необозначена, разбира се. Ако сте седели под месец в страната, подлежите на документална проверка, на отделно гише (Терминал 19 в Богота), където ако преценят, ви слагат марка в паспорта, че сте техен човек и може да не цакате. И тук идва долният момент - по подразбиране я включват във всички билети, които имат заминаване от Колумбия. Трябва изрично да си проверил, че е включена, и да отидеш за възстановяване, на същото това гише, след прилична бумащина...Хитреци! Заради цялата тази разправия, трябва да съм 3 часа по-рано на летището (това е препоръчителният минимум в Колумбия), или с други думи в 5:30, на Коледа.

Ровейки тези условия, най-накрая прозрях, че от МиМ са ме излъгали, и полетът ми от Мадрид до Богота е с прекачване, без смяна на полетния номер. Ще се запозная отблизо с митническите власти в най-опасния град в Колумбия - Кали, защото нечия овча мисъл е взела гениалното решение да трябва да се сменя терминал при "смяна на самолет" по време на "директен полет".  Трафикантска им работа..

 

В крайна сметка, след всичкото перипетии и ненужно пропилени средства, маршрутът изглежда така (скучно и припокриващо се):

map.gif

 

Ако не друго, ще се отлетя на бизнес класа в 787-ца за сума време напред ..но съм безкрайно недоволен, че имам само час в Истанбул, и няма да мога да се възползвам от най-добрия бизнес салон в света.

 

Снабден с точни дати, изгенерирах два временни букинга с право на отмяна (в Мелиа), колкото да има какво да покажа в посолството, и отидох да си взема две карти за влизане в Куба. Лесна работа, ако всички визи се даваха така, щях да съм едно 2-3 континента напред. Разбира се, временни или не, резервациите ги пуснах през кешбек сайт, току виж се объркат да ми пратят някоя стотачка ;)

 

Сега, малко по хотелската част..

И в двете посоки ми се налага да спя в Богота, но уви - за прекалено кратко, че да видя нещо смислено. С малко тарикатлъци успях да се сдобия с платинен статус в Хилтън, и рекох да си го изпробвам. Тук ще ви открехна и на предимствата от нестабилните икономики и валути. Видите ли, колумбииското песо е в пълен крах. Ама много са зле. Всеки ден губеха по няколко процента, спрямо долара, което веднага прецених, че мога да използвам в своя полза. Ето как:

В Хилтън имаха промоция, с която даваха стаи на по 90 долара. Политиката им за признаване на по-ниска цена е доста хлабава: намериш ли, получаваш я, и ти я намаляват с още 50 долара .. Най-голямата далавера е, че няма нужда да е във валутата, в която си платил...

Зарових се аз по колумбииските сайтове и в атрапало намерих цена в песо, която по курса на деня беше с долар по-ниска. Причината е, че толкова много поевтинява спрямо долара, че освен ако не обновяват цените ежечасно, винаги има разлика, колкото да ти свърши работа. Купих, ожалих се веднага, и зачаках. Въпреки, че трябва за ден да отговорят, се забавиха цяла седмица, и имаха наглостта да ми откажат! Била по-скъпа онази цена, не по-евтина. Алоооо! :angry:  Точно като съм честен ли ще ме мотаете, бе! Веднага гневни жалби със скрийншоти на цената и курса за деня (който беше подбил цената с още 4 долара) и хоп, два дни по-късно имах 2 нощувки в Хилтън, за по 30тина гущера на парче. Таман-баш. Това ми беше може би единственото успешно мероприятие за цялата подготовка..

Букнах си трансфери от летището направо с хотела, че там е малко рисковано да си прави човек експерименти точно с това, и се прехвърлих на подготовката за Куба.

 

След много умуване, реших да седя първата половина в Хавана, и да я използвам за организация на втората половина, някъде по прованса. Много ги хвалите тези Тринидад и Сиенфуегос, та натам почнах да клоня и аз. Хотели в Хавана, между 25 и 29 Декември, бяха останали 2-3, на по 4  часа път с магаре от централната част, и то за неприлично много пара. Отворих всичкото търсачка, която знам, вкарах и сериозна подкрепа от немските туристически оператори ... и дърво. Няма нищо, за което да си кажеш "ето го моето!". Ама наистина няма. Изкупено до дупка, като изключим Мелиите, за по 250 долара на вечер. В Куба да даваш толкова пари е грехота, все още, затова минах на план Ж (че дотук всичко от А надолу беше провалено): каса партикулар. Веднага заложих на препоръчан вариант за една "българска" къща, която обаче беше изкупена. Дамата, която промотира въпросната доста арт-ориентирана "каза", ми предложи друг вариант, "много близо до тях", малко по-скъп .. Направо си представях палата на Кастро, или поне на любовницата му... Леле, като прати снимките ... Директно видях как няколко богати латиноамериканци, със златни усмивки, си ползуват прясно трансплантираните ми вътрешности .. А на каква улица е.. то бива бива ретро, ама там направо динозаври дебнат зад ъглите .. или може да са били местните жрици, че не беше добра снимката.. Викам си, няма да я бъде тая работа, ама дай да я държа в резерва. И се почна голямото ровене в дебрите на безинтернетската домашна резервационна джунгла на Хавана. Ще споделя набързо попаденията, за бъдещо ползване:

Много прилични квартири има в homestay, доста добри апартаменти, включително с Интернет, има в housetrip, 9flats също се представиха добре. Airbnb - голям червен минус. Ако не сте американец, не може да резервирате в Куба. Ми, добре, няма! Всички сайтове предлагат директно онлайн букинг, като хостовете отговарят до ден. Пуснах 10тина запитвания, но повечето ме отрязаха, понеже сезонът наистина е в разгара си.

В крайна сметка си намерих перфектен апартамент, на самия бряг, над Малекон, между Ведадо и Централна Хавана, С ИНТЕРНЕТ вътре! Доказателството беше, че собственикът ми отговаряше след 10-15 минути на запитванията, на възможно най-неразбираемия преведен английски. Нещо страшно. Сякаш всяка испанска дума беше търсена в речника и преписана на английски, с печатни грешки.. И това неразбирателство прецака работата. Аз го питам "вярно ли имаш интернет бе, хакер", той почва да ми обяснява за диктатурата в Куба.. аз го питам друго, той обяснява, че продава чинии и говори италиански ... В крайна сметка му казах стандартното, че чакам потвърждение от няколко други хоста, и ще му пиша малко по-късно, и той взе, та се фръцна. Смених тактиката и го почнах с гугъл транслейт на Испански, да го убедя да ми даде само първата вечер през сайта, че цели 20% комисионна слагат, а другото кеш, на място ... и млъкна. Пак тарикатлъците ми изядоха главата :mad: Уви, от всичките останали места, най-харесващото ми, със собствен еко-био ресторант, срещу университета, не ми отговаря вече на две съобщения, хем са онлайн периодично ..

Докато съм на темата с интернета, огромната употреба на който съм си поставил за лична мисия в Куба, колкото да натрия носа на всички опитващи се да го затруднят, ще споделя и следното наблюдение: в Хавана и по големите градове има 3г. С кубинска карта не може да се ползва (освен ако чичо ти не е шеф на телекома), но пък има не малко западни карти, които си работят в роуминг безпроблемно. Включително и нашенския симпатик, подробно обяснен в подписа ми. Цена: 3.7 лв на мегабайт. За няколко мейла стигат, а и да видиш къде си се загубил в гугъл мапса.

 

Така и така вече си имах коптор до 29ти, от който все още имам надежда, че може да се отърва в последния момент, ако едни мучачос, комуто нося ценни армагани от София, ми бутнат рамо на място, та рекох да обърна внимание и на втората половина. Планът беше нещо от сорта: прибирам се на 1ви, спя някъде, на 2ри тръгвам на 2 или 3 дневна екскурзия, връщам се, спя и заминавам. Ако се върна прекалено рано - хващам еднодневна до Кайо Ларго, че ми харесва на снимките, от моите места ще да е. Е да, ама не .. Пълен крах с резервирането на екскурзии. Пиша им, мълчат. Пускам заявки, траят си. Патили от странностите на кубинските туристически агенции ме предупредиха, че ако нямам хотел - да забравя за екскурзия. Не дават на частно настанени, затова реших да се подкова и взех една барака за 1ви януари във Ведадо, колкото да мога да кажа откъде да ме вземат. За след връщането не знам какво да правя още, но може би ще заложа на "българската къща", която ужким е свободна тогава, а и е доста евтина. Цените на екскурзиите, обаче .... са съвсем не кубински, то в Бора Бора по-евтино .. 3 дена, 500 долара на калпак. Самозабравили са се туроператорите, определено, ама явно се считат за по-изгодни от на фона на това, да трябва да се разправяш с някоя испаноговоряща лелка в опушена стая, която в 17:00 ще си тръгне, защото е на държавна работа.. Веднага обърнах лопатата и проверих какво би ми коствало да се самоорганизирам с рейсчето дотам. Съвсем изпълнимо, се оказа!

Хотелче в Тридинад - 30 кинта, хасиендичка в Сиенфуегос, 40 кинта.. и си излизат по всякакви търсачки, дори. Виазул ми метнаха пръчка в спиците, обаче. Исках с един двупосочен билет да покрия и двата града, ама не може, а еднопосочни ми казаха, че не продават .. та ще се мисли на място.

Впрочем, споменах ли, че от седмица съм с двойна дискова херния, с постепенно обезчувствяване на единия крак ? :lol:  Изобщо, весело се очертава, а поне още толкова проблеми ви спестявам, да не насълзяваме по-емоционалните читатели. Ако не друго, поне ще докладвам от мястото на събитието с пра-внука на култовата ми мп3-ка, та снимките няма да изглеждат като правени по време на строежа на сградите в района ...

 

 

  • Харесвам 39
Връзка към коментар

Чудя се за някои неща - железни нерви ли имаш, или го правиш за спорта  :)

И дано имаш някакъв интернет там да пускаш малко инфо, че ще има да се чудим жрици ли, динозаври ли са те намерили.

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Интернет в хотел/каза в Куба е кауза пердута според моите проучвания. Аз букнах тази каза в Хавана по препоръка на Матеев. Отговаряха веднага на чудесен английски, но доколкото разбрах на място ще ползваме транслейт от телефона. Пробвай ги. Мястото е комуникативно, условията прилични...


И още нещо. Остави хотелите и се съсредоточи към каза партикуларес. Нали осъзнаваш, че щом лигльото на форума е отрекъл хотелите в Куба, явно совите не са това, което са... :P

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ами, в хотел съм намерил на доста места интернет, обаче квартира с такъв беше голяма рядкост, и ме е яд, че я изпуснах..

Връзка към коментар

Въпросът е в това, че хотелите им са ужасни и ще те върнат в годините на "Балкантурист". При положение, че нямаш спомени от онова време, може пък и да ти бъде интересно. Остава да решиш къде да се храниш, щото и в това отношение казите са напред с материала...

Връзка към коментар

Ами, в моя коптор освен хепатит, друго няма за ядене, а и е поотлежал, та на ресторанти ще залагам само :)

Иначе, след като получих смешни оферти за по 700 долара на човек за екскурзия, май май ще си хващам автобусчето и по селата..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.