Цвете Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 Супер! А и така като има картинки си е по друго А пък колко харесвам тепаняки ресторанти.... Ох, предчувствам, че ще има кулинарни вакханалии Само дето ние пием вино и едва ли ще сме толкова щастливи от сметките.... 2 Връзка към коментар
ZORI Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 Всичко е Ок! Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 (редактирано) Пред ресторантчетата има ето такива пластмасови модели на храните с цени, така че по това можете да се ориентирате и за видовете храна, и за цените: Под гарите има цял един град - много магазини, ресторанти ... Ето това е под гарата в Киото: След 7 - 7:30 часа гарите се изпълват с тълпи от хора в тъмни костюми и маски на лицата, бързащи за работа ... Очакването на влака става в колона, която следва очертания по пода. Когато влакът спре на перона, качването става един по един. И въпреки препълнените влакове рано сутрин няма никакво блъскане. Ето тук се вижда част от синята линия, която очертава позиционирането на опашката, така че да не се затруднява движението на хора по перона. Дисплей в Шинкансен Хикари : Редактирано 8 януари, 2016 от chandni 5 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 А в Киото имам хотел в центъра и близо до гарата , историческия музея... ZORI може ли да споделиш кой е хотелът в Киото, че ние сме точно по време на сакурата и мисля, че мааалко се забавихме с резервацията. Иначе за Токио запазихме в Sotetsu Fresa Inn Tokyo Tamachi за 11250 JPY (85EUR) на вечер за двама. Това добре ли е? Сега да споделя и нашата ориентировъчна програма за периода 02-16 Април: На 02.04 кацаме в 22:45 на Ханеда и оттам с Tokyo Monorail до Hamamatsucho. Последният влак е малко след полунощ та се надявам да се изнесем от летището за 1 час. 03-05.04 са посветени изцяло на Токио - има доста писано за местата за посещение. Нагласите ни са да го караме бавно, лежерно и да попиваме от Японската култура в каквато и да е форма. На 06.04 активираме JR пасовете и до 12.04. разглеждаме Кансай региона (Киото, Нара, Осака, Йошино, Коя Сан, Химеджи). Горе долу по един ден, в Киото малко повече и така. На 12-ти вечерта обратно с шинкансена към Токио. 13-16.04 - Обиколки в района на Токио. Един ден до Никко и посещение на няколко "паркчета", които ни хванаха окото: Sakura Flower Festa - в различните периоди има различни цветни фестивали. линк Hitachi Seaside Park - мисля, че когато и да се посети, няма да се сбърка. В понеделник е затворен. Showa Kinen Park - най-големият парк в района. линк Ashikaga Flower Park - най-подходящото време за посещение е от средата на април до средата на май по време на Wisteria фестивала. Какви цветя има през другите сезони - ето тук. Засега толкова, все пак Sun4o ще разказва като се върне и може да се промени. Току виж пък те са си харесали някой парк... 2 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 Зори, съжалявам, но и аз съм на почивка тогава А ти предлагах да замениш Аомори с Йошино - защото е на високо и имаш шанс за сакури там, а е близо до Нара и Киото (макар да е малко сложно) и е много красиво и известно място, родината на сакурата. А Коя сан е много хубав и митичен, много дзен, много интересно преживяване, само не знам как ще й хареса на госпожицата. Все пак - манастир с голямо гробище. Та затова ти предложих мои приятели, които са по планинската верига преди Коя сан (виж го на гугъл - Katsuragi, Yoshino, Koya san са едно след друго, Коя сан е най-отдалеченото) и имат традиционна къща с красива градина, храм има до тях, цялото селце е много китно и автентично - не е туристическа атракция а истинско запазено село. Имат и ресторант за телешко - от скъпото е, но имат и кайсеки - традиционно японско меню, което не е скъпо. Това им е къщичката за гости: https://www.airbnb.com/rooms/5907426?checkin=04%2F30%2F2016&checkout=05%2F05%2F2016&guests=3&s=DdFXlSZ1 А това им е ресторанта: http://www.ogawatei.com/sute-ki.html Но Коя сан си е истинско изживяване, не ви навивам, ей. Само предлагам алтернатива. Те са гостоприемни хора и ще ви разведат и упътят, а и азалиите на Катсураги са много красиви - има влакче до върха. 4 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 9 януари, 2016 Сподели Публикувано: 9 януари, 2016 Един въпрос от мен.Лека-полека се мъча да правя някаква програма.Чудя се дали да включим маймунския парк Jigokudani.Първият ми въпрос е дали е подходящо времето в средата на май?Четох,че маймуните слизат в онсена,когато е студено,за да се стоплят. Ако го включа,трябва да е на път от Токио към Киото.За парка се ходи от Нагано.Дали ще има време сутринта да тръгнем от Токио,да отидем и да се качим до парка и после да стигнем до Киото или трябва да спим в района? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2016 (редактирано) Emil Chakalov, сега погледнах, че от Tokyo station може да се хване Hokuriuku Shinkansen Kagayaki 503, който примерно тръгва в 7:20 (както и 7:52, 8:12 и т.н.) от гарата в Токио, пътувате с него 1 час и 26 мин до Нагано, след което се прехвърляте на Nagano Dentetsu - Nagano Line за още 50 минути и после още около 5 минути пеша. Пристигате в 9:59... Не виждам причина да ви трябват повече от час - максимум 2 в парка, а ако хванете в 14:04 Limited Express-a от Nagano, пристигате на гарата в Kyoto в 18:44, така че няма нужда да нощувате там, освен ако вие решите друго... Относно парка - работи целогодишно, но пише, че маймуните са най-фотогенични, когато околностите са покрити със сняг, а през топлия сезон маймуните имат нужда от "насърчаване" от пазачите да влязат в басейна, като им хвърлят вътре храна... Although the park is open all year round, the bathing monkeys are particularly photogenic when the area is covered in snow. There is usually snow in the region from December to March, and the best timing for a visit is January and February. Monkeys enter the bath around the year, but they sometimes need some encouragement to do so by park wardens throwing food into the pool, especially during the warmer seasons of the year. Редактирано 9 януари, 2016 от chandni Връзка към коментар
ZORI Публикувано: 9 януари, 2016 Сподели Публикувано: 9 януари, 2016 "'ZORI може ли да споделиш кой е хотелът в Киото, че ние сме точно по време на сакурата и мисля, че мааалко се забавихме с резервацията. Иначе за Токио запазихме в Sotetsu Fresa Inn Tokyo Tamachi за 11250 JPY (85EUR) на вечер за двама. Това добре ли е? " Ами хотела е личен избор,аз съм запазила ниско бюжетни, ама ние имаме тази нагласа, нали само ще спим там, k е отиваме на почивка ,а да скитосваме.Ще пробваме "японски стил" даже...до 100-130лв, намерих един за 35лв в Осако, незнам дали да не ти заменя с него всичките от Киото..) кое е по удобно като град за оотправна точка. Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 9 януари, 2016 Сподели Публикувано: 9 януари, 2016 Emil, както chandni ти показа - може да ги видиш маймуните и за един ден, но от този ден ще си бил 2 часа в парка и всичкото останало време по влакове и гари. Аз, лично, не бих ходила до Нагано без да отседна в рьокан и да се топна в минерален извор на открито, да се полюбувам на планините, да видя кратери, да хапна специалитети разни. Но ти си знаеш с колко време разполагаш и какво държиш да видиш (опиташ, правиш). Зори, къде са тия хотели за по 35 лева? Хостели ли са или в aitrbnb? В Япония няма удобен град, има удобна гара - нещо може да е в Киото но на кофти място, друго да е в Кобе, но до шинкансена. А и удобно за какво - за JR pass, Kintetsu pass, или с билетчета, че и това е важно. 1 Връзка към коментар
ZORI Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 (редактирано) "сакурата" може да я изпущам , но това смятам да го посетя http://bigpicture.ru/?p=274170 Редактирано 15 януари, 2016 от ZORI 3 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 22 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2016 "сакурата" може да я изпущам , но това смятам да го посетя http://bigpicture.ru/?p=274170 Ехааа, как се ходи до там ? Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2016 Ехааа, как се ходи до там ? http://www.japan-guide.com/e/e3850.html 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега