Прескочи до съдържание

Билет до Португалия в края на лятото


Препоръчани мнения

Здравейте,


 


Имам нужда от Вашите знания и опит:-)


 


Търся 4 двупосочни самолетни билети за Португалия - склонна съм на всякакви комбинации измежду следните:


- начална точка - София, Бургас, Пловдив, Букурещ;


- крайна точка - Лисабон, Порто, Фаро (най-добре комбинация от двете - тоест пристигане в Порто, заминаване от Фаро или обратното), гледам дори Мадрид и Севиля (пак и в комбинация тръгване от едното, заминаване от другото) с надеждата да хвана директни полети, което да свали крайната цена; единствено при комбинациите от градове искам да са в една държава, защото ще бъдем с рент-а-кар и когато се връща в друга държава е доста по-висока цената. 


 


Датите, които задавам са 27.08.2016 - 06.09.2016 - не са твърди, но много ми се иска да се вместя максимално в тях, т.к. така ще ми станат 11 дни в Португалия само с 5 дни отпуска, заради почивните дни около 6ти септември. Все пак при изгодни оферти може да се помисли за леко изместване/промяна в датите, но така че да имаме поне 8 пълни дни там.


 


Нямам никакви проблеми да летя с нискотарифни компании (извън командировки летя предимно с такива) - освен с ръчен багаж ще бъдем с по един куфар на двойка, тоест 2 куфара за 4 върастни. Не ме притеснява прекачването, но не ми се иска да губя цял ден в летене до европейска дестинация, тоест предпочитам ако има прекачване да е докъм 2-3 часа.


 


Най-доброто, което намерих е около 230-250 евро до Порто/Лисабон или малко над 300 лв. до Мадрид, но без багаж. Много ми се иска, но не знам дали е възможно, да паднем под 200 евро за Порто/Лисабон, а при варианта Мадрид се надявам поне на 250 лева....


Имам дебитни Маестро, Виза и Mastercard (друг от пътуващите има и кредитна и е член на дискаунт клуба на Уиз еър).


 


Ами, това е. Ще бъда благодарна на всяко предложение. Наясно съм, че е много рано, особено за добрите цени на нискотарифните компании, но не мога да си позволя да чакам много. Дано съм спазила изискванията за подобна тема:-)


  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За точно тези дати няма рано и късно, просто ниските цени са трудни. Особено пък към Испания, който е традиционно силен мигрантски регион от България. 

 

Цените и аз ги намирам в посочения от теб диапазон. Ако искаш пусни точно на какво си се спряла, поне да обсъдим прекачванията и къде е най-удачно да се направи. Но изглежда, че домашното ти е добре направено :)

Връзка към мнение

Kрая на лятото за Испания/Португалия е почти невъзможно за евтини цени с нискотарифните компании-може да говорим за нормални... Това, което си видяла е близо до истината. Работниците се прибират, студентите и те, още става за плаж, идват почивни дни в България, трудно... Може да се дебне някоя промоция, но евтино няма как да стане. Дори ми се струва, че с традиционна АК точно в тези периоди и да ти е по-изгодно.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Гледам цени за периода 26/08 - 06/09.
Лети се само с vueling.com, без багаж.
В момента цената е под 180 Е за SOF->BCN->LIS, както и за OTP->BCN->LIS.
При връщането цената е около 140 Е, но в по-горната категория - Оптимум, която включва и някакъв багаж, но се чака 5 часа в Барселона.
Макар и в момента да има примоция 2 в 1, то с нея трябва да се лети до края на март (мисля).
Ако обаче има друга такава промоция  - а с тази компания това се случва често -  която покрива датите, мисля че това трябва да е избора - 2 безплатни билета срещу 2 платени багажа е добра сделка.

Редактирано от bat.galin
Връзка към мнение

Днешната промоция на Вуелинг 2х1, важи за полети между 12 януари и 3 февруари. Винаги при тях промоциите са малко криви, важат за малко време и обикновено за месец напред само. Ако пуснат промоция в началото на лятото и се купят билети за края, дори да е 2х1, пак ще е повече от сега.

С нормалните АК какви пари идва за тези дати? И аз мисля, че за тези дати е трудно да се свали или ще е нещо много дребно с късмет

Връзка към мнение

С ТАР идва 260 евро от 26.08 до 6.09, имаш куфари за всички и не си на отделни билети. Тръгване от София, прикачването е през Германия.

През румбо излиза 242евро  полета

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Nadialm, ние ще почиваме през юли в Албуфейра, като преди това за 4 дни ще бъдем в Лисабон.

Затова в началото на ноември прерових всички възможности  за пътуване до Лисабон през лятото.

Всичко си беше с прекачвания и неудобни часове. Абе горе долу цял ден отива за път.

Най-добро предложение като часове бе на Вуелинг и затова купих билети за техния полет за датата, която ни трябваше още на 5 ноември.

За нас по принцип цената няма чак толкова голямо значение / 20 евро горе или долу все тая/, стига да не е в някакви абсурдни стойности, по-важно ни  е комфорта на пътуване, не зная за Вас кое  е приоритетно и  дали ще Ви устройват цените.

Двата билета от София до Лисабон ни излязоха 220 евро, 1 чекиран багаж- 32 евро и 10 евро някаква административна такса. Или всичко 260 евро. Тръгване сутринта от София в 4,10ч. Кацане в Барселона в 6,05. Полет към Лисабон в 7,10. Кацане в 8,05ч.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много сте отзивчиви! Благодаря на всички за отговорите! Ще ги попревъртя още няколко пъти сайтовете и ще резервирам, че от толкова варианти за дати и крайни точки не смея да си търся места за нощувките....то не е една беля:-)

Връзка към мнение

TAP май имаха директен полет от Букурещ до Лисабон, ако не са го спрели... За цени не знам

Има си го, но за тези дати е с 100+ евро повече на човек.

Връзка към мнение

Най-тъпото е, че може би най-добрият като цена вариант до Лисабон (на vueling) на връщане каца в 3,30ч. през нощта и има 5.35 ч. престой при прекачването.... Другият вариант е още малко да дебна Уиз София-Мадрид за намаления - сега там е 335 лв. с дискаунт клуба без багажа, но пък съвсем скоро имаше намаления на Уиз, а и незнам доколко изобщо може да падне цената специално на този полет по това време, тоест дали изобщо има смисъл... 

Връзка към мнение

С уиз, като сложиш куфар ще стане 400лв, да не говорим, че дори ръчните се плащат, та не знам колко по-евтино идва, на фона на 470-480лв за нормална АК. От Мадрид до Лисабон или Порто са си 600+км в посока или едни 6 часа. Гориво и такси за отиване и връщане ще са над 100 евро, а загубеното времето няма да го броя.

Ако се сметне всичко това, ще излезе същото като пари.

 

Видях, че Уиза каца в 20:00 в Мадрид, та или трябва да карате цяла нощ или да спите в Мадрид..

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Доколкото виждам, с Вуелинг билета за тези дати е 500лв без багаж, при слагане на куфар се вдига с още 120лв, ами то става по-скъпо от нормалните АК, които са под 500лв.

До Мадрид през това време на година, няма да намериш евтин билет, та прецени си дали схемите с колите и дългото шофиране са удачни или не.

Аз лично при тези дати и размисли, бих взел с нормалните АК за под 500лв.

Връзка към мнение

Атина ->Лисабон->Атина, директен полет
26/08 - 06/09
В сайта на Аegean за тeзи дати излиза ~650Е цена за 3 в + 1 д. , катергория Saver.
За отбелязване е обаче , че в сайта Аegean  цената на полета Лисабон - Атина е 65 Е без багаж / 110 Е с 23 кг. багаж.
До Атина все ще намерите кой да ви превози, вярвам...


 

post-2286-0-62301800-1452247016_thumb.png

Връзка към мнение

26.08-06.09 са 263 евро при плащане с каква да е карта и 242евро, ако имаш Маестро, това е през rumbo.es с ТАП и Луфтханса

Полетите са от София в 06:15, кацане в Лисабон в 15:50, по-добре няма как да е.

Връщането е тръгване от Лисабон в 08:55, кацане в София 22:10.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Атина ->Лисабон->Атина, директен полет

26/08 - 06/09

В сайта на Аegean за тeзи дати излиза ~650Е цена за 3 в + 1 д. , катергория Saver.

За отбелязване е обаче , че в сайта Аegean  цената на полета Лисабон - Атина е 65 Е без багаж / 110 Е с 23 кг. багаж.

До Атина все ще намерите кой да ви превози, вярвам...

 

 

 

Даже 560 евро през румбо-то, но Атина не знам колко им е удобно..

Връзка към мнение

Няма директен полет София - Лисабон и вероятно за това не виждам съществена разлика м/у прекачванията  за София - Атина - Лисабон и София - Барселона - Лисабон, но все пак не пътувам аз.

Връзка към мнение

 виж  тук http://airixo.com, аз ходих за 90 евро есента с полет до Италия и Франция , не беше лошо , ако имаш  нагласата разбира се .Бяхме един ден и една нощ в Бергамо и два дни пък изкарахме във Франция. Ако ги следиш излизат евтини цени, сега мисля ,че още рано.Ако ще ходиш в южната част по плажовете , съветвам те да вземеш самолет до Фаро , по близо ще ти е . Аз летях до Лисабон и после с влак, така  пък видяхме и Лисабон.

Редактирано от ZORI
Връзка към мнение

Много сте мили, наистина:-)

Атина е вариант само като точка за прекачване, а не и като начална точка, защото до там пак трябва да летим. Букурещ ни е лесен, защото сме от Русе. Разгледах и airixo.com, но вариантите, които се предлагат там са с нощувка, което ми добавя нощувки като разход за сметка на намаляне броя на дните в Португалия. Все пак всяко предложение ми е ценно - благодаря!

Връзка към мнение
There  27.8.2016 (Sa)
  1. 10.00 BucharestOTP
    2:05
    11.05 RomeCIA (Ciampino)
    FR.gifRyanair
    41
  2. 17.05 RomeCIA (Ciampino)
    2:55
    19.00 LisbonLIS
    FR.gifRyanair
    72
Back    6.9.2016 (Tu)
  1. 06.30 PortoOPO
    1:15
    08.45 MadridMAD
    FR.gifRyanair
    29
  2. 16.10 MadridMAD
    3:40
    20.50 BucharestOTP
    FR.gifRyanair
    51
 

 

Общо за 193

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.