Прескочи до съдържание

Белгия - въпроси и отговори

Lyubina

Препоръчани мнения

Публикувано:

@zon, преди време беше пуснала снимки от Floralia Brussels, the Venetian parade. Виждам, че вече има дати за изложението, но не и за Венецианският парад. Имаш ли наблюдения кога обикновенно се провежда и колко време по-рано го обявяват? Предполагам, че зависи в каква фаза на цъфтеж са цветя и растения в градината, за да се постигне максимален визуален ефект, в тази връзка е по-вероятно да е края на април? И колко време продължава - само уикенд или повече? Има ли значение по кое време на деня ще се посети?

И друг път съм писала, колко впечатляващи и не толкова известни места показваш.  🙂

Сега пак си набелязах една дузина поне, докато търсех с лупичката конкретното мнение за замъка в темата  "В момента съм". Благодаря!☺️

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 22.03.2025 г. в 14:46, Lyubina каза:

@iMari, виж за това ли  става дума 

https://floralia-brussels.be/en

Виж датите и мястото. 

Разшири  

Първо там поверих, но както стана ясно има заложени дати за изложението, но не и за парада.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 22.03.2025 г. в 9:40, iMari каза:

@zon, преди време беше пуснала снимки от Floralia Brussels, the Venetian parade. Виждам, че вече има дати за изложението, но не и за Венецианският парад. Имаш ли наблюдения кога обикновенно се провежда и колко време по-рано го обявяват? Предполагам, че зависи в каква фаза на цъфтеж са цветя и растения в градината, за да се постигне максимален визуален ефект, в тази връзка е по-вероятно да е края на април? И колко време продължава - само уикенд или повече? Има ли значение по кое време на деня ще се посети?

И друг път съм писала, колко впечатляващи и не толкова известни места показваш.  🙂

Сега пак си набелязах една дузина поне, докато търсех с лупичката конкретното мнение за замъка в темата  "В момента съм". Благодаря!☺️

Разшири  

Мисля, че всяка година темата им е различна. В програмата им е са заданени уикенди с програма и тема Пчеличката Мая 

Maya celebrates during Floralia | Floralia Brussels  

Maya celebrates during Floralia

›Maya days

A bzzzz-mazing experience for all ages!

Enjoy a magical day full of adventure, games, and fun with Maya the Bee and her friends! Discover the most beautiful spots in the park and immerse yourself in stunning nature.

During the Maya Days, weekends are even more special with a Maya mini-parade and a unique meet & greet where you can meet Maya in person:

Sat/Sun 5 & 6 April 

Sat/Sun 12 & 13 April 

Sat/Sun/Mon 19, 20 & 21 April 

снимки от 2022 с тема Венеция каранавал https://photos.app.goo.gl/xm7bgxfzogxy9biH8 

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 24.03.2025 г. в 13:16, zon каза:

Мисля, че всяка година темата им е различна. В програмата им е са заданени уикенди с програма и тема Пчеличката Мая

Разшири  

Да, видях темата за пчеличката Мая, но заедно с нея на сайта им стои и това:

image.png.9d09645fdf30eba8968b042ba5bf531f.png

Note: The parade is weather-dependent, and timings may vary. Visit our website to stay informed about the latest details.

Както и да е, за тази година се разминаваме със събитието. То беше един от трите варианта за цветна пролет, заедно с Кукенхов, дето му се каня от години и Isabella Plantation в Ричмънт парк в Лондон. 🙂 На билетите до Нидерландия нещо им бяха объркали цените, а тези до Белгия нямаше да чакат да обявят датите за Карнавала, за да полудеят и те. 😃 А и Лондон е винаги добра идея, така че спечели с голямо предимство. 🤩 Но ще следя кога точно ще обявят датите за  the Venetian parade  през следващия месец, за да имам ориентир за следваща година.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 24.03.2025 г. в 14:34, iMari каза:

Но ще следя кога точно ще обявят датите за  the Venetian parade  през следващия месец, за да имам ориентир за следваща година.

Разшири  

Не знам дали всяка година спазват някаква зависимост. 2022 година сме били на 23 април с цъфтящи лалета. Може да има още в интернет програмите от предишни години, кои уикенди са били. Може и да зависи и колко топъл е бил сезона и кога започват да цъфтят. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.