Прескочи до съдържание

Автомобили под наем - пълни инструкции. Много подробни.

Препоръчани мнения

Насочи вниманието си към доставчика , не към брокера . Карджет са брокера и ( вероятно ) не знаят условията на доставчика в подробности , а и това не ги интересува особено . Те са ти взели комисиона за резервацията  , тези 35.75€ , които си платил , а на място ще сключиш договор с доставчика “ Sicily by Car “ . Отговор на всичките си въпроси ще намериш в очертаното:

IMG_3068.jpeg.1a770158a5c65f52e103b18487d4dbdc.jpeg

Щом имаш включен ecsess, не трябва да се притесняваш за депозита в случай на кражба/щета . Подобни малки депозити (100-300€) се блокират стандартно  за да покрият евентуални липси ( крик , резервна гума + гориво, ако ренталката се върне с незареден резервоар). В твоят случай , блокираната сума ще е за резервоар гориво…

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 часа, yani__ каза:

Здравейте, аз също като доста от питащите тук, поизчетох доста из форума и къде ли не още и накрая се престраших да резервирам през платформа ... факторът "цена" повлия спрямо цените директно от сайта на компанията. В крайна сметка запазих през Carjet с изпълнител Sicily by Car.В офертата пише, че е Zero Excess и единствено се взима 100 Евро депозит, което би трябвало да означава, че в случай на повреда/кражба на колата, мога да изгоря с тези 100 евро, поправете ме ако греша? Търсих доста в сайта им за информация, писах им на съпорта, но не ми отговориха конкретно на въпроса дали ще ме таксуват или не...може би нарочно. Допълнително си направих и застраховка за целия период на наем към Worldwideinsure, ей така за още един слой спокойствие, но това към Carjet ме чопли, понеже никъде не пише ясно дали мога да очаквам да ме таксуват в случай на щета/кражба. Някой по-запознат може ли да внесе яснота по темата ако е имал опит с подобни оферти през Carjet?

Screenshot 2024-05-30 at 1.01.53.png

Директно през СицилиБайКар цената по-висока ли е?

100Е са депозит за гориво. Според мен се презастраховаш. У нас правиш ли си Каско на 2 места? 

Доста пъти съм наемал от тях и проблем не е имало особено с пълна застраховка ... 😉

Като гледам на мен са ми блокирали дори 200Е (разликата м/у цената на наема и блокираната сума) последният път, но проблем не е имало:

image.png.40783a0d507382e4b3ed95cf45673bbc.png

Връзка към коментар
преди 13 часа, stanislavpp каза:

В официалният сайт е включен CDW + TPL в цената , явно няма самоучастие и затова не ти дава подобна опция.

В сайта на франчазьора се виждат различни опции , в базовата има самоучастие , в другите няма .

Разликата между покритията , за които питаш ще се видят и в details . При мен не излиза опция за Авис Инклузив и мога да те подведа .

Привет отново, в официалнтият сайт не е пълна застраховката- имам в предвид avis.com. Вчера направих резервация, която в последствие отказах, след като се свързах с представители на авис в България и стана ясно, че застраховката  е само базисна, със сериозно самоучастие. Парадоксът, поне за мен, е че италианският сайт, който  препратка от avis.com,  предоставя възможност за избор на покритие. Super Cover Plus, е на цена 123, а Inclusive - 86 евро. В инклусизива, се виждат повече покрития от по-скъпият пакет и това е нещото, което ме обърква.

Връзка към коментар

@Rado1313, Оооо, въобще нямай доверие на представителите на Авис тук, пиши си директно на Авис Италия, ако има някакво объркване. Тукашните хора нямат нищо общо с техните, освен че плащат лицензионна такса на компанията майка, всичко е франчайз. До колкото виждам това им е най-напудрения пакет, единствената чуденка е защо е по-евтин от по-ниските нива, явно нещо промоционално. След като в сайта пише 0 отговорност няма какво да го мислиш, аз поне бих резервирал без притеснения, но ако ти е на мисъл постоянно, то си ги попитай, но задължително Авис в локацията, от която ще наемаш, а не нашите тук.

@yani__, да Sicily By Car блокират 100 евро, които са ей така за всеки случай и нямат участие към задълженията ти при щети. Т.е. при пълно покритие дори да удариш колата, тези 100 евро пак ще ти ги върнат, освен ако не са нарушени някакви клаузи по договора.

Пробвай и цената през мобилното им приложение, почти винаги имат активен код за 15% отстъпка.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 минути , Георги каза:

@Rado1313, Оооо, въобще нямай доверие на представителите на Авис тук, пиши си директно на Авис Италия, ако има някакво объркване. Тукашните хора нямат нищо общо с техните, освен че плащат лицензионна такса на компанията майка, всичко е франчайз. До колкото виждам това им е най-напудрения пакет, единствената чуденка е защо е по-евтин от по-ниските нива, явно нещо промоционално. След като в сайта пише 0 отговорност няма какво да го мислиш, аз поне бих резервирал без притеснения, но ако ти е на мисъл постоянно, то си ги попитай, но задължително Авис в локацията, от която ще наемаш, а не нашите тук.

@yani__, да Sicily By Car блокират 100 евро, които са ей така за всеки случай и нямат участие към задълженията ти при щети. Т.е. при пълно покритие дори да удариш колата, тези 100 евро пак ще ти ги върнат, освен ако не са нарушени някакви клаузи по договора.

Пробвай и цената през мобилното им приложение, почти винаги имат активен код за 15% отстъпка.

Сърдечно благодаря! 🙂 

Връзка към коментар

Благодаря на всички за коментарите! Към Worldwideinsure направих застраховка по простата причина, че има клауза включваща и Сицилия, че пълната застраховка не важи при кражба...тоест е безсмислена. С пълния пакет застраховка наема излиза 220 евро (през приложението, благодаря, че ме светна, Георги!), но пише, че това премахва/намалява самоучастието, т.е пак не става ясно. В T&C гледах, но и там не успях да намеря точно обяснение. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Между другото да добавя следното ако имате кредитна карта от висок клас  AMEX platinium , VISA Elite и т.н.   може да получите статуси като президен голд и т.н. в повечзето компании ( да не говорим че големите компании имат status match -което работи ) .   и предимствата на този статус са   допълнителен безплатен шофвзор ,  отпадат лимити за километри понякога, замяна с повисок клас  автомонбил винаги .или ако имат чисто нов автомобил ще ви го предложат да сте първите които да го карат.....  а и определено начина по който те обслужват се променя много  ако искаш нещо специфично  или трябва да доплатиш доплащанията са доста малкии ( пример  бях резервирал  кола с която да ходя на ски но повечето автомобили нямаха джоб за ски или беше миниат'рен .... накрая след търсене получих  Volvo XC90  ( което дори беше от друга дрържата оставено и не беше от  наличните им автомобили ) което беше 7 местно с всички есктри с доплънително доплащане от 20 евро на ден което  при принципно е много добра оферта всъщност... (

отделно се трупат и разни точки и мили от самата компания....

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте,

Какво се случва с резервацията ни когато полетът закъснее и кацнем след като офисът на компанията за наемане на коли е затворил?

В случая става въпрос за Autovia, тъй като имаме резервация за взимане от летището в Болоня, Италия, но по разписание полетът каца в 22:10, а офисът затваря в 23:00. Съответно, ако има някакво закъснение на полета, ще закъснеем за колата.

Благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 1 минута , r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Какво се случва с резервацията ни когато полетът закъснее и кацнем след като офисът на компанията за наемане на коли е затворил?

Благодаря предварително!

Резервацията изгаря, освен ако не се договориш с тях за  взимане след работно време ( плаща се)   или взимане на другия ден

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Travelling Guinea Pig

Здравейте,

Ще наемаме кола от Ница и сефте ще наемаме кола за повече време. Целта ни - да си платим колкото е нужно за 0 excess и възможно най-пълна застраховка. Досега два пъти сме наемали от Hertz и бяхме доволни, платихме си за Super Cover, но бяха кратички пътувания. Сега ще се мотаем по лазурния бряг дълго и съответно вероятността за щети е по-висока. 

Та - препоръчайте откъде да наемем кола с максимално пълна застраховка? Засега като че ли Goldcar KeyNGo и Hertz със Super Cover ми се струват подходящи варианти, но права ли съм и има ли по-добри опции? Цената не ми е фактор, искаме просто да караме спокойно, а да не се тревожим, че ако някой ни трясне на светофар, ще плащаме после майка си и баща си. Хич нямам опит в колите под наем и ще съм благодарна за съвети. 

ПС - ще си вземем и допълнителна застраховка от външна фирма за разните малки аксесоари като гуми, джанти, калници и пр, ако е необходимо.  

ПС2 - Europcar с Premium no excess също звучи добре сякаш. 

Връзка към коментар
преди 51 минути , Travelling Guinea Pig каза:

Та - препоръчайте откъде да наемем кола с максимално пълна застраховка? Засега като че ли Goldcar KeyNGo и Hertz със Super Cover ми се струват подходящи варианти, но права ли съм и има ли по-добри опции? Цената не ми е фактор, искаме просто да караме спокойно, а да не се тревожим, че ако някой ни трясне на светофар, ще плащаме после майка си и баща си. Хич нямам опит в колите под наем и ще съм благодарна за съвети. 

Всяка сериозна фирма предлага тази опция и не виждам какво толкова има за чудене. Коя фирма ще си изберете вече си зависи само от вас ...

Това, което сте написали като опции, е точно това, което искате. Няколко пъти съм наемал с Goldcar KeyNGo последните години и проблем не е имало.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Иначе я има и обратната логика - при дълъг наем, допълнителната застраховка става все по-нерентабилна. Споменаваш, че ще е дълъг, но не казваш колко дни.

Ако имаш да речем 1000 евро остатък, които винаги са твоя отговорност без застраховка този остатък си е 1000 евро както за ден, така и за 20 дни. При застраховка от 20 евро на ден, ако наемаш за един ден сигурно си заслужава с 20 да застраховаш риск от 1000 или 2% премия. При 20 дневен наем ще трябва да дадеш 400 евро за същата тази сума от 1000 или 40% премия.

Иначе ти си знаеш нивото на риск и комфорт 🙂

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Travelling Guinea Pig каза:

Здравейте,

Ще наемаме кола от Ница и сефте ще наемаме кола за повече време. Целта ни - да си платим колкото е нужно за 0 excess и възможно най-пълна застраховка. Досега два пъти сме наемали от Hertz и бяхме доволни, платихме си за Super Cover, но бяха кратички пътувания. Сега ще се мотаем по лазурния бряг дълго и съответно вероятността за щети е по-висока. 

ПС - ще си вземем и допълнителна застраховка от външна фирма за разните малки аксесоари като гуми, джанти, калници и пр, ако е необходимо.  

ПС2 - Europcar с Premium no excess също звучи добре сякаш. 

миналия септември наемахме кола от Ница, ние също държим на пълните застраховки, тогава изборът ни беше като за най-ниска цена с пълна застраховка между OK Mobility с пълната им застраховка без excess и Goldcar KeyNGo, като при първите по време на резервацията проблем ми беше, че офисът им е извън летището с някакъв шатъл, и тогава работното му време на този офис беше леко ограничено и взимането на колата висеше на косъм при закъснение на полета, до септември обаче удължиха работното време и щяхме да си останем с тях, ако в последните 3-4 дни преди наема цената на Goldcar не беше паднала под тази на OK Mobility и затова взехме от тях; нашият наем не беше за дълго време, но това не е и определящо - в крайна сметка на паркинг в Кан си я намерихме колата жулната по калника, но при връщането нямахме никакъв проблем - при KeyNGo никой не се занимава с огледи при даването и връщането на колата, просто от автомат ни дадоха ключовете и номер на паркинг лота, където да я открием, а при връщането имаше дълга редица коли, покрай които минаваше персонал, който, след като му показахме резервацията, само взе ключовете от нас и ни махна да слизаме

така че провери ги и OK Mobility за цена, погледнах ей сега пак за септември и дават поносими суми за наем с пълна застраховка

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@Stryper както стана ясно, нямам личен опит с тях, но @Duke ги беше ползвал миналото лято безпроблемно в Германия, в крайна сметка при тяхна пълна застраховка без никакво самоучастие би трябвало всичко да е ок при всяка компания, та остава само сравнение на цени и удобство при взимане/връщане на колата

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, antea каза:

@Stryper както стана ясно, нямам личен опит с тях, но @Duke ги беше ползвал миналото лято безпроблемно в Германия, в крайна сметка при тяхна пълна застраховка без никакво самоучастие би трябвало всичко да е ок при всяка компания, та остава само сравнение на цени и удобство при взимане/връщане на колата

Живот и здраве ще ги ползвам отново другата седмица от същото място. Моят принцип е по възможност да наемам само от доставчици с офиси и възможност за пик-ъп директно от терминал. Разбира се, ползвал съм и доставчици без възможност за пик-ъп от летището с организиран шатъл до близка дестинация, но предпочитам удобството и спестяването на време. А също така, доказано, доставчиците с офиси на терминал са далеч по-надеждни и безпроблемни от тези с организиран шатъл...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, имате ли наблюдение след колко време ви освобождават задържания депозит от кредитната карта. Преди един месец - точно на 15.06. наехме кола от OKMobility на летището в Мюнхен. Все още не е освободена сумата. Предната година наемахме в Англия и доста бързо освободиха сумата. Дали да им пиша или да изчакам още?

Връзка към коментар
преди 8 минути , alienad каза:

Здравейте, имате ли наблюдение след колко време ви освобождават задържания депозит от кредитната карта. Преди един месец - точно на 15.06. наехме кола от OKMobility на летището в Мюнхен. Все още не е освободена сумата. Предната година наемахме в Англия и доста бързо освободиха сумата. Дали да им пиша или да изчакам още?

Аз след 2 седмици почвам да ги тормозя. Не са ми бавили депозит повече от 20 дни. Даже в Задар наех кола от Avia и не ми дръпнаха изобщо депозит, въпреки че трябваше да блокират 400е. В Бари преди месец наех от autoone, големи измамници. Не отговаряха на мейла и се свързах с КК да оспорва депозита , върнаха след 2 дни. Ще пусна ревюта в темата като имам време.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, alienad каза:

Здравейте, имате ли наблюдение след колко време ви освобождават задържания депозит от кредитната карта. Преди един месец - точно на 15.06. наехме кола от OKMobility на летището в Мюнхен. Все още не е освободена сумата. Предната година наемахме в Англия и доста бързо освободиха сумата. Дали да им пиша или да изчакам 

Най-дълго забавеният ми депозит е бил около 40 дни, но това не е нормално. Тогава ми казаха, че сумата е била отблокирана рано, но нещо се е объркало при трансакциите между банките и затова се е получило подобно забавяне.

Според мен е време да им пишеш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 19 часа, alienad каза:

Зависи от банката също. При мен дори да освободят сумата веднага от страна на търговеца, в банкирането на Пощенска стои блокирана точно 30 дни, няма мърдане. Не ми пречи, защото имам голям лимит, но когато се натрупат 5-6 такива блокирания от рент а кар, хотели и т.н. става дразнещо. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 15.07.2024 г. в 12:27, alienad каза:

OK mobility ми освободиха след 2 седмици чакане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте. Тъй като вече плануваме едно пътуване в Шотландия за края на Август в момента се опитвам да си запазя кола под наем. Изчетох наистина всичко по темата и съм се спрял на две компании - Budget и Enterprise (мога да върна колата извън работно време на НОРМАЛНА цена, което е задължително с нашите полети), като вторите са за предпочитане, тъй като цената за пълен excess е доста по-добра, а мисля да се възползвам от нея и да я закупя директно от компанията (основно се реших на това, тъй като за първи път ще шофирам във Великобритания и ще ми е със сигурност по-спокойно). Без значение как ще направя резервацията - дали през брокер или директно през сайта на самата rental cars компания, няма никакъв проблем да си закупя zero excess по време на самото взимане на колата, като цената не се променя на тази застраховка (и двете компании са го описали много добре в условията си).

И тук обаче стигнах до голямото чудене - разликата между това да взема колата от Enterprise (официалният сайт) и Booking.com (broker) е около 70 паунда, което е доста (имам Genius акаунт, както и всички резервации на местата за спане са напарвени през същия акаунт, което прави отстъпка от е 25%=10%+15%). Обаче прочетох всички отзиви за Booking.com като rental car broker и те са просто потресаващи, като има описани доста проблематични ситуации. И въпросът ми тук е - какъв е вашият опит с тях и препоръчвате ли ги, тъй като досега съм наемал и по двата начина (brokers - rentalcars.com, discovercars.com, rental companies - budget, avis), но никога през Booking.com и досега винаги са били коректни.

Благодаря ви предварително и страхотен петък. И още по-хубав и спокоен уикенд!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• venceremos
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.