Прескочи до съдържание

Автомобили под наем - пълни инструкции. Много подробни.

Препоръчани мнения

Последния ми наем бе през букинг, и нямаше проблем, като изключим че резервирах 2 коли и при резервацията на втората ами тръпнаха парите но не получик резервацията. След малко разправии със съпорта ми върнаха парите и направих безпроблемно втората резервация( за друг шофьор) използвайки отстръпката която има като level 3

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 26.07.2024 г. в 13:55, Климент каза:

Последния ми наем бе през букинг, и нямаше проблем, като изключим че резервирах 2 коли и при резервацията на втората ами тръпнаха парите но не получик резервацията. След малко разправии със съпорта ми върнаха парите и направих безпроблемно втората резервация( за друг шофьор) използвайки отстръпката която има като level 3

@Климент - това ми е основното притеснение при резервация през брокери, а от няколко места получих точно такава информация, в която е имало някакви проблеми с регистрацията и после при вземането е имало проблеми - липсваща резервация или пък колата не е налична. Както и мненията в Интернет (и Google) са доста противоречиви. 

На 27.07.2024 г. в 19:43, Loverboy каза:

Аз също резервирам само през Букинг и Раянер - не съм имал проблеми. 

застраховка винаги купувам от самата компания. 

@Loverboy - много ти благодаря за споделения опит по тази тема. Все повече започвам да се замислям дали не си заслужава да променя резервацията. Иначе при мен е същото - застраховката взимам основно от самата компания, освен в някакви редки случаи, където купувам външна от https://www.worldwideinsure.com/.

Все още не мога да се надъхам, просто заради доста кофти коментарите за Rent a Car в Edinburgh през Booking 🙂 

Много ви благодаря за споделения опит. Ако някой е резервирал кола под наем в самия Edinburgh през Booking, ще се радвам много на мнение от първа ръка.

Поздрави и страхотна нова седмица!

Връзка към коментар
преди 6 часа, Zdravko Nestorov каза:

@Климент - това ми е основното притеснение при резервация през брокери, а от няколко места получих точно такава информация, в която е имало някакви проблеми с регистрацията и после при вземането е имало проблеми - липсваща резервация или пък колата не е налична. Както и мненията в Интернет (и Google) са доста противоречиви. 

@Loverboy - много ти благодаря за споделения опит по тази тема. Все повече започвам да се замислям дали не си заслужава да променя резервацията. Иначе при мен е същото - застраховката взимам основно от самата компания, освен в някакви редки случаи, където купувам външна от https://www.worldwideinsure.com/.

Все още не мога да се надъхам, просто заради доста кофти коментарите за Rent a Car в Edinburgh през Booking 🙂 

Много ви благодаря за споделения опит. Ако някой е резервирал кола под наем в самия Edinburgh през Booking, ще се радвам много на мнение от първа ръка.

Поздрави и страхотна нова седмица!

Пробвай също с ВПН да търсиш цени през Букинг и Раян. 

Аз бях резервирал ЛА от България на цена от 1200 лв. за седмица през Букинг, обаче като бях в Мексико тествах да видя каква цена ще даде и даде 700 лв. Канселирах старата и си пуснах нова за тая сума. Съвсем различни компании и условия дава спрямо държавата, което е доста интересно. 

още по-любопитно беше, че като резервирах през мексиканско ИП Loss Damage Waiver ми беше включен в цената на цена от 0.00 на ден и така си ми излезе в резервацията в Авис на място. И добре, че го имах включено, защото ни разбиха прозореца и ни откраднаха куфарите и слава Богу не трябваше да плащаме нищо. Странното е, че преди като съм резервирал през Букинг от България винаги съм плащал на място допълнително за LDW, а тук си беше включено в цената. Явно Мексико е по-рискова държава за САЩ и заради това застраховката си я включват в цената, която беше и двойно по-ниска за същия клас кола. Така си го обяснявам аз 😀

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Zdravko Nestorov каза:

Booking са придобили https://www.rentalcars.com/  и реално резвевацията се извършва там като може да ползваш отстъпка на базата на ниво в букинг.

До сега почти всички резеврвации съм правил през брокер и не съм имал проблем, след получено потвърждение по email.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
На 26.07.2024 г. в 13:23, Zdravko Nestorov каза:

Здравейте. Тъй като вече плануваме едно пътуване в Шотландия за края на Август в момента се опитвам да си запазя кола под наем.

Аз резервирах от Green Motion(на 5мин от терминала са, не на него като големите фирми) с пълна застраховка - препоръчвам. Пребукнах с тях като наближи, заради по-ниска цена от вече направената резервация отново към тях и веднага ми върнаха парите по първата резервация, бързо отговаряха, отблокираха парите блокираните 50 паунда на същия ден, като закъснявах, веднага се свързах по телефона и се разбрахме любезно.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Loverboy каза:

Пробвай също с ВПН да търсиш цени през Букинг и Раян. 

Аз бях резервирал ЛА от България на цена от 1200 лв. за седмица през Букинг, обаче като бях в Мексико тествах да видя каква цена ще даде и даде 700 лв. Канселирах старата и си пуснах нова за тая сума. Съвсем различни компании и условия дава спрямо държавата, което е доста интересно. 

още по-любопитно беше, че като резервирах през мексиканско ИП Loss Damage Waiver ми беше включен в цената на цена от 0.00 на ден и така си ми излезе в резервацията в Авис на място. И добре, че го имах включено, защото ни разбиха прозореца и ни откраднаха куфарите и слава Богу не трябваше да плащаме нищо. Странното е, че преди като съм резервирал през Букинг от България винаги съм плащал на място допълнително за LDW, а тук си беше включено в цената. Явно Мексико е по-рискова държава за САЩ и заради това застраховката си я включват в цената, която беше и двойно по-ниска за същия клас кола. Така си го обяснявам аз 😀

@Loverboy - много ти благодаря за тази информация. Досега никога не ми се е получавало да получа различни цени през стандартните ВПН локации, които съм ползвал (основно Европа и Америка). Явно винаги трябва да се тества с всички възможности и ако излезе нещо... защо пък да не се възползва човек (500 лв. са си повече от добре дошли). Ще си поиграя отново да видя дали наистина ще има разлика (преди седмица... нямаше никаква). Много благодаря за БЕЗЦЕННИЯ съвет!

преди 13 часа, Климент каза:

Booking са придобили https://www.rentalcars.com/  и реално резвевацията се извършва там като може да ползваш отстъпка на базата на ниво в букинг.

До сега почти всички резеврвации съм правил през брокер и не съм имал проблем, след получено потвърждение по email.

@Климент - хмм, това наистина не го знаех. Доста интересно. Все още се колебая... разликата е около 100 лв., но толкова отрицателни коментари специално за Единбург има, че много се разколебавам....

преди 11 часа, Oshko каза:

Аз резервирах от Green Motion(на 5мин от терминала са, не на него като големите фирми) с пълна застраховка - препоръчвам. Пребукнах с тях като наближи, заради по-ниска цена от вече направената резервация отново към тях и веднага ми върнаха парите по първата резервация, бързо отговаряха, отблокираха парите блокираните 50 паунда на същия ден, като закъснявах, веднага се свързах по телефона и се разбрахме любезно.

@Oshko - много ти благодаря за предложението. GreenMotion също бяха част от вариантите, тъй като те са може би най-прозрачните опции от всички други - всичко е описано толкова просто и без всякакви скрити условия в 10-та глуха. Дори ти предлагат 2 безплатни екстри при пълна застраховка. Много се чудех кого да избера, но тъй като цената им е почти еднаква (6-7 паунда разлика), реших да не си променям първончалния избор:

Screenshot2024-07-30at22_59_47.png.a4cc6f04b0ac38fae3cd013d7f8166e4.png

Много ви благодаря отново. Хубавото е, че цените постоянно се променят (е не чак толкова хубаво като е нагоре, но...). За момента Enterprise предлагат безплатна промяна на колата без това да се таксува, така че продължавам да следя и ако излезе нещо по на оферта, ще се възползвам.

Страхотна и много усмихната вечер!

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте, моля за малко помощ за наемане на кола за САЩ. 

Като цяло не искам да е през посредник, затова съм се ориентирал към следните компании(към които уж имам някакви отстъпки към програмата на VISA) - Sixt, Avis, Hertz. 

Датите са 27.04.2025 от Manhattan NYC - наем към 13-14:00ч до -  03.05.2025 към 19-19:30ч връщане на колата в Boston(може и летището). 
Задължително е от NYC да бъде взета от Манхатън и то в районите на FD, Chinatown, etc, в краен случай някъде из Midtown, но в никакъв случай от някое летище. В Бостън няма значение дали е до офис в града, летището е близо до хотела ми и също ми върши работа. 

Единствените, които реално ми предлагат нещо нормално са hertz - за premium sedan ми излиза обща цена 940usd (в нея е включена 150usd такса за връщане на различна локация и 140usd toll такси, както и някакви 2 стандартни застраховки). Ако намаля класа на колата, цената може да падне до около 850-890usd за mid-size седан. 

До тук добре - първият ми въпрос е - тази цена ок ли е? 150usd таксата ще я прежаля и доколкото разбрах тол таксата също е кажи-речи задължителна, за да не се вкарвам във филми по пътя и да ми е спокойно. 

SIXt от своя страна ми предлагат за същия период някаква безумна цена от около 3300лв като абсолютно никъде по трасето не виждам какво е включено към нея, мога ли да включвам допълнителни застраховки, такса за преминаването на тол пунктове и тн.. 

AVIS уж имат офиси в Манхатън, но при избиране на резервация ми дава само летищата.. И отново като SIXt - никъде не виждам допълнителните опции за преминаване на тол - само някакви стандартни допълнителни екстри като детско столче и тн.. 

Пробвах дори и през Букинг - там при търсенето освен летището в NYC не ми дава резултати за нито една компания, а виждам че търси в hertz примерно, които имат офиси със сигурност в Манхатън... 

Изобщо много сложно ми се оказа наемането на кола в USA, вярно че и изискванията ми са малко повече, но ако може някой по-вещ да се изкаже ще е супер. 🙂

Ако за тези изисквания, които имам (мястото на тръгване/взимане, подробното разписване на доп.екстри и тн) цената на Херц е ОК, направо да запазвам.. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Kosta Grudov каза:

Като цяло не искам да е през посредник, затова съм се ориентирал към следните компании(към които уж имам някакви отстъпки към програмата на VISA) - Sixt, Avis, Hertz. 

Датите са 27.04.2025 от Manhattan NYC - наем към 13-14:00ч до -  03.05.2025 към 19-19:30ч връщане на колата в Boston(може и летището). 
Задължително е от NYC да бъде взета от Манхатън и то в районите на FD, Chinatown, etc, в краен случай някъде из Midtown, но в никакъв случай от някое летище. В Бостън няма значение дали е до офис в града, летището е близо до хотела ми и също ми върши работа. 

Единствените, които реално ми предлагат нещо нормално са hertz - за premium sedan ми излиза обща цена 940usd (в нея е включена 150usd такса за връщане на различна локация и 140usd toll такси, както и някакви 2 стандартни застраховки). Ако намаля класа на колата, цената може да падне до около 850-890usd за mid-size седан. 

До тук добре - първият ми въпрос е - тази цена ок ли е? 150usd таксата ще я прежаля и доколкото разбрах тол таксата също е кажи-речи задължителна, за да не се вкарвам във филми по пътя и да ми е спокойно. 

SIXt от своя страна ми предлагат за същия период някаква безумна цена от около 3300лв като абсолютно никъде по трасето не виждам какво е включено към нея, мога ли да включвам допълнителни застраховки, такса за преминаването на тол пунктове и тн.. 

AVIS уж имат офиси в Манхатън, но при избиране на резервация ми дава само летищата.. И отново като SIXt - никъде не виждам допълнителните опции за преминаване на тол - само някакви стандартни допълнителни екстри като детско столче и тн.. 

Пробвах дори и през Букинг - там при търсенето освен летището в NYC не ми дава резултати за нито една компания, а виждам че търси в hertz примерно, които имат офиси със сигурност в Манхатън... 

Изобщо много сложно ми се оказа наемането на кола в USA, вярно че и изискванията ми са малко повече, но ако може някой по-вещ да се изкаже ще е супер. 🙂

Ако за тези изисквания, които имам (мястото на тръгване/взимане, подробното разписване на доп.екстри и тн) цената на Херц е ОК, направо да запазвам.. 

Не съм запазвал кола под наем за Америка, но горе-долу за всяка друга локация започнах да прилагам една и съща схема. Използвам всички по-големи търсачки, които обединяват цените от всевъзможните rental компании (като https://discovercars.com/https://www.rentalcars.com/https://www.booking.com/cars/https://carhire.ryanair.com/ и всякакви локални) и проверявам и цените на тези, които ми харесат в самите официални сайтове. Задължително преглеждам и коментарите в Google, защото от локация до локация, отзивите за различните компании се различават АДСКИ много.

Голяма част от компаниите предлагат и безплатно анулиране (доста често е до 72 часа, но има и такива, които предлагат буквално до самото взимане) и се възползвам максимално от това. Запазвам си колата още от начало, след което продължавам с търсенето, ако случайно попадне по-добра оферта. Това го правя, тъй като цените бързо нарастват с времето (почти никога не падат и рядко има last-minute оферти), като в същото време съм застрахован, че ако излезе нещо по-добро, винаги мога да откажа първата резервация.

Понякога в booking има супер добри оферти заради genius level, както и ако си запазил спане през тях. Не съм най-големият фен на брокерите, ама вършат страхотна работа. Нещо, което научих с времето е винаги да пращаш запитване към компанията (и брокера) дали е потвърдена резервацията, просто за спокойствие.

Така че ако имаш безплатна отмяна си запази отсега и продължи с търсенето, ако пък излезе някаква по-изгодна оферта.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

според мен има някакво ограничение, защото използваш портала на Виза

ако просто влезеш в avis.com може да си избереш офис в Манхатън 

не го гледах подробно какво включва, но около $500 без застраховката до 700 със застраховка

специално Ейвис имат кодове за партньори (AWD или  wizard нещо си) и може да си търсиш на основния сайт като ги напишеш тях, трябва да видиш за Виза какви са.

Примерно аз ползвах avisba.com за да кредитира мили към БА, само че там показва само летищата,ако смениш на основния сайт има всички офиси.

цените горе са без отстъпка

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 18.10.2024 г. в 22:23, lisa каза:

Здравейте, коя фирма бихте препоръчали за вземане от летището във Варна и наемане само за ден? Каква сума, приблизително, да си подготвя?

toprentcar sa OK  но все пак поглеждаш и търсиш само за ден  може да няма смисъл всъщност -- а има лимит на километрите ..мое и такси да е по оферта

Връзка към коментар
На 25.10.2024 г. в 1:43, Kosta Grudov каза:

Опитай Alamo. Дори и директно на сайта им, със всички незадължителни застраховки, които предлагат, SUV (в случая Nissan Rogue) със вземане от офиса им на 56th street и връщане на летището в Бостън, излиза 770$ ($315 без). Таксата от $150 за връщане на локация, различна от тази на наемането, няма как да се избегне. Защо не пробваш с expedia, hotwire, kayak - има доста приемливи варианти. Ако ще наемаш с международни документи, бих препоръчала посредник, за да имаш по-голяма сигурност. За самите рент а кар офиси няма никакво значение как си резервирал, така или иначе после договорът е с тях. Ако имаш кредитна карта с rental car coverage, това  е достатъчно за застраховката, но иначе задължително застраховка. И задължително сега резервирай с беплатна анулация, цените варират в голям диапазон във времетои може да изпаднат по-добри варианти след няколко месеца.Добра цена е около $50 на ден. За тол таксите не мога да посъветвам - последно като наемахме в района на Niagara Falls отказахме опцията, но пък ползвахме колата само в района.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 25.10.2024 г. в 14:20, neuromancer каза:

според мен има някакво ограничение, защото използваш портала на Виза

ако просто влезеш в avis.com може да си избереш офис в Манхатън 

не го гледах подробно какво включва, но около $500 без застраховката до 700 със застраховка

специално Ейвис имат кодове за партньори (AWD или  wizard нещо си) и може да си търсиш на основния сайт като ги напишеш тях, трябва да видиш за Виза какви са.

Примерно аз ползвах avisba.com за да кредитира мили към БА, само че там показва само летищата,ако смениш на основния сайт има всички офиси.

цените горе са без отстъпка

Да, когато влязох в avis.com излязоха цените, които си посочил, както и намерих офисите им из Манхатън, единственото, което все още не мога да намеря, утрепах се да го търся е опцията за Toll таксите, а в Q&A на сайта им пише, че го предлагат, аз просто не мога да го намеря по време на резервацията..
При тях друг проблем също е, че app-а ми го дава unavailable за моя регион в България и, че при опит за регистрация на avis.com няма опция България... А кредитната ми карта, която уж има някакви отстъпки към тях е българска, иди ги разбери..

На 26.10.2024 г. в 17:22, Knowall каза:

Опитай Alamo. Дори и директно на сайта им, със всички незадължителни застраховки, които предлагат, SUV (в случая Nissan Rogue) със вземане от офиса им на 56th street и връщане на летището в Бостън, излиза 770$ ($315 без). Таксата от $150 за връщане на локация, различна от тази на наемането, няма как да се избегне. Защо не пробваш с expedia, hotwire, kayak - има доста приемливи варианти. Ако ще наемаш с международни документи, бих препоръчала посредник, за да имаш по-голяма сигурност. За самите рент а кар офиси няма никакво значение как си резервирал, така или иначе после договорът е с тях. Ако имаш кредитна карта с rental car coverage, това  е достатъчно за застраховката, но иначе задължително застраховка. И задължително сега резервирай с беплатна анулация, цените варират в голям диапазон във времетои може да изпаднат по-добри варианти след няколко месеца.Добра цена е около $50 на ден. За тол таксите не мога да посъветвам - последно като наемахме в района на Niagara Falls отказахме опцията, но пък ползвахме колата само в района.

Разгледах ги Alamo, да, действително излизат тези цени. Но и при тях(като цяло само на Hertz ясно е описана в момента на резервация..) не виждам опцията за толовете..
Като цяло избягвам посредници заради евентуалните главоболия после и (така поне мисля) значително по-трудния процес на комуникация, ако реално възникне някакъв проблем.. винаги съм си мислел, че директната комуникация с фирмата е за предпочитане, било то за рент-а-кари, самолетни билети, нощувки и каквото и да е друго. Защо посредник е за предпочитане с международни документи? 

За момента май ще резервирам с Hertz, колкото да имам някаква резервация и ще правя още проучвания, благодаря на всички! 🙂

Връзка към коментар

специално за Авис, при Recommended extras -> Services има и тол таксите (някакво e-Toll unlimited). Предполагам ако не го избереш си плащаш на каса всеки път, не знам за Херц как е

в Щатите нямам опит с тол таксите 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами.. резервирах от Херц и ще ги мъча още другите да видя дали ще може да се свали цената, поне знам, че имам сигурна резервация и са включени толовете.. Опцията Pre-pay fuel някой ползвал ли я е и има ли смисъл от нея? Дава ми 70$, което при цените на горивото там ми се струва много за това просто да отидеш до бензиностанция.. имайки предвид, че няма да сме по провинциални градчета, а в големи градове, където зареждането би трябвало да е лесно.. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Kosta Grudov каза:

Ами.. резервирах от Херц и ще ги мъча още другите да видя дали ще може да се свали цената, поне знам, че имам сигурна резервация и са включени толовете.. Опцията Pre-pay fuel някой ползвал ли я е и има ли смисъл от нея? Дава ми 70$, което при цените на горивото там ми се струва много за това просто да отидеш до бензиностанция.. имайки предвид, че няма да сме по провинциални градчета, а в големи градове, където зареждането би трябвало да е лесно.. 

Pre-pay fuel за мен винаги е опция, която не си заслужава. Никога не съм виждал досега цената да е изгодна, а и винаги има бензиностанции до летището (или мястото, където ще оставиш колата). Може би в някои по-малки държави с по-неразвита инфраструктура ще си заслужава, но за толкова развити държави като Америка... според мен не си заслужава.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 28.10.2024 г. в 7:36, Kosta Grudov каза:

Като цяло избягвам посредници заради евентуалните главоболия после и (така поне мисля) значително по-трудния процес на комуникация, ако реално възникне някакъв проблем.. винаги съм си мислел, че директната комуникация с фирмата е за предпочитане, било то за рент-а-кари, самолетни билети, нощувки и каквото и да е друго. Защо посредник е за предпочитане с международни документи? 

С уговорката, че става въпрос за рент-а-кар пазара в САЩ, посредникът според мен дава допълнителна сигурност и защита при евентуални проблеми с качеството и предоставянето на услугата. От личен опит: допреди няколко години, когато допълнителната такса за еднопосочен наем тъкмо навлизаше и не беше норма при всички рент-а-кар компании, редовно ползвахме кола под наем, която оставяхме на LAX, откъдето имаше по-атрактивни полети за която и да е дестинация, после, навръщане, пак еднопосочен рент-а-кар от LAX до вкъщи. Цената обикновено беше под $10/ден. Не си спомням точно коя беше компанията, но веднъж, при взимане на колата, искаха да платим и тази допълнителна такса, нищо че в потвърждението нямаше такса. По принцип, служителите в рент-а-кар офисите в САЩ не се особено много заинтересувани от клиента и качеството на обслужване, а от допълнителните продажби, които могат да направят (upsell). Един кратък телефонен разговор с expedia, откъдето бях резервирала, веднага промени нещата и получихме резервираната кола на потвърдената цена, мисля беше $9. 

Категорично отхвърлете опцията за предплатено гориво, бензиностанции има навсякъде, а мисля, че освен по-високата цена, на която ще ви таксуват, има и допълнителна такса за услугата.  Внимавайте, като вземате колата, какви опциите са ви сложили в договора, защото редовно опитват upsells (като предплатеното гориво).

Между другото, веднъж в Хавай ни бяха дали колата абсолютно празна (а ние уж проверяваме всичко, но тогава имаше други усложнения покрай ковид), добре че лампичката светна след 10тина км, та можахме да се върнем да ни я заредят.

Лично бих отказала и tolls опцията, но ние нямаме такова чудо в нашия край и нямам много опит - нека някой от източното крайбрежие да даде съвет за тол таксите. 

И, избягвайте електрическите коли под наем, за които понякога изкачат супер изгодни оферти, не си струват всичките проблеми, които (обикновено) изникват по време на наема

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Knowall каза:

Благодаря за съветите, ще поразгледам и посредниците и може да направя някоя и друга резервация. 

За момента и Hertz и Avis ми дават сходни цени:
Hertz: large sedan - 820usd с такса връщане на друго място, застраховки и tolls, premium sedan - 940sd (което съм запазил в момента), като цените са pay at location(няма опция pay now, не знам защо).
AVIS: за large/premium sedan цените са с около 100-120usd по-ниски от Херц, но при положение, че е Pay Now, pay at location са същите кажи-речи. Тук проблема е, че мога да направя резервация само през avis.com (апп-а не е достъпен от България) и то без регистрация, при опит за регистрация няма опция България, супер странно.. това ще го проучвам малко по-нататък, тъй като вече съм запазил. 

Иначе за тол таксите, @stanislavpp  беше дал съвет(мисля, че и други съфорумци също) в друга тема, че спестява много главоболия въпросната услуга, както и средства. Плащаш на момента и не се занимаваш с нищо после, а по източното крайбрежие, където ще обикалям, доста от пътищата са с толове. 

Връзка към коментар

Не разбирам защо ти е регистрация, наемал съм десетина пъти през Авис и нямам регистрация.

Аппа сигурно можеш да го излъжеш а акаунт от друга държава, моя акаунт незнайно как е американски и все сменям.

Връзка към коментар
преди 38 минути , neuromancer каза:

Не разбирам защо ти е регистрация, наемал съм десетина пъти през Авис и нямам регистрация.

Аппа сигурно можеш да го излъжеш а акаунт от друга държава, моя акаунт незнайно как е американски и все сменям.

Мога да го излъжа, просто не ми се занимава с впн-и и с глупости.. Иначе акаунт ми трябва, защото уж по кредитната карта имам някакви отстъпки, които би трябвало след регистрация да видя при самата резервация, защото в момента виждам единствено Х цена и да си добавя данните за картата, едва ли ще ми сметне отстъпката след това. Искам да видя дали с тези евентуални отстъпки ще е по-изгодно да резервирам с AVIS, с Херц примерно уж е до -15%, но ми свалиха само 5%, което пак си е ок, но на AVIS уж са до -20% за моя тип карта. Но тук удрям проблема по-горе, че пък през портала на VISA не ми излизаха офиси в Манхатън.. 😄 ще го мъча още известно време, вече поне имам една резервация, така че не е спешно.. 

EDIT: Сега разбрах защо през портала на VISA е по-различно и не излизат всички офиси: там просто излизат офиси на Budget, а не на AVIS.. и след добавяне на отстъпката цените не са кой знае колко по-различни.. така че може би не е много оферта тази отстъпка. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.