Прескочи до съдържание

Бали

temporary

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Имайте предвид, че напоследък еврото и левът доста изостанаха спрямо индонезийската рупия. Онова, което е било преди месец, обърнато от IDR в BGN, сега ще е различно.

post-116-0-96540000-1467456164_thumb.jpg

Редактирано от captain_oveur
Публикувано:

Ние от този останахме много доволни.

И аз потвърждавам, че човекът е доста отзивчив, поне докато се гласи програмата. Аз съм на този етап, а за останалото ще мога да кажа по-нататък.

Christuff, моля те, дай мнение за шоколадовата фабрика, в която сте били. Заслужава ли си. Времето ми е на кантар и се чудя да отсвиря ли нещо заради нея. Планът ми е Start at 9.30 Nusa Dua to Kusamba beach, Pura Goa Lawah (bat cave temple), Blue Lagoon Beach, Tenganan village, lunch, Uforia chocolate fabric, Tirta gangga water palace. Back Ubud.

Ако включа делфините, те ще са от 9ч. в Санур този ден и определено става тежка програма.

Искам да знам и за прословутата морска храна в Джимбаран? Идеята ми е да си купя нещо от рибния пазар и да ми го приготвят на място, а не вечеря в някой скъп ресторант. Това възможно ли е вечерта след Кечак танците на Улувату? или вече от пазара нищо няма да е останало?

И последно за сега - някой да е ходил да гледа водопада Gil Gil. Мнение за него. Включих го в програмата, но нещо не съм убедена в избора си.

Публикувано:

Christuff, моля те, дай мнение за шоколадовата фабрика, в която сте били. Заслужава ли си. Времето ми е на кантар и се чудя да отсвиря ли нещо заради нея. Планът ми е Start at 9.30 Nusa Dua to Kusamba beach, Pura Goa Lawah (bat cave temple), Bgoolue Lan Beach, Tenganan village, lunch, Uforia chocolate fabric, Tirta gangga water palace. Back Ubud.

Ако включа делфините, те ще са от 9ч. в Санур този ден и определено става тежка програма.

Ами на нас ни издърпаха полета последния ден от 22 на 17 часа и така и не отидохме в шоколадовата фабрика,за което съжалявам не само заради шоколада,но и самото място изглежда добре.

Имай предвид,че делфините даже да са от 9 ще ви отиде почити половината от деня. 

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Между другото аз да питам, дали някой от вас е ходил в ашрам в Бали и като цяло как стои въпросът с посещаването на такова място? Всякаква информация е добре дошла. Благодаря. :)

И последно за сега - някой да е ходил да гледа водопада Gil Gil. Мнение за него. Включих го в програмата, но нещо не съм убедена в избора си.

Не знам дали вече не ти е късно за информация, водопадът Джит джит на мен ми хареса много, къпахме се в него, готино е ако се пляснеш точно под струята, но после боли гърба :) . Ще бъде хубаво ако се уцели време, когато няма други хора.

Редактирано от dealni
  • Харесвам 2
Публикувано:

Не знам дали вече не ти е късно за информация, водопадът Джит джит на мен ми хареса много, къпахме се в него, готино е ако се пляснеш точно под струята, но после боли гърба :) . Ще бъде хубаво ако се уцели време, когато няма други хора.

Според теб, кога хората са по-малко? Все още не мога да реша дали да го включа въобще в програмата си, точно заради големия наплив към него. Единствената възможност да го посетя е късния следобед, след храма на езерото.

Публикувано:

...и никога не обръщай пари в неоторизирани бюра. Бали е първото място в живота ми, където ме излъгаха като стой та гледай. И го пише изрично в пътеводителите, ама патка...

Публикувано:

Според теб, кога хората са по-малко? Все още не мога да реша дали да го включа въобще в програмата си, точно заради големия наплив към него. Единствената възможност да го посетя е късния следобед, след храма на езерото.

Следобяда бяхме и ние на път за някой от храмовете, но не се сещам точно кой беше... имаше две девойки, изчакахме ги да си тръгнат и после се къпахме, малко след това дойдоха и други няколко. И да има хора, винаги можете да ги поизчакате да се изнесат. Иначе водопадът не е нищо особено, но ако смятате да се къпете вече си заслужава изживяването.

И както ти каза Rainy, внимавайте с нулите на банкнотите, че са много, да не се объркате със сметките :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Между другото аз да питам, дали някой от вас е ходил в ашрам в Бали и като цяло как стои въпросът с посещаването на такова място? Всякаква информация е добре дошла. Благодаря. :)

Аз се бях засилила за ашрама на Рату Багус, но се отказах, защото пътувах с мъжа си, а той не проявява интерес и би умрял от скука там. Ашрамът си има сайт, който можеш да погледнеш, отговарят и на имейли. Минималният престой беше пет дни, но беше доста скъпо за стандарта на Бали. Иначе на място поразпитах, казаха ми, че Рату Багус е почитан и уважаван от местните /за разлика от Тора, който е с противоречива слава/, проблемът с цените идва от това, че мениджмънта на ашрама се осъществява от англичани. За други места не съм проверявала, но със сигурност има и можеш да намериш информация ако не в нета, поне на място.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ти, lyusi. Ще разгледам сайта и вероятно ще се свържа с тях. :) Като цяло не съм много навътре в тези неща, щеше ми се и да не е нещо, което изисква минимален престой 5 дни, ама това е положението. 

Публикувано:

И аз потвърждавам, че човекът е доста отзивчив, поне докато се гласи програмата. Аз съм на този етап, а за останалото ще мога да кажа по-нататък.

И аз потвърждавам - отзивчив, любезен и ненатрапчив - точно както го описа christuff. И аз засега планирам само де, но - дотук добре.

Да попитам за разходка с лодка или нещо крайморско да ми препоръчате? От плуването с делфини се отказахме след четене на рев'та в Трипадвайзъра, а и сме много разнородна група. За гледане на делфини ще ни е далеч до Ловина и остава нещо край Нуса Дуа и Санур за море. Не ми се шнорхелва (пролетта бяхме на кристални води ), остава разходка с лодка по залез - някъде мернах едни снимки с дървени лодки, но не знам какво да питам Google - дава ми бързи лодки до Гили-тата и от сорта.

Намерих ги! Казват се  jukung.

Публикувано:

И аз потвърждавам - отзивчив, любезен и ненатрапчив - точно както го описа christuff. И аз засега планирам само де, но - дотук добре.

Да попитам за разходка с лодка или нещо крайморско да ми препоръчате? От плуването с делфини се отказахме след четене на рев'та в Трипадвайзъра, а и сме много разнородна група. За гледане на делфини ще ни е далеч до Ловина и остава нещо край Нуса Дуа и Санур за море. Не ми се шнорхелва (пролетта бяхме на кристални води ), остава разходка с лодка по залез - някъде мернах едни снимки с дървени лодки, но не знам какво да питам Google - дава ми бързи лодки до Гили-тата и от сорта.

Намерих ги! Казват се  jukung.

Мен цената на бързите лодки ме отказа от Гили-тата. Щото ще я умножавам по 5 и аз...

• Харесвам 1
Публикувано:

Край, готово, отказах се и аз. И без това още "храносмилам" слонската разходка...268$ :wacko:

Слонската разходка платена ли е? Ако не, питай Буда за каква цена може да ви я предложи?

• Харесвам 1

Никой ли не се пазарил за шофьор на място? Да ме ориентира как върви пазарлъка?

Инфо от миналата седмица - приятели се спазариха за 50$ с такъв от пътя за цял ден разходки.

Иначе горещо препоръчвам Anwar Bali anwar_balidriver@ymail.com

не знам каква му е цената в момента, защото на последното минаване от там нямахме нужда от транспорт /такси ни свърши работа/ но години подред сме го ползвали. Освен, че говори добре английски е доста интелигентен /който е ходил знае какво имам предвид:)/

Този -  I Kadek Sandhy Mahardika -  така му е наименованието в ФБ, иначе беше Санди за по-кратко, също е ОК, много усмихнат и от него бяхме доволни.

Редактирано от malDivka
  • Харесвам 1
Публикувано:

Край, готово, отказах се и аз. И без това още "храносмилам" слонската разходка...268$ :wacko:

Тези слонове да не са летящи,че са толкова скъпи.?Откажи ги,ако питаш мен.

Публикувано:

Инфо от миналата седмица - приятели се спазариха за 50$ с такъв от пътя за цял ден разходки.

хъм ... офертите дето качи самурайка за 500 000 рупии, са по-добри в случая

• Харесвам 1

хъм ... офертите дето качи самурайка за 500 000 рупии, са по-добри в случая

Е, ако си добър в пазаренето може и по-малко :) Те толкова са могли, не знам от колко са тръгнали :)

Но от тези на пътя има и риск да ти провалят деня :mad:  - храмове може и да не видиш за сметка на магазини, фабрики за дърво и т.н , кафе Лювак и всичко друго от което може да вземат комисионна. Така, че и това го имайте предвид !

Редактирано от malDivka
Публикувано:

christuff ми го намери този за 500 000, негова е заслугата. Като за смотли като мен - не съм се пазарила хич. Избих си идеята за таксита и фанати от улицата водачи.

А слоновете не са летящи, но ние сме бая народ, взимат билети и за 2 годишни дечица и като сметнах колко ще ни струва семейно вход за Zoo с включено 15 минутно возене на слонче за 5ма ни се появи тази чудна цифра. Само входа за зоопарка ще ни е 107$. Мдам, и там е станало супертуристическо и надценено. Плуване с делфини (разбирай цамбуркане в мътна оградена вода с делфинче) ще ни струва същите пари, но само трима ще може да са във водата, другите ще гледат. Отказахме се.

Слонската разходка платена ли е? Ако не, питай Буда за каква цена може да ви я предложи?

Много добра идея, това ще направя. Аз искам само да видим слонче отблизо и да го погалим по хобота, не е необходимо да се возим дори. И в зоопарка са наслагали цени на всичко - закуска с животно, снимка с животно, интеракция с животно... :wacko:

Твоята идея за нищоправене в Убуд много ми хареса :)  Твърдо си го слагам в програмата.

Публикувано:

Samuraika,

http://www.balitreetop.com/

да ти предложа нещо нетрадицианно, но интересно според мен за деца и не само. Не сме го пробвали, но видяхме началото, входът е в ботаническата градина. Не знам от къква възраст могат децата да участват и в кои обиколки, но на касата пред мен /чаках да взема план на ботаническата градина/ имаше едно семейство французи с едно много общително момиченце на 4,5. Те попитаха на касата дали тя може да влезе, а жената на касата им отговори, че могат да си я носят с тях, предполагам вързана. В началото на парка има зона за тестване и даване на инструкции.

П.П. в линкът има описание на минималната възраст за самостоятелно обикаляне по съответните маршрути.

Публикувано:

Сега се сетих за всички пътуващи към Бали, новото летище е изключетелно лошо менажирано :mad: Чакането и опашките и на влизане и излизане са огромни и 2ч преди полета е скъсване на нерви, караници по опашките, защото всеки е просрочил бординг тайма си.Това ни най-малко не интересува служителите обаче, проблема си бил наш :angry: Така, че предвидете си поне 2,30 да не кажа 3 ч. Не зная дали, защото сега е лято и има много австралийци е тази лудница, но по скоро клоня към по-принцип...

По НГ не ми се и мисли какво ще е :blink:

Публикувано:

А по повод парите какъв е по-добрият вариант - да обменя долари тук и там да обменям доларите в IDR или просто да тегля от банкомата на летището, когато приситгигна, изключаейки 35$ такса?

Отлитам утре и ще прекарам 3 дни в Семиняк, после 5 в Убуд и до там ми стига плана засега. Другото явно, докато чакам по летищата ще го измисля ;) Исками се да отида и до Гили или Ломбок.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.