malDivka Публикувано: 17 август, 2016 Публикувано: 17 август, 2016 (редактирано) Ако става въпрос 35$ за виза - вече отпадна при престой до 1 месец Ние сменихме от тук в бюрата на Тавекс. На място само трябва да сте по внимателни, че и там вече се пробват с измами Редактирано 17 август, 2016 от malDivka
Mistela Публикувано: 17 август, 2016 Публикувано: 17 август, 2016 Чисто информативно ми е питането, имаме ли право (законово) ако си купим някое животинче, домашно, рибка или друго, да го качим в самолета? Като връщането ще е през КЛ-Сингапур-Доха ?
Matea Публикувано: 19 август, 2016 Публикувано: 19 август, 2016 А някой от вас пробвал ли е халюциногенни гъби? Докато си търсех курсове за гмуркане на островите Гили, видях, че пишеше, че гъбите там са широко разпространени и напълно легални, та по този повод питам.
lyusi Публикувано: 19 август, 2016 Публикувано: 19 август, 2016 А някой от вас пробвал ли е халюциногенни гъби? Докато си търсех курсове за гмуркане на островите Гили, видях, че пишеше, че гъбите там са широко разпространени и напълно легални, та по този повод питам. Не се лъжи, не са легални, макар, че наистина се предлагат масово по туристическите места. Преди да решиш дали искаш да рискуваш, виж това: http://www.thejakartapost.com/news/2014/12/12/magic-mushrooms-are-narcotics-police.html 1
Mistela Публикувано: 23 август, 2016 Публикувано: 23 август, 2016 Здравейте, какви лекарства взимате за Бали ? В оригиналните опаковки ли трябва да са ? Има ли лекарства забранени там а тук разрешени ?
Гост Публикувано: 23 август, 2016 Публикувано: 23 август, 2016 Здравейте, какви лекарства взимате за Бали ? В оригиналните опаковки ли трябва да са ? Има ли лекарства забранени там а тук разрешени ? Здравей Аз съм взимала само обезболяващи. Разбира се, в оригинални опаковки, не виждам какво би наложило смяната им. Не мога да твърдя дали има забранени лекарства. Най-важното е да се знае, че има смъртно наказание за трафик на дрога. А, излъгах И антибиотик носех - за всеки случай. Оригинална опаковка.
lyusi Публикувано: 23 август, 2016 Публикувано: 23 август, 2016 Аз лично нося навсякъде стандартен пакет: нещо за гърло, нещо за температура, болкоуспокояващо, лепенки за мазоли , нещо против алергия, повръщане /особено ако има тур с лодки/. Специално за Бали /и Азия като цяло/ нося и нещо против разстройство / обичайно купувам Рекомфорт и някакъв пробиотик/, слънезащита и репелент са задължителни. Другото е специфично- кой каквито болежки си има си носи съответните илачи. Нося ги в оринални опаковки и с рецепта, ако имам такава /не знам дали има значение, но не ми пречи ако имам рецепта да нося и нея/. 1
Mistela Публикувано: 23 август, 2016 Публикувано: 23 август, 2016 Благодаря Ви, никога един съвет / мнение в повече не излишен :-)
alex_555 Публикувано: 26 август, 2016 Публикувано: 26 август, 2016 (редактирано) Здравейте и от мен! И аз съм в чуденка за посещение за Бали. Става въпрос за месец Март. Полета е през Доха с Катарските авиолинии. Моето колебание е свързано с полетите. Адски е далеч, а аз имам страх от летене. Прочетох няколко теми и пътеписи тук, в магеланци, но никой не споменава за дългия път до там Офертата е много изгодна, но пусто пътуване. След прочитането на тази тема, започнах да се притеснявам и за многото животни Това, че визата е отпаднала го разбрах сега. Иначе страхотни пътеписи сте споделили.. Хем искам, хем съм шубе.. Редактирано 26 август, 2016 от alex_555
mililia Публикувано: 26 август, 2016 Публикувано: 26 август, 2016 Здравейте и от мен! И аз съм в чуденка за посещение за Бали. Става въпрос за месец Март. Полета е през Доха с Катарските авиолинии. Моето колебание е свързано с полетите. Адски е далеч, а аз имам страх от летене. Прочетох няколко теми и пътеписи тук, в магеланци, но никой не споменава за дългия път до там Офертата е много изгодна, но пусто пътуване. След прочитането на тази тема, започнах да се притеснявам и за многото животни Това, че визата е отпаднала го разбрах сега. Иначе страхотни пътеписи сте споделили.. Хем искам, хем съм шубе.. Ако искаш да ходиш до Бали ще трябва да пребориш страховете си. Няма как да стане иначе. Страх от гадините и аз имам, но разбрах за тях след като купих билета, та нямам голям избор вече. Страхът от летене ....за това не знам как да помогна. И аз всеки път се притеснявам от полета, но това е докато стигна до летището. После забравям за страха си. Според мен дали полетът е къс или дълъг, страхът от летене е еднакъв, просто трае по-дълго. Ако можеш да летиш на кратки разстояния, няма да имаш проблем и с дългия полет.
neuromancer Публикувано: 26 август, 2016 Публикувано: 26 август, 2016 Здравейте и от мен! И аз съм в чуденка за посещение за Бали. Става въпрос за месец Март. Полета е през Доха с Катарските авиолинии. Моето колебание е свързано с полетите. Адски е далеч, а аз имам страх от летене. Прочетох няколко теми и пътеписи тук, в магеланци, но никой не споменава за дългия път до там Офертата е много изгодна, но пусто пътуване. След прочитането на тази тема, започнах да се притеснявам и за многото животни Това, че визата е отпаднала го разбрах сега. Иначе страхотни пътеписи сте споделили.. Хем искам, хем съм шубе.. За страха от летене има писано тук http://magelanci.com/topic/6383-%D1%81%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%85-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85-%D0%BE%D1%82-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE/?hl=%2B%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85+%2B%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5 Животинки има навсякъде, къде повече, къде по-малко...
Matea Публикувано: 26 август, 2016 Публикувано: 26 август, 2016 Офертата е много изгодна, но пусто пътуване. След прочитането на тази тема, започнах да се притеснявам и за многото животни Здравей, от чисто любопитство от сравнителен характер, понеже след 2 дни и ние пътуваме за Бали, можеш ли да споделиш каква е твоята изгодна оферта?
alex_555 Публикувано: 27 август, 2016 Публикувано: 27 август, 2016 (редактирано) Благодаря за отговорите. Матеа пратих лично съобюение. mililia ти кога плануваш пътуването? Всички ли пътувате с катарските авиолинии за там? Доколкото разбрах полета до Доха е 5ч и половина, защото самолета заобикаля Сирия. Някой пътувал по този маршрут има ли? Чета по разни чуждестранни форуми, че от Доха за Бали самолета спира за зареждане в Сингапур, вярно ли е? Въобще всякаква информация ще ми е полезна. Мен ме притесняват насекомите по-скоро *паяци, стоножки.. ей такива работи, не толкова гущерчета. Редактирано 27 август, 2016 от alex_555
mililia Публикувано: 27 август, 2016 Публикувано: 27 август, 2016 Alex, аз пътувам с китайска авиолиния от Рим през Шанхай. Реално в Бали ще съм пълни 7 дни - 20-27 октомври. Може би хората пътуващи с катарците ще ти бъдат по-полезни за полетите през Сингапур. Не се притеснявай толкова за полета, че е дълъг, ще се справиш.
БраниB Публикувано: 27 август, 2016 Публикувано: 27 август, 2016 (редактирано) Здравейте и от мен! И аз съм в чуденка за посещение за Бали. Става въпрос за месец Март. Полета е през Доха с Катарските авиолинии. Моето колебание е свързано с полетите. Адски е далеч, а аз имам страх от летене. Прочетох няколко теми и пътеписи тук, в магеланци, но никой не споменава за дългия път до там Офертата е много изгодна, но пусто пътуване. След прочитането на тази тема, започнах да се притеснявам и за многото животни Това, че визата е отпаднала го разбрах сега. Иначе страхотни пътеписи сте споделили.. Хем искам, хем съм шубе.. На мен ми се стори, че пътят е ужасно дълъг. Ние бяхме за 11-12 дни през март'15, само на Бали и не бих го повторила. Някаква комбинация с посещение и на нещо друго в района за минимум 3 седмици. Винаги съм си мислила, че нямам проблем да пътувам, но този път ми дойде в повечко. Иначе Бали си заслужава, няма съмнение! Редактирано 27 август, 2016 от БраниB
alex_555 Публикувано: 27 август, 2016 Публикувано: 27 август, 2016 И нашия вариант е с 10 нощувки. С катарските авиолинии ли пътувахте?
БраниB Публикувано: 27 август, 2016 Публикувано: 27 август, 2016 И нашия вариант е с 10 нощувки. С катарските авиолинии ли пътувахте? С Emirates. Полетът беше Хамбург-Дубай-Денпасар. 6+10 часа И на връщане със stopover в Дубай за 1 нощувка.
temporary Публикувано: 2 септември, 2016 Автор Публикувано: 2 септември, 2016 (редактирано) Хайде да драсна няколко реда, докато съм тук 1. Имайте предвид че в някой райони не навсякъде има течаща топла вода. За пример - Санур и островите Гили. На Гили освен липсата на топла вода, в някой места са настаняване дори не тече чиста вода, а морска - та ако не сте склонни на такива лишения - четете внимателно ревютата. 2. Билета за отиване и връщане до/от Гили е 58 долара, аз го плащах в рупии - 750 000. Което е наполовина от това което проучвах тук. 3. Относно такситата и колите за ден. Аз бях в Санур и от летището до там не давайте повече от 100 000 рупии. За кола не ви препоръчвам да се договаряте за повече от 500 000. Ние на два пъти си спазарихме кола за половин ден за 300 000 рупии. Време и неща които видяхме обаче се равняват на доста от предложенията за цял ден. Първият път договорихме колата за 2 часа и се прибрахме в 10 часа (това са 8часа), втория път тръгнахме в 8 и се прибрахме в 2 (това са 6 часа). 4. Рибната вечеря в Джъмпоран според мен не си заслужава - горе долу сервират еднакви неща, излиза над милион за двама човека и е ....за туристите и шофьорите да препечелят някоя допълнителна рупия. Набляга се на разнообразието и ефектното поднасяне, не на вкусното приготвяне на храната. 5. Има Убер - плаща се в кеш - ползвайте го! Още преди да дойде колата ви дава ориентировъчната цена на маршрута. 6. Гъбите изглежда са легални на Гили (само на тези острови) - поне така твърдят много хора, включая и няколко балийци. 7. Храмовете на Ява се разглеждат без проблем за 1 ден, че и доста часове в бизнес салона откарахме. Цената му е 90 000 рупии. 8. Найт маркетите са само за туристи, месните си пазаруват от тяхни пазари те работят само нощем (от 1 часа до 7) и твърдят че това не било нощ, а сутрин. 9. Саронги купувах за 30 000 и за 40 000 рупии (единия от тези беше батик).... предлагаха ми и за 25 000 ... и сигурно пак ги плащам скъпо - та не се лъжете на тези дето ще ви започнат от 100 000 - 200 000 рупи за това парче плат. за това се сещам в момента .... ако няко нещо има да пита .... Редактирано 2 септември, 2016 от temporary 3
mililia Публикувано: 2 септември, 2016 Публикувано: 2 септември, 2016 Temporary, виждам, че вече сте там и определено не си имала причини да се "депресираш", четейки другите какво организират предварително. Мерси за инфото за вечерята в Джимбаран. След твоето писание направо я отписвам и ще заложа на вкусна храна в семейното хотелче.
Mistela Публикувано: 2 септември, 2016 Публикувано: 2 септември, 2016 И нашия вариант е с 10 нощувки. С катарските авиолинии ли пътувахте? Ние ще летим с катарците, през Доха до Сингапур, но ще е през ноември и тогава ще мога да ти кажа как е.
samuraika Публикувано: 2 септември, 2016 Публикувано: 2 септември, 2016 temprary, а за новогодишна вечер все пак мислиш ли, че са подходящи рибните вечери (не точно на Джимаран, може би по-близо до Паданг Паданг)? Разнообразно и ефектно поднесено ми звучи добре...
Гост Публикувано: 2 септември, 2016 Публикувано: 2 септември, 2016 Аз само да споделя, че имах намерение да посетя Bawang Merah Beachfront Restaurant. Дори имах резервация на първа линия - тамън за залеза И морска кухня, и всичко... Само където вече я бях вапцала с парите и се отказах Но щом го бях избрала, е имало за какво... Предлагаха и безплатен трансфер: If you stay in Nusa Dua, Jimbaran, Kuta or Legian and are comitted to spend IDR500.000 (about US$45) we can arrange complimentary pick-up & drop-back, just let us know at latest one day in advance. Имам лични координати, ако някой иска. http://www.jimbaranbeachrestaurant.com/
T.E.Lawrence Публикувано: 2 септември, 2016 Публикувано: 2 септември, 2016 7. Храмовете на Ява се разглеждат без проблем за 1 ден, че и доста часове в бизнес салона откарахме. Цената му е 90 000 рупии. Сигурно имаш предвид само Боробудур. Защото прозвуча като "църквите в България се разглеждат за един ден". 1
temporary Публикувано: 2 септември, 2016 Автор Публикувано: 2 септември, 2016 Сигурно имаш предвид само Боробудур. Защото прозвуча като "църквите в България се разглеждат за един ден". съкращавам писане, че хич не ми се заседяваше пред компютъра А и задължително ще направя грешка в изписването на имената - цар съм на това та имам предвид Боробудур и Прамбанан, че и Султанския дворец посетихме! 2
temporary Публикувано: 2 септември, 2016 Автор Публикувано: 2 септември, 2016 temprary, а за новогодишна вечер все пак мислиш ли, че са подходящи рибните вечери (не точно на Джимаран, може би по-близо до Паданг Паданг)? Разнообразно и ефектно поднесено ми звучи добре... Ами не съм пробвала всичките ресторанти - нямам толкова време , а и като цяло залитам към по-местни неща. Но мисля че ще ви хареса рибна вечер, то и ние се забавлявахме много - има готови сетове - миди, скариди, лобстер, рак, някакви риби, калмари, сосове към тях, гарнитури и т.н. Маси на пясъка и запалени свещи навсякъде - овстановката си я бива (аз по-скоро визирах че самата храна не е нещо невиждано досега). Има и група музиканти, които изпълняват песни според националността на гостите - ние ги чакахме с нетърпения -ама нищо нито на български, нито на унгарски знаеха. Виж имам ги на запис обаче как пеят японска песен. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега