Прескочи до съдържание

Accomodation в Рим


Nivea

Препоръчани мнения

Къде мога да намеря систематизирано  резюмирано инфо за всяка от забележителностите. Да, знам че има няколко тома изписани. Но честно нямам много време за четене, а ми се иска да обогатим максимално детето с това пътуване.

 

http://www.roninrome.com/

 

Това е най-доброто, което съм срещал за базово опознаване на Рим.

 

Детето - моят син беше на 10, когато бяхме в Рим и беше вцепенен от всичко старо - Пантеона, арката на Константин - адаши са все пак, "Свети Петър", форумите, Палатин, возихме се на рикша в Боргезе, малките електробусчета 116 и 117. И все пак - Пантеона. Но си беше много подготвен - най-големия купол от неусилен бетон, техниката на строжа с намаляване на дебелината на покрива, използване на пемза. Може би най-малко от Ватиканските музеи, ама то там си като на китайска манифестация на моменти.

 

Но ако искаш да го впечатлиш с нещо, за което не си сигурна - кажи му, че е най- в категорията, децата това искат.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Едно от забавленията за нашето дете беше отмятането на 13-те обелиска в Рим /според легендите има и 14 някъде заровен, но ако се появи Рим ще изчезне/. Обелиските са на култови места в по-голямата си части така разглеждаш и останалите и беше един вид като игра.

Само един пропуснахме, но пак ще отидем :) да го намерим.

 

Иначе подкрепям Zaro, че когато си с деца трябва теоретична подготовка и то поднесена по подходящ за тях начин т.е. не става без четене.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Най-трудно откриваемият от 13-те е във Вила Челимонтана на хълма Целий. Всички други 12 спокойно може да бъдят видяни при разходка, даже непланирано да се видят. За обелиска на хълма Целий се отива целенасочено. Най-пренебрегваният хълм от 7-те е скрит диаманд и района около него, но може би вече става дума за темата "Рим за напреднанли".

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Най-трудно откриваемият от 13-те е във Вила Челимонтана на хълма Целий. Всички други 12 спокойно може да бъдят видяни при разходка, даже непланирано да се видят. За обелиска на хълма Целий се отива целенасочено. Най-пренебрегваният хълм от 7-те е скрит диаманд и района около него, но може би вече става дума за темата "Рим за напреднанли".

 

Точно този ни остана! Но... както казах ще се върнем да го видим.

 

Аз за обелиските имах впредвид, че те могат да бъдат цел на детето при разходките /не че се откриват тридно/, а покрай тях виждаш и всичко останало.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ви. Съветите ви са ми много ценни. Започнахме да четем тази вечер за Колизея и гладиаторите. Беше им много интересно. Четохме от Уикепедия и гледахме снимки/картинки.

 

 Ще продължим с Паладин и обелиските щом казвате че са от интерес.

 

Щом в центъра е основно с павете, вероятно тротинетката ще отпадне...иксаше ми се да му е по лесно ходенето и по забавно че той е една хала.

Връзка към коментар

Като стана дума за обелиски, та се сетих за Пирамидата на Цестий.

 

Не е много по темата, но съм срещал леко конспиративни теории, че пирамидата на американския долар е по модела на пирамидата на Цестий. С просто око си личи, че си приличат. Освен това през 18 век е била популярна забележителност, не както е сега. Чета, че била част от гранд тура на европейската аристокрация от 18 век/19 век, от което следва, че е била и популярна.

 

За мен лично ако е вярно, то е напълно логично. САЩ е държава не само вдъхновена, но и пряко повлияна от Римската република.

Редактирано от Spqr
Връзка към коментар

Така билетите са купени. летим на 02.03  и обратно на 08.03.  Сега предстои избора на място за нощуване.

 

 

Последно бяхме в този хотел:

 

https://www.booking.com/hotel/it/delle-province.bg.html?aid=368032;label=gen173nr-15CAEoggJCAlhYSANiBW5vcmVmaBeIAQGYAQO4AQTIAQTYAQPoAQH4AQI;sid=5ea6f806f997539ec524c505a308952e;dcid=1;checkin=2016-03-02;checkout=2016-03-08;sb_price_type=total;track_fdc=1;type=total&

 

Обикновено има големи намаления. Доволен съм. Съотношението цена/качество покрива моите изисквания, а те не са никак малки. Метрото е на 10 мин. пеш, може би това не е проблем за малкия? Районът е чудесен, жилищен, с достатъчно заведения щом и на връх Коледа намерихме къде да вечеряме...

Връзка към коментар

Последният път в Рим спахме в апартамент в b&b Mellini 39. Много добър /отделна спалня, хол с трапезарна маса и бокс/, на много добра локация и в близост до транспорт- горещо го препоръчвам. Пиша от телефона обаче и не мога да кача линк

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ние също летим на 02.03 за Рим. След много търсене букнах Hotel Piazza Venezia: http://en.hotelpiazzavenezia.it/

 

На самата Пиаца Венеция, новоткрит (септември 2015). На пеша 10- 15 минути от Треви, Пиаца Навона, Колизеума. Точно там спира трамвай 8, който шпори през центъра и спира в Трастевере.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.