tougherty Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Ние изнесохме двойно повече от разрешеното количество ром, пури и кафе - никакви проблеми. Нищо не сме обявявали, нищо не сме питали, просто ги опаковаш в багажа и готово. Да ви кажа нещо за пурите в Куба. Пури ще се опитват да ви продават под път и над път. Това е основният бизнес там и всеки се занимава с него. Неслучайно ще видите повече фасове от пури, отколкото от цигари по земята. Интересното е друго обаче - въпреки че почти във всеки град има фабрика за пури, всъщност тютюн се отглежда на много малко места в Куба. Областта Пинар дел Рио е едно от тях, при това с може би най-качествения тютюн. Аз лично пробвах пури почти навсякъде, където отсядахме, от всякакви марки. Най-хубавите пури бяха ръчно свитите от фермерите около Винялес, които си отглеждат и сушат тютюна сами (това ще го видите на живо). Не от фабрики, не от магазини, а от самите производители. Съжалявам, че си купих само 20 бройки от фермера, но това се случи защото Винялес беше в началото на пътуването ни и не исках да накупувам всичко от самото начало преди да съм видял как е на другите места. 4
eloena Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Ние взехме от магазин. Ром Сантяго аниехо, препоръчан от местните. По мои спомени - 8-9 кук. На летището не помня как са цените, но май беше същото. 1
tougherty Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Rainy, Cubana предлагаха ром в бутилки от безмитния по време на полета и по спомен цената беше ОК. Не знам с коя авиокомпания ще пътувате, но това е вариант ако сте с Кубана.
Гост Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Rainy, Cubana предлагаха ром в бутилки от безмитния по време на полета и по спомен цената беше ОК. Не знам с коя авиокомпания ще пътувате, но това е вариант ако сте с Кубана. Virgin Atlantic Ние изнесохме двойно повече от разрешеното количество ром, пури и кафе - никакви проблеми. Нищо не сме обявявали, нищо не сме питали, просто ги опаковаш в багажа и готово. Да ви кажа нещо за пурите в Куба. Пури ще се опитват да ви продават под път и над път. Това е основният бизнес там и всеки се занимава с него. Неслучайно ще видите повече фасове от пури, отколкото от цигари по земята. Интересното е друго обаче - въпреки че почти във всеки град има фабрика за пури, всъщност тютюн се отглежда на много малко места в Куба. Областта Пинар дел Рио е едно от тях, при това с може би най-качествения тютюн. Аз лично пробвах пури почти навсякъде, където отсядахме, от всякакви марки. Най-хубавите пури бяха ръчно свитите от фермерите около Винялес, които си отглеждат и сушат тютюна сами (това ще го видите на живо). Не от фабрики, не от магазини, а от самите производители. Съжалявам, че си купих само 20 бройки от фермера, но това се случи защото Винялес беше в началото на пътуването ни и не исках да накупувам всичко от самото начало преди да съм видял как е на другите места. Благодаря ти. И за нас Винялес е в началото и такава информация е ценна. Да имаш спомен колко струваха във Винялес пурите? Явно ще го чекираме багажа на връщане... Ние взехме от магазин. Ром Сантяго аниехо, препоръчан от местните. По мои спомени - 8-9 кук. На летището не помня как са цените, но май беше същото. Благодаря!
Duke Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Фил, благодаря, имаме такъв! Записвам да го "приватизирам" от колата. Да не те разочаровам, но май "китайчето" не разполагаше с изход за запалка... Maps.me върши идеална работа. Искам да ви споделя (ако вече не съм го правила) една случка по пътя от Хавана към Винялес. Близо до последното, под един мост ни спря униформен. Около него някакви хора седят на сянка. Обясни ни, че тези хора са катастрофирали с автобус наблизо (блъснали кон) и сега няма как да отидат на работа, та бихме ли закарали една жена до близка фабрика за пури. Разбира се, съгласихме се. Жената за благодарност ни покани във фабриката да пием по кафе с пура, а там ни направиха "безплатна" презентация на процеса на производство и така ни омагьосаха, че приятелите ми си тръгнаха с кутия пури за 200 евро. Вечерта в касата се заговорихме с едни словаки, на които бяха приложили абсолютно същата схема. Да спомена и че от Хавана си взех същата кутия с пури за 50 евро. Та няма лошо да идете с някой стопаджия до фабриката, но не се поддавайте на уверенията, че само от там и никъде другаде ще си купите истински пури. А на летището има перфектни истински пури за по 2-2.5 кук парчето, в пласмасова индивидуална опаковка, чудесни за подарък. Така, че ви съветвам да си вземете от местните самоделните им пури само колкото да попушите там. Ром, слава богу има навсякъде и е евтин. Ох, как ви завиждам! Желая ви супер изкарване! Разказваш общо взето нашата история, само дето не беше кон, а повреда на автобуса. Ако lyusi има време, нека разкаже с подробности...
Гост Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Да не те разочаровам, но май "китайчето" не разполагаше с изход за запалка... Нашата кола не знам каква ще е точно, ама е от по-скъпите - не щото ние искахме, а просто от центъра на Хавана изборът е ограничен. Може да има запалка, ама... Верно ли нямаше? хахаха Mary, аз също имам 20 mA външна батерия, само кабел ще ти трябва.
eloena Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Да не те разочаровам, но май "китайчето" не разполагаше с изход за запалка... Разказваш общо взето нашата история, само дето не беше кон, а повреда на автобуса. Ако lyusi има време, нека разкаже с подробности... Да, явно е отработена схема, за това ги предупреждавам
Duke Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Duke, изкълвала съм ти препоръките, благодаря за които. И повече от един ром ще пием за ваше здраве Просто никъде не видях конкретика за самите маршрути, а те са важни за мен... Благодаря за съветите към Mary - аз ще се дзверя в пътя, а тя ще ме наставлява. Ще е много весело определено! Ако под маршрути имаш предвид придвижване от точка А до точка Б, остави навигацията да те води... Благодаря ти много, че го написа. Чак след написаното от теб разбрах, че нещо не е наред... Сериозно се бях замислила дали не съм се повредила покрай празниците ха ха ха . Проблема не е в моя телевизор обаче. 256.png 256-1.png Нов телефон ... няма да си купувам, та приемам други предложения за навигация, която е налична в App store. Честно казано не разбирам какъв е проблема?
Гост Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Ако под маршрути имаш предвид придвижване от точка А до точка Б, остави навигацията да те води... Точно това имах предвид! Обаче - си мислех, че често навигацията прекарва през маршрути, които мен не ме кефят - свикнала съм да ги обработвам предварително, като им задавам междинни точки, Пример - маршрутът от Плая Ларга до Сиентифуегос, където има прелестни места, но не по стандартното шосе. Аз ровя сама много, но помощ от приятел е безценно...
Duke Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Аз май малко съм се надценил и мисля да взема разстоянието от Винялес до Тринидад в един ден.. гугъл казва 6 часа, но явно няма да е толкоз. Някой минавал ли го е и зне ли колко реално ще отнеме? Реално можеш да го вземеш, защото основно ще се движиш по магистралата...
Гост Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Да, явно е отработена схема, за това ги предупреждавам Благодаря ти! А на какъв език се разбирахте? хах
Mary Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 ... Честно казано не разбирам какъв е проблема? Във варианта за Андроид има навигация, а в App store е само карта - няма навигация. 1
eloena Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 (редактирано) Спомням си, че навигацията ни предложи грешен (непряк и по-лош) път от Винялес до Кайо Хутиас и това беше едно от най-живописните и прекрасни изживявания в Куба. Но безусловно сме си я слушали каката, където каже - там Редактирано 7 януари, 2017 от eloena 1
Duke Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Точно това имах предвид! Обаче - си мислех, че често навигацията прекарва през маршрути, които мен не ме кефят - свикнала съм да ги обработвам предварително, като им задавам междинни точки, Пример - маршрутът от Плая Ларга до Сиентифуегос, където има прелестни места, но не по стандартното шосе. Аз ровя сама много, но помощ от приятел е безценно... От Плая Ларго тръгваш по пътя покрай морето, нищо, че навигацията може да поиска да те върне през фермата за крокодили към магистралата. Оставяш навигацията да работи и в един момент тя ще превключи към нов маршрут...
Гост Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 От Плая Ларго тръгваш по пътя покрай морето, нищо, че навигацията може да поиска да те върне през фермата за крокодили към магистралата. Оставяш навигацията да работи и в един момент тя ще превключи към нов маршрут... За да го направя, трябва да знам какво искам Точно затова питам. Иначе ще я следвам, дори да не ме кефи... Спомням си, че навигацията ни предложи грешен (непряк и по-лош) път от Винялес до Кайо Хутиас и това беше едно от най-живописните и прекрасни изживявания в Куба. Но безусловно сме си я слушали каката, където каже - там Аз искам точно такива пътища - но нарочно зададени
Duke Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Във варианта за Андроид има навигация, а в App store е само карта - няма навигация. Сега вече разбирам, защото в началото беше писала, че си я свалила и започнах да се обърквам... 1
Mary Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Сега вече разбирам, защото в началото беше писала, че си я свалила и започнах да се обърквам... Да, свалих приложението(преди няколко дни), свалих и картата за Куба, но не го бях разглеждала подробно до днес. И когато те помолих да напишеш нещо повече, а ти написа(за което благодаря), аз отворих приложението и ... не видях в него почти нищо от написаното от теб. Тогава проверих какво е приложението за Андроид и видях разликата. Дори и в информацията за приложението си пише, че навигацията е само за Андроид. Благодаря ти още веднъж, че така търпеливо отговаряш на понякога ... странните ни въпроси. 1
Спас. Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Толкова е, 6 часа. Правила съм Тринидад - Винялес, тъпото е, че пак се минава през Хавана, по околовръсното, де. Да,наистина е малко тъпо,че ще се дублира маршрута, но като имат само една магистрала ,а времето е ограничено няма избор. Остава и "китайчето"да се справи :-)
MCC Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 (редактирано) Аз май малко съм се надценил и мисля да взема разстоянието от Винялес до Тринидад в един ден.. гугъл казва 6 часа, но явно няма да е толкоз. Някой минавал ли го е и зне ли колко реално ще отнеме? Както eloena каза по-горе, 6 часа горе-долу отне и при нас от Винялес до Тринидад покрай Хавана, с такси колективо (те карат малко бясно на места, но пък ние и спирахме по пътя за почивки/преразпределяне на пътници, така че пак групо сметнато 6 часа). Редактирано 7 януари, 2017 от MCC 1
eloena Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Благодаря ти! А на какъв език се разбирахте? хах За целта са осигурили англоговорящи Иначе ние имахме испаноговоряща в групата, защото почти никъде не се говори английски. Само в хотелите, лъскавите ресторанти и мошениците по улиците. 1
Duke Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Благодаря ти още веднъж, че така търпеливо отговаряш на понякога ... странните ни въпроси. Аз май "Благодаря" не пия... Да не забравите да пратите поздрави и на доктора във Виняес, а храната в касата е изключителна! Там е и мястото за пури. Брат му работи в реномирана фабрика в района и продава на черно. При Бернардо в Тринидад, нали знаете? Поръчвате Red Snapper... Леле, направо ми иде да оставям всичко в тая зима и да се метнем на самолета с Главна прокуратура... 2
Mary Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Аз май "Благодаря" не пия... Да не забравите да пратите поздрави и на доктора във Виняес, а храната в касата е изключителна! Там е и мястото за пури. Брат му работи в реномирана фабрика в района и продава на черно. При Бернардо в Тринидад, нали знаете? Поръчвате Red Snapper... Леле, направо ми иде да оставям всичко в тая зима и да се метнем на самолета с Главна прокуратура... Хайде де! Идвайте и ще бъде още по-забавно! Е, ще се наложи и за твое здраве да изпием по един ром! 1
stefanrusev Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Аз май "Благодаря" не пия... Да не забравите да пратите поздрави и на доктора във Виняес, а храната в касата е изключителна! Там е и мястото за пури. Брат му работи в реномирана фабрика в района и продава на черно. При Бернардо в Тринидад, нали знаете? Поръчвате Red Snapper... Леле, направо ми иде да оставям всичко в тая зима и да се метнем на самолета с Главна прокуратура... Вече имаш поздрави от собствениците на casa de Yeni. Не им знам имената че г-жа Русева се занимава с организацията, но с твоите писания това се оказва лесна работа. Имам усещането че твоя маршрут ще стане "магелански". сингъл, малц,скоч ,бърбън... какво? 2
Ивайла Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Да не забравите да пратите поздрави и на доктора във Виняес, а храната в касата е изключителна! Може ли и аз да се възползвам от тази каса и да пратя поздрави? 2
Гост Публикувано: 7 януари, 2017 Публикувано: 7 януари, 2017 Аз май "Благодаря" не пия... Да не забравите да пратите поздрави и на доктора във Виняес, а храната в касата е изключителна! Там е и мястото за пури. Брат му работи в реномирана фабрика в района и продава на черно. При Бернардо в Тринидад, нали знаете? Поръчвате Red Snapper... Леле, направо ми иде да оставям всичко в тая зима и да се метнем на самолета с Главна прокуратура... Лично ще те почерпя при първа възможност - аз толкова държа на доброто обслужване, а ти ми реши (почти) всички дилеми за настаняването. Само в Хавана сама си избрах касата... За пурите запомних! Специални поздрави на Главна Прокуратура
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега