Спас. Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 Като се заговори за Cayo Jutias да питам и аз - сега като гледам по картата има един път не магистрален, на север от магистралата през Mariel и Harlem, и Google го смята 3 часа от Хавана. Някой случайно минавал ли е от там, та да сподели какво е състоянието на пътя и дали е приятен....
Гост Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 Като се заговори за Cayo Jutias да питам и аз - сега като гледам по картата има един път не магистрален, на север от магистралата през Mariel и Harlem, и Google го смята 3 часа от Хавана. Някой случайно минавал ли е от там, та да сподели какво е състоянието на пътя и дали е приятен.... Същият го гледах и аз... Идентична мисъл ми се мотаеше - от Хавана директно към Cayo Jutias, но всички до този момент са използвали магистралата през Пинал дел Рио.
tougherty Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 Всичко зависи с какво време разполагате. Магистралите са добре, защото са широки, по спомени липсват дупки и трапове и поне 2011г. можеше да караш няколко километра без да срещнеш друга кола. За сметка на това маркировка няма, пропагандните лозунги са повече от означенията и като нищо крава може да ти пресече пътя. Малките пътища са почти същите, само дето не са широки и асфалтът на места може просто да изчезне. Като се вземе предвид и че там има по-засилен трафик от пешеходци, коУеУета, домашни животни, каруци и други самоделни движещи се неща (превозни средства е трудно казано), можете сами да си направите сметка с каква скорост карате по тях. Ние се движихме и по такива - видяхме много интересни неща и хора, често тези пътища са и доста живописни, но честно казано не бих ги препоръчал на хора без сериозен авантюристичен дух. Имахме една-две по-рискови ситуации, които определено биха стреснали по-притеснителните. Та ако искате просто да се придвижите от точка А до точка Б - следвайте основно магистралите и големите пътища (там където няма магистрала), ако имате повече време за губене, не се притеснявате да карате с 20-30 км/ч и залез слънце е далеч (шофирането по тъмно в Куба е абсурд), може да поприключенствате по малките пътища. Ще видите интересни неща и ще се докоснете до живота на обикновените кубинци, който е различен извън Хавана и другите туристически места. 2
Гост Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 Много благодаря за насоките! Гале, ние направихме точно за 1 ден разходка сред фермите и после Кайо Хутиас. Там зяпахме, снимах много красив залез и се върнахме. Теди, още един въпрос, ако обичаш. От снимането на залеза - защото и на мен така ми е мерак - до връщането във Винялес колко време ви отне, ако помниш - и въпросът ми не е точно колко време ви отне, а по светло ли се прибрахте?
Tedy Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 (редактирано) Прибрахме се по тъмно. По шосето често има хора и животни, но с внимателно каране не е драма, разстоянието не е голямо. Мен, ако питаш в района на Винялес това си заслужава, разходка сред фермите и моготите и Кайо Хутиас. Има и един друг остров по-на север, но се ходи с лодка и трябва повечко време. И пак да напомня, че след залез край мангровите дървета излизат цели облаци комари, а по пясъка хехени. Трябва да сте подготвени предварително, ако сте на плажа по това време. Иначе кофти, ама много. Редактирано 9 януари, 2017 от Tedy 1
Гост Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 Щях да питам какво е хехени - и се самообслужих: гугъл ми даде отново твое мнение http://magelanci.com/topic/4879-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B8/page-4 И по повод твоето мнение май ще те питам и за улички в Хавана, като гледам Благодаря ти за информацията за Кайо Хутиас - ще обсъдя с Mary дали си заслужава риска за залез там, но пък определено си заслужава да опитаме да го видим (мисля аз).
Tedy Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 Щях да питам какво е хехени - и се самообслужих: гугъл ми даде отново твое мнение И по повод твоето мнение май ще те питам и за улички в Хавана, като гледам Благодаря ти за информацията за Кайо Хутиас - ще обсъдя с Mary дали си заслужава риска за залез там, но пък определено си заслужава да опитаме да го видим (мисля аз). Хаххахаа, нали знаеш, питай патИло. Насреща съм за всякакви въпроси. Мисля, че за Куба специално съм от хората във форума, които са видели най-много от острова. Къде ли не бяхме, къде ли не се завряхме. Има наистина интересни места, особено на изток, където малко магеланци имат време да стигнат, а там е красиво. Когато правих маршрута изгледах целия остров на снимки и сателит, за да избера най-атрактивните места. Та с Куба сме си много близки. 2
Гост Публикувано: 9 януари, 2017 Публикувано: 9 януари, 2017 Насреща съм за всякакви въпроси. Мисля, че за Куба специално съм от хората във форума, които са видели най-много от острова. Къде ли не бяхме, къде ли не се завряхме. Има наистина интересни места, особено на изток, където малко магеланци имат време да стигнат, а там е красиво. Когато правих маршрута изгледах целия остров на снимки и сателит, за да избера най-атрактивните места. Та с Куба сме си много близки. Ще се възползвам Благодаря!
EmilD Публикувано: 11 януари, 2017 Публикувано: 11 януари, 2017 Да, свалих приложението(преди няколко дни), свалих и картата за Куба, но не го бях разглеждала подробно до днес. И когато те помолих да напишеш нещо повече, а ти написа(за което благодаря), аз отворих приложението и ... не видях в него почти нищо от написаното от теб. Тогава проверих какво е приложението за Андроид и видях разликата. Дори и в информацията за приложението си пише, че навигацията е само за Андроид. Благодаря ти още веднъж, че така търпеливо отговаряш на понякога ... странните ни въпроси. За Apple има HERE WeGo навигация в AppStore-a - от там се дърпат цели държави като карти и Куба я има. Работи офлайн и е супер 1
Mary Публикувано: 11 януари, 2017 Публикувано: 11 януари, 2017 За Apple има HERE WeGo навигация в AppStore-a - от там се дърпат цели държави като карти и Куба я има. Работи офлайн и е супер Благодаря! Тази отдавна съм я дръпнала, свалила съм и картата на Куба, че даже и няколко адреса потърсих за тренировка. 1
Гост Публикувано: 12 януари, 2017 Публикувано: 12 януари, 2017 (редактирано) Да се похваля, че и аз имам виза за Куба Използвах агенция, защото разходите да отида и да си я направя лично щяха да са по-високи от въпросната такса от £26. Не ми искаха дори снимка, само данни от паспорта, жителство и постоянно местопребиваване. P.S. И адрес в Куба, но без доказателства. Получих картата по пощата. Редактирано 12 януари, 2017 от Гост
Гост Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 (редактирано) Здравейте. Време е за въпроси за Хавана Помогнете с вашия опит: 1) Кои места в Хавана са ви очаровали най-много и не бива да се пропускат? Може да стане реч за улички и ъгълчета, които според вас са изключителни. 2) Кои клубове, барове или кръчмички в Хавана са ви очаровали наистина много, щото категорично да ни ги препоръчате? (Кабаретата вече ги решихме като дилема) Много благодаря Редактирано 15 януари, 2017 от Гост
Tedy Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Малеконът, музея на Хемингуей, шарената уличка, която бях пуснала в темата на Здравко, залеза от сградата на Бакарди и малките улички в центъра. В каза де ла музика имаше само и единствено кубинци, които танцуваха. Ако не сте по салсата няма много смисъл да се ходи. Много ни хареса един бар с жива музика в центъра, но нямам спомен точно къде се намира и как се стига до него. 1
Гост Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Ще ги потърся по описанията, благодаря.
Diana Doncheva Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Мога ли да се включа с един въпрос? Не срещнах отговора до сега. Има ли от къде да се купи КУК в БГ? И забранен ли е за внос?
Гост Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Мога ли да се включа с един въпрос? Не срещнах отговора до сега. Има ли от къде да се купи КУК в БГ? И забранен ли е за внос? Моите проучвания сочат, че е забранен за износ и никъде не може да се купят КУК-ове извън Куба. Mary може да каже повече...
Mary Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Мога ли да се включа с един въпрос? Не срещнах отговора до сега. Има ли от къде да се купи КУК в БГ? И забранен ли е за внос? Преди няколко седмици питах собственика на едно от често споменаваните тук обменни бюра, та той ми каза следното - не можеш да намериш КУК тук(тези дни отново ще проверя дали няма някаква промяна). Посъветва ме да си нося евро или канадски долари за обмяна там, защото американските се облагат допълнително с такса от 10%. Когато получа нова информация ще пиша пак. 2
Diana Doncheva Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 (редактирано) Благодаря, Rainy. А някой знае ли, дали на летище дават възможност да се закупят дребни купюри или дават само едри. Обичам да имам в наличност дребни, ако ми се наложи за бакшиши и т.н. Благодаря за инфото, Mary. Редактирано 15 януари, 2017 от Diana Doncheva
Гост Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Благодаря, Rainy. А някой знае ли, дали на летище дават възможност да се закупят дребни купюри или дават само едри. Обичам да имам в наличност дребни, ако ми се наложи за бакшиши и т.н. Благодаря за инфото, Mary. Нямам идея изобщо... Ти си променила намеренията си за Куба и ще пътуваш?
Diana Doncheva Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 (редактирано) Върти ми се една идея.... Ако чакам много, може и да се размина... А и в този студ как човек да не поиска нещо по-топло. Редактирано 15 януари, 2017 от Diana Doncheva
Ивайла Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Ако може и аз да попитам нещо тук, че е най - активната кубинска тема в момента... На много места пише да се уговаряме с някой да пази колите... А като се ходи на плаж, как се процедира, пак ли има опасност като се върнеш да нямаш гуми? Понеже и ние събираме места за разглеждане и купон в Хавана, на нас ни препоръчаха 1830 на Малекон - най - доброто място за салса купони. Според мен, ако не си танцьор, но научиш само basiс стъпката, също ще се забавляваш много .... 2
lyusi Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 На летището курсът не е добър. Обменяйте малко количество- колкото да стигне за разходите докато се доберете до банка. Можеш да си поискаш КУК в по- дребни купюри, но на практика 1 кук / нормален бакшиш/ е монета и вероятно ще се сдобиете с такава след някоя покупка. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега