Гост Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 (редактирано) На летището курсът не е добър. Обменяйте малко количество- колкото да стигне за разходите докато се доберете до банка. Можеш да си поискаш КУК в по- дребни купюри, но на практика 1 кук / нормален бакшиш/ е монета и вероятно ще се сдобиете с такава след някоя покупка. Благодаря за съвета! Ние пристигаме в събота следобяд и за съжаление няма как да можем да отидем веднага в банка... Ако може и аз да попитам нещо тук, че е най - активната кубинска тема в момента... На много места пише да се уговаряме с някой да пази колите... А като се ходи на плаж, как се процедира, пак ли има опасност като се върнеш да нямаш гуми? Понеже и ние събираме места за разглеждане и купон в Хавана, на нас ни препоръчаха 1830 на Малекон - най - доброто място за салса купони. Според мен, ако не си танцьор, но научиш само basiс стъпката, също ще се забавляваш много .... Да те попитам - кой ти го каза или къде го прочете това за колата? За пръв път го чувам Знам, че в Куба няма престъпност. Говоря за агресивната и улична престъпност, кокошкарски истории има навсякъде... За места събирам информация от http://www.cuba-junky.com/ - изключително препоръчван сайт в международните форуми. Личната препоръка, обаче, няма аналог! Честно казано, не ме влече чист салса клуб. Не съм танцьор и не съм убедена колко ще се забавлявам. за сметка на това съм привлечена като пеперуда към светлина към ето тези клубове - с изключително висока оценка. la zorra y el cuervo habana https://www.google.co.uk/search?q=la+zorra+y+el+cuervo+habana&espv=2&biw=1366&bih=662&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjzq47Y7sTRAhVDthoKHU1_BxoQ_AUIBigB El Gato Tuerto https://www.google.co.uk/maps/dir/Casa+1932,+Campanario,+Havana,+Cuba/El+Gato+Tuerto,+Havana,+Cuba/@23.1416968,-82.3786207,16z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x88cd79b634a80009:0x715a1eb960cf33c5!2m2!1d-82.3657959!2d23.1409171!1m5!1m1!1s0x88cd79d14ce445f5:0x2da9a182f9357a7a!2m2!1d-82.3826907!2d23.1437158!3e2 Питие, пура, смесица джаз и салса... мммм Редактирано 15 януари, 2017 от Гост
lyusi Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Ех, как само дразните Искрено ви завиждам, че Куба ви предстои и пожелавам да съвпадне и дори да надмине очакванията ви. Ако можех, бих се присъединила към купона на момента. 2
Mary Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Едва ли ще успеете. Пътят е лош, пътува се дълго, но пък толкова прекрасен, както по-горе споменах. Ако ви се ходи за половин час, може да се пробвате. Барманът на плажното барче прави най-невероятната пиня колада, която съм пробвала, а ромът е жълти стотинки. Това иска време Цитирам те, за да ми видиш въпроса - дали ще е удобно да разкажеш за конете, които яздихте? Това го нямаме в плана, но никога не е късно да се пробваме.
eloena Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 С удоволствие! Беше страхотно преживяване, въпреки, че се навих с огромно усилие поради куп предрасъдъци, като например как ще ме издържи коня, няма ли да му се огънат коленцата, как ще се покатеря на него и т. н. Разходката ни я предложиха хазяите във Винялес. Не съм много сигурна, но 30 кук е цифрата, която ми се върти като цена. Разходката включва посещение на кафеена плантация, фабрика за пури, мирадор (панорамна гледка) към долината с моготите. Красиво и вълнуващо е. В нашият случай и изключително кално. Много валеше тези дни, конете се подхлъзваха в рядката кал. Не липсваха и инфарктни моменти, като спускане по жестоко нанадолнище, по което просто не можех да си представя как този кон няма да се подхлъзне. Водачът ни сваляше един по един, а ние, останалите на баира, трябваше да удържаме конете да не хукнат след него Справихме се. Животните са прекрасни, трябва да им се довериш и да се отпуснеш. Прекрасна емоция, страхотен спомен. Моят силен кон се казваше Коко Локо, беше и най-високият, та да се озоря качествено с покатерването. Но...както казах, справихме се. Сега ме подсети, че си правих и селфита с коня, ама нещо не ги намирам. Колко ще е жалко, ако съм ги изтрила! Препоръчвам ви искренно това приключение! 4
Гост Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 С удоволствие! Беше страхотно преживяване, въпреки, че се навих с огромно усилие поради куп предрасъдъци, като например как ще ме издържи коня, няма ли да му се огънат коленцата, как ще се покатеря на него и т. н. Разходката ни я предложиха хазяите във Винялес. Не съм много сигурна, но 30 кук е цифрата, която ми се върти като цена. Разходката включва посещение на кафеена плантация, фабрика за пури, мирадор (панорамна гледка) към долината с моготите. Красиво и вълнуващо е. В нашият случай и изключително кално. Много валеше тези дни, конете се подхлъзваха в рядката кал. Не липсваха и инфарктни моменти, като спускане по жестоко нанадолнище, по което просто не можех да си представя как този кон няма да се подхлъзне. Водачът ни сваляше един по един, а ние, останалите на баира, трябваше да удържаме конете да не хукнат след него Справихме се. Животните са прекрасни, трябва да им се довериш и да се отпуснеш. Прекрасна емоция, страхотен спомен. Моят силен кон се казваше Коко Локо, беше и най-високият, та да се озоря качествено с покатерването. Но...както казах, справихме се. Сега ме подсети, че си правих и селфита с коня, ама нещо не ги намирам. Колко ще е жалко, ако съм ги изтрила! Препоръчвам ви искренно това приключение! Много ти благодаря! Боя се, че току що сложи още една задачка пред мен и Mary И оставям един текст. Нищо че е off-topic, надявам се да се забавлявате. Особено Mary Умирай трудно, бейби! Гледаше ме изразително и сякаш леко насмешливо с катранените си, дълбоки очи. Дъхът ми спря по средата на трахеята. Красавец! Всъщност, твърде постно определение за този див и страстен мачо... Колената ми омекнаха, а пулсът яростно ме срита в корема да си седна разумно на задника и не предприемам простотии... Може би е редно да спомена, че иде реч за черен, расов жребец. Може би е редно и да уточня как (непонятно защо) бях решила, че няколкото мършави учебни часа с кротка бяла кобила на учебен полигон са достатъчни да си спретна непредвидена „романтична разходка с кон в планината” по време на романтичен уикенд сред романтична обстановка, където се беше пръкнал и този център за алтернативен туризъм за скучаещи баровци. Още по-непонятен беше изборът на жокея, обаче, предоставил ми това чудо на природата, под което и права можех да мина, а за очеизбийно буйния му нрав дори не смеех да пусна на воля бурната си фантазия, ама на – гордост! Нахлузих каската и усмихнато – мамка им и маски! – се закатерих по оградата на тренировъчния манеж, за да се докопам до кожената седалка. Споменах май бегло размера на породистото животно... Жребецът презрително изпръхтя (фъстък, стига си ми се мотала между копитата!) и подмести атлетичното си туловище, само че аз от намеци разбирам ли? Следвам го като кудук и мърморя едни нелицеприятни словосъчетания, без да се отказвам. Пък и разполагах с подкрепата на конегледачите (не от алтруизъм, а просто финикийските знаци имат склонност да купуват внимание), така че в крайна сметка тръснах разтрепераните си задни части върху красавеца, те ми връчиха поводите и се изсулиха с ромейска усмивка, която бързичко се спаружи... Несподелената ми (както всяка подобна) любов поразкърши тяло, колкото да усетя главозамайването от чувства и оргазъм в едно и изневиделица рухна като пясъчен колос върху подпочвени води! Обаче жребецът джентълмен... Реши да не доказва трошливостта на твърдия ми череп, а елегантно ме изхвърли, като тупна рязко, но меко на земята, а аз се затъркалях като боулинг топка и спрях едва в колците на ограждението. Явно овъргаляната ми в пепелта муцунка е предизвикала яко съжаление, щото единият жокей да предложи великодушно разходка с друг жребец, върху който самият той беше разположил стегнатото си (мъжете само мислели за секс...) дупе без кьораво седло под него. То правилно дават акъл старите хора да не си отваряме безцелно устата, за да не лапнем някоя дръзка муха, но... Тук ролята на летящия инсектицид се изпълни от моя милост, която прегърна идеята с индиански боен танц, а впоследствие се вкопчи и в самия дългокос индивид. Преди това воайорите да затворят очи, за да ми спестят хиленето си от гледката на драпане до върха на коня – ледена пързалка във вертикален план, а другият жокей в ролята на лебедка. Продължението беше очарователно, защото двата ата определено си бяха плюли в устите... Едва гушнала през кръста набедения червенокож, усетих как се отлепям и политам във въздуха от моменталното полудяване на жребеца и втурването му през полето в галоп, достоен за всеки индиански екшън. Докато истерично се заливах от изригнал, нездравословен смях и балансирах върху хлъзгавия гръб чрез притискане на де що стърчащи (на)крайници свободни се намираха, дочух хърхорещия звук от гръцмуля на Винету, промъкнал се през безмилостно прещипания му слънчев сплит: „Госпожо, ако не отпуснете малко хватката на ръчищата си, рискувате този път да си строшим и двамата главите”. Успях само да изфъфля през стиснатите до откат зъби: „Господине, абе не скапвайте толкова прозаично емоцията ми на спасяване по холивудски!” Всъщност, не знам доколко емоционално му е било на каубоя, но след като озапти някак окончателно пощръклялото животно и впоследствие учтиво поисках да си платя каквото там трябваше, той любезно отказа и внимателно попита за моя хонорар...
Mary Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 Много ти благодаря! Боя се, че току що сложи още една задачка пред мен и Mary И оставям един текст. Нищо че е off-topic, надявам се да се забавлявате. Особено Mary Умирай трудно, бейби! ....................... Алооооо, искаш да ме откажеш ли? :lol: В Куба кончетата ще са добри! ПП Прекрасно написано!
eloena Публикувано: 15 януари, 2017 Публикувано: 15 януари, 2017 (редактирано) Добри са. И са по-скоро мулета и катъри, отколкото атове. Редактирано 15 януари, 2017 от eloena 2
Duke Публикувано: 16 януари, 2017 Публикувано: 16 януари, 2017 Да те попитам - кой ти го каза или къде го прочете това за колата? За пръв път го чувам Не се чете, не се чете внимателно и ще се наказваме... Многократно в кубинските теми съм писал, че е задължително да уговаряте пазач за колата с касите. Ако ви кажат, че проблем няма, ОК (това ще се случи във Виняес и Плая Ларга, ако действително отсядате в нашите каси), но например в Тринидад, Бернардо директно ми каза, че е по-добре да оставя колата в посочен от него закрит гараж срещу мисля 3 CUC. Аристократката от Сиенфуегос също препоръча да платя на пазачите пред къщата, за да пазят колата. В Хавана последният ден оставих колата на платен паркинг и т.н. и т.н...
Гост Публикувано: 16 януари, 2017 Публикувано: 16 януари, 2017 Не се чете, не се чете внимателно и ще се наказваме... Многократно в кубинските теми съм писал, че е задължително да уговаряте пазач за колата с касите. Ако ви кажат, че проблем няма, ОК (това ще се случи във Виняес и Плая Ларга, ако действително отсядате в нашите каси), но например в Тринидад, Бернардо директно ми каза, че е по-добре да оставя колата в посочен от него закрит гараж срещу мисля 3 CUC. Аристократката от Сиенфуегос също препоръча да платя на пазачите пред къщата, за да пазят колата. В Хавана последният ден оставих колата на платен паркинг и т.н. и т.н... Виноват! Да, действително отсядаме във вашите каси. Значи пропускът е мой, но наистина се изненадах. Ние ще се мотаем нагоре-надолу с колата, следователно ще го имам предвид. За вечерта задължително ще проверяваме, а когато я оставяме за малко през деня, ще преценяваме на място... Да използвам случая: имахте ли с Тити любими места в Хавана, включително и такива за забавление? Благодаря.
Ивайла Публикувано: 16 януари, 2017 Публикувано: 16 януари, 2017 И аз да питам пак - около плажовете как стои въпроса с пазенето на колата? И има ли смисъл да се плаща за допълнителен шофьор или нещата са като в Европа - много, много не спират за проверка...
Duke Публикувано: 16 януари, 2017 Публикувано: 16 януари, 2017 Да използвам случая: имахте ли с Тити любими места в Хавана, включително и такива за забавление? Благодаря. Хавана е прекрасна, важно е да настроиш предварително очите! Обичахме да се разхождаме по уличките в стария град, както и по Малекон. Вечеряхме само в едно прилично заведение в близост до касата. Сигурно някъде съм писал и за него... И аз да питам пак - около плажовете как стои въпроса с пазенето на колата? И има ли смисъл да се плаща за допълнителен шофьор или нещата са като в Европа - много, много не спират за проверка... Ние бяхме три пъти на плаж. Веднъж в Плая Ларга и два път по пътя между Плая Ларга и Сиенфуегос и на следващи ден по пътя от Сиенфуегос към Тринидад. Колата в Плая Ларга стоеше пред касата и нямаше проблеми. Крайпътното плажуване беше именно такова. Пуст плаж, колата на пътя на видимо разстояние... Лично нас не са ни спирали, а и да ни бяха спрели не знам какво щяхме да показваме овен договора за наем на колата. В нея нямаше документи, явно са наясно, че щом си чужденец караш рент-а-кар и си ги знаят... 1
Tedy Публикувано: 16 януари, 2017 Публикувано: 16 януари, 2017 За колата сме плащали само в Баракоа и Тринидад, на останалите места по маршрута не се е налагало. В Сиенфуегос паркирахме в центъра, на площада. Пари не сме давали и нямаше проблем. 1
stefanrusev Публикувано: 19 януари, 2017 Публикувано: 19 януари, 2017 (редактирано) Някакви идеи как да се стигне от летището в Хавана до някоя от спирките на Виа Азул или Конектандо? Редактирано 19 януари, 2017 от stefanrusev
Duke Публикувано: 19 януари, 2017 Публикувано: 19 януари, 2017 Само с такси или предварително уговорен трансфер, друг начин за такива като нас няма... 1
Vincent Публикувано: 19 януари, 2017 Публикувано: 19 януари, 2017 ... Иначе и нашата каса е централно разположена и смятаме повече пеша да движим... Бихте ли споделили на коя casa сте се спрели в Хавана?
Гост Публикувано: 19 януари, 2017 Публикувано: 19 януари, 2017 Бихте ли споделили на коя casa сте се спрели в Хавана? Разбира се! Casa 1932 http://www.casa1932.com/ Аз съм много претенциозна къде отсядам - без да имам огромен бюджет , и мразя хотелите, и обожавам хубавата атмосфера - да ми се изпълнят сетивата, не само да се наспя там, и хвърлям маса усилия за максимален избор! За мен е важно домакините да са надеждни и да ми отговарят на кореспонденцията. Откачам от несериозни хора. Местопололожението също ми е важно... Засега съм много доволна от избора си. Дали очакванията са ни се покрили, ще споделим като се върнем, живи и здрави
Mary Публикувано: 19 януари, 2017 Публикувано: 19 януари, 2017 ... Засега съм много доволна от избора си. Дали очакванията са ни се покрили, ще споделим като се върнем, живи и здрави И понеже скоро заминаваме, та ще дадем и отзив пак скоро. 1
tougherty Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 Нашата каса в Хавана се намираше съвсем наблизо до тази 1932. Местоположението ви е супер - на живописно пешеходно разстояние сте от почти всичко интересно в града. Предполагам вече сте си уредили всички детайли с рент-а-кара, но все пак да го имате предвид - в Хотел Deauville, който ви е на една крачка, има бюро на рент-а-кара и от там можете да си вземете или да оставите колата. Мисля че съм споменавал и преди, но да ви кажа и на вас - като си взимате колата, направете ѝ по една снимка от всички страни и задължително да се вижда датата. Ако после тръгнат да ви товарят с някакви измислени, но неописани първоначално щети (тип рент-а-кар в Италия), показвате снимките с датата, на които щетите ще се виждат. Това ви е като един вид застраховка. 1
Ивайла Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 Да питам за колата - гледам сайт на посредник Wowcuba.com, обаче не могат да ми отговорят еднозначно на въпросите за застраховката, а за запитване искат данните от кредитната карта. Някой наемал ли си е директно от техните фирми (Cubatur и т.н...) , без посредник? Нашите каси в Хавана - едната е от темите тук за Куба, другата - casahavanasenses.com, имат страница във фейсбук, момичето е българка, отговаря много бързо.
Гост Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 Ивайла, аз имах доста неприятен опит с колите под наем в Хавана, затова плътно последвах съвета - и линка - даден от магеланци. Ето координатите: www.cubatravelnetwork.com Cuba Head Office: Address: CTN House, Avenida 31 entre 14 y 18 No. 1411, Miramar, Playa, Havana, Cuba Phone: +53 7 204 9201 / +53 7 204 9202 Email: reservations@cubatravelnetwork.com Customer Support: Phone: 0808 238 0042 (UK Toll Free) Live Help: Chat with us Live Лично съм звъняла на телефона за информация, така че съм спокойна. Относно застраховките - мъглява работа... Няма ясни дефиниции, но има ясна цена от 20 CUC на ден за пълна застраховка. Колата е на REX. Смятаме категори1но да я платим. Аз я плащам в Европа, какво остава за Куба. А къде има уловки в тази застраховка, наистина не знам. Дано съм помогнала.
Ивайла Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 (редактирано) Благодаря много, гледаме там, но нямат коли за нашите дати. Ние също ще платим застраховката със сигурност...Ще пробвам за всеки случай на мейла,благодаря още веднъж, информацията внаги е полезна! p.s. Четох я темата за фалшивите фирми за коли и много внимаваме... Редактирано 20 януари, 2017 от Ивайла
Vincent Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 (редактирано) Дайте някакъв съвет за тези "каси". Писах на тези в Тринидат, Сиенфуегос и Винялес от темата на Duke + 2-3 в Хавана и единствено от Casa De Yeni ми отговориха и то, че са ангажирани за нашата дата.. От другите нищо. Не знам, дали да не пробвам да им пращам каквото предложи google translate от английски на испански, ако проблема е в езика. Остават ни малко повече от месец, а нямаме и една буукната каса по маршрута. Мога и да им звъня, но до колко ще се разберем по телефона.. Надявам се в краен случай, ако се озовем някъде без резервация, да успеем с питане да намерим нещо, въпреки че не ми се иска да оставам на такъв вариант. Редактирано 20 януари, 2017 от Vincent
Гост Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 Надявам се в краен случай, ако се озовем някъде без резервация, да успеем с питане да намерим нещо, въпреки че не ми се иска да оставам на такъв вариант. Аз съм последният човек, който би ти препоръчал такъв вариант, но в случая смятам е най-доброто. Ако кажа кога съм резервирала касите, сигурно всички ще се смеят... Февруари 2016. Но аз съм леко професионално - и съответно личностно - повредена Виж, "нашите" каси са много хитови и свършат много бързо, Не за друго, но това е 1990 г. за България. Ако си на 20+, няма да знаеш какво ти говоря. Просто не правете никакви планове и се изръсете там. Едва ли ще получите върховно качество, но ще получите легло със сигурност. Без испански сигурно е трудно, но ще се забавлявате. Надявам се Поздрави сърдечни.
Ивайла Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 Ето ти нашите в Хавана: В първата са били мои приятели, жената говори английски, втората - ние си я намерихме, жената е българка, имат и фейсбук страница(аз там им писах) http://www.cartacuba.co/en/home.php http://casahavanasenses.com/bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/ 1
lyusi Публикувано: 20 януари, 2017 Публикувано: 20 януари, 2017 Дайте някакъв съвет за тези "каси". Писах на тези в Тринидат, Сиенфуегос и Винялес от темата на Duke + 2-3 в Хавана и единствено от Casa De Yeni ми отговориха и то, че са ангажирани за нашата дата.. От другите нищо. Не знам, дали да не пробвам да им пращам каквото предложи google translate от английски на испански, ако проблема е в езика. Остават ни малко повече от месец, а нямаме и една буукната каса по маршрута. Мога и да им звъня, но до колко ще се разберем по телефона... Не е само езиков проблемът. Аз миналата година се сблъсках със същата липса на реакция от много от касите на които писах. В този случай пробваш отново със същите + други, докато получиш потвърждение. Ако искаш все пак да пробваш да им пишеш на испански, мога да помогна с груб превод. Прати ми на лични текстът, който искаш да изпратиш и ще се опитам да го преведа. Няма да е перфектно, но ще те разберат.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега