Прескочи до съдържание

Колко страни ще посетите през живота си? :)


Препоръчани мнения

Привет! Сигурно не съм единственият, който си задава този въпрос :) Ще ми е интересно да чуя какво мислите. Някой ден ще е интересно да се върнем към това, което сме отговорили. Така ще видим дали това което сме си мислили се е случило или е още по-добро :)

 

И така, аз се надявам да успея да обиколя поне половината свят, затова залагам на бройката 100. На 35 години съм, посетил съм 40 страни, за тази година имам планувани още 3-4.

Не съм от хората, които целят чисто просто една бройка. За мен е важна компанията, момента и качеството на пътешествието. Обичам да прекарвам поне няколко дни в дадена държава, за да добия истински впечатления. 

 

Вие сте на ход, благодаря! :)

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Навремето си бях поставил за цел да посетя моите топ пет места, които са в различни страни на всяка цена. Посетих 4/5, остана най-лесното и все го отлагам. :) Най-вероятно ще го посетя след няколко месеца и него. Сега, след 30 посетени страни, просто се забавлявам и повтарям, не обичам да ходя да се чеквам максимално за бройката, още по-малко някакви безумни нощни преходи, да видя и още нещо. От известно време съм го ударил на повтаряне и дълъг релакс, някой ден може да ми дойде музата за нов списък, но засега съм се кротнал. :)

  • Харесвам 11
Връзка към мнение

И аз не съм на норма и се връщам там, където ми е харесало, че и по много пъти. :)

Когато спра да пътувам, тогава ще ги преброя и ще ти кажа. ;)

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

За сега съм посетил 20. Надявам се през живота ми да посетя поне 40-50.  5-6 в Южна Америка, 2-3 в Африка и останалите в Европа, Южна и Югоизточна Азия.  Много от държавите, които съм посетил до сега са ме впечатлили и определено ще се върна в тях, има и още много за разглеждане!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Бих искал всички! Аз имам за цел, към която се продържам от няколко години - по три нови държави на година. Понякога-повече. Утре заминавам за нова държава - Люксембург! За тази година бях вече в Холандия и ще пътувам за Гърция. Иска ми се и нещо по-екзотично, да видим. 

Надявам се да ги докарам до 100 един ден, ще съм обиколил половината свят!  

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Аз пък не броя държавите, а местата. Примерно в Турция съм ходила няколко пъти и го броя за няколко места - защото от Истанбул до Кападокия разликата е невероятна. Има страни с много разллични места в самите тях. Била съм веднъж в Индия, но мисля да отида там поне още няколко пъти (не съм била нито в Юга, нито в Центъра, нито пък в Шри Ланка). Друг пример е Италия - била съм в Севера, но нямам търпение да видя Юга и Сицилия. 

Така че моята бройка е на места, не на държави. Поне засега е така. 

А колко държави искам да посетя - 50 биха ми били напълно достатъчни, стига да са тези, които смятам, че могат да ме променят и вдъхновят трайно. Засега са май между 20-25. Не съм ги броила, по-скоро броя дните до следващото пътешествие! :)

  • Харесвам 21
Връзка към мнение

Аз нямам норматив, защото мисля да посетя целия свят. Сериозно го мисля :) А дали ще стане, Божа работа. Дано! Но нямам норматив. Пътувам докато имам отпуск и пари във всичките карти :)

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

И аз искам всичките :) , но за разлика от Георги, едва ли ще успея :( . В обозримо бъдеще ще станат 100, което е супер, преди 10 години не бих повярвал, че е възможно.

А ако не бяха Магеланци-те, щяха да са поне 10 по-малко!

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Аз пък съм много състезателен тип. Броя държавите, броя държавите, даже броя за посетени държави, на които само съм стоял 4-5 часа на летището. В текущия списък няма такива, но преди имаше :) . Държавите, през които съм карал кола, но не съм спирал на нещо по-голямо от бензиностанция също ги броя. Абе важно е да излиза по-голяма бройка :) .

 

Естествено, опитвам се да компенсира, за тези екстра преброени държави, като ги посетя по-късно. За сега имам 17 посетени и две запланувани за тази година. Опитвам се да добавя още 2, но плановете не са още приключили. Ако здравето ми позволява, вероятно ще попътувам още поне 20 години, и ако успея да добавям по две нови страни на година ще мога да ги докарам до около 60. Не е голяма бройката, но такъв е живота.

 

Естествено, че и на мен ми се иска да посетя всички държави, но съм по-скоро реалист. Прекалено много обичам комфорта си за да се навия да го направя това. Но пък ще се опитам, ако е рекъл тоя отгоре ще стане, ако не няма.

 

P.S. Май не мога да броя :)

Редактирано от ShaMan-H_Fel
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

АЗ ИСКАМ всичките ( ми скорпионче съм :) ).... Ходи ми се навсякъде, покажи ми готина снимка от някое място и почвам да кроя планове И за там :)

Но осъзнавам, че това е непостижима мечта. Нито финикийските знаци ще ми стигнат, нито времето, да ги набавя... Ама опитвам, де ;)

И аз си имам моите ТОП 5 места и си ги гоня ( ама пусто много съм ги разхвърлял по туй кълбо ), а междувременно повтарям много от държавите просто щот си ми е кеф там :)

Но пък знае ли човек, може и да дам шанс на Господ.... ще взема да пусна едно тото и .....

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Само господ знае колко ще бъдат, но тук е мястото за онзи лаф: "Един мъж не може да спи с всички жени по света, но може да опита." Та и аз, няма да посетя всички страни, но мога да опитам. Но ако трябва да бъда точна, има страни, които за сега не представляват интерес за мене. Там, където е много студено не ми се ходи. Предполагам, че всеки има своя класация. Има доста хитови места, които не са на предни места в листата ми на чакащи за посещение държави. Но аз предпочитам повече исторически забележителности ("каманяк" :) ) пред екскурзии сред природата. Е всичко си има изключения....

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Да сме живи и здрави Всичките.Тази година се надявам да станат 90 с билетите който вече имам,и догодина да чукна стоте.Като поостарея съм решил да си взема яхат(не огромна,а практична-да уточня че има доста евтини,защото повечето хора си мислят,че трябва да си милионер за да имаш),и да обикалям островите който не съм видял,за което много от познатите ми се съмняват.(ама те се съмняваха и за 100-те държави)Иначе и аз обичам да се връщам на местата който са ми харесали(в Тайланд съм бил 3пъти за по месец и скоро пак ще ходя,а в Европа съм ходил по 7-8 пъти в доста от държавите),а и някои държави са огромни и трябва да се видят много неща.

Важното е да сме живи и здрави,да мечтаем и да следваме мечтите си :)

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Моят фокус е върху културни центрове. Една интересна класация: най-влиятелните градове

 

Само две държави по-подробно имам желание засега да разгледам: родината ми и Италия. А за град е ясно Кой. И там задачата е с повишена трудност.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Има една поговорка за мъжете:

 

Един мъж не може да спи с всички жени на света, но поне може да опита. ;)

 

Така съм аз с държавите! Може и да не успея да ги посетя всичките, но ще опитам :) В обозримо бъдеще планирам да станат 100 :)

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз не знам колко ще посетя - пожелавам си да са повече :) , но знам, че от както съм в "Магеланци"-те мога да стигна до всяко кътче на света. :yes:  :yes:  :yes:

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Навремето си бях поставил за цел да посетя моите топ пет места, които са в различни страни на всяка цена. Посетих 4/5, остана най-лесното и все го отлагам. :)

Ангкор, Гиза, Петра.....ако правилно налучквам ще кажеш ли кои са 4-тото и 5-тото ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Евгени Димитров

Винаги съм се интересувал от пътувания и география. Като ученик знаех всички столици в света. На сън да ме бутнеш, щях да ти ги кажа, ама сега вече не ги помня. Бях се запалил и по предаването на Георги Тошев. Имаше и едно друго, което си записвах на видео касети. Не мога да се сетя сега как се казваше. Но съм сигурен, че епизода с Хонг Конг все още го имам, ако въобще тръгне касетата. Винаги ми е било любопитно да чета за пътувания, да правя маршрути и да се интересувам какво точно бих могъл да видя там където отивам. Искам да посетя, колкото се може повече държави, но до преди 3-4 години нямах тази финансова възможност. Не че сега имам голямата, но по-добре се справим в това отношение. Засега са само 14. Ще съм много щастлив, ако отидат на 100 един ден. Освен държавите, записвам си градовете, които съм посетил. Броя си полетите и авиокомпанийте ето така:

post-4606-0-01347700-1458837524_thumb.jpeg

post-4606-0-93019700-1458837538_thumb.jpeg

post-4606-0-37306000-1458837550_thumb.jpeg

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Аз до момента съм обиколила 56-57 някъде, но все служебно, не че е било за кратко или че не съм обикаляла, но някак едно е с колегите, друго със семейството. Затова откакто се роди дъщеря ми и напуснах работа, почвам броенето на ново - посетени с детето : Германия, предстои другия месец Англия, Ирландия, през лятото сме планирали Гърция, но мечтата ми е да я заведа в Азия, тъй като много се впечатли от азиатските ми снимки и много иска там да отиде. Мъжа пък се е зачудил за емигриране в Нова Зенландия, та скоро може и натам да отидем. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
ЛетящияБалканец
Присъединявам се към Мариана, че по-важни са местата и как сме прекарали там. Ако трябва да се сравнява количествено, има много показатели - брой държави, полети, самолети, километри. Но най-важният количествен показател според мен е времето. В момента прекарвам по 3-4 седмици извън Родината. Целта ми е да станат 2-3 месеца. Това време може и в една държава да се прекара, но да е качествено, без бързане и без планиране на всяка минута. В дългосрочен план, обичам слънцето и мечтата ми е някой ден зимата да я посещавам само с цел туризъм.

 

Поздравявам магеланците, които ще посетят 100 държави. Признавам, че няма шанс да ги стигна. За себе си бих казал, че 50 са ми достатъчно.

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

Бройката никога не ми е била цел - сега погледнах тук на сайта, имам към 63-64. В някои съм ходил по 100+ пъти, в други съм живял с години, но никога не съм имал за цел да трупам бройка. Ако обиколя балканските, скандинавските и балтийските държави, сигурно ще прибавя лесно и сравнително евтино едно 15-ина към бройката, но просто нямам никакъв интерес към тях. То наистина е малко като с жените - не само колко си имал, а най-вече какви си имал ;):) :)

Държавите са някакъв количествен показател, но относителен. Примерно в едни САЩ да си в Ню Йорк (града) и в национален парк в Аляска е коренно различно, както и на много други места из страната. Много други държави са подобни, така, че едно отбелязване на държавата като посетена може да означава и 2 и 200. Има и държави от типа на Люксембург, където пък няма никакво значение дали си там или на 20 км. в Германия или Франция. Та няма как да "тежат" всички по еднакъв начин.

 

Да си пожелаем да сме живи и здрави и да имаме възможноста да ходим където ни се ходи, като това, разбира се е различно за всеки. Аз едно време много се чудех на един приятел, който след като беше обиколил доста държави и континенти и на който финансовата страна на пътешествията не му е особена грижа (не е като да няма и по 3-4 месеца отпуска годишно) защо в последните 15 години не ходи никъде другаде освен на сафари в Африка, да гледа тигри в Индия или мечки във Финландия. Не можех да го проумея просто, а сега напълно го разбирам. Аз съм готов да се откажа от 5-6 пътешествия за да отида на едно африканско сафари, за което плащам понякога повече отколкото за едно добре направено едномесечно околосветско пътуване.

 

А колко държави и места ще посетим - няма как да знаем. Ние предполагаме, господина там горе разполага и понякога си правим сметката без кръчмаря. :) :) :)
 

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 24
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.