Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

Картата на TBI работи без проблеми вчера и днес.

Картата на ДСК също работи, но ми търси ПИН код на всяко плащане в магазините в Сандански. ПОС терминалите на магазините в Сандански са на UniCredit, ОББ и  ДСК.

• Харесвам 5
Публикувано:

Мобилното банкиране на ОББ вече ми каза "айде чао за днес, ела утре по някое време" - заринат съм с важна работа, но ако ми остане време днес, ще ида да си пробвам и еднствената кредитна карта в кварталния магазин. Ако стане някаква голяма "драма", ще си паля тай-файтъра и ще си ходя в нашата Галактика - там си имаме милиони звезди и планети и празнуването на това, че една от тях си обиколила звездата още веднъж по нашите стандарти е малко провинциалнапроява на лош вкус ...

Публикувано:

В едно село в северозап. България съм. До догодина, до събота по-конкретно..

Не ми трябват нито пари, нито евро, нито карти..

Има туршии, греяна ракия, тенджера сармички, зелеви, баница с късмети...

Упс, и понеже харченето на фин. знаци разтоварвало, пазарувам си от алито час по час, ПИБ не засича, плащанията минават..

FB_IMG_1767182408708.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 5 часа, Бръмбар каза:

Картата в лева или е или в евро? Взех спонтанно едни билети за Краков за 2-4 януари, но нямам достатъчно злоти и левове кеш нямам да обменя за повече за да плащам хотел и да изкарам цялото пътуване с кеш. Разчитах, че картата ми като е евро и ще плащам в чужбина не би трябвало да е засегната. Сега почвам да се чудя, дали да не се откажа от пътуването. 

Малко късно отговарям- в лева е картата. Добре,че бях предвидила кеш в евро и за хотела и за пазаруване (За първи път го правя!). Обаче до снощи плащах всичко с карта,та сега имам доволно много в брой !

А картата на УниКредит работеше.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ilian359 каза:

Доколкото изобщо TBI може да работи. Поне на тях не им трябват 3 дни да превалутират сметките на 50-те си клиента.

Еми само нея можех да тествам. Аз поне до петък не планирам нито кеш нито с карта да плащам, но съм сигурен, че се прекалява с истерията. Според мен банките се презастраховат с по-голям срок на преход. И това дали имаш 50 или 5 млн. няма значение. Все един бутон се натиска. Има значение кой го натиска 🙂 

Такива вълнения от 2000 година не съм виждал и това как компа щел да превърти часовника. 😉

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да спомена, че вчера и при мен един ПОС терминал отказа в Боровец.
Също така от днес до 04.01.2026 г. включително се преустановява извършването на всички банкови преводи на касите на EasyPay.

Имайте пари в кеш, защото не се знае къде и как може да ви изненада ситуацията.

• Харесвам 7
Публикувано:

Един на пръв поглед незначителен проблем , но показателен за качеството на законодателните текстове.В закона за въвеждане на еврото е записано , че вендинг автоматите от 00.00 часа на 01.01.26 са задължени да приемат плащане само в евро и за тях няма гратисен период до 31.01.За всеки здравомислещ е ясно , че няма кой да се втурне да сменя хиляди монетници баш на първи януари (вероятно и в близките почивни дни), но явно не и за гениите писали закона.Търговците със сигурност и не изгарят от желание да губят клиенти , докато още в джобовете им не дрънкат достатъчно евро монети.Освен това превалутираните цени често налагат връщане на монети от  2 цента , което също е невъзможно - поне аз не съм виждал никъде да приемат под 5 цента.Ясно е , че ще трябва да се променят цените до по-кръгла сума.Дребни неща , но пък не е ново да се залагат неосъществими изисквания.

П.П.В грешната тема е , трябваше да е при банките.A иначе сега пазарувах и в супермаркета , никой и не помисля да връща 

в евро.Явно ще е така първите дни.Еврото "ни изненада" , като сняг през зимата.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

A иначе сега пазарувах и в супермаркета , никой и не помисля да връща 

Не съм съгласен, че ни е изненадало. Във верига супермаркети в София връщаха чисто нови банкноти евро на всеки. Обслужването ставаше малко по-бавно, но всички бяха търпеливи. На касовите апарати пишеше всичко в двете валути и беше удобно, всеки можеше да си провери всичко.

• Харесвам 7
Публикувано:
12 minutes ago, jorrro said:

Не съм съгласен, че ни е изненадало. Във верига супермаркети в София връщаха чисто нови банкноти евро на всеки. Обслужването ставаше малко по-бавно, но всички бяха търпеливи. На касовите апарати пишеше всичко в двете валути и беше удобно, всеки можеше да си провери всичко.

Явно всеки търговец сам си преценя.Това ще е до датата на януарските пенсии де , после вече няма как да шикалкавят.

Публикувано:
преди 5 минути , Mary каза:

Да попитам ползващите ССВ - приложението работи ли при вас? 

Планирано е временно прекъсване на достъпа до услугите от 14:30 ч. на 30.12.2025 г., с възстановяване на дигиталните канали на 02.01.2026 г. от 12:00 часа

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

От трите банки с които работя, за мен най-добре се справиха ПИБ - поне аз не забелязах прекъванията им. Днес си заплатих бензина в Испания с кредитната им карта.

При ТБИ приложението аха да заработи днес, но пак изключи.

При "голямата" Пощенска няма никой още  - обещават утре на обяд.

• Харесвам 8
Публикувано:

Аз като никога съм доволна от УниКредит. При тях не усетих прекъсването,нито с плащанията,нито с приложението. Само се наложи обновяване на приложението,те бяха предупредили да се направи на 01.01

Мрънках за ОББ,но днес вече нямаше проблем и при тях.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 часа, stanimir каза:

Един на пръв поглед незначителен проблем , но показателен за качеството на законодателните текстове.В закона за въвеждане на еврото е записано , че вендинг автоматите от 00.00 часа на 01.01.26 са задължени да приемат плащане само в евро и за тях няма гратисен период до 31.01.За всеки здравомислещ е ясно , че няма кой да се втурне да сменя хиляди монетници баш на първи януари (вероятно и в близките почивни дни), но явно не и за гениите писали закона.Търговците със сигурност и не изгарят от желание да губят клиенти , докато още в джобовете им не дрънкат достатъчно евро монети.Освен това превалутираните цени често налагат връщане на монети от  2 цента , което също е невъзможно - поне аз не съм виждал никъде да приемат под 5 цента.Ясно е , че ще трябва да се променят цените до по-кръгла сума.Дребни неща , но пък не е ново да се залагат неосъществими изисквания.

П.П.В грешната тема е , трябваше да е при банките.A иначе сега пазарувах и в супермаркета , никой и не помисля да връща 

Точно това с вендинг автоматите си го мисля от доста време. Не само, че никой няма да се втурне, то си е физически невъзможно. До 23:59 да приемат само един вид монети и извендъж, като с магия да започнат да приемат само друг вид. Има ужасно много недомислени неща, някой са специфични за определени бизнеси, други са сбъркани изначално, ама казано честно - изобщо не е изненада. Дано поне тези, които налагат глоби, да не са дебили. Иначе малко по малко нещата ще влязат в релси. 
При приложенията ДСК изобщо не играе от едно известно време, но ПИБ работи. За сметка на това ПОС терминалите забиваха днес следобед и беше добре да се разполага с кеш.  

• Харесвам 1
Публикувано:

ДСК са го закъсали с миграцията нещо.

С ЦКБ има проблем за 3д паролата, която е през мобилното, а то дава грешка.

За мен най-добре се справиха откъм дигиталните канали поне - ПИБ и Булбанк, както и след тях ОББ.

Иначе днес на две места връщаха в левове, защото им бяха свършили еврата.

• Харесвам 5
Публикувано:

Приложението на TBI се зарежда, но все още не може да се прави нищо.

Т.е. само показва транзакции и наличност.

Банкоматите в Сандански са заредени само с банкноти по 20 и 50 евро.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, adreno каза:

Иначе днес на две места връщаха в левове, защото им бяха свършили еврата.

В момента магазините са малко обменни бюра - купуваш сирене с банкнота от 50 или 100 лева, а рестото в евро. 

Ще мине и това доста преди края на месеца. 

А ДСК са стабилни - нищо неочаквано.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Сега влязох в DSK Direct и направих превод към IBAN без проблем.

Вече и приложението работи, но само новото — старото все още дава грешка

• Харесвам 2
Публикувано:

Интернет плащанията с ДСК-Уиз са безпроблемни. Преди малко резервирах 2 нощувки с частично плащане през AirBnb. Сефтосах валутата - дано такъв да се окаже късметът ми - с нощувките в Saint-Jean-de-Luz, Франция на океана, след като две отделни нощувки в Байон и Сан Себастиан първо трудно се намират и второ прехвърлят психологическата ми граница доста през август 😆

• Харесвам 6
Публикувано:

Работят картите на ОББ и при мен в Краков. Сутринта обаче ми направи лошо впечатление на летището, купих едни капки от аптеката там, май Субра беше. Като попитах за плащане с карта - не им работела системата, капките бяха към 2 и малко евро или към 4.50 лева, дадох десет лева, върнаха ми 5 лева. Нямаше и намек за връщане на стотинки или центове, както или дори вял опит за извинение, че ми закръглят към 5. 

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Павел*
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.