Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да похваля ПИБ.Отдавна не бях преинсталирал приложението на ново устройство и вече няма нужда да се посещава банков клон за верификация.Всичко става за минута , колкото и при Revolut.Това беше една от причините толкова да не обичам да сменям телефони.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 56 минути , MayaS каза:

Някой има ли проблем с влизането в ДСК mobile?

Аз по-рано не можех да вляза със старото приложение /ново още нямам/. Сега става.

Публикувано:

Днес си взимам нова дебитна карта, отварям и виждам, че отзад е така навсякъде. Отпред няма данни.

отивам да се жалвам , естествено чаках нови 20мин.

Чудят се и се събраха на куп 3-ма. Дойде и тази от касата, която  я даде и каза след общото чудене , ама това е 3д, затова така се вижда…

За тях беше почти без проблеми.

IMG_6333.jpeg

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 2 часа, Фил каза:

Някои още сме си с MC на ДСК-Wizz :wink:

То и аз, но ми изпратиха поредно (и вероятно последно) съобщение, че искам-не искам, трябва да си взема Visa от клона, иначе от 01.02. MC спира да работи. 

• Замислям се 1
Публикувано:

Здравейте, имам въпрос. Мога ли да пусна жалба в КЗП и изобщо какво да правя,защото съм бясна. Преди 2 месеца , тъй като детето ми ,на 14г, е с увреждания, има право на стипендия,и от училището ми заявиха, че трябва да отворя банкова сметка,за да преведат парите, не можело на ръка. Отидохме в Пиб, тъй като сметките ни са там, на сина ми също, а и не сме имали проблеми до сега. Сметката е тийнейджърска, уж без такси. Училището преведоха парите. Чаках 1 месец да излезе дебитната карта, не излезе, но получих смс, че са взели 5 лева МЕСЕЧНА Такса поддръжка. Полудях, отидох до банката- грешка било,  не била заявена карта все още по някакви причини (?), имало проблем, ще се оправи, и картата трябваше да е готова до 23.12.  Днес са 5 дни след тази дата, карта все още няма, и аз получавам НОВ смс, че са взели Още 5 лева такса поддръжка на сметка, каквато не би трябвало да Има.. Въпроса ми е, какво мога да направя ? Писна ми от измами, глупости и своеволия на нашите банки. Явно няма да се оправи проблема, а и кой ще върне на детето парите? Значи, като приход отчитаме пълната сума, а реално от мизерни 30 лева на месец, те продължават да ми вземат 20%, без изобщо никакво право и в противоречие с техните уж правила за детски сметки. Колко пъти трябва да ходя до банката за този проблем, и всеки път да разнасям детето. В края на краищата те не са ми началник, а слуги, а излиза,че сме.зависими и нямаме никакви права. Не знам на кой арменски поп да се оплача, обаче взе да ми идва в повече цялото това невежество, непукизъм и неадекватност на тоя картел у нас. Утре ще ходя за 3 път за едно и също нещо и смятам да съм без детето, дано успея нещо да свърша.

• Шок 5
Публикувано:

пробвай да му създадеш акаунт на телефона през приложението и оттам да опиташ да си свършиш сама работата, като смениш месечния план на детската сметка и заявиш карта? това за в бъдеще, иначе ескалирай случая като подадеш жалба :

Процедура за подаване и разглеждане на жалби на клиенти / Fibank Процедура за подаване и разглеждане на жалби на клиенти / Fibank https://share.google/vE0b5Y7nFm0v3fKbp

и посочи името на служителката, която така е оплескала всичко, те си имат вътрешни начини да има последствия за нея

• Харесвам 4
Публикувано:

Пуснете жалба в ПИБ. Най-добре я занесете лично в произволен клон. Не се преитеснявайте, ще си оправят бакиите и ще ви компенсират.

• Харесвам 5
Публикувано:

Имам въпрос - имат ли право ПОС терминалите на магазините в България от днес да са настроени в евро?

Защото , току що се върнах от хранителния магазин и какво да видя - касовата бележка е в лева , а сумата от ПОС терминала - в евро. Аз плащам с Curve , но основаната валута на картите ми е лева , при което , транзакцията в Кърв е по фиксинга , но в приложението на ПИБ е по техен  курс. 

Тоест аз купувам нещо от супера за 8.87 , а в действителност плащам - 8.90 .

Сега се чудя , да обърна ли плащанията с Curve на евро?

Редакция - 

Не е виновен магазинът - а Curve , защото ми е обърнал всички карти от основна валута   BG  на  EUR , като само преди два часа платих на куриер от Sameday в лева. Върнах отново валутата на картите в BG.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Програмата на МС за посещения на салони на летищата продължава и догодина.

Вчера заявих нова карта, през приложението; поредната стара изчерпа броя посещения. Би трябвало да я получа в първия работен ден, идния понеделник значи.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 57 минути , bad kid каза:

А откъде тоя зор? Хората имат чували с банкноти в мазетата си?

Идея си нямаш колко черни пари има в “бедния” народ, който отгоре на това е и доволни проЗ и не знае как да ги изпере освен през имоти и криене в дюшеци

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 19 часа, Anna Kalinovska каза:

Програмата на МС за посещения на салони на летищата продължава и догодина.

Вчера заявих нова карта, през приложението; поредната стара изчерпа броя посещения. Би трябвало да я получа в първия работен ден, идния понеделник значи.

Сигурно ли е това? В сайта пише, че програмата е до края на 2025 година. Къде го гледаш?

Публикувано:

От преди обяд не работи (не се зареждат)  плащането на битови сметки в ДСК директ и мобайл. Предполагам че няма да са налични до 01.01.26

• Харесвам 2
Публикувано:

Вчера имаше добра възможност за арбитраж - добре познато бюро на Витошка купуваше евро на 1.97.

При депозиране на резултата и два дни изчакване, чистата печалба щеше да е 1%

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Последни часове за осветляване на тъмни пари.Някой може да е поотръскал дюшеците по празниците.

Добре, че не използвам земни валути. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.