Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

ПИБ "затвориха" приложението късно вечерта на 31.12 и в седем сутринта вече беше на линия за основните операции (не знам точно в колко часа са го пуснали) , като постепенно до днес възстановяваха пълната функционалност.Вече всичко е на 100%.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , stanimir каза:

ПИБ "затвориха" приложението късно вечерта на 31.12 и в седем сутринта вече беше на линия за основните операции (не знам точно в колко часа са го пуснали) , като постепенно до днес възстановяваха пълната функционалност.Вече всичко е на 100%.

Все още не е съвсем наред. Още между Коледа и Нова година при мен започна да показва грешно салдо по една от кредитните ми карти. Като цъкна върху самата сметка изписва верни стойности на кредитен лимит и текущ баланс, но наличността в основния екран продължава да бъде сгрешена. Май имаше подобен проблем и по другата кредитна карта, която така или иначе не използвам, но там днес всичко е наред. Днес пробвах и влязох през десктопа, но положението е същото. Иначе сумите и всичко останало по основната сметка и депозитните изглежда ОК, просто отгоре стои евровата стойност, а отдолу левовата за разлика от преди празниците когато беше обратното. Ще изчакам няколко дни и когато съм в България ще звънна да попитам защо е така. Честно казано очаквах да има някакво обновяване на приложението, но поне аз не съм получил нотификация за ъпдейт...

Публикувано:

При Пощенска и Уникредит нямам никакви проблеми - всичко се визуализира супер. 

При ОББ уж всичко е ОК, но примерно на 15 декември са ми взели вноска за кредита и пише, че са я взели в евро, а трябва да е в лева. Като влезеш в самата сметка пише двойно и правилно колко в лева и колко в евро. 

Публикувано:
36 minutes ago, Duke said:

Все още не е съвсем наред. Още между Коледа и Нова година при мен започна да показва грешно салдо по една от кредитните ми карти. Като цъкна върху самата сметка изписва верни стойности на кредитен лимит и текущ баланс, но наличността в основния екран продължава да бъде сгрешена. Май имаше подобен проблем и по другата кредитна карта, която така или иначе не използвам, но там днес всичко е наред. Днес пробвах и влязох през десктопа, но положението е същото. Иначе сумите и всичко останало по основната сметка и депозитните изглежда ОК, просто отгоре стои евровата стойност, а отдолу левовата за разлика от преди празниците когато беше обратното. Ще изчакам няколко дни и когато съм в България ще звънна да попитам защо е така. Честно казано очаквах да има някакво обновяване на приложението, но поне аз не съм получил нотификация за ъпдейт...

Също и при мен по кредитна карта , но в момента всичко е изчистено.Осчетоводени плащания от декември ми излизаха отново като блокирани суми.

Вече обаче се показва  коректно.

Иначе специален ъпдейт не е имало.

• Харесвам 1
Публикувано:

Мобилното на ОББ си тръгна още по обяд на 1ви януари (предварително бяха казали, че го спират между следобеда на 31ви и сутринта на 1ви). И после не съм имал проблеми и с кредитната карта - но то и аз не я ползвам много-много за билети и нощувки - пазарувам си основно хляб, кашкавал и месца ... И тъй като това са 100% от кредитните ми карти, доволен съм!

Публикувано:

Аз доста оплаквания за липса на стартови пакети за бизнеса четох, тук в квартала плащаш в лева и получаваш ресто в лева, ама не е голям проблем мисля. Поне до понеделник - вторник като проработят банките ще е така.

Аз съм свикнал на твърдо 100% картови разплащания, ама като си в Рим, прави като римляните 😀

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
41 minutes ago, neuromancer said:

Аз доста оплаквания за липса на стартови пакети за бизнеса четох, тук в квартала плащаш в лева и получаваш ресто в лева, ама не е голям проблем мисля. Поне до понеделник - вторник като проработят банките ще е така.

Аз съм свикнал на твърдо 100% картови разплащания, ама като си в Рим, прави като римляните 😀

Римляните са ок , ромляните са проблем.

П.П.Странно , как не са се сетили като комшиите да се обявят за наследници на древна Roma.

• Харесвам 2
Публикувано:

https://boulevardbulgaria.bg/articles/balgarite-sa-napravili-nad-42-mln-evro-oborot-prez-karti-i-bankomati-za-dva-dni
Както и предполагах прехода към евро си мина без особени драми при картовите операции. Язък за притесненията на някои хора 😉
Са мен друго ми направи впечатление от статията- били са депозирани над 3 млн евро за два дни. Чи ко са чакали до сега и това да не са закупените евро по 1,99лв преди Нова година? 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Тя "драмата" с картите нали беше само за ранните часове на 1 януари за хората по кръчмите.Никой не е казвал , че през деня няма да работят.

Вероятно повечето хора са избрали картови разплащания в първите дни за да избегнат евентуални неразбории. Както вече беше писано - в първия ден на раздаването на пенсиите всички търговци ще влязат в час , няма мърдане ! Те знаят отлично, че до понеделник няма кой да ги контролира 

• Харесвам 1
Публикувано:

Е първо теглене от банкомат на 30-тата секунда и първо пос плащане на трета минута ми се струва приемлива “драма”. Някъде мернах, че в Хърватска с дни не можели да теглят, ама не съм го проверявал дали е истина. 

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, stanimir каза:

Тоест си посрещнал Нова година до банкомат ? Евала !!!

Тоест не си прочел статията от линка , машала!!! 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:

И да кажем, че драмите поотминаха.

Нека сега се съсредоточим на намерата на банките, с които ще избият загубите от липсата на превалутиране.

Аз вече с кеф плащам с КК в евро из Европа и чакам да видя извлечението си където липсва реда за "превалутиране"

Споделяйте моля кой какво е забелязал в другите такси на тези ненаситни институции. Мисля че още преди 1-2 месеца някой бе споменал нещо по въпроса, но да видим...

• Харесвам 3
Публикувано:

На десктоп на Дскдирект средствата, а и движенията по сметките се визуализират само в евро, за разлика от Мобайла дето са в двете валути. Дали и при Вас е така?

Публикувано:
преди 16 часа, Zaro каза:

Аз чакам кога банките ще закръглят лимитите, че в момента е интересно.

Аз също си го мисля това от известно време и наистина очаквам да се случи в скоро време...

Публикувано:
преди 59 минути , Oshko каза:

При ПИБ са закръглени.

При мен все още липсва закръгляне на лимита по левовата ми кредитна карта...

• Харесвам 1
Публикувано:

За кредитна не знам , но по дебитните са закръглени.Предполагам всеки момент ще коригират и кредитните.

Публикувано:

И моите крединти от ПИБ не са закръглени - едната почти ще я запомна със завършването на ..99,99, ама другата съвсем няма шанс със завършване на ..11,29. :ph34r: 

Вероятно няма самоволно за ги закръглят, все пак са вид кредит. 

• Харесвам 2
Публикувано:

При мен на една от кредитните карти лимитът ми е лева е намалял с една стотинка, а в евро си остана същият. Картата беше левова. Само едно неприятно нещо забелязах в приложението на ПИБ което не ми харесва. Не можеш да видиш движенията преди 01.01.2026. излиза съобщение, че трябва да е в една календарна година. От извлеченията мога да ги видя, но не е толкова удобно.

Публикувано:

Нали важно е извлечението , където е точната вече  осчетоводена сума.За текущите е все тая , защо ти е да ги гледаш за дълги периоди ?

Публикувано:
преди 18 минути , stanimir каза:

За кредитна не знам , но по дебитните са закръглени.Предполагам всеки момент ще коригират и кредитните.

Как така, дебитните са закръглени? Там сумата е ясна, просто трябва да е превалутирана ол лев към евро по официалния курс. Защо е необходимо закръгляне?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Георги
    • Lindt
    • Eagleman
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.