Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
12 minutes ago, Duke said:

Как така, дебитните са закръглени? Там сумата е ясна, просто трябва да е превалутирана ол лев към евро по официалния курс. Защо е необходимо закръгляне?

Аз говоря за лимитите на теглене , моя грешка 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , stanimir каза:

Аз говоря за лимитите на теглене , моя грешка 

Да, това също е интересно, не бях се замислил...

Публикувано:
преди 42 минути , stanimir каза:

Нали важно е извлечението , където е точната вече  осчетоводена сума.За текущите е все тая , защо ти е да ги гледаш за дълги периоди ?

Защото лесно си виждам за 6 месеца какъв ми е оборота, за да следя дали ми отговаря за кешбек условието. И по-лесно си преглеждам транзакциите, когато искам да проверя нещо. Предполагам, че е заради прехода от лева към евро и от първи са с нови бази данни и затова не може да покаже нищо от 2025 защото движенията там са останали в друга база данни. Лошото е, че не работи и като се опиташ да видиш движението за период само през 2025. Ще ми е интересно да видя дали ще се отрази на кешбека.

Публикувано:

До края на януари банкоматите с депозитна функция на ДСК ще приемат само банкноти в лева.

Проверено - работи. 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Captain45 каза:

Защото лесно си виждам за 6 месеца какъв ми е оборота, за да следя дали ми отговаря за кешбек условието. И по-лесно си преглеждам транзакциите, когато искам да проверя нещо. Предполагам, че е заради прехода от лева към евро и от първи са с нови бази данни и затова не може да покаже нищо от 2025 защото движенията там са останали в друга база данни. Лошото е, че не работи и като се опиташ да видиш движението за период само през 2025. Ще ми е интересно да видя дали ще се отрази на кешбека.

Трябва да е само за 2025 или за 2026, не може и за двете. Поне аз където проверявах беше така. 

А закръглянето на лимита не би трябвало да стане без подписване на анекс. Който има, да каже. 

• Харесвам 1
Публикувано:

дано ни пратят по някое известие в приложенията с предложение за закръгляне на лимити по кредитни карти, и който е съгласен да може да го подпише, както правим с преводите, иначе хартиени анекси по клонове на банките ще натовари с много и тях, и клиентите

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Captain45 said:

Хм , при мен излиза коректно стига да е само в рамките на календарната година.Приход / разход / обороти се показват нормално.

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега за първи път виждам, че може да се промени и крайната дата, която по подразбиране е днешна, когато се избира период. Така вече работи както трябва. А за промяната на лимитът според мен е технически при преизчисляването от евро в лева. Сумата преди в лева завършваше на 000, а сега на 999.99, като в евро не се е променила. Но това не ми пречи, защото така или иначе закрих всички КК в лева и си оставих тези в евро.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 часа, Captain45 каза:

При мен на една от кредитните карти лимитът ми е лева е намалял с една стотинка, а в евро си остана същият. Картата беше левова.

И при мен е така. В момента и двете некръгли суми в лева и евро толкова ме изнервят, че съм склонен да закрия тази кредитна карта, ако не закръглят кредитния лимит по някакъв начин.

Едно време Дайнърс вдигаха лимита след поискване по имейл... без анекс 🙂

• Смея се 2
Публикувано:
преди 21 минути , Георги Матеев каза:

На мен също ПИБ са ми вдигали лимита по кредитна карта по телефона, но честно да си призная вече не помня дали в крайна сметка не подписвах анекс - беше преди повече от десет години, но предложението дойде по телефон, аз се съгласих и лимита беше вдигнат моментално...

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами това е редовен номер на ДСК. Качват ти лимита и те информират. Ако не искаш, трябваше да им се прати СМС или нещо от тоя род, не помня точно вече. Малко като мобилните оператори и допълнителните услуги 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
40 minutes ago, Георги Матеев said:

И при мен е така. В момента и двете некръгли суми в лева и евро толкова ме изнервят, че съм склонен да закрия тази кредитна карта, ако не закръглят кредитния лимит по някакъв начин.

Ти не беше ли приключил с ПИБ ? 🙃

Георги Матеев
Публикувано:
преди 32 минути , stanimir каза:

Ти не беше ли приключил с ПИБ ? 🙃

Бях, за доста години. Но Дайнърса ми го трансформираха в пиб-ски Мастъркард и понеже нямах друг MC credit се навих - полезен е за блокиране на големи депозити за рентакари. Та малко заварено положение стана -  иначе нямам и стотинка в банката. Всъщност тази карта и сметките в TBI/iCard са последните ми връзки с българската банкова система.

Но наистина некръглият кредитен лимит ме дразни неистово, дано направят нещо по въпроса.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

Ами това е редовен номер на ДСК. Качват ти лимита и те информират. Ако не искаш, трябваше да им се прати СМС или нещо от тоя род, не помня точно вече. Малко като мобилните оператори и допълнителните услуги 🙂

Няма такова нещо. Пращат ти мейл и SMS, че след месец ще ти променят лимита и ако не искаш ги уведомяваш. Никога не са вдигали без предварително уведомяване.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, MayaS каза:

Няма такова нещо. Пращат ти мейл и SMS, че след месец ще ти променят лимита и ако не искаш ги уведомяваш. Никога не са вдигали без предварително уведомяване.

Е уведомяват да, ама го вдигат без да си го искал предваритвлно. Което показва,че закона го позволява и всички жанки могат да ти закръглят от 355.12 евро на 400 примерно....Ама сега са заети да обработват трансакции....вече 4 дни не си виждам обработените в ДСК...ще речеш че някоя леля с калкулатор седи и смята...

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Това все пак е кредит, отразява се в ЦКР. Няма как да го променят по тяхна инициатива без клиента да е подписал нещо.. 

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, timobg каза:

Това все пак е кредит, отразява се в ЦКР. Няма как да го променят по тяхна инициатива без клиента да е подписал нещо.. 

И аз това си мислех. Отделно уж се одобрява от разни кредитни инспектори. 

Публикувано:

На мен Райфайзен едно време поне 2 пъти ми вдигаха лимита без да ме питат, без време за отказ и подобни. И така от 4000 изведнъж се оказах с 12500 и то за виза класик, която не предполагаше такава сума.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

Чак на 4 януари платих за първи път с карта и кеш.

Два банкомата на ПИБ от днес!

IMG_6653.jpeg.46f7e1e09dc44ab4dbc1871f42f94cfc.jpeg
ако искаш още 10€ с второ теглене изписва , че не може повече да раздава!

по банките е ужас в момента , опашка от вкарващи левове, буркани със стотинки, теглещи и т.н.

втори ден ще ходя да си взема картата.. май ще трябва ден отпуска 

От 6 бюра имаше 2 работещи, нямали хора.

добре че ходя 1 път в годината до офис, че не мога да си представя какво ще правя..

вчера по телефона се чакаше 30мин да те обслужат, общо чаках към 2 часа  на 3-4 пъти 

• Шок 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Категорично обявявам @Alexander за най-големия мърморко или пък за най-големия карък на форума по негов избор... 😄 

Преди малко говорих по телефона с картовия център на ПИБ. Чаках на виртуална опашка не повече от 10 минути, което в нормални дни е наистина сериозно закъснение, но предвид ситуацията бях подготвен за подобно изчакване. Поводът на обаждането - тази сутрин получих известие за автоматично погасяване на дължима сума по една от двете ми кредитни карти при тях. Тъй като автоматичното погасяване на кредитни карти в ПИБ от доста години насам е 20-то число на следващия месец, а аз бях убеден, че въпросната сума е вече погасена още през декември, реших да проверя на какво се дължи това двойно погасяване. Моментално ми казаха, че се касае за установена грешка от банката по която се работи и буквално минути по-късно сумата беше възстановена в сметката...

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Кандидатствах онлайн за увеличаване на кредитният лимит към КК Виза от ПИБ.

Получих имейл че , съм одобрена , да заповядам в офиса /който съм избрала/ и да подпиша договора. 

Някой знае ли , дали това ще бъде нов договор или анекс към старият?

Публикувано:
преди 17 минути , Dora Popova каза:

Получих имейл че , съм одобрена , да заповядам в офиса /който съм избрала/ и да подпиша договора. 

Би трябвало да е анекс към съществуващия договор, но е възможно да опитат да предложат издаване на чисто нова карта, което вече предполага нов договор. Във всички случаи при подобно развитие, попитай какво се случва със старата карта и можеш ли да я закриеш безплатно, за да не се окажеш с две действащи кредитни карти с две отделни такси за обслужване. Не вярвам точно тази банка да постъпи по този начин, но кой знае...

• Благодаря 1
Публикувано:

Продължение за ПИБ, офис Младост -София.

Нов опит за взимане на карта, този път в края на работното време.

Днес  чаках 70 минути по часовник и не ми дойде реда и се отказах, защото имах други  задачи, а и съвсем скоро щяха да затварят.
Над половината време се чака навън на улицата.

Имат 2-3 служителя при общо 6-7 бюра, като често един го няма, яде или просто не обслужва хора или  казано има двама работещи в повечето време от 6-7.

Средно на човек се отделя по 20-30мин и затова се чака буквално с часове.
Посещавам само в краен случай офис, но в случая трябва да си взема новата карта.

Масово се мъкнат кеш и стотинки все още от 80% от клиентите,  ще е някаво чудо този месец. 

Тая мантра как нямат пари българите, дори обикновените хора е вече за вицовете.
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Dora Popova каза:

Току що се връщам от ПИБ - подписах анекс, за нов договор щях да откажа.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.