Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

Наистина е лудница по банките. Не бях ходила от месец и нещо, но онзи ден случайно наминах в Уникредит в Пловдив за долари, че по бюрата наблизо нямаха или имаха само по 100, а такива не ми вършат. Наивница! 😃 Опашката за касите се вие във и извън сградата – всички, внасящи преди пачки на банкомат, сега с псувни внасят на каса, че на банкомат вече само евро може. Отделно хора с буркани с монети и т.н. 
Започнах годината със 150 лв в брой (толкова ми останаха), евро теглих от Гърция, че там поне махнаха банкоматните такси и на някои може съвсем без. Тук в някои по-малки магазини наоколо въобще не ми се казва цена в лева, а аз левове вече нямам. Лошото е като започнат да ми връщат по малко левове тук-там, после трябва да мисля къде да ги набутвам тези малки суми.
Тук някой се беше изказал, че до средата на месеца щели да изчезнат левовете - е, в София по центъра може. Тук масово мои познати и приятели, уж сравнително умни хора, ползват само кеш (не обичали да плащат с карта :shok: е най-честото обяснение и сметките ходят в брой да плащат :dntknw:) и трябва явно да си похарчат последните заплати от декември. 😃

• Харесвам 4
Публикувано:

Леле! Аз се кахарях, че за 3 подменени карти ще трябва да подписвам камари документи, а то се оказа, че няма да мога да вляза в банката :)

• Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Би трябвало да е анекс към съществуващия договор, но е възможно да опитат да предложат издаване на чисто нова карта, което вече предполага нов договор. Във всички случаи при подобно развитие, попитай какво се случва със старата карта и можеш ли да я закриеш безплатно, за да не се окажеш с две действащи кредитни карти с две отделни такси за обслужване. Не вярвам точно тази банка да постъпи по този начин, но кой знае...

Вчера си пусках искане през My fibank. Днес получих съобщение, че съм одобрена. В документи, чакащи подпис ми излезе да подпиша анекс за новия лимит. Увеличи се веднага по съществуващата КК. Важно е да се отбележи опцията онлайн, въпреки, че се посочва и обслужващ офис. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 49 минути , Dora Popova каза:

Току що се връщам от ПИБ - подписах анекс, за нов договор щях да откажа.

Аз пуснах заявка преди няколко дни през приложението за намаляне на лимита, за да го закръгля на цяло число в евро. И днес го подписах през приложението.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 41 минути , Argentique каза:

Опашката за касите се вие във и извън сградата – всички, внасящи преди пачки на банкомат, сега с псувни внасят на каса, че на банкомат вече само евро може.

Онзи ден внесох левове през банкомат...

преди 42 минути , Argentique каза:

Тук някой се беше изказал, че до средата на месеца щели да изчезнат левовете - е, в София по центъра може.

Аз бях писал и все още го мисля или поне се надявам да е така. Тази седмица навсякъде плащам с евро. Е, закръглям сумата и не чакам да ми върнат 10, 5 или 1 стотинка, но аз така си правех и преди. Говоря за обедни сметки. В магазин ако вляза обикновено плащам с карта...

• Харесвам 1
Публикувано:

Общо взето, навсякъде плащам с карта. Само първите два дни на тази година (понеже с всичкия си акъл се подведох по указанията, че трябва да имаме кеш левове :crazy:) реших да ги оползотворя и ги разхвърлях по бензиностанцията и съседния магазин. 

По този случай, сега в портмонето ми се мотаят някакви дребни евроцентове. И навсякъде само с карта, никой не ми е отказал, даже ми благодарят на касите 🙂 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Онзи ден внесох левове през банкомат.

Може, но на тези банкомати пишеше след 5 януари само еврови вноски. Никога не е било толкова пусто край тях.

Там обикновено винаги има опашки за внасяне и често са хора с големи суми с по няколко карти. Вероятно бизнеси някакви.

Приятели с голям строителен склад и постоянни обороти в брой от башмайстори ходят на каса, защото е много тегаво с банкомати и не им се занимава. Ама сега не ги виждам в тази лудница. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 минути , Duke каза:

Онзи ден внесох левове през банкомат...

На коя банка? Мисля, че само ДСК остави тази опция и пред техните става егати опашката.Банкоматите на ПИБ  приемат само евро.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Argentique каза:

Може, но на тези банкомати пишеше след 5 януари само еврови вноски. Никога не е било толкова пусто край тях.

Там обикновено винаги има опашки за внасяне и често са хора с големи суми с по няколко карти. Вероятно бизнеси някакви.

Приятели с голям строителен склад и постоянни обороти в брой от башмайстори ходят на каса, защото е много тегаво с банкомати и не им се занимава. Ама сега не ги виждам в тази лудница. 

Ако знаеш какво е пред БНБ или пред монетния двор - баби на по 80 години висят с часове да се обменят парите. УжасТ

• Шок 1
Публикувано:

Хората не са виновни , имат си пари - внасят си.Щом държавата е изсякла толкова монети , нека сега да си ги прибере обратно.Много отдавна жълтите стотинки трябваше да бъдат извадени от обръщение.Напълно безполезен паричен талаш...

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 35 минути , Ilian359 каза:

Четох, че и ОББ са оставили депозитните банкомати в лева.

На ОББ до края на месеца приемат само в лева. 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

На коя банка? Мисля, че само ДСК остави тази опция и пред техните става егати опашката.Банкоматите на ПИБ  приемат само евро.

ПроКредит

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 55 минути , WanderlustME каза:

Банкомати на много банки приемат левови банкноти до края на януари. 

ЦКБ не е сред тях, ако някой е тръгнал да внася да знае да не се разкарва, че и без това имат 5 банкомата на кръст с функция за внасяне.....

• Харесвам 1
Публикувано:

а то може ли да се внася на банкомат на чужда банка и да ти се заверят парите по твоята сметка, която е в различна банка, или всеки трябва да си внася само на банкомат на неговата си банка?  никога не съм я ползвала тази опция, и нямам никаква представа?

Публикувано:
4 minutes ago, antea said:

а то може ли да се внася на банкомат на чужда банка и да ти се заверят парите по твоята сметка, която е в различна банка, или всеки трябва да си внася само на банкомат на неговата си банка?  никога не съм я ползвала тази опция, и нямам никаква представа?

Не , само в банкомат на собствената банка.

• Харесвам 2
Публикувано:

На ДСК може да се внася в левове, така ли? Таксата им още ли е 0.20 лв. или колкото е там в е.ц.? За уиз КК става въпрос. Не би ме бъркало да ги посетя по нощите, когато пенсионерите спят😉 надявам се, че все още има възможност за отваряне на помещението и достъп до банкомата с пластиката. Не съм правила това упражнение от над година, но сега ми се струва удачно вместо да ходя до друга банка или банкомат на такава с депозитна функция. С дъщерята събрахме сумичка за едни подаръци, които са с предварителен трансфер към Дядо Коледа от КК 😉

Публикувано:

Имах работа в The mall.  В 20.30-21 ч.в клона на ПИБ имаше 1 човек, а в другите банки - никой, та ако имате левчета под дюшечетата, може би този часови пояс е решението. 🤪

• Харесвам 4
Публикувано:

Банкоматите на EasyPay приемат и BGN, и Euro. След избор за "Депозит" се появява екран от който можеш да избереш валутата, която желаеш да внесеш.

• Харесвам 4
Публикувано:

На ДСК внасях няколко пъти тази седмица левове и нямаше опашки. Може би защото банкоматите бяха с ледено ветровити локации. 🙂 На близкия на Пощенска банка има целодневна опашка. Там успях в някакъв момент да внеса надраскани еврови банкноти, които не приемат в магазините. 

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:

Аз си обмених всички левове още през ноември - да е жива и здрава TBI с тоя курс по фиксинга. Като чета тук за неволите и опашките явно е било чудесно решение.

В myfibank къде се пуска искане за промяна на кредитния лимит? Много рядко съм ползвал апа и не съм го разцъквал особено, а не виждам опцията на първо четене.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 17 минути , Eagleman каза:

На ДСК внасях няколко пъти тази седмица левове и нямаше опашки. Може би защото банкоматите бяха с ледено ветровити локации. 🙂 На близкия на Пощенска банка има целодневна опашка. Там успях в някакъв момент да внеса надраскани еврови банкноти, които не приемат в магазините. 

И има ли такса?

Публикувано:
На 5.01.2026 г. в 13:30, Ilian359 каза:

До края на януари банкоматите с депозитна функция на ДСК ще приемат само банкноти в лева.

Проверено - работи. 

Така е и аз го потвърждавам! 

Вчера вкарвах (около 21 часа и нямаше опашка) български лева и си теглих в евро! Без да се редя по касите 😉

В момента по банките е страхотна лудница, по над час се редят.... 

@Георги Матеев

Аз нямам кредитна карта, но лимитите за дебитните карта са от "Карти" и после има "Лимити", предполагам и за кредитните е така. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Павел*
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.