Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Преди малко се върнах от ДСК - офис в Русе на пъпа на центъра, и нямаше и помен от опашките от миналата седмица. Буквално към 13:30 нямаше нито един човек на банкомата. Внесох сумата (1000 лв.) без проблем и никаква такса. Много фейк се пише наистина, но и медиите обичат да е апокалиптично…

И аз днес отскочих до три различни банки и в трите нямаше хора и веднага ме обслужиха. Даже се опитваха и да си поговорим без много да бързат. Но споделиха, че днес им е първият ден без да има по 20 човека на опашка да чакат.

• Харесвам 4
Публикувано:
37 minutes ago, jorocontrola said:

А как разбират, че нещо не е платено с тяхната карта, ако си платил самолета, хотела и колата с тях?

Не знам. Ама ако искат (а те ще) фактурата за разхода, там си пише, нали?

Ако винаги на 100% плащаш с тях, не е проблем. Ама да се знае. 

Моя човек платил с КК заради кешбека.... И 500Е назад. Кешбека за 10на г 🙂

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 7 минути , Captain45 каза:

И аз днес отскочих до три различни банки и в трите нямаше хора и веднага ме обслужиха. Даже се опитваха и да си поговорим без много да бързат. Но споделиха, че днес им е първият ден без да има по 20 човека на опашка да чакат.

Ми то от новата година мина една работна седмица. Трудно ми е да повярвам, че за всички наредили се на опашка е било много важно да внесат парите си точно в периода 5-10 януари 😉

Точно толкова, колкото беше жизнено важно на 1 януари в 00:01 банкоматите да пускат €€€ 😂

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Изпращат ли ти полица или друго за застраховката. Аз съм първото платено ниво Премиум и мисля, че има застраховка, но не получих нищо и не зная как да разбера. Имам обикновена карта и друга карта с Премиум. Има ли значение с коя плащам? Някакви бонуси с карта Премиум, извън платените лонджове?

Какво е предимството на Метал по отношение на лонджове? Мерси!

Първото платено ниво е Плюс и няма застраховка. Премиум е вече второто платено ниво и включва застраховка, полицата е вътре в апа, където подробно са описани всички покрития, условия и прочие. Като влезнеш в подробностите на плана и отидеш на застраховката може да я кликнеш и да видиш документите. Няма значение с коя карта плащаш, важното е да е с Револют. По отношение на лаунджовете Премиум и Метал са еднакви - всяко посещение струва €29.

преди 1 час, some1 каза:

Ето това може би е най-готиното на рево. И разбира се най-изпедерастеното им. Защото застраховката важи само ако всичко е платено с револют. 

Съвсем нормално е като за всяка застраховка към карта - покритието е валидно само, ако плащаш с Револют картата. Та всеки си избира кое му е по-важно: валидна застраховка или по-голям кешбек при плащане с друга карта. Между другото препоръчай на твоя човек да си смени картата/банката - €500 кешбек за 10 години е нищожно.

@Георги наскоро промениха конкретно този детайл и изискват всичко, за което претендираш по застраховката, да е платено с Револют, включително полети и хотели (предполагам за да може да докажеш, че наистина пътуваш). Разходи платени по друг начин не се покриват. Аз затова например всички рентакари ги плащам само с Револют. Вероятно конкретно за редките кеш случаи има някакво изключение, но 100% ще искат фактури и ще проверяват повече - уви тук нямам личен опит.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз не разбрах, изискването за плащане с картата е за разходите, които искаш да ти бъдат възстановени, т.е. за медицинските или трябва и полети, хотели и т.н. да са минали през револют?

Ползвал съм подобна автоматична застраховка само покрай Дайнърс, която се активираше с покупка на самолет, хотел или някакъв случаен разход на място в дестинацията, но мисля че нямаше изрично изискване медицинските разходи да са направени с картата, все пак не навсякъде приемат карти и може прегледа и кеш да е заплатен.

• Харесвам 6
Публикувано:

да потвърдя и аз, че промяната на кредитния лимит по ПИБ-ски карти става много културно и бързо, мъжът ми си подаде искане в събота късен следобяд и до няколко минути в приложението се появи документът за промяната, подписва се и почти веднага след това лимитът е актуализиран; същото и при мен, но в делничен ден... та така, закръглихме се, че иначе беше доста трудно да се следи дали наличността е правилната ей така с бърз поглед

• Харесвам 7
Публикувано:

А дали по КК на ДСК може да се закръгли този кредитен лимит ?

Никъде не намирам откъде може да стане тази врътка.

Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

@Георги наскоро промениха конкретно този детайл и изискват всичко, за което претендираш по застраховката, да е платено с Револют, включително полети и хотели (предполагам за да може да докажеш, че наистина пътуваш). Разходи платени по друг начин не се покриват. Аз затова например всички рентакари ги плащам само с Револют. Вероятно конкретно за редките кеш случаи има някакво изключение, но 100% ще искат фактури и ще проверяват повече - уви тук нямам личен опит.

Това изглежда много дървено. 
Като се има в предвид че рентакар искат кредитна карта, а револют е дебитна, могат да ти откажат плащане щото са си ти взели парите по самоучастието от друга карта.
Или бъкам нещо ?

Публикувано:

Има ли смисъл сега да си смениш банката на ДСК заради кредитна услуга с УИЗ.

Виза ли ще издадат и това изгодно ли е или проблемите са твърде много и не зачита ред плащания...както ви чета...

Публикувано:
преди 4 минути , Климент каза:

Това изглежда много дървено. 
Като се има в предвид че рентакар искат кредитна карта, а револют е дебитна, могат да ти откажат плащане щото са си ти взели парите по самоучастието от друга карта.
Или бъкам нещо ?

Депозита за колата трябва да е с кредитна карта. Иначе самата кола може да се плати с др. карта дебитна/кредита или в случая Револют за да ти важи зстраховката.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, lio каза:

Има ли смисъл сега да си смениш банката на ДСК заради кредитна услуга с УИЗ.

Виза ли ще издадат и това изгодно ли е или проблемите са твърде много и не зачита ред плащания...както ви чета...

Wizz air кредитната карта не е достатъчно основание да си смениш банката. Аз лично друга услуга в ДСК вече не ползвам.

Ще издадат VISA, не обръщай внимание на обсъжданите проблеми. Те не са задължителни за всеки 🙂

Публикувано:
4 hours ago, Георги Матеев said:

Съвсем нормално е като за всяка застраховка към карта - покритието е валидно само, ако плащаш с Револют картата. Та всеки си избира кое му е по-важно: валидна застраховка или по-голям кешбек при плащане с друга карта. Между другото препоръчай на твоя човек да си смени картата/банката - €500 кешбек за 10 години е нищожно.

Никога не съм има застраховка пътуване чрез КК и не знам дали е така. Може да е. 

За кешбека говорих наслуки, може и за 1-2-3г да е.  Все тая - сигурен съм, че 90% от хората с рево застраховка НЕ знаят, че задължително за всяко застр. събитие е трябвало да са платили с рево. След първото изядено дърво се научават. 😀

Ревото си има много предимства, всеки да си реши. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Ilian359 каза:

Wizz air кредитната карта не е достатъчно основание да си смениш банката. Аз лично друга услуга в ДСК вече не ползвам.

Ще издадат VISA, не обръщай внимание на обсъжданите проблеми. Те не са задължителни за всеки 🙂

Единствения кредитен продукт с кеш бек 2%...никой не дава толкова, затова разглеждам варианти.

Публикувано:
преди 16 минути , lio каза:

Единствения кредитен продукт с кеш бек 2%...никой не дава толкова, затова разглеждам варианти.

Ако ползваш Уиз за полети, определено си струва КК. Дотук я ползвах предимно като дебитна карта за ежедневно пазаруване в България и тук-там онлайн поръчки. За година събирам някъде към 300-400 лв. точки и преобладаващият ми брой полети са не само с отстъпка от 10€ на човек, но и безплатни. Сега с еврото и нощувки в чужбина ще плащам с тази карта, та ще натрупам двойно повече точки. Годишната такса на ДСК е 48 лв., а получаваш членство с отстъпка от самолетни билети за до 5 души, което притежателите на тази карта наскоро разбрахме, че е станало почти 100€ на сайта на Уиз. 
Аз досега никакъв проблем не съм имала с картата, плащанията тук и в чужбина, обслужването. Ако си останал с впечатление, че е оплювана, то имай предвид, че в Магеланци има тема специално за нея, където монетата има и друга страна 😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 34 минути , ДиянаВ каза:

Ако ползваш Уиз за полети, определено си струва КК. Дотук я ползвах предимно като дебитна карта за ежедневно пазаруване в България и тук-там онлайн поръчки. За година събирам някъде към 300-400 лв. точки и преобладаващият ми брой полети са не само с отстъпка от 10€ на човек, но и безплатни. Сега с еврото и нощувки в чужбина ще плащам с тази карта, та ще натрупам двойно повече точки. Годишната такса на ДСК е 48 лв., а получаваш членство с отстъпка от самолетни билети за до 5 души, което притежателите на тази карта наскоро разбрахме, че е станало почти 100€ на сайта на Уиз. 
Аз досега никакъв проблем не съм имала с картата, плащанията тук и в чужбина, обслужването. Ако си останал с впечатление, че е оплювана, то имай предвид, че в Магеланци има тема специално за нея, където монетата има и друга страна 😉

Точно това следя, че другите банки нямат конкурентна карта...ако си пътешественик е супер.

Най-много други банки дават 0,5% кешбек, което е 4 пъти по-малко от уиз картата.
А пък иначе няма много значение в коя банка си, всички дерат кожата с такси.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , lio каза:

Точно това следя, че другите банки нямат конкурентна карта...ако си пътешественик е супер.

Най-много други банки дават 0,5% кешбек, което е 4 пъти по-малко от уиз картата.
А пък иначе няма много значение в коя банка си, всички дерат кожата с такси.

Значи кешбек в пари е едно, друго е в точки. Това остава валидно. С кешбека на Уиз може да купуваш само самолетни билети, багаж, места от Уиз - на сайта и в приложението. Според мен си се навил за тази КК, търсиш подкрепа в решението, така че действай, докато още годишната такса е толкова. Плюс това винаги можеш да се откажеш, ако впоследствие минусите й преобладават 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Пощенска има около 1.25% кешбек - аз годишно си връщам около 1000 лв. Харчиш 42500 лв, дават ти 500 лв. обратно. Така че има и банки с хубав кешбек. 

за Уиз за мен основното предимство е “безплатното” членство. Както споменаха по-горе, то вече е 100 евро, а ние плащаме 50 лв. Аз не ползвам картата въобще, само плащам таксата и когато купувам билети с нея си ползвам и кредитите. Просто не искам целия ми кешбек за годината да го харча за Уиз полети, все пак не летя само с тях. Иначе 2% на всичко е примамлив кешбек за хора, които постоянно са в самолетите на Уиз. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Loverboy каза:

Пощенска има около 1.25% кешбек - аз годишно си връщам около 1000 лв. Харчиш 42500 лв, дават ти 500 лв. обратно. Така че има и банки с хубав кешбек. 

за Уиз за мен основното предимство е “безплатното” членство. 

Схемата и при мен е доста сходна. Само имам една допълнителна Златна КК от Уникредит, че дава 4 салона на година и превалутиране по официален курс, че плащане във валута различна от евро си беше брадва и за ДСК, и за Пощенска. Да видим сега с евраците какво ще измисля да избият загубите...

Публикувано:

Вчера следобед преведох от Револют пари в ПИБ. Изписа, че ще са видими до секунди, даже не повярвах, до сега беше 1 ден.

Отварям апликацията и на началния екран се вижда последната транзакция, входящата от Револют, обаче салдото не е променено.

Чаках над час, ама не.

Звъннах на 24/6 телефона им, казаха в работно време ще се актуализира  салдото.. чудо.

Хем имат всеки  ден актуализации, ама на превода в евро пише-превод в чуждестранна валута..

Сега видях, че най-нагло пише наличност преди  и след транзакцията и на теория са налични. 
Ама самото салдо не е, а и потвърдиха по телефона, че днес в работно време по някое време ще стане работа.

• Шок 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

Схемата и при мен е доста сходна. Само имам една допълнителна Златна КК от Уникредит, че дава 4 салона на година и превалутиране по официален курс, че плащане във валута различна от евро си беше брадва и за ДСК, и за Пощенска. Да видим сега с евраците какво ще измисля да избият загубите...

ДСК вече го измислиха. Увеличиха маржовете на другите валути. Миналия месец се разсеях и платих един хотел в Сърбия с DSK Wizz Visa и на 1520 лв ми сложиха още 85 лв от курсовите разлики. Това в сравнение с фиксинга. Но си е моя грешка. Revolut-a си става задължителен за всичко различно от евро.

• Харесвам 2
  • Шок 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

по някое време ще стане работа...

При ПИБ е така. Транзакциите се отразяват веднага, но обобщена информация за салда и погасяване по КК се актуализира след 1-2 работни дни.

Публикувано:
преди 1 час, Eagleman каза:

ДСК вече го измислиха. Увеличиха маржовете на другите валути. Миналия месец се разсеях и платих един хотел в Сърбия с DSK Wizz Visa и на 1520 лв ми сложиха още 85 лв от курсовите разлики. Това в сравнение с фиксинга. Но си е моя грешка. Revolut-a си става задължителен за всичко различно от евро.

преди 3 часа, jorocontrola каза:

Аз това го “боря” с Curve - и така си ползвам само Пощенска с хубав курс, имам си кешбек извън Европа, така че реално става над 2% като плащаш извън ЕС, и не им плащаме превалутирането и трънския курс. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, Loverboy каза:

Аз това го “боря” с Curve - и така си ползвам само Пощенска с хубав курс, имам си кешбек извън Европа, така че реално става над 2% като плащаш извън ЕС, и не им плащаме превалутирането и трънския курс. 

И аз така , само че с ПИБ . Използвах и ДСК , но вече не , защото не получавам кешбек.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 6 часа, Eagleman каза:

Одрали са те с 5.6% за превалутиране - супер скандално... ДСК да не са почнали незабележимо да прилагат DCC (dynamic currency conversion)? Грам не бих се изненадал.

За превалутиране често Curve (т.е. Mastercard) курсовете са малко по-добри от тези на Револют, препоръчвам ги в битката срещу наглите банки. А и както @Loverboy е отбелязал Curve носи допълнително 1% кешбек при плащания извън ЕС.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Loverboy каза:

Как става 2 % кеш бек?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Павел*
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.