Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, marycap каза:

И аз питах в ПИБ - освен тази такса 5лв.  (2.56 евро) за картата, ми казаха и такса 2.50 лв. (1.28 евро) за водене на картова сметка. Или общо 46.08 евро годишно. Безплатните посещения на салони са 6.

Това пак е ок, защото идва по 8 евро на посещение.

Аз вчера си закрих MC Platinum (която също дава 6 посещения), която открих преди година и след месец-два пак ще си я изкарам, като идеята е да се възползвам от промоцията без годишна такса за първата година. Ще пробвам дали ще мине номерът.
Всъщност, дали има минимум оборот/движения по картата, за да може да важат посещенията? Съответно, дори да не ползваш картата, да може да си важат.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 42 минути , Ou7law каза:

Всъщност, дали има минимум оборот/движения по картата, за да може да важат посещенията?

Не знам. Питах дали има изискване за определен минимум наличност в картата- няма.

• Харесвам 1
Публикувано:

1.28€ е за водене на  картова сметка към която издават нормална дебитна Visa или MasterCard ( за тях няма такса и към картовата сметка може да имаш и няколко карти ).Ако обаче искаш Visa Platinum Debit тя вече е платена - 2.56€  месечно.

Не знам да има изискване за минимален оборот заради салоните  , но ми е основна карта и така или иначе в ползвам постоянно.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 39 минути , stanimir каза:

1.28€ е за водене на  картова сметка към която издават нормална дебитна Visa или MasterCard ( за тях няма такса и към картовата сметка може да имаш и няколко карти ).Ако обаче искаш Visa Platinum Debit тя вече е платена - 2.56€  месечно.

Не знам да има изискване за минимален оборот заради салоните  , но ми е основна карта и така или иначе в ползвам постоянно.

Тук публикувах отговора на банковата служителка- 7.50 лв.на месец, дори на листче ми записа 5+2.5 лв☺️Твоето мнение повече ме устройва😊

Публикувано:
преди 6 часа, Ou7law каза:

Това пак е ок, защото идва по 8 евро на посещение.

Аз вчера си закрих MC Platinum (която също дава 6 посещения), която открих преди година и след месец-два пак ще си я изкарам, като идеята е да се възползвам от промоцията без годишна такса за първата година. Ще пробвам дали ще мине номерът.
Всъщност, дали има минимум оборот/движения по картата, за да може да важат посещенията? Съответно, дори да не ползваш картата, да може да си важат.

Дали още е така не съм сигурен, но преди ако имаха активна кампания за издаване на карта без годишна такса - не ставаше да закриеш карта и да си откриеш нова.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да споделя малко инфо за част от Българските банки, при откриване на сметка на жена ми (Филипинка).

Оказва се нелека задача, тъй като Филипините се водела рискова държава.

Fibank - след опит за откриване на сметка и подаване на всички необходими документи, казаха да чакаме 20 дни за одобрение, ама по принцип ставало по-бързо. Не се обадиха и отидох втори път, ама беше събота и госпожичката там каза, че ще ми се обади в понеделник, след като говори с колегите си, тъй като в събота и неделя те почивали. Не се обадиха и аз не ходих повече.

Уникредит - дадоха ми бланка да си попълвам вкъщи и да им я занеса после. Занесох я, ама след като обичйното чаках 45 минути да ми дойде реда, казаха ми че не можело с черен химикал трябвало със син....Явно ме съжалиха, след като се оплаках че вече пореден път отивам и все чакам за нещо и служителката ми издаде "тайна", че и при тях се чакало около 20 дни за одобрение, ама ако ида в ДСК, там ставало бързо...още същия ден. Естествено повече не се върнах в Уникредит след тоя хинт.

ДСК - в клона до нас жената много разбрана, не ме караше нищо да попълвам (повтарям, не ме караше аз да попълвам нищо), тя всичко попълни и щяхме да имаме банковата сметка още веднага, ако системата им за сканиране на лични карти не се беше бъгнала от няколко седмици и тя не можеше да сканира цял час този документ. В крайна сметка ходихме втори път, но тя вече беше направила копие на хартия и го беше пратила където трябва....та вече си имаме банкова сметка. 

Ако на някой му се налага да знае...ДСК са хората за банкова сметка за чужденци. Въпреки, че софтуера им често се бъгва и пита "Получи ли" 😄 

• Харесвам 8
Публикувано:

ПИБ още работят по функционалността регистрирани и регистриране на МДТ в My Fibank. След евро миграцията функционалността още не била пусната, но предстои "в най-скоро време"- да следим.

Публикувано:

При ПИБ има и друг проблем свързан с миграцията. Все още не могат да се оправят с бонус точките от кешбек. Покрай това събират и годишна такса за ползване на кредитна карта дори и при изпълнени условия за реализиран оборот и отпадане на дължимата такса. Вчера по телефона ми казаха, че се работи по отстраняване на проблема и после щели да върнат начислените такси, както и да начислят съответните бонус точки и кешбек...

Публикувано:

при мен отново се появиха местните данъци в ПИБ, мисля, че през уикенда ги тествах, проблем обаче е плащането на всички вноски, позволяваше плащане само на вноски 1, но същото положение в конкретния случай беше и през egov за същите данъци /може да е било моментно/

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , antea каза:

но същото положение в конкретния случай беше и през egov за същите данъци /може да е било моментно/

Току що платих през egov местни данъци и такси. За имотите в София излизат и четирите вноски за такса битови отпадъци, както и двете вноски за данък недвижими имоти. За имот в Бургас обаче излизат само две дължими такси за битови отпадъци. Може би там плащането е разделено само на две вноски, защото като гледам цифрите сумата е съпоставима с такса битови отпадъци в София за цялата година. Естествено, такса битови отпадъци се определя от съответния общински съвет и е различна за всеки град, но като цяло е възможно да ориентировъчно да се съпоставя. МПС си излиза на две вноски. Не става ясно дали системата отчита 5% отстъпка, но приемам, че е отчетена. Миналата година пак през egov платих данък недвижими имоти, такса битови отпадъци и данък МПС, но само за София - по някаква причина задължението за Бургас не излизаше...

• Харесвам 3
Публикувано:

значи е било моментно, пак ще погледна - излизаха си всички вноски, но можеха да се изберат за плащане само първите вноски, за другите в egov не беше активна опцията изобщо да се добавят за плащане, а в ПИБ - даваше грешка при пристъпване към плащането им

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Аналог на MC промоцията за ресторанти, заведения, кина и т.н., но този път за карти Visa: https://www.visabg.com/campaign/everyday/index.html

За разлика от MC, тук няма ограничение консумацията да е само във вторник. Таванът на кешбек е 25 евро на месец.

• Харесвам 24
  • Благодаря 13
  • Браво 3
Публикувано:

Ще ме спечелят окончателно тези, които предложат кешбек на битови сметки, бензин и данъци над двата процента на DSK Wizz. Не искам много. 😁

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Освен ресторанти, тази промоция на Виза изглежда, че включва и “развлечения”. Това доста увеличава броя на търговците, които участват и при мен тези 25€ на края на месеца биха били почти гарантирани. 

Най-накрая много добро промо и от Виза, дано да се задържи за по-дълго.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, Георги каза:

Аналог на MC промоцията за ресторанти, заведения, кина и т.н., но този път за карти Visa: https://www.visabg.com/campaign/everyday/index.html

За разлика от MC, тук няма ограничение консумацията да е само във вторник. Таванът на кешбек е 25 евро на месец.

Как го разбирате ‘ мобилно разплащане’?

Трябва да е с телефона, не пластиката, това ли имат предвид?

• Харесвам 2
Публикувано:

Това е списъка с организации, за които важи кешбека от 10%. Обръщам внимание на Пейнетикс, които издават картите на наскоро стартираната услуга Viber Pay. Издаването на една безплатна виртуална карта там, би ви увеличило лимита с още 25 евро, ако има нужда 😄 

image.png.13cbb85fcc462e64d9db5bf87feb3ba2.png

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Oshko каза:

Как го разбирате ‘ мобилно разплащане’?

Трябва да е с телефона, не пластиката, това ли имат предвид?

Това е от пълните правила, би следвало да се разбира като физическа карта или мобилен телефон, или смарт часовник, прсътен, гривна и т.н

Веднага започвам да се чудя дали през Curve ще минава или не.

В Промоцията имат право да участват всички регистрирали се на уебсайта на Промоцията физически лица, навършили 18 години, притежатели на карти Visa, издадени в Република България от някоя от изброените в списъка по-долу организации, включително добавени към мобилен телефон или друго устройство с безконтактен интерфейс с включена опция за плащане (“Участници”).

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 33 минути , adreno каза:

Това е от пълните правила, би следвало да се разбира като физическа карта или мобилен телефон, или смарт часовник, прсътен, гривна и т.н

Веднага започвам да се чудя дали през Curve ще минава или не.

В Промоцията имат право да участват всички регистрирали се на уебсайта на Промоцията физически лица, навършили 18 години, притежатели на карти Visa, издадени в Република България от някоя от изброените в списъка по-долу организации, включително добавени към мобилен телефон или друго устройство с безконтактен интерфейс с включена опция за плащане (“Участници”).

Точно така, всички видове карти, приложения, телефони и тн

Публикувано:
преди 7 минути , lamerz1912 каза:

Имам 3 карти Виза, има ли ограничение за брой регистриране карти?

Не видях в условията да има, аз регистрирах успешно 2 за момента със същите имена, мейл и телефон. 

• Харесвам 4
Публикувано:
34 minutes ago, lamerz1912 said:

И аз имам три карти Visa и ги регистрирах успешно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Преди 1 час, lamerz1912 каза:

В условията пише, че един участник може да регистрира максимум 5 карти.

преди 23 часа, Blago каза:

Най-накрая много добро промо и от Виза, дано да се задържи за по-дълго.

Периодът на валидност на промоцията е до 30.09 или до изчерпване на наградния фонд.

• Харесвам 6
Публикувано:

А някой ползвал ли е вече вайбър картата да каже дали е само в евро или има опция като револют да я ползваш и с други валути?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Redyred
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.