Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, bibi каза:

Здравейте, златните Виза и МК на ОББ имат ли кешбек? На сайта им не виждам. Изобщо има ли КК на ОББ с комбинация салони + кешбек?

Златната МК има кешбек 1%, но не за всички транзакции,( няма за плащания в чужбина,  към финансови институции, хазарт ...  ) Тъпото е че не може да се ползва в приложението им за плащане на битови сметки и няма автоматично погасяване.  Иначе ако си плащаш с нея на сайта на доставчика на услугата има кешбек.

До колкото разбрах тази карта им е наследство от Райфайзен,

Преди това имах златна Виза и тя нямаше кеш бек. За сега нямат такса за зареждане на револют от КК. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, WanderlustME каза:

Здравейте, някой с реален опит с Big Bank? Има ли подводни камъни? Имат ли програма за препоръки на нови клиенти? 

Ползвам ги почти от 2 години. Свободните средства ги държа там. Курсът им на свободните средства е най-добър, менят го от време на време , но с малко. Тегленето е със сканиране на лице и получаваш парите на другия ден.

Депозитите също са добри, като и там се мени процента често. Обслужването по телефон и мейл е добро.

До сега не ми се е налагало да развалям депозит, че там уж има някаква такса , ала не съм пробвал.

Не знам да имат програма за препоръка.

Аз съм ги комбинирал с ТБИ и съм доволен...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Климент каза:

Златната МК има кешбек 1%, но не за всички транзакции,( няма за плащания в чужбина,  към финансови институции, хазарт ...  ) Тъпото е че не може да се ползва в приложението им за плащане на битови сметки и няма автоматично погасяване.  Иначе ако си плащаш с нея на сайта на доставчика на услугата има кешбек.

До колкото разбрах тази карта им е наследство от Райфайзен,

Преди това имах златна Виза и тя нямаше кеш бек. За сега нямат такса за зареждане на револют от КК. 

Имам Златна МК от февруари и не знаех, че няма чужбински кешбек, прегледах няколко извлечения назад, но не мога да се ориентирам, ще проследя занапред какво се случва.

Иначе за плащане на битови сметки съм я регистрирала в epay, за сметки таксата за плащане с нея е 0, за данъци се начислява такса.

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой плащал ли е с карта на DSK в Тайландски Бат (THB)? Не е посочена като валута в ексчейндж таблицата им, следователно би трябвало да се превалутира по курса на виза, но все пак ще се радвам някой да потвърди от личен опит.

Публикувано:

Според техните условия, валути за които банката няма посочен курс се превалутират по курс, определен от от издателя на картата (Виза в случая). Обаче като им знам процента на валутите, за които имат определен курс ме е малко страх да рискувам на сляпо.

• Харесвам 1
Публикувано:

От опита ми с други банки, валутите в таблицата са за касови и безкасови операции, а за картови имаха друга, където са голяма тесла. Обикновено от екзотични валути печелят най много, а курсът на виза не е лош. Преди като проучвах ДСК за банка, пишеха евро за лев 1.96 нещо си за касови и безкасови, ама картово бяха 1.98.

• Харесвам 1
Публикувано:

ДСК открай време си имат 1% такса превалутиране, не знам дали И курса им е крив освен това

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знам за ДСК, но аз съм плащал и в Тайланд и във Виетнам с КК на ПИБ и след като си взема кешбека ми излиза по-добра сметката даже и от Револют

• Харесвам 2
Публикувано:

В ДСК ми казаха, че имат само обикновени дебитни карти, няма платинум и пр. Ако искам лонджове, да взема кредитна от тях. Съмнявам се да е така! Някой да знае повече от служителките?

Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

В ДСК ми казаха, че имат само обикновени дебитни карти, няма платинум и пр. Ако искам лонджове, да взема кредитна от тях. Съмнявам се да е така! Някой да знае повече от служителките?

Имат платинена дебитна, но само към премиум плана: https://dskbank.bg/premium-plan

Със същия план има и опция за платинена кредитна без годишна такса. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, yordanov каза:

Имат платинена дебитна, но само към премиум плана: https://dskbank.bg/premium-plan

Със същия план има и опция за платинена кредитна без годишна такса. 

Не е задължително да е с план, и без я дават, ако стигнеш до служител, който е наясно.

преди 4 часа, Дани Магелани каза:

Е те дават, ама само за София ли ти трябва?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, adreno каза:

Не е задължително да е с план, и без я дават, ако стигнеш до служител, който е наясно.

Е те дават, ама само за София ли ти трябва?

Мога да я взема в София или в Габрово. Също и от ОББ може. И в двете имам разплащателни сметки. Но искам само само дебитна.

Публикувано:

Аз си извадих Visa Platinum на ДСК без план. Плащам 3 евро на месец за нея. Ето тук го пише: https://dskbank.bg/индивидуални-клиенти/банкови-карти/дебитни-карти/детайли-за-дебитни-продукти/индивидуални-продукти/премиум-карта-visa-platinum-debit

Има и flight delay подобна на Mastercard.

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:
На 12.09.2026 г. в 12:54, joro9 каза:

Здравейте. Някой получавал ли е кешбек от Mastercard Day след 01.09 ? 

За горивото го платиха, за ресторанти не са.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.