Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Не видях да е коментирано. Уникредит минават изцяло на Мастъркард. Преди няколко месеца специално си изкарах Златна Виза, че да минаваме двама в салона на Т2 и сега ми я сменят. Ами меко казано съм недоволен. Особено като ми кажат, че условията били същите. Ами за мен не са ...

Иначе това на ДСК е голям гаф. Аз плащам основно с тяхната карта зад Кърв и ако не беше едно билетче за градският транспорт да ми се осчетоводи на двойна цена през ноща нямаше и да разбера. Но показва, че системите им са зле и доверието на всеки трезво мислещ клиент спада МНОГО, а не може да се очаква всеки потребител да си проверява какво става с всяка тразканция. Аз плащам средно по 5 пъти на ден все пак ...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 26 минути , jorocontrola каза:

Уникредит минават изцяло на Мастъркард. Преди няколко месеца специално си изкарах Златна Виза, че да минаваме двама в салона на Т2 и сега ми я сменят. 

В какъв смисъл „сменят“? На мен нищо не са ми писали.
Но юни ми издадоха мастъркард вместо една стара виза. 

Новите мастъркард голд дебит имат:

- Безплатен достъп до бизнес салони на летище София, Виена, Истанбул, Белград и Скопие

- Flight delay pass При 2 часа закъснение на полета безплатен достъп до над 1 500 бизнес салона в над 100 държави.

Но втори човек нямат, да.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , Argentique каза:

В какъв смисъл „сменят“? На мен нищо не са ми писали.

https://www.techbulgaria.com/?p=5735

И твоят ред ще дойде, не се притеснявай ...

Аз реално изкарах картата експлицитно за двама в София, другите летища я ги посетя, я не (освен Скопие където съм редовен де)...

И да допълня - пращат ми две карти. Отивам в клон да ги питам защо две. Отговор от компетентен служител: Едната карта вече ви е закрита, ама Борика не знаят и за това ви пращат две ...

Шах с пешка 🙂 😞

• Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 9 минути , jorocontrola каза:

И да допълня - пращат ми две карти. Отивам в клон да ги питам защо две. Отговор от компетентен служител: Едната карта вече ви е закрита, ама Борика не знаят и за това ви пращат две ...

Шах с пешка 🙂 😞

Като бях за издаване на виза голд преди почти година вече (в клон, защото не беше възможно да се зави онлайн, нищо че има бутонче), служителката не беше хич запозната с този тип карта, а работи в клона от над 20 г. Жалко за визата. 😕

Flight delay pass-ът на мастъркарда обаче е плюс. Хеле ако летиш с кенийци. :biggrin:

Връзка към коментар
преди 1 минута , Argentique каза:

Flight delay pass-ът на мастъркарда обаче е плюс. Хеле ако летиш с кенийци. :biggrin:

За това си имам Уиз карта от ДСК. Като цяло гледам да има повечко карти, че нали особено сайтовете за намаления работят ту с една, ту с друга.

И накрая какво - много карти, но еднакви ... 😞

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Мен това много ме дразни, как ти сменят вида карта при преиздаване и даже не те питат предварително съгласен ли си или не, ами те поставят пред свършен факт, щото те така са си решили. При мен така се получи с ДСК - първо имах Маестро, после при преиздаването я направиха Мастър кард, след това при новото преиздаване получих Виза. На въпроса защо така - ами условията на Виза били по-изгодни, на въпроса не е ли редно поне да ме питат или информират - вдигане на рамене и ако искам мога да я закрия, разбира се срещу такса. Аз пък специално исках да имам различни, а не да се окажа с три Виза карти...Накрая успях да ги диверфицирам малко, но при следващото преиздаване кой знае с какво ще се окажа пак.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Представяте ли си подобен гаф, като този на ДСК с двойното таксуване да го беше направила някоя българска администрация.

Например;

- 2 акта за за едно и също превишаване на скоростта

- двойно ДДС за този месец

- Двоен данък сгради и такса смет

...

"Идиоти, малоумници, заплатите им плащаме, а те - кретени. Егати тъпаците"  

А тези в ДСК ... всичките са от Менса.:wink:

:biggrin:

• Харесвам 8
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Само намеквам, пък вие ще разберете. Системата е много добра, но човешкия фактор води до такива грешки. Повече от кухнята не мога да издавам. И не, не работя там.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , MayaS каза:

Само намеквам, пък вие ще разберете. Системата е много добра, но човешкия фактор води до такива грешки. Повече от кухнята не мога да издавам. И не, не работя там.

Е то не е ли идеята системите да вършат всичко и да не се стига до човешкия фактор? Едва ли някое човече всеки ден натиска бутон "осчетоводи транзакциите" и да го е натиснал 2 пъти без да иска 🙂

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , MayaS каза:

Баш пък на ДСК системата да е добра, това звучи по-скоро като виц... Май единствено добри са в муфтенето на всевъзможни таксички. А иначе всяка добра система си има достатъчно контролни механизми точно за да сведе опасността от грешки на човешкия фактор до минимум.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
46 minutes ago, ven62 said:

Представяте ли си подобен гаф, като този на ДСК с двойното таксуване да го беше направила някоя българска администрация.

Например;

- 2 акта за за едно и също превишаване на скоростта

Не само си го представям, но и ми се е случвало 😀 Два фиша, издадени на едно и също място по едно и също време за едно и също нарушение. Освен това бяха издадени от КАТ - Благоевград и само те можели да си оправят грешката. В София нямало как да стане. Трябвало да изпратя до Благоевград жалба с писмо с обратна разписка или по куриер с обратна разписка. И после да чакам те да си оправят грешката и след като я оправят, да отида пак в КАТ - София да ми връчат фиша, който ще остане и да си го платя. И това при положение, че видях дублирането преди да ми връчат глобите и не ми ги връчиха. Ако са връчени, било още по-сложно... Накрая - след като убих половин ден в КАТ - София с тая простотия и ме пратиха да чакам на поредната опашка, за да ми обяснят къде да пращам жалбата, просто се качих на колата, отидох до Благоевград и там на място веднага нулираха едната глоба и платих другата. 

Та преглеждайте си нарушенията преди да се подпишете за връчването 😏

За ДСК - аз имах няколко дублирани плащания за дребни суми събота и неделя - парите вече са върнати в сметката.

• Харесвам 2
  • Шок 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , timobg каза:

Е то не е ли идеята системите да вършат всичко и да не се стига до човешкия фактор? Едва ли някое човече всеки ден натиска бутон "осчетоводи транзакциите" и да го е натиснал 2 пъти без да иска 🙂

Такава е, но и хора участват. Все още без тях не може. Затова се и случва. 

Връзка към коментар

Като голяма част от БГ работодателите са ДСК , търсят и искат качествени ИТ кадри ама дават смешни заплати , това ест все отнякъде ще се отрази на качеството на продуктите/услугите им. 

Че навсякъде си има проблеми - има, да , но това е голям гаф и реакцията им след това - също , 2 изречения на страницата им часове по -късно ...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 13 минути , infectedmushroom каза:

Като голяма част от БГ работодателите са ДСК , търсят и искат качествени ИТ кадри ама дават смешни заплати , това ест все отнякъде ще се отрази на качеството на продуктите/услугите им. 

Че навсякъде си има проблеми - има, да , но това е голям гаф и реакцията им след това - също , 2 изречения на страницата им часове по -късно ...

Бедни са миличките, не могат да си позволят по-високи заплати. Все пак печалбата им в България, за 2023г., е скромните 1 милиард лева. Но не е луд който яде баницата.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 5 часа, jorocontrola каза:

Не видях да е коментирано. Уникредит минават изцяло на Мастъркард. Преди няколко месеца специално си изкарах Златна Виза, че да минаваме двама в салона на Т2 и сега ми я сменят. Ами меко казано съм недоволен. Особено като ми кажат, че условията били същите. Ами за мен не са ...

Те преди няколко години не ми преиздадоха Mastercard дебитната, щото трябваше да минават изцяло на Visa и ми предолжиха Visa....После ме ядосаха с простотиите си и я закрих. Сега имам кредитна Visa при тях, ама ако ще ми я сменят, ще се разделим и с нея.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , boogy83 каза:

Те преди няколко години не ми преиздадоха Mastercard дебитната, щото трябваше да минават изцяло на Visa и ми предолжиха Visa....После ме ядосаха с простотиите си и я закрих. Сега имам кредитна Visa при тях, ама ако ще ми я сменят, ще се разделим и с нея.

Само дебитните сменят. Кредитните остават да важат до изтичане на тяхната валидност, поне така пишеше в новините покрай тази смяна.

Но явно и Уникредит не са комуникирали достатъчно тези промени - на колегата му преиздадоха дебитната карта, взе си човека Mastercard, активира си я. И тази седмица се опитва да плати с дебитната Visa - не може. Обажда им се - вече била блокирана, да си ползва Mastercard. Без никой от банката да го уведоми.. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , timobg каза:

Само дебитните сменят. Кредитните остават да важат до изтичане на тяхната валидност, поне така пишеше в новините покрай тази смяна.

Но явно и Уникредит не са комуникирали достатъчно тези промени - на колегата му преиздадоха дебитната карта, взе си човека Mastercard, активира си я. И тази седмица се опитва да плати с дебитната Visa - не може. Обажда им се - вече била блокирана, да си ползва Mastercard. Без никой от банката да го уведоми.. 

Като цяло поредната жалка история ... 😞

Макар и младолик (за повечето които ме познават) тези дни ще достигна половина трудов стаж за пенсия (ако се доживее де). Уникредит ми е била основната банка и всичките ми заплати за минали през нея (което определено е седемцифрена сума) и те са си лапнали техният дял. Ако не ме мързеше толкова много, вече да съм ги сменил. Новите карти не мисля да активирам изобщо и в момента, в който те ми деактивират старите, ще ги деактивирам аз тях ...

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.