Прескочи до съдържание

Северна Италия - Комо , през лятото с кола

Климент

Препоръчани мнения

Георги, Lesy, Климент, благодаря за отговорите.
До Лугано ще сме с кола, с нея ще минем с ферибота Беладро - Каденабия, ще обиколим западното крайбрежие на езерото в посока от север към юг и ще се приберем през моста между селата Мелиде и Бисоне .

Ще послушам съвета на Климент за ферито и ще сменя Канденабия с Менаджио.
Много се чудих за тези върхове и фуникуляри. Непременно ще включа Монте Бре, а  това че може да се стигне с кола е чудесно.
Благодаря за полезната информация!!! :)

Редактирано от hrina
Връзка към коментар

Аз понеже не ги знам градчетата наизуст в района, но внимавайте как ще влизате в Швейцария. Общия път води към магистралата, където ще ти трябва швейцарска винетка. Можете да си я спестите, ако минете по малките пътища (ще изровя маршрута, ако се налага), като на практика време не се губи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Георги said:

Аз понеже не ги знам градчетата наизуст в района, но внимавайте как ще влизате в Швейцария. Общия път води към магистралата, където ще ти трябва швейцарска винетка. Можете да си я спестите, ако минете по малките пътища (ще изровя маршрута, ако се налага), като на практика време не се губи. 

От твой пост в друга тема научих, че може да  се влезе в Швейцария без винетка, към него има и две много подробни карти, които съм си запазила.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
преди 12 часа, Ерика каза:

Къде бихте се базирали най-оптимално за 4 дни около Комо? Предвиждаме придвижване с влак и по вода, ходене и до Лугано.

Ми май баш в Комо е най-подходящото място. Има гара, има ги и корабчетата, не е лошо градче за шляене също. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Поработих върху програмата. Моля, споделете как ви се струва и пропускаме ли нещо? Ще сме с кола под наем.

Първи ден: Пристигане в Бергамо, пътуване до Лецено, където ще сме базирани, разглеждане на Беладжио
Втори ден: Ферибот из езерото Комо – Беладжио, Менаджио, Варена
Трети ден: Лугано
Четвърти ден: Лаго Маджоре – Стреса и Боромеевите острови – Изола Мадре, Пескатори, Бела

Връзка към коментар

Ние бяхме отседнали точно в Лецено. Запознай се внимателно с графика на корабчетата по Комо, защото в Лецено спират много малко от тях. Като спирки бих прибавила и Лено и бих махнала Беладжио, тъй като предишния ден ще сте били там.

На Комо разгадахме две вили - Мелци - Баладжио -достъпни само градините, но много ни хареса и Карлота -Тремезо - имах много големи очаквания и се разочаровах. Мисля, че трябваше да я заменим с вила Балбианело. Във Варена се качихме до замъка Вецио, не е нещо особено но гледката от там е много красива.

И ние имахме намерение да обиколим Лугано, но компанията от която взехме кола под наем ни поиска още 110 евра за една седмица за застраховка в Швейцария и се отказахме.

Връзка към коментар
преди 1 час, Ерика каза:

Трети ден: Лугано

На Лугано според мен му е множко цял ден, вижте да наместите още някое градче в района. Може би за Комо, понеже ми изглежда, че в ден 2 малко ще го претупате. Включете фуникуляра от Комо до Брунате. 

Връзка към коментар
преди 1 час, Георги каза:

На Лугано според мен му е множко цял ден, вижте да наместите още някое градче в района. Може би за Комо, понеже ми изглежда, че в ден 2 малко ще го претупате. Включете фуникуляра от Комо до Брунате. 

Благодаря! Супер идея е да съчетаем Комо и Лугано в един ден, то едното е по пътя за другото.

Връзка към коментар

Над Лугано може да се отиде с кола до Monte Bre за около 20 мин. по спомен. Има паркинг и оттам по пътечка до върха пеш за 20 мин. Прекрасни гледки към град Лугано и към другия ръкав на езерото, както и към Алпите. Има заведение, където приемат плащане с карти с изглед към града. За Швейцария е добре да имате франкове - за паркинг, сладолед.  Ако обичате шоколад може да се отбиета в шоколадената фабрика http://www.alprose.ch/museum/.

Изкушение са шоколадовите изделия, дори за възрастни.

Връзка към коментар
преди 5 минути , Ерика каза:

Благодаря! Супер идея е да съчетаем Комо и Лугано в един ден, то едното е по пътя за другото.

Гледам че преди това си писала за ферибот, което предполага минаване през Менаджио (Menaggio), докато минаването през Комо , предполага ползването на магистралата в Швейцария =  годишна винетка за един ден. Пътя между Менаджио и Лугано е тесен с доста завои, но е много живописен, както повечето пътища в района. Лично аз бих организирал спане в района на Менаджио .

Относно паркирането в Лугано виж  тук

В Лугано се намира фабриката на Alprose, в която има музей на шоколада.

Връзка към коментар
В момента, Климент каза:

Гледам че преди това си писала за ферибот, което предполага минаване през Менаджио (Menaggio), докато минаването през Комо , предполага ползването на магистралата в Швейцария =  годишна винетка за един ден. Пътя между Менаджио и Лугано е тесен с доста завои, но е много живописен, както повечето пътища в района. Лично аз бих организирал спане в района на Менаджио .

Относно паркирането в Лугано виж  тук

В Лугано се намира фабриката на Alprose, в която има музей на шоколада.

Не, по вода ще се движим предния ден само. До Лугано ще сме с кола и ще гледам да не минаваме през магистралата (според инстукции и гугъл мапс). Много благодаря за линка за паркирането!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.