Ники Петров Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Здравейте,магеланци! Обмисляме лятна почивка в Египет или по-точно в Хургада. Цените на Pegaus от Истанбул са много красиви и наистина си заслужава,но имам няколко въпроса. 1.Каква е обстановката в момента и безопасно ли е за семейство с дете? 2.Jasmine Palace Resort 5* - това е хотела на който сме се спряли. Имате ли лично мнение за него или ако не как ви се струва ? 3.Освен плаж,бихме искали да отидем на няколко еднодневни екскурзии свързани с историята на Египетската цивилизация.По-точно до Луксор и ако е възможно и пирамидите в Гиза. Ще бъде ли възможно и ако да,то как ? Ако имате още някакви препоръки ще се радвам да ги чуя Благодаря,предварително !
Mary Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Здравейте,магеланци! Обмисляме лятна почивка в Египет или по-точно в Хургада. Цените на Pegaus от Истанбул са много красиви и наистина си заслужава,но имам няколко въпроса. 1.Каква е обстановката в момента и безопасно ли е за семейство с дете? 2.Jasmine Palace Resort 5* - това е хотела на който сме се спряли. Имате ли лично мнение за него или ако не как ви се струва ? 3.Освен плаж,бихме искали да отидем на няколко еднодневни екскурзии свързани с историята на Египетската цивилизация.По-точно до Луксор и ако е възможно и пирамидите в Гиза. Ще бъде ли възможно и ако да,то как ? Ако имате още някакви препоръки ще се радвам да ги чуя Благодаря,предварително ! Ще се опитам да отговоря: Започвам с това, че лятото там ще е неприятно топло. Добрите месеци за посещение според мен са април-май и после края на септември и октомври. 1. Скоро не се е чувало нищо лошо за там. Обстановката е обичайна със засилени мерки за сигурност по пътищата и в хотелите. 2. В хотела не съм била. 3. До Кайро, съответно пирамидите можете да се пробвате да отидете и сами - има полети от Хургада до Кайро. По-добрия вариант според мен е да си купите пакетна екскурзия, която ще бъде с организиран превоз - така ще избегнете вероятните препятствия по пътуването, но ще се ограничите откъм време и възможности за посещения. Във всички хотели в Хургада има огромен избор на агенции, които предлагат пътувания до Кайро и Луксор. Лошото е, че повечето са с рускоговорящи гидове. Ако още нещо те интересува, съм насреща. 2
Гост Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Здравейте,магеланци! Обмисляме лятна почивка в Египет или по-точно в Хургада. Цените на Pegaus от Истанбул са много красиви и наистина си заслужава,но имам няколко въпроса. 1.Каква е обстановката в момента и безопасно ли е за семейство с дете? 2.Jasmine Palace Resort 5* - това е хотела на който сме се спряли. Имате ли лично мнение за него или ако не как ви се струва ? 3.Освен плаж,бихме искали да отидем на няколко еднодневни екскурзии свързани с историята на Египетската цивилизация.По-точно до Луксор и ако е възможно и пирамидите в Гиза. Ще бъде ли възможно и ако да,то как ? Ако имате още някакви препоръки ще се радвам да ги чуя Благодаря,предварително ! 1. Засега е безопасно. Моя позната скоро се върна от там. Следи този сайт. https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/egypt 2. Нямам идея, но ти препоръчвам да провериш пакетите на разни английски оператори или сайтове за такива почивки - излизат потресаващи цени понякога... 3. Аз не съм ходила, но знам че такива екскурзии са възможни. Ако сте индивидуални туристи, нещата са по-трудни... Препоръка - дръж се за англичаните като източник на информация. Те са ЛУДИ на тема Египет. Можеш да получиш много като информация. Успех!
T.E.Lawrence Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Ще се счупите от път (или цени ако е с полети), Хургада е на майната си от древните паметници. Освен ако не ходите за месец, предвид че искате няколко екскурзии до Луксор и Гиза, съвсем утрепия. Лятото е зверска жега за каквото и да било в Египет. Ако е за забележителности, топ времето е втората половина на февруари ( моето любимо), за море, както е казала Mary, нашата пролет и есен.Предлагане бол, пазаренето му е майката. Най-добре пазарете накуп, като намерите читава агенция, така по-лесно се сваля цената. 2
Topfly Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 1. Засега е безопасно. Моя позната скоро се върна от там. Следи този сайт. https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/egypt Какво означава за сега? Египет винаги е била малко по рискова държава от гледна точка на тероризъм и не мисля, че положението много се е променило. Разбира се подобна атака може да му се случи на човек в Истанбул, Париж, Брюксел или Бургас... В момента със сигурност са прималиви ниските цени, но малкото туристи може да предизвикат неудобство, че определени магазини или атракции да са затворени. Шарм ел шейк е като призрачен град, но вероятно в Хургада положението е по добре Призрачният египетски курорт Шарм ел-Шейхhttp://www.tialoto.bg/a/9-lifestyle-and-travel/46230-prizrachniiat-egipetski-kurort-sharm-el-sheih-/ 1
Ники Петров Публикувано: 10 април, 2016 Автор Публикувано: 10 април, 2016 Значи ще бъдем само на плаж и почивка.
Гост Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Какво означава за сега? Египет винаги е била малко по рискова държава от гледна точка на тероризъм и не мисля, че положението много се е променило. Разбира се подобна атака може да му се случи на човек в Истанбул, Париж, Брюксел или Бургас... Засега значи просто засега Ако гръмнат нещо утре, англичаните веднага ще спрат полетите и ще издадат инструкции за неползване на тази дестинация - което ще промени микрорамката момемнтално...
Гост Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 П.П. Полетите до Шарм-ел-шейк продължават да са забранени...
Здравко Ангел Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 (редактирано) В никакъв случай не пропускайте Луксор, има организирани еднодневни екскурзии от Хургада. Тръгвате рано сутринта, около 3 часа и към 6.30ч. сте в Луксор. Там имате целодневна екскурзия докъм 16ч. Карнак, Долината на царете... гледките са невероятни. Иначе ние пътувахме обратно - от Кайро до Хургада с автобус. Не мога да ти препоръчам да пътувате така, защото ние бяхме двама мъже и бяхме единствените туристи в автобуса, всички ни гледаха доста странно, имаше доста проверки по пътя. Редактирано 10 април, 2016 от Здравко Ангел 3
Ники Петров Публикувано: 10 април, 2016 Автор Публикувано: 10 април, 2016 В никакъв случай не пропускайте Луксор, има организирани еднодневни екскурзии от Хургада. Тръгвате рано сутринта, около 3 часа и към 6.30ч. сте в Луксор. Там имате целодневна екскурзия докъм 16ч. Карнак, Долината на царете... гледките са невероятни. Иначе ние пътувахме обратно - от Кайро до Хургада с автобус. Не мога да ти препоръчам да пътувате така, защото ние бяхме двама мъже и бяхме единствените туристи в автобуса, всички ни гледаха доста странно, имаше доста проверки по пътя. Благодаря за инфото,а за цени можеш ли да ме ориентираш ?
Diana Doncheva Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Да се отиде до Хургада и да не се отиде до Луксор е направо жалко. Точно от там, преди повече от година, пътувах с организирана екскурзия до едни от най-големите забележителности на Египет - Долината на царете, Гробницата на Хашепсут и разбира се Храма в Карнак. Всъщност аз точно за да видя Луксор отидох в Хургда. Ако все пак сте решили да пътувате до Египет, ориентирайте се на място в обстановката, но горещо препоръчвам екскурзията. (В блога ми може да прочетеш повече за Хургада и Луксор.) ПП Пътят не е убистевен. По спомен около 4 часа в посока. Тръгва се в 4,30- 5,00 ч., около 9,00 ч. сте там, а в 16,00 ч. се тръгва обратно. 5
Ники Петров Публикувано: 10 април, 2016 Автор Публикувано: 10 април, 2016 Да се отиде до Хургада и да не се отиде до Луксор е направо жалко. Точно от там, преди повече от година, пътувах с организирана екскурзия до едни от най-големите забележителности на Египет - Долината на царете, Гробницата на Хашепсут и разбира се Храма в Карнак. Всъщност аз точно за да видя Луксор отидох в Хургда. Ако все пак сте решили да пътувате до Египет, ориентирайте се на място в обстановката, но горещо препоръчвам екскурзията. (В блога ми може да прочетеш повече за Хургада и Луксор.) ПП Пътят не е убистевен. По спомен около 4 часа в посока. Тръгва се в 4,30- 5,00 ч., около 9,00 ч. сте там, а в 16,00 ч. се тръгва обратно. Здравей,били ми дала линк към блога ти ? И ако по някакви спомени се сещаш за ориентировачни цени на екскурзиите ?
Diana Doncheva Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 В момента виждм, че цените в нета са около 130$, по спомен, май преди бяха около 100 $, но не помня вече. А в подписа ми е линкът към блога ми.
Ники Петров Публикувано: 10 април, 2016 Автор Публикувано: 10 април, 2016 Някой запознат ли е,дали може след като купя самолетните билети към Pegasus през врътките за сваляне на цена,да добавя чекиран багаж,и ако да,то каква би била цената ?
Здравко Ангел Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Цените са около 100 долара. Може да намалиш с 10-15 долара, ако сте повече хора, както вие в случая, може да ви направят отстъпка. 1
Здравко Ангел Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Някой запознат ли е,дали може след като купя самолетните билети към Pegasus през врътките за сваляне на цена,да добавя чекиран багаж,и ако да,то каква би била цената ? Ако ги купуваш през сайта на компанията, то багажът ти излиза 5 евро.
Ники Петров Публикувано: 10 април, 2016 Автор Публикувано: 10 април, 2016 Ако ги купуваш през сайта на компанията, то багажът ти излиза 5 евро. Да,но за съжаление през сайта основната цена е 191 евро.Именно за това търся вариант да добавя куфар по-късно . 1
Mary Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Ники, погледни каква е цената с Египетските линии. Има прекачване в Кайро, но летят от Ататюрк и имаше много добри цени преди няколко месеца. Екскурзии могат да се намерят и на доста по-ниски цени там. Утре ще потърся един линк за ориентир. 1
Ники Петров Публикувано: 10 април, 2016 Автор Публикувано: 10 април, 2016 Ники, погледни каква е цената с Египетските линии. Има прекачване в Кайро, но летят от Ататюрк и имаше много добри цени преди няколко месеца. Екскурзии могат да се намерят и на доста по-ниски цени там. Утре ще потърся един линк за ориентир. Цената е около 200 евро на човек,което на фона на 130 е много...
Mary Публикувано: 11 април, 2016 Публикувано: 11 април, 2016 Ники, ето една фирма, която организира пътувания и от Хургада. Ето например до Луксор. Ето и до Кайро. Аз лично не съм я ползвала, но я ползва магеланец, който напоследък не пише много. Дано все пак види темата и каже личното си мнение. Давам и още Една, която също не съм ползвала. 1
toxicalert Публикувано: 28 юни, 2017 Публикувано: 28 юни, 2017 Здравейте, Впечатленията ми от Хургада. Към днешна дата спокойствието е очевидно, тече и рамадан и всичко е спокойно, колкото всъщност може да е за един арабски град. Типичния хаос по улиците, но това си е тяхната култура. Вече 5 дни сме тук, хотела е прекрасен, водата на морето е чиста, прозрачна и изпълнена с живот.....и това е всичко хубаво, което може да се каже за Хургада. Като цяло това е прашно, мизерно място. Навън от хотелите има само мизерия.Няма забелижителности, една джамия на кръст и две марини, които стават за разходка. Като цяло курорта (силно казано) не прилича на цивилизован такъв. Няма много чужди туристи, местните почиващи са повече, дори в нашия хотел, който до преди сегашната им " демокрация" е приемал само чужди туристи. Евтино е, ако се уговаряте за цена.Естествено опитват да лъжат, но като турист човек е някак си подготвен да го лъжат. Нямам търпение да се разкарам от това място. Силно не ви го препоръчвам. 7 1
keriq Публикувано: 30 юни, 2017 Публикувано: 30 юни, 2017 Уффф и аз вчера пристигнах тук и честно казано не съм очарована. Прав си , определено повечето туристи са местни и......не че имам някакви предразсъдъци, но просто не се чувствам комфортно. Хотела е голям , но много разпръснат и още не мога да се ориентирам. От плажа не съм доволна , пясъчната ивица е малка а и трябва да вляза поне километър във морето , за да ми стигне водата со раменете. Май много мрънкям , но това това са ми впечатленията от първия ден , но съм оптимиска и се надявам да изкарам добре. Ако не друго то поне е топло , а в Германия е студ и дъжд 2
Georgi_G Публикувано: 30 юни, 2017 Публикувано: 30 юни, 2017 преди 23 минути , keriq каза: Уффф и аз вчера пристигнах тук и честно казано не съм очарована. Прав си , определено повечето туристи са местни и......не че имам някакви предразсъдъци, но просто не се чувствам комфортно. Хотела е голям , но много разпръснат и още не мога да се ориентирам. От плажа не съм доволна , пясъчната ивица е малка а и трябва да вляза поне километър във морето , за да ми стигне водата со раменете. Май много мрънкям , но това това са ми впечатленията от първия ден , но съм оптимиска и се надявам да изкарам добре. Ако не друго то поне е топло , а в Германия е студ и дъжд Ако не сте в града, а накъде по курортите, вземайте маските и шнорхелите и се разходете по брега, поне километър наляво или надясно, все ще намерите остатък от риф или подводна бариера зад линията на отлива. Няма такова море! В краен случай не пропускайте екскурзия до някой риф. 2
keriq Публикувано: 30 юни, 2017 Публикувано: 30 юни, 2017 Преди 1 час, Georgi_G каза: Ако не сте в града, а накъде по курортите, вземайте маските и шнорхелите и се разходете по брега, поне километър наляво или надясно, все ще намерите остатък от риф или подводна бариера зад линията на отлива. Няма такова море! В краен случай не пропускайте екскурзия до някой риф. Ами точно това мисля да направя. В 11ч имам среща с представителя на Tui и да видим какво ще ми предложи. Сама съм на почивка и определено малко се страхувам да се поинтересувам при местните.
Georgi_G Публикувано: 30 юни, 2017 Публикувано: 30 юни, 2017 (редактирано) По повод почивка в Хургада, по мое мнение има доста прилични хотели с добри плажове и възможности за почивка, но ако сте извън града. Ако някой държи на посещение на града, от всички курорти, резорти, хотели и т.н. на север и на юг от града, има прилично количество таксита и маршрутки, с които да се стигне до самия град. Само имайте едно наум, че цената задължително се уточнява предварително и недвусмислено. За почивка, задължително извън града! преди 5 минути , keriq каза: Ами точно това мисля да направя. В 11ч имам среща с представителя на Tui и да видим какво ще ми предложи. Сама съм на почивка и определено малко се страхувам да се поинтересувам при местните. Не му мислете, всичко ще е ОК' Успех! Редактирано 30 юни, 2017 от Georgi_G
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега