Прескочи до съдържание

Египет-Хургада

Ники Петров

Препоръчани мнения

Винаги поглеждам към последните ревюта и ранкинга преди да направя избор на хотел, гореспоменатият Хилтън Ризорт е на 66 позиция  в Хургада, а човек като види снимките на стаите, се чуди какво общо има това “настаняване” с Хилтън и 5 звезди .

Връзка към коментар

Абсолютно споделям мнениеото на Jorro и Yavor. Аз бях Октомври миналата година в Seagull и мизерияте беше доста на ниво. Кафето ако уцелиш първа цедка, пиеш що годе прилично, ако не пробваш пак на опашката. За десерт всеки ден имаше сметанови пастички, оцветени в различни цветове. От алкохола само бирата ставаше за нещо, а уискито, водката и общо взето всякакъв твърд алкохол имаха вкус на джибри. Аз обожавам храната, и пробването на храна на нови места, доста добро прасенце съм, ама много ме беше гнус и нищо не ме впечатли. Зад бара понякога виждах как мият чашите - два съда с вода - единиясъс сапун, другия без - и след като преминат през двата се считат за чисти. В стаите подозирам, че имаше дървеници, защото всички бяхме нахапани и с много ситни пъпки и според универсалния източник - Google - такава диагноза си поставихме. Гардеробите в стаята бяха дървени и като ги отвориш, все едно Тутанкамон се е разлагал там - УЖАС. Не сме ги използвали въобще/ Иначе вечер имаше програма с певец, за който си помислихме първата вечер, че има караоке и някой се пробва да пее. 

Ако трябва да направя някакво сравнение със супер чистия Риад, в който бяхме отседнали в Маракеш и уникалната закуска, която ни приготви домакинката, еми няма база за сравнение. 

Ходих на абсолютно същите екскурзии, който са описали всички, закупени от Getyourguide. Бяха ми интересни и не съжалявам, че отидох, но за Кайро и Луксор пътят е убийствен. Бяхме с малки автобусчета и цял в една поза на малката седалка е доста некомфортно.

Мисълта да ида до Египет и да не видя пирамидите, някак ми се струваше неприемлива, но цялата екскурзия е едно голямо пътуване, пътуване, пътуване. След като ни взеха в 3 часа от хотела, минахме да съберем всички други пасажери и пристигнахме в Египетския музеи чак към 10. Минахме набързо с гида за около 30 мин и после ни остави да разгледаме сами за около още 30. Оттам в трафика ни закараха да обядваме за 1 час и потеглихме за пирамидите. На пирамидите имахме 20 мин първа спирка, 20 мин на гледка така отгоре за снимки и 20 мин на сфинкса. За сметка на това след пирамидите ни закараха в една "фабрика" за парфюми - уж автентични египетски, за да направим малко оборот. И оттам обартно 6-7 часа в автобуса и се връщаш в хотела около 11 буквално смазан. Така протича екскурзията, като постоянно има едно бързане, препиране и напрежение. Всеки сам може да да си прецени доколко това е за него. 

Карането на АТВ в пустинята е доста екстремно и яко - движиш се в колонка, но скоростта си е висока и можеш да си подскачаш по бабунките и да си се кефиш. За 15 долара, ни взеха от хотела, карахме АТВ-та 40 мин докато стигнем до бедуински лагар, в който сервират чай и наргиле, има възможност да се качиш на камила и после наобратно. Цената със сигурност си заслужава. 

Екскурзията с шнорхелинг до острова за 15 долара също беше добро попадение - ние бяхме 4 момичета, бяхме си се опанали на носа на яхтата и цял ден печене, гмуркане, хапване. И тя си заслужаваше. Тук бях много впечатлена от "супермаркета" във водата - една лодка, която продаваше студени напитки, сладолед и какво ли още не и цялата покупко-продажба се случваше без да спира нито едно ор превозните средства - с подаване, подхвърляне, прескачане на продавача и така нататък. 

Та, ако трябва да направя някакво заключение за посещението ми в Египет - със сигурност не е моето и нямам желание да се връщам пак, но въпреки всички недоволства си изкарахме супер добре. Просто бяхме позитивно настроена компания, обръщахме нахалството на местните на майтап и много се забавлявахме. Препоръчвам и аз Марината, за вечеря, наргиле и коктейлче. Едно от най-приятните неща в Хургада. 

Прилагам малко снимки: 
1802212653_viberimage2019-05-0210_43_11.jpg.ac1c9f5bd804a1177780ffe926a296e0.jpg

Това е климатика в едно заведение, в което седнахме да пием коктейл и да пушим наргиле за 50 цента в центъра на Хургада. Невероятно, но този климатик работеше.

858848605_viberimage2019-05-0210_43_14.thumb.jpg.c986e7c3325c48102bac44d5297c2c52.jpg

Басейна на хотела - приятно местенце. 

1899815620_viberimage2019-05-0210_43_13.thumb.jpg.693106a9ad2cb7cf425c8c162b299834.jpg

Заведение на Марината - FRIENDS, се казваше и между 6 и 8 часа имаше Happy Hour - 2 коктейла на цената на един. Наргилето беше много добро. Цените са доста по виски от циганията в центъра, но си заслужава. 

Две снимки от екскурзията до острова и уникално сините води. 1944132288_viberimage2019-05-0210_43_10.thumb.jpg.51705f758570e35b1cccbc458aaa32ca.jpg1484249194_viberimage2019-05-0210_49_45.jpg.150ea26e4f93d76e967c0199fbc1ef32.jpg

И последно - снимка от полицейския караул пред хотела. 

1554216111_viberimage2019-05-0210_43_11.jpg.f2cd7561d8cc5a058c03fbf21aed7154.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ние се върнахме преди седмица от Египет по програмата "Перлите на Египет"-с една нощувка в Кайро,включени пирамидите и музея, и 6 нощувки в Хургада към Агенция.Четох много,ама наистина много мнения,които бяха и доста противоречиви-и за Агенцията,и за хотела HAWAII LE Jardine.И въпреки тях за мен това беше прекрасна почивка.Гидът ни-Стоян беше мил и любезен,отзивчив и достатъчно компетентен.Пич!Хотелът се оказа чудесен за НАС-откъм градини,басейни,аквапарк.Стаите бяха добре поддържани,всеки ден момчетата чистеха и сменяха хавлии.Е,не е като женска ръка да пипне,но за непретенциозни клиенти и пътешественици като нас-беше си добре.Стаята,в която ни настаниха беше точно срещу друга част на хотела и над кухнята,постоянно дрънкаха чинии и миришеше,но след един единствен разговор/и без бакшиш/ момчето от рецепцията ни смени стаята още на следващия ден.Храната беше много.Естествено,не е като турския олинклузив,имаше много гозби,но и такива,които смесваха останалото от предните хранения в един голям тиган,но ние бързо се ориентирахме-взимахме само от скарата и от пещта,в която къкреше току що сготвено ястие 😉 Да,чашите бяха пластмасови,да-алкохолът им не става,но все пак това е Египет!Гледката в екстериора на хотела беше достатъчна,за да ни накара да се чувстваме като в Оазис.Навсякъде и по всяко време имаше хора,които се грижеха за градината,за басейна,за терасата...По мое мнение,ако в хотела имаше само европейци,щеше да е много по-чисто.Самите араби имат странния навик да качват децата по масите,с обувки,да е пълно с трохи и боклуци по масите ..Затова се хранехме на терасата и си решихме проблема :)Екскурзиите си ги купихме на място на три пъти по-евтини цени.За мен си остава незабравима почивка!

Редактирано от Mary
Име на агенция
  • Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Някой ходил ли е в Хургада по Нова година? Водата в морето достатъчно топла ли е за къпане? По различните сайтове виждам температура от 24 градуса, което е ок, но не знам до колко може да им се вярва...

Връзка към коментар
На 24.12.2020 г. в 20:53, Jorro каза:

Някой ходил ли е в Хургада по Нова година? Водата в морето достатъчно топла ли е за къпане? По различните сайтове виждам температура от 24 градуса, което е ок, но не знам до колко може да им се вярва...

Бях в Хургада миналата година  по Нова Година. Водата беше ок. 

Вечер температурите спадат рязко, носете си и топли дрехи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Според вас подходяща ли е екскурзията 4х3 или 3х4 дни Хугарда + круиз за дете на 6 години. Като цяло Египет ми е мечта, плажове и т.н не ме вълнуват, но на такива организирани екскурзии попадам. Не бих рискувала с малката да организирам аз точно в Египет ...ще ползвам агенция за 1ви път.

Притеснява ме 10 часовия преход и до някъде 6 часа отиване и връщане до Луксор. Видях и оферта с полет до Кайро. Моля, пътувалите с деца да споделите опит.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Denittta каза:

Според вас подходяща ли е екскурзията 4х3 или 3х4 дни Хугарда + круиз за дете на 6 години. Като цяло Египет ми е мечта, плажове и т.н не ме вълнуват, но на такива организирани екскурзии попадам. Не бих рискувала с малката да организирам аз точно в Египет ...ще ползвам агенция за 1ви път.

Притеснява ме 10 часовия преход и до някъде 6 часа отиване и връщане до Луксор. Видях и оферта с полет до Кайро. Моля, пътувалите с деца да споделите опит.

Аз не съм ходил с деца, но пътя Хургада-Луксор-Хургада в 1 ден едвам го издържах, стана ми адски зле в автобуса, после 1 ден ми трябваше да се съвзема, но аз като цяло не мога много да пътувам дълго в автобус. Хургада-Кайро бяхме със самолет и съм много доволен, за съжаление нямаше как да отидем със самолет до Луксор за 1 ден поне в периода, в който бяхме ние в Хургада. За Кайро е лесно има много опции. Аз лично не бих го причинил този път на моето дете.  Египет е от дестинациите, които от България е най-лесно, удобно и евтино да си организираш с агенция така, че добре си се насочила, но имай предвид също и че хотелите не са нищо особено, така че имай едно наум много внимателно да проучиш къде да отседнеш като вземеш предвид какво предпочиташ.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние бяхме с дете на 10 години и тийн на 17. Правихме 3 нощувки Хургада, 4 на корабче. Под 10 часов преход предполагам имаш в предвид пътя с автобус от Асуан до Хургада наобратно. Честно казано, ние доста се забавлявахме, но бяхме и повече хора. Има 2 спирки на хубави ресторантчета с базарче до тях. Децата спаха през повечето време, но и двамата пътуват добре във всякакви превозни средства. Помислете, ако на детето ви му става лошо в автобуси.. Тогава едва ли ще му е приятно. Ние обмисляхме да вземем полет Асуан-Кайро, а автобусът да закара багажа ни. Не се получи, защото прекалено дълго се чудихме и цените хвръкнаха нагоре. Но беше доста добра опция. Отиването до Луксор е само в едната посока, пък и гледките по пътя са много интересни. Друг начин за пътуване, така и така, няма.

Екскурзията до Кайро е малко в повече и не бих ви я препоръчала. Тръгва се много рано, към 3 или 4 през нощта, пътува се 6 часа в посока, за да изкарате има няма 2 часа на пирамидите, 2 часа на обяд и в магазин за парфюми, 1 час в трафик и 2 часа макс в музея. На детето определено ще му дойде в повече. Аз отидох сама, а децата останаха с баща си и останалите и отидоха на разходка с лодка. Бяха си изкарали страхотно.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

има 2 варианта на екскурзия с  вътрешен полет.

София-Кайро нощувка -  /САМОЛЕТ/ Асуан-Ком Омбо-Едфу-Есна-Луксаор-Хургада-София

София-Хургада-Луксор-Есна-Едфу-Ком Омбо-Асуан - /САМОЛЕТ /Кайро-София

Като 1-вия вариант е по-скъп и предполагам по-добре. Върти ми се като вариант през март месец /ако има свободни места развира се/, защото както казах искаме екскурзия и температурата ще е по-приятна за целта. В правилна посока ли съм? :)

Връзка към коментар

Предполагам първият вариант е по-скъп, защото хората предпочитат първа работата, а после почивката 🙂 Тоест, първо да обикалят всичко и накрая да починат малко в Хургада. Но ако цената е по-ниска, не виждам защо и да не го завъртите наобратно. Едни и същи неща ще видите. Освен, ако примерно, полета от Асуан към Кайро не е много рано сутринта и да изпуската някаква част от програмата. Примерно, изоставения обелиск или Абу Симбел или язовира Насър. Разгледайте хубаво часовете и програмата.

Относно март месец, времето ще е чудесно за екскурзия. Ние бяхме началото на април и в Луксор и Асуан беше изключително топло. В Хургада беше доста по-прохладно. Египет е прекрасна дестинация за всеки сезон, няма да сбъркате.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

ето ги 2та варианта, не ги посочих, за да не излезе реклама.

...

...

Някакси и на мен ми се вижда по-удачно да се видят 1во пирамидите и след това да продължим нататък, но пък датите на този вариант 2 са ми малко неудобни. Ако реално е едно и също - да има достатъчно време за посещение на забележителностите , ще избера по-евтиното и в случая по-удобното за мен,

Редактирано от neuromancer
моля без линкове към български агенции
Връзка към коментар
преди 6 часа, Denittta каза:

има 2 варианта на екскурзия с  вътрешен полет.

София-Кайро нощувка -  /САМОЛЕТ/ Асуан-Ком Омбо-Едфу-Есна-Луксаор-Хургада-София

София-Хургада-Луксор-Есна-Едфу-Ком Омбо-Асуан - /САМОЛЕТ /Кайро-София

Като 1-вия вариант е по-скъп и предполагам по-добре. Върти ми се като вариант през март месец /ако има свободни места развира се/, защото както казах искаме екскурзия и температурата ще е по-приятна за целта. В правилна посока ли съм? 🙂

Аз бих избрала първия вариант.

Първо да видите интересното, а почивката - накрая. Още повече, че наистина може да имате нужда от почивка в края на пътуването.

През март времето е чудесно, дори бих казала топло към Асуан.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Разгледах двете програми, преди да бъдат изтрити. Разбирам защо не се позволяват линкове от бг агенции, но някак трудно се помага на хора, които искат да си закупят пакети точно от такива. Не може ли някаква ревизия на правилата в подобни случаи?  @neuromancer

Разлика между двете програми има и то не само в цената. Както предполагах, потърпевш е Асуан. Но пък се оказа точно обратното, на това, което казах. Програмата, тръгваща от Кайро пропуска Абу Симбел и напукания обелиск. За сметка на това имате половин ден повече почивка в Хургада. Помислете кое предпочитате. Също така ми се струва по-натоварена, особено за малко дете. Четвърти ден в Луксор е просто лудост - долината на Царете, колосите, храмът на Луксор и Карнак. Мисля, че докато стигнете до Карнак, вече няма да ви се слиза даже от автобуса. Така, на прима виста, аз бих избрала програмата от Хургада.

Иначе, все едно накъде се върти програмата. Задължително опитайте от сокът фреш от гуава - ще го познаете, че е бял и гъст. Струваше 1 долар, а е страхотен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, feel_the_rush каза:

Разгледах двете програми, преди да бъдат изтрити. Разбирам защо не се позволяват линкове от бг агенции, но някак трудно се помага на хора, които искат да си закупят пакети точно от такива. Не може ли някаква ревизия на правилата в подобни случаи?  @neuromancer

Ако човек иска да му бъде помогнато, без да нарушава правилата за агенции, не трябва да дава линкове, а да публикува чистите програми. Отнема 5 минути повече.  🙂 

Връзка към коментар

Има ли агенция, която да прави 4-5- макс 6 дневна Хургадa? Без Кайро, защото сме с дете и не сме за автобусни разходки през Египет. За пролетта намирам само 7нощувки/8 дни и ще изтъпея в един курорт.  Ясно ми е, че това е стандарта, но все нещо може да съм пропуснала... Ако някой е мернал нещо, може да ми пише на лични 🙂

Връзка към коментар

Може ли да попитам - в края на Февруари, началото на Март времето става ли за къпане в Хургада - по-точно дали морската вода става, за въздуха е ясно, че си е топло 🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.