Прескочи до съдържание

Египет-Хургада

Ники Петров

Препоръчани мнения

Здравйте,тъй като съм нова в групата не знам на правилното място ли задавам въпроса си.Предстои ни почивка семейна в Египет през април и ме интересува мнение на хора,които скоро са били там.Безопасно ли е,какстои въпроса с тестовете за корона вируса?

Връзка към коментар
преди 6 минути , Глория каза:

Здравйте,тъй като съм нова в групата не знам на правилното място ли задавам въпроса си.Предстои ни почивка семейна в Египет през април и ме интересува мнение на хора,които скоро са били там.Безопасно ли е,какстои въпроса с тестовете за корона вируса?

Отваряш си нова тема.

Избираш си заглавие свързано с основните ти въпроси.

И вътре питаш конкретно.

Вероятно, сега, за Египет, някой модератор ще направи това за/вместо теб.

:wink:

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Глория каза:

Да пробваме в темата, където преместих въпроса дали няма отговори на него.

Ако няма, то пак можете да попитате.

Ако пътуването не е предвидено за Хургада, ще ви отворя нова тема.

Въпросите за Ковид и пътуване, може да задавате в тази тема:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, някой има ли препоръка за хубав хотел в Хургада или Шарм ел Шейх с добър хаус-риф на плажа? По възможност рифът да не е на много дълбоко.

Връзка към коментар
преди 23 минути , dechy каза:

Здравейте, някой има ли препоръка за хубав хотел в Хургада или Шарм ел Шейх с добър хаус-риф на плажа? По възможност рифът да не е на много дълбоко.

В Хургада за мен няма хотели с хубави рифове. В Шарм ел Шейх гледай хотели в Ел Хадаба, там има хубав риф,  хотел не мога да препоръчам, защото не знам какво точно търсите. Jaz Fanara Resort  не е скъп хотел с хубав риф например.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В Хургада гледах клипчета от рифа на хотел Jaz Aquamarine и ми се видя вибав на картинка. 🙂 

А за нивото на хотела търсим средно към луксозно, изхранването и вида на инклузива нямат значение.

Връзка към коментар
преди 7 минути , stanislavpp каза:

Едва ли ще сгрешите, ако резервирате някой от топ 10 хотелите :

https://www.tripadvisor.com/Hotels-g297549-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai-Hotels.html

Ако говорим за риф, на първо четене този от списъка няма риф Steigenberger Aqua Magic.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не че отидох, но бях загледала в Хургада https://coralbeachhotelhurghada.com/ - риф имало точно отпред и бил идеален за шнорхелинг. Другото, което ме привлече, беше, че е на отделни малки сгради, а не огромен хотел. Има доста отзиви в трипа, включително скорошни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди години, когато бях в Египет избрах хотела по следния начин:

Търся хотела на гугъл мапс (от списък в някой сайт) и цъкам на сателит. Коралите си личат от космоса. Буквално. Ограденото в червено са корали. Вече кой хотел има по-хубав излаз, повече кейове, къде коралите са малко по-добри от други не знам. Аз така избрах хотел, който изглеждаше леко съмнително (в последствие се оказа, че е точно така), но пък рифът беше резачка и останах доволен. Самата идея на пътуването беше да се отдели много време на шнорхелинг и се получи чудесно. 

Capture.PNG

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Относно допълнителните екскурзии в Хургада, имам въпрос:

Някой знае ли каква е разликата между Badawya Vip, предлагана от нашите агенции за 140 лв/калпак и Super Safari, предлагана от агенциите на място за 30 €? Гледах, четох и освен да е в бройкта хора, друга разлика не виждам....

Връзка към коментар

Някой има ли като нас с полет на 03.03? Агенцията още не са ни пуснали програма и билети, вече почвам да си мисля, че има проблем с полета или нещо такова...;)

Връзка към коментар
преди 19 часа, vino4erpec каза:

Относно допълнителните екскурзии в Хургада, имам въпрос:

Някой знае ли каква е разликата между Badawya Vip, предлагана от нашите агенции за 140 лв/калпак и Super Safari, предлагана от агенциите на място за 30 €? Гледах, четох и освен да е в бройкта хора, друга разлика не виждам....

Разликата е в цената 🙂 . На нас Супер сафари ни излезе по 27 USD. 

Нашите агенции определено искат поне двойна цена, а ако може и малко отгоре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Denittta каза:

На кой оператор да си вземем карта за разговори и основно интернет? Знам, че покритието не е много добро и все пак ползвалите да споделят 🙂

Покритието е прекрасно на всички оператори.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 6.04.2021 г. в 8:38, r_nikolov1 каза:
Здравейте! Има ли някой, който на 17.04.2021 заминава за Кайро и след това - 6 нощувки в ALBATROS AQUA PARK (Хургада)? 😊

Вземете си топли дрехи.Не се майтапя.

• Шок 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , dechy каза:

Много ли духа? Температурата на морската вода как е?

Преди години бях точно по това време в Хургада и си трябваше доста воля да се влезе във водата. Не си спомням температурата точно колко беше, но едва ли е била над 21-22 градуса. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , dechy каза:

Много ли духа? Температурата на морската вода как е?

Много духа,на моменти ураганен вятър.Температурата на водата не знам каква е,защото при този вятър и 25гр. да е,пак не може да се влезе.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Emil Chakalov каза:

Много духа,на моменти ураганен вятър.Температурата на водата не знам каква е,защото при този вятър и 25гр. да е,пак не може да се влезе.

В момента ли сте в Хургада? 

Връзка към коментар
преди 6 минути , Emil Chakalov каза:

Седите там на завет докато не се оправи времето, че после да може и да се топите на топло по първоначален план, аз така ги виждам нещата... 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вчера се прибрахме от El Gouna, близо до Хургада. Имаше три дни без вятър, и четири дни много силен вятър. Когато духа, усещането е за много по-студено време. Излезеш ли от водата си на шушулка, което за малки деца е доста рисково. В топлите дни бяха в басейна (морето беше студено), а във ветровитите дни - при аниматорите на закрито. Вечерно време е хубаво да имате връхни дрехи против вятър, ако искате разходки. Ние бяхме там за кайт сърф, така че вятърът беше на наша страна:) 🤙🏄

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.