Прескочи до съдържание

Египет-Хургада

Ники Петров

Препоръчани мнения

Здравейте! От кои допълнителни екскурзии при почивката ви в Хургада сте доволни и бихте ми препоръчали да резервираме? В списъка ни са:
  • Луксор
  • Dolphin House
  • Сафари в пустинята
Чудим се за diving. Който е бил, моля да сподели мнение. Програмата ни е с кацане в Кайро и излитане от Хургада, затова не съм добавил Кайро към списъка с допълнителните екскурзии.
Предварително благодаря на всички за отделеното време! 😃
Връзка към коментар
преди 1 час, r_nikolov1 каза:
Здравейте! От кои допълнителни екскурзии при почивката ви в Хургада сте доволни и бихте ми препоръчали да резервираме? В списъка ни са:
  • Луксор
  • Dolphin House
  • Сафари в пустинята

Не знам дали някой може да ви отговори категорично на този въпрос 🙂 Много зависи от личните Ви интереси. 

Ние бяхме на Сафари в пустинята и до Луксор /Карнак, Долината на царете/. Ако трябва да избирам една от трите изброени бих избрала Луксор. И на гид случихме, няма да го забравя - Али Баба 🙂 Хем ние бяхме преди 13 години, още го помня. Сафарито също беше забавно, но ако сте ходили в други пустини може и да не ви е много интересно - карахме бъгита, АТВ, яздихме камили. 

Ето снимки на Али Баба и Карнак.

141.JPG

157.JPG

161.JPG

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, r_nikolov1 каза:
  • Луксор
  • Dolphin House
  • Сафари в пустинята
Чудим се за diving. Който е бил, моля да сподели мнение. Програмата ни е с кацане в Кайро и излитане от Хургада, затова не съм добавил Кайро към списъка с допълнителните екскурзии.
Предварително благодаря на всички за отделеното време! 😃

Луксор задължително. Особено, ако се интересувате от историята на Египет. На дайвинг ходихме също, изкарахме си страхотно. Имайте предвид, че може да ви се случи ветровит ден и тогава е доста по-хладно на лодките.

Сафари в пустинята не бих ви препоръчала. Около Хургада пустинята е по-скоро камъни, отколкото пясък.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Здравейте, с риск да предизвикам гнева на модераторите, коректно ли е тук да се пишат имена на местни агенции в Хургада?

Моят въпрос - преди малко си писах с Ramashka Tours относно тяхното Super Safari, отговориха ми, че заради пандемията са забранени сбирки в пустинята и точно това не го предлагат в момента. Та, някой там в момента или скоро правил ли е Super Sаfari и да препоръча агенция?

Връзка към коментар
преди 4 минути , vino4erpec каза:

Здравейте, с риск да предизвикам гнева на модераторите, коректно ли е тук да се пишат имена на местни агенции в Хургада?

Моят въпрос - преди малко си писах с Ramashka Tours относно тяхното Super Safari, отговориха ми, че заради пандемията са забранени сбирки в пустинята и точно това не го предлагат в момента. Та, някой там в момента или скоро правил ли е Super Sаfari и да препоръча агенция?

Чужди агенции можете да споменавате с препоръки или въпроси.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 18.02.2021 г. в 13:59, dechy каза:

В Хургада гледах клипчета от рифа на хотел Jaz Aquamarine и ми се видя вибав на картинка. 🙂 

А за нивото на хотела търсим средно към луксозно, изхранването и вида на инклузива нямат значение.

Ако все още те интересува.Днес се прибрахме точно от този хотел.Риф изобщо няма никакъв,даже и плаж няма.Иначе хотелът е добър.Не мисля,че някъде в Хургада има хотел с риф.Ходихме на Парадайс аилънд.Има хубави шарени рибки.Видяхме много и огромни морени.Коралите не стават,повечето са мъртви.Водата е студена,според мен около 21 градуса.За шнорхелинг става,но ако имате неопренови якета ги вземете.

• Харесвам 5
  • Шок 2
Връзка към коментар
преди 44 минути , Emil Chakalov каза:

Ако все още те интересува.Днес се прибрахме точно от този хотел.Риф изобщо няма никакъв,даже и плаж няма.Иначе хотелът е добър.Не мисля,че някъде в Хургада има хотел с риф.Ходихме на Парадайс аилънд.Има хубави шарени рибки.Видяхме много и огромни морени.Коралите не стават,повечето са мъртви.Водата е студена,според мен около 21 градуса.За шнорхелинг става,но ако имате неопренови якета ги вземете.

Емо, а има ли круизи по Нил? А екскурзиите на място ли си ги запазвахте? Лесно ли беше? Иска ми се да се самоорганизираме, вероятно есента, че тези 21 градуса вода въобще не ме изкушават.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Lindt каза:

Емо, а има ли круизи по Нил? А екскурзиите на място ли си ги запазвахте? Лесно ли беше? Иска ми се да се самоорганизираме, вероятно есента, че тези 21 градуса вода въобще не ме изкушават.

Круизи има.Едни познати бяха два дена в Хургада,четири дена на круиз от Луксор до Асуан,с влак до Кайро.Бяха много доволни.В момента от България има по десетина чартъра седмично,така че варианти много.

Не мисля,че Египет е държава за самоорганизирано пътуване в момента.Военен режим е.

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, vino4erpec каза:

@Emil Chakalov, би ли споделил коя агенция ползвахте на място в Хургада? 

@Радо има познат местен от Хургада.Съседът му има ТА и той ни организира туровете.Даже не знам името на ТА.Може би Радо може да каже.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За агенция се нареждам и аз, иска ми се да е нещо изпитано. Ние ще ходим след двадесетина дни. Освен на Парадайс Айлънд, ходихте ли на друга еднодневна или полудневна? Аз съм харесала разни лодки с прозрачно дъно, аквариуми и разни такива заради дребния, но не мога да реша коя да бъде. Нещо интересно и забележително в самия град Хургада да предложите? Ще съм благодарна за всяка информация.

Връзка към коментар
преди 1 час, elenitta каза:

За агенция се нареждам и аз, иска ми се да е нещо изпитано. Ние ще ходим след двадесетина дни. Освен на Парадайс Айлънд, ходихте ли на друга еднодневна или полудневна? Аз съм харесала разни лодки с прозрачно дъно, аквариуми и разни такива заради дребния, но не мога да реша коя да бъде. Нещо интересно и забележително в самия град Хургада да предложите? Ще съм благодарна за всяка информация.

Не знам името на агенцията, просто беше в съседство. Мисля, че повечето местни ТА дават цени различни от тези на българските туристически агенции, напр. от БГ агенция, Парадайз айланд е 75USD, с местна - 25, Лускор - 110, срещу 90, и други подобни.

Може би лодката с прозрачното дъно ще е подходящо за детенце, за шнорхелинг - не съм сигурен, макар,че там беше най-забавно 🙂

Луксор е супер, освен ако не се плашите от пътуването, което е окло 3.5ч/1 посока, освен това е убийствена жега, но пък си заслужава.

Хургада е типичен арабски град, много магазини, в които в повечето случаи трябва да се пазариш - до един момент е добре, но в следващия става супер!! досадно. Има марина, в която има яхти, магазинчета, кафета, и др., но не е нещо, кой знае какво. 

Друго важно, което трябва да знаеш е, че макар и вхотела да не се носят маски, в магазини, мол, таксита и коли, трябва да носиш маска. Тов аго разбрахме по трудния, начин, тъй като полицията спира и глобява (50лири - 5лв.). Самоорганизирано пътуване без ТА не мисля, че е добър вариант, Емо е писал по-горе,че е военна държава, има постове на всеки няколко км, освен това пътуването между градовете е забранено (за туристи доколкото разбирам, е по-облекчен режим, но все пак), ние не сме имали проблеми, освен десетките КПП  през които минахме.

Цените в магазините след пазарлък,  пак са високи, и ако държиш да си купите нещо хубаво мисля, че в мола е по-добрия вариант 😉

Хотелите - предполагам, повечето са хубави, ядене, пиене, басейни, и тн. нашия беше беше супер, или поне нямам каквито и да било оплаквания 🙂

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, elenitta каза:

Даси кажа и аз.В Хургада има май само два плажа,които стават.Единият беше около Мобарак-6.Хубавите хотели са на юг от Хургада.Там обаче плажове няма.Отливът,който почва сутрин е отвратителен.След него остават стотици метри тиня.Басейните са супер (аз съм човек ненавиждащ басейни).Ако сте в района града Хургада спокойно може да го пропусните.Една търговска улица с магазини.Стоките са 100% фейк,без грам преувеличение.Стойте си в хотела и евентуално Senso Mall.Храната в хотела беше добра.Не казвам супер,защото не беше.Скарата-риба (предимно скумрия),пиле и адана.Всичко супер сухо,няма преглъщане.Манджите добре,но малко безвкусни.Риба панирана,което е проблем,ако избягвате пържено.Плодовете еднообразни всеки ден.Но има много ястия и няма вариант да останеш гладен.Алкохолът в ол-инклузива става.Ако пите коктейли си искайте да сипват повече алкохол,че много го пестят.Изберете си район в ресторанта и някой бар и дайте долар-два бакшиш на сервитьора-ще ви слугува през целия престой.Същото се отнася и за камериера.Изобщо бакшиши приемат всякакви,не се чумерят.На ден съм давал по не повече от два-три долара бакшиши и то,защото ми е било кеф.

Проблемът с организираните турове не е само цената.Влачат те по магазини за алабастер,папироси и какво ли още не.Луксор се тръгва в пет и се връщаш в десет вечерта.Затова предпочетохме private tour.Тръгнахме в шест и се прибрахме в шест и половина.По пътя го накарахме да спрем да си купим диня,спря в едно кафене,нарязаха ни я и я изядохме с кафенце.Иджипшън кафе е турско кафе.На нас ни хареса.Та на тура бяхме нашата група-шест човека с нов ван Тойота.По магистралата караше на места с 160км/час.

Покрай аквариума минахме,но не сме ходили.Мисля,че за децата в комплекса е ОК.Ако можем да сме полезни с още нещо сме насреща.

• Харесвам 11
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 22 минути , Радо каза:

Не знам името на агенцията, просто беше в съседство. Мисля, че повечето местни ТА дават цени различни от тези на българските туристически агенции, напр. от БГ агенция, Парадайз айланд е 75USD, с местна - 25, Лускор - 110, срещу 90, и други подобни.

Може би лодката с прозрачното дъно ще е подходящо за детенце, за шнорхелинг - не съм сигурен, макар,че там беше най-забавно 🙂

Лускор е супер, освен ако не се плашите от пътуването, което е окло 3.5ч/1 посока, освен това е убиствена жега, но пък си заслужава.

Хургада е типичен арабски град, много магазини, в които в повечето случаи трябва да се пазариш - до един момент е добре, но в следващия става супер!! досадно. Има марина, в която има яхти, магазинчета, кафета, и др., но не е нещо, кой знае какво. 

Друго важно, което трябва да знаеш е, че макар и вхотела да не се носят маски, в магазини, мол, таксита и коли, трябва да носиш маска. Тов аго разбрахме по трудния, начин, тъй като полицията спира и глобява (50лири - 5лв.). Самоорганизирано пътуване без ТА не мисля, че е добър вариант, Емо е писал по-горе,че е военна държава, има постове на всеки няколко км, освен това пътуването между градовете е забранено (за туристи доклокото разбирам, е по-облекчен режим, но все пак), ни е не сме имали проблеми, освен десетките КПП  през които минахме.

Цените в магазините след пазарлък,  пак са високи, и ако държиш да си купите нещо хубаво мисля, че в мола е по-добрия вариант 😉

Хотелите - предполагам, повечето са хубави, ядене, пиене, басейни, и тн. нашия беше беше супер, или поне нямам каквито и да било оплаквания 🙂

Аз си представям самоорганизацията  просто като запазване на полет, хотел и вътрешен полет/ круиз. А, и също такси от летището до хотела, до пирамидите и примерно из Кайро. Същото, което правите като имате свободно време в програмата в Кайро, предполагам. Ако не става това с круизите, ще пробваме Луксор с  местна агенция. Аз поне не виждам с какво това би било по-рисковано. 

Ти какво имаш предвид? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Lindt каза:

Аз си представям самоорганизацията  просто като запазване на полет, хотел и вътрешен полет/ круиз. А, и също такси от летището до хотела, до пирамидите и примерно из Кайро. Същото, което правите като имате свободно време в програмата в Кайро, предполагам. Ако не става това с круизите, ще пробваме Луксор с  местна агенция. Аз поне не виждам с какво това би било по-рисковано. 

Ти какво имаш предвид? 

Първо като теглиш чертата ще си на минус.Свободно време в Кайро се прекарва в хотела.В музея ти трябва лицензиран екскурзовод.Круизите са от или до Асуан.Кайро-Асуан е 1000км и се пътува с влак.За рент-а-кар да не говорим.Минават се десетки чек-пойнт.На единият ти дават едни листчета,после ги даваш на другите.На всичките ги проверяват,обясняват.Военните са 3%,полицаите-1%.Такситата са на брутален пазарлък.След десет минути пазарлък стигнахме до 100 паунда от хотела до Хургада.Нашият човек после ни се накара защо сме дали толкова много,трябвало да дадем максимум 60,даже 55.100 са 10-11лв,от хотела цената беше 12 евро.Ако ползвате Юбер-става.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Emil Chakalov каза:

Първо като теглиш чертата ще си на минус.Свободно време в Кайро се прекарва в хотела.В музея ти трябва лицензиран екскурзовод.Круизите са от или до Асуан.Кайро-Асуан е 1000км и се пътува с влак.За рент-а-кар да не говорим.Минават се десетки чек-пойнт.На единият ти дават едни листчета,после ги даваш на другите.На всичките ги проверяват,обясняват.Военните са 3%,полицаите-1%.Такситата са на брутален пазарлък.След десет минути пазарлък стигнахме до 100 паунда от хотела до Хургада.Нашият човек после ни се накара защо сме дали толкова много,трябвало да дадем максимум 60,даже 55.100 са 10-11лв,от хотела цената беше 12 евро.Ако ползвате Юбер-става.

Емо, не знам дали ще сме на минус. От 3 години хвърлям по някое око на програма за Египет, не ми харесва организацията и цената, и отиваме другаде. 

Виждам полети от Асуан до Кайро за под 100 лв, може това да е вариант, ако с влак е тегаво. С тази немотия на дестинации аз бих направила разтеглен Египет - Кайро, круиз, море в Шарм. Май не е за нас Хургада, а и не искам само 6 дни пътуване, а и автобуси. 

А защо в хотела в Кайро? Четейки разказа на @Яничка, останах с впечатление, че можеш да излезеш, получаваш съдействие за такси и не е скъпо. А вие ползвахте ли Юбер? 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Emil Chakalov, Емо, бяхте ли в Кайро? Хванахте ли Рамадан - ако да, как се отрази това на програмата, най-вече работни времена на музеи? Ако сте били в Кайро, слизахте ли до центъра на Старо Кайро? Пари - EGP от БГ ли взехте или на място обменяхте долари?

Мерси предварително!

Връзка към коментар
преди 18 часа, Emil Chakalov каза:

Даси кажа и аз.В Хургада има май само два плажа,които стават.Единият беше около Мобарак-6.Хубавите хотели са на юг от Хургада.Там обаче плажове няма.Отливът,който почва сутрин е отвратителен.След него остават стотици метри тиня.Басейните са супер (аз съм човек ненавиждащ басейни).Ако сте в района града Хургада спокойно може да го пропусните.Една търговска улица с магазини.Стоките са 100% фейк,без грам преувеличение.Стойте си в хотела и евентуално Senso Mall.Храната в хотела беше добра.Не казвам супер,защото не беше.Скарата-риба (предимно скумрия),пиле и адана.Всичко супер сухо,няма преглъщане.Манджите добре,но малко безвкусни.Риба панирана,което е проблем,ако избягвате пържено.Плодовете еднообразни всеки ден.Но има много ястия и няма вариант да останеш гладен.Алкохолът в ол-инклузива става.Ако пите коктейли си искайте да сипват повече алкохол,че много го пестят.Изберете си район в ресторанта и някой бар и дайте долар-два бакшиш на сервитьора-ще ви слугува през целия престой.Същото се отнася и за камериера.Изобщо бакшиши приемат всякакви,не се чумерят.На ден съм давал по не повече от два-три долара бакшиши и то,защото ми е било кеф.

Проблемът с организираните турове не е само цената.Влачат те по магазини за алабастер,папироси и какво ли още не.Луксор се тръгва в пет и се връщаш в десет вечерта.Затова предпочетохме private tour.Тръгнахме в шест и се прибрахме в шест и половина.По пътя го накарахме да спрем да си купим диня,спря в едно кафене,нарязаха ни я и я изядохме с кафенце.Иджипшън кафе е турско кафе.На нас ни хареса.Та на тура бяхме нашата група-шест човека с нов ван Тойота.По магистралата караше на места с 160км/час.

Покрай аквариума минахме,но не сме ходили.Мисля,че за децата в комплекса е ОК.Ако можем да сме полезни с още нещо сме насреща.

преди 18 часа, Emil Chakalov каза:

Благодаря, момчета! Луксор ми е в програмата със сигурност. И аз го превиждам като частен тур, не ми се занимава с автобуси и много хора, които трябва да изчакваме, още повече сме с малко дете. Обичам да се размотавам из разни пазари, видях и интересна джамия, та затова разпитвам за града. Чудех се също дали си заслужава да се организираме сами за Аквариума и Делфинариума или да си вземем направо организиран тур дотам. Избрахме мисля добър хотел, поне доста хора го хвалеха - Desert Rose Resort 5*. Ние не сме претенциозно относно храната, ама дребното е. Дано да има пържени картофки 🙂

Връзка към коментар
преди 4 часа, elenitta каза:

Благодаря, момчета! Луксор ми е в програмата със сигурност. И аз го превиждам като частен тур, не ми се занимава с автобуси и много хора, които трябва да изчакваме, още повече сме с малко дете. Обичам да се размотавам из разни пазари, видях и интересна джамия, та затова разпитвам за града. Чудех се също дали си заслужава да се организираме сами за Аквариума и Делфинариума или да си вземем направо организиран тур дотам. Избрахме мисля добър хотел, поне доста хора го хвалеха - Desert Rose Resort 5*. Ние не сме претенциозно относно храната, ама дребното е. Дано да има пържени картофки 🙂

Хотелът е близо до нашия.Аквариума и делфинариума с такси.Такси пред хотела на главния път,чакат пред всички хотели,не от хотела.Мисля,че нормална цена е не повече от 50 лири.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, vino4erpec каза:

@Emil Chakalov, Емо, бяхте ли в Кайро? Хванахте ли Рамадан - ако да, как се отрази това на програмата, най-вече работни времена на музеи? Ако сте били в Кайро, слизахте ли до центъра на Старо Кайро? Пари - EGP от БГ ли взехте или на място обменяхте долари?

Мерси предварително!

Да,бяхме в Кайро.Рамадана не се отразява на музеите.Но магазините примерно затварят от 18 до 20 часа,за да хапнат магазинерите.Това продължава толкова дълго не че ядат много,а понеже са гладували продължително и хапват по малко.В хотела ни имаше машина за смяна на пари,курсът беше добър.Може и долари и евро.По магазините вземат също и долари и евро.За Кайро тръгнахме в 2 през нощта,шест часа път,музея,пирамидите,обяд и в 4 бяхме в хотела,който беше на поне 25 км от старо Кайро.Така че нямахме никакво желание и сила за разглеждане.Пък и като минете с автобуса съм почти сигурен,че и вашето желание ще се изпари.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 32 минути , Emil Chakalov каза:

Да,бяхме в Кайро.Рамадана не се отразява на музеите.Но магазините примерно затварят от 18 до 20 часа,за да хапнат магазинерите.Това продължава толкова дълго не че ядат много,а понеже са гладували продължително и хапват по малко.В хотела ни имаше машина за смяна на пари,курсът беше добър.Може и долари и евро.По магазините вземат също и долари и евро.За Кайро тръгнахме в 2 през нощта,шест часа път,музея,пирамидите,обяд и в 4 бяхме в хотела,който беше на поне 25 км от старо Кайро.Така че нямахме никакво желание и сила за разглеждане.Пък и като минете с автобуса съм почти сигурен,че и вашето желание ще се изпари.

Много ти благодаря за отзивчивостта! Ние ще бъдем два дни в Кайро, така че силно се изкушавам да слезем до центъра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние ще сме с детето (разбира се) и не ми се иска да сме с големи групи по цял ден, защото ще се изнервяме взаимно. Нито да чакам такси някъде в средата на нищото, понеже съм решила, че там ми се плажува и 15 мин по-късно си сменя мнението... И други подобни... Затова искам да вземем някаква кола под наем поне за част от престоя.

Въпрос за рентакар за Хургада:
- Има ли препоръка за рентакар фирма или да играем на сляпо и на пазарлък на място?
- Искаме да вземем кола, за да бръмчим поне по крайбрежието. Къде са тези КППта?
- Луксор - Хургада: гледаме пътя - към 5 часа в посока го дава Гугъл и подобни, т.е. 10 часа път за еднодневна разходка при това без да броим спирането за разтъпкване, пишкане, повръщане?... Или пропускам нещо? @Emil Chakalov @Радо
- Долари на дребно за бакшиши - ясно. А да търся ли египетски лири в София или да обменяме на летището USD-EGP или в хотела ни?
- Има ли значение на коя фирма ще вземем карта с Мб за мобилен интернет?

- Виза - знам, че е безплатна при влизане от Хургада, но ако ходим някъде другаде (без значение дали решим на нощуваме там или само за деня), трябва ли да платим $25? На някое от тези КППта ли се плащат $25?

Благодаря предварително 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 18.04.2021 г. в 20:19, Lindt каза:

Ти какво имаш предвид? 

Ние като бяхме преди 3 г си хванахме ранен полет от Асуан до Кайро. Там цял ден с тур запазен с взимане и връщане от летището (нещо от рода на 30$ през Viator) и късно вечерта полет до Хургада. Прибрахме се в хотела в Хургада горе долу по същото време както организираната група. С малката разлика че те цял ден бяха пътували в рейса, а ние се шматкахме из Кайро. Бяха се изкривили от път, а на повечето им предстоеше Кайро с автобус по 6 часа в посока. 

Иначе круиза по Нил беше супер. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, Coo каза:

Ние ще сме с детето (разбира се) и не ми се иска да сме с големи групи по цял ден, защото ще се изнервяме взаимно. Нито да чакам такси някъде в средата на нищото, понеже съм решила, че там ми се плажува и 15 мин по-късно си сменя мнението... И други подобни... Затова искам да вземем някаква кола под наем поне за част от престоя.

Въпрос за рентакар за Хургада:
- Има ли препоръка за рентакар фирма или да играем на сляпо и на пазарлък на място?
- Искаме да вземем кола, за да бръмчим поне по крайбрежието. Къде са тези КППта?
- Луксор - Хургада: гледаме пътя - към 5 часа в посока го дава Гугъл и подобни, т.е. 10 часа път за еднодневна разходка при това без да броим спирането за разтъпкване, пишкане, повръщане?... Или пропускам нещо? @Emil Chakalov @Радо
- Долари на дребно за бакшиши - ясно. А да търся ли египетски лири в София или да обменяме на летището USD-EGP или в хотела ни?
- Има ли значение на коя фирма ще вземем карта с Мб за мобилен интернет?

- Виза - знам, че е безплатна при влизане от Хургада, но ако ходим някъде другаде (без значение дали решим на нощуваме там или само за деня), трябва ли да платим $25? На някое от тези КППта ли се плащат $25?

Благодаря предварително 🙂

Не съм наясно как стои въпроса с рент-а-кар, може би на място ще е по-добре да видите условията. Личното ми мнение е, че не си заслужава, въпрос на избор.

Крайбрежието е условно понятие, става дума за град в пустинята, извън хотела си е пустош.

От Хургада до Луксор е 3.5ч път, пътя е хубав, почти няма коли, тъй като е забранено движението между градовете (освен някой и друг камион друго нямаше).

След Хургада, първото КПП беше на входа на Сафага, после имаше още няколко докато приближавахме Луксор/Карнак. 

Пътят минава през Кена и Кус, които са на брега на НИл, и има почти навсякъде военни и полицейски постове (на почти всеки мост над реката). Комичното беше, че даже имаше войник със щит и автомат до продавачи на дини (съвпадение заради моста 🙂 

Аз лчино носех долари, на летището и в Хургада и Кайро не видях чейндж, на който да сменя долари за лири, същото направих на АТМ в хотела.

Не съм взимал местна сим-карта, но част от групата си беше взела, не мисля, че има значение към кой оператор си, но извън града (по пътя за Лускор),  не навсякъде има покритие.

Не сме плащали за виза. КПП просто проверяват минаващите, това е. Разменят си някакви бележки, 

По отношение на обкалянето на Кайро - града е огромен, жегата е убийствена (вчера беше 39С), в общи линии няма къде да се скриеш от жегата, освен това, по-голята част от града изглежда все едно е имало бомбардировки миналата седмица. Дори и да отидеш да се разходиш из старо Кайро, да видиш няколко църкви, жегата е умопомрачителна, и не мисля, че ще е приятно прекарване.

Desert rose беше и нашея първоначален хотел, но избрахме друг. Не мисля, че има разлика.

Отиваш на почивка все пак, ядене, пиене, басейни...Mai Tai for the win!!

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 13.04.2021 г. в 10:17, r_nikolov1 каза:
  • Луксор
  • Dolphin House
  • Сафари в пустинята

Ако сте ходили на пустинно сафари в Дубай, това по -добре го пропуснете 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.