Coo Публикувано: 20 април, 2021 Сподели Публикувано: 20 април, 2021 @Радо Благодаря! 🍻 1 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 20 април, 2021 Сподели Публикувано: 20 април, 2021 Някъде бях чел, че египтяните се мръщели на долари емитирани преди 2006 и имало възможност да не ги вземат. Това така ли е и да имам ли претенции при закупуването на долари, тук в БГ? 1 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 21 април, 2021 Сподели Публикувано: 21 април, 2021 На 20.04.2021 г. в 8:16, Росина каза: Ако сте ходили на пустинно сафари в Дубай, това по -добре го пропуснете 😉 Да, бях на сафари в Дубай, но вчера бях и на сафарито в Египет. В Дубай нямахме включено каране на АТВ и бъги, докато тук имахме и останахме много доволни от това. Относно возенето с джипа - бих казал, че в Египет ми беше по-екстремно, отколкото в Дубай. Шоутата и храната - няма спор, че в Дубай бяха в пъти по-добре, но да не забравяме факта, че тук бяхме към 30 човека, а в Дубай - към 200 😅. Към тези, които имат интерес, добавям контактите на Aladdin travel - +20 110 007 2198 . Момчето знае и български. Цената е 25$ за възрастен и 13$ за дете. Копирам от сайта им какво включва цената: √ Транспорт от хотела и обратно; √ Шофиране на квадроцикли около 50 минути; √ Разходка с бъгита около 20 минути; √ Джип 4х4. Сафари в пустинята за около 1 час; √ Посещение на село бедуин; √ Яздене на камила; √ Пиене на бедуински чай; √ Барбекю вечеря и напитка и вода; Ние останахме супер доволни. 🙂 Прикачвам и снимки: 5 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 21 април, 2021 Сподели Публикувано: 21 април, 2021 @r_nikolov1 Сууупер изглежда, благодаря! Вие с дете ли бяхте, колко трябва да е голямо, за да го вземат на АТВ? Аз това го бях отписала за тригодишното ни, но сега като казваш, че има и за деца, леле, ще го направим! 🙂 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 21 април, 2021 Сподели Публикувано: 21 април, 2021 преди 11 минути , Coo каза: @r_nikolov1 Сууупер изглежда, благодаря! Вие с дете ли бяхте, колко трябва да е голямо, за да го вземат на АТВ? Аз това го бях отписала за тригодишното ни, но сега като казваш, че има и за деца, леле, ще го направим! 🙂 Детето е на 12 години и се возеше с бащата. Имаше лепенки, че минималната възраст за каране на АТВ е 16 години. За 3-годишно не мисля, че ще е много комфортно 😅. Не беше много лесно, тъй като пустинята е камениста и теренът е с много неравности. 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 21 април, 2021 Сподели Публикувано: 21 април, 2021 На 20.04.2021 г. в 12:15, vino4erpec каза: Някъде бях чел, че египтяните се мръщели на долари емитирани преди 2006 и имало възможност да не ги вземат. Това така ли е и да имам ли претенции при закупуването на долари, тук в БГ? Не съм виждал циганин да се мръщи на неръждавейка. Това на майтап.Не преигравайте,гледайте си кефа.В кафето на музея в Кайро,продавачът се опита да иска да му сменя банкнота от един долар.че била закъсана.И това след като ми беше взел седем долара за едно кафе и един сладолед.Двама преди мен от нашата група ги таксува шест долара за същото.На всичкото отгоре долара ми го върнаха дамите,които вземаха по долар за тоалетна,която не желая да коментирам (предпочитах да бях с памперс,даже и ръцете не посмях да си измия).Та последва такова викане от моя страна (естествено на български),опитах се да си дръпна долара обратно,но той беше по-бърз от мен.Така че от вас зависи! Носете си малки шишенца с дезифектант.Ще са ви нужни. 4 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 21 април, 2021 Сподели Публикувано: 21 април, 2021 преди 2 часа, r_nikolov1 каза: Детето е на 12 години и се возеше с бащата. Имаше лепенки, че минималната възраст за каране на АТВ е 16 години. За 3-годишно не мисля, че ще е много комфортно 😅. Не беше много лесно, тъй като пустинята е камениста и теренът е с много неравности. Жалко. Щеше да е яко да има детски седалки на АТВта като тези на велосипедите. Можехме за някой долар да аутсорснем детето на местен шофьор, а ние с баща му да се сваляме като млади гаджета в Бързи и Прашни. 🙂 Този местен турагент ще го преслушам какво може да предложи като за нас. 🙂 1 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 Някой използвал ли е местна агенция за 3-4 дневен круз по Нил от Хургада? Да каже как стоят нещата и да препоръча агенция. Връзка към коментар
Olianata Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 Аз се записах с БГ туристическа агенция за Хургада,че не ми се разправя,но допълнителните екскурзии ми изглеждат много скъпи.Примерно Луксор е 90евро на човек за 1 ден.Затова,ако може да ми препоръчате местна агенция за 1но дневни екскурзии.И още нещо за там само $$$ ли?А местната валута няма нужда да купувам,така ли? Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 13 минути , Olianata каза: Аз се записах с БГ туристическа агенция за Хургада,че не ми се разправя,но допълнителните екскурзии ми изглеждат много скъпи.Примерно Луксор е 90евро на човек за 1 ден.Затова,ако може да ми препоръчате местна агенция за 1но дневни екскурзии.И още нещо за там само $$$ ли?А местната валута няма нужда да купувам,така ли? Като идеш на място, ще те засипят с оферти местните. И ще можеш да се пазариш, макар че шансът точно за екскурзиите да получиш намаление май не е голям. Местна валута със сигурност ще ти трябва. 2 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 Преди 1 час, Йосиф Милчов каза: Някой използвал ли е местна агенция за 3-4 дневен круз по Нил от Хургада? Да каже как стоят нещата и да препоръча агенция. Най-добре си вземи направо екскурция от БГ с круиз, ако има. Тур. агенциите се комбинират и запазват направо целия кораб и външни лица не се качват по спирките. То това беше преди ковида, сега съвсем. Цената която ти дават бг агенциите няма как да я докараш с която и да е местна агенция. 2 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 1 минута , Capitan Morgan каза: Най-добре си вземи направо екскурция от БГ с круиз, ако има. Тур. агенциите се комбинират и запазват направо целия кораб и външни лица не се качват по спирките. То това беше преди ковида, сега съвсем. Цената която ти дават бг агенциите няма как да я докараш с която и да е местна агенция. Да разглеждам из нета из разни агенции, цените за круизите са бая грозни. Иначе се ровя и за 2 дневна от Хургада до Луксор, Асуан и Абу Симбел, но и там под 200$ не намирам. Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 23 април, 2021 Сподели Публикувано: 23 април, 2021 На 22.04.2021 г. в 7:22, Olianata каза: Аз се записах с БГ туристическа агенция за Хургада,че не ми се разправя,но допълнителните екскурзии ми изглеждат много скъпи.Примерно Луксор е 90евро на човек за 1 ден.Затова,ако може да ми препоръчате местна агенция за 1но дневни екскурзии.И още нещо за там само $$$ ли?А местната валута няма нужда да купувам,така ли? Вчера се върнах от Луксор с местна агенция за 60$ (от Хургада) с Аладин Травел, по-нагоре съм добавил контакти. Относно валутата - бяхме обменили 20$ в местната валута - в момента ( 7 дни по-късно) имаме още към 5$ (в местната валута) останали. 😊 Египетските сме ги ползвали главно за тоалетна и храна при спирките по време на екскурзиите. Връзка към коментар
Coo Публикувано: 23 април, 2021 Сподели Публикувано: 23 април, 2021 @r_nikolov1 Кое са ти изтрили? 😞 Аз Аладин видях и даже си записах номера. Ако си препоръчал и друга, може ли да ми пуснеш на лично? Ние летим утре. Евентуално. Тестовете ни са отрицателни, но детето се 💩 вчера следобед в детската градина. 🤪 Не сме спали, цяла нощ хленчи, че го боли корема. Аман. 1 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 23 април, 2021 Сподели Публикувано: 23 април, 2021 В Луксор ходих с Aladdin Travel (+20 110 007 2198). Цената е 60$ за възрастен, 30$ за деца от 5 до 12 години и безплатно за деца до 5 години. Екскурзията определено е много изморителна, но със сигурност си заслужава! В цената са включени: - трансфер от хотела - екскурзовод на английски/руски (избирате си на какъв език да е още при резервацията) - всички входни такси (които са на стойност около 25$) за обектите + Долината на Царете (гробницата на Тутанкамон се плаща отделно на място 350 LE), но нашият екскурзовод каза, че не си заслужава. Аз не влязох. - обяд на бюфет в местен ресторант в Луксор (напитките не са включени) - прекосяване на р. Нил с лодка Автобусът ме взе в 05:00 от хотела (Albatros Aquapark). По средата на пътя спряхме за 10-минутна почивка. Пристигнахме в Карнак в 10:30. Там отделихме час и половина. Тук беше и мястото, където екскурзоводът ни обясняваше как в 16:00 ни приключва цялата програма и как след това до 17:30 имаме два варианта: 1. Който иска да посети Banana island - плаща 10€ или 13$ и отива там. 2. Който не иска - стои в автобуса през този час и половина. Всъщност няма как да се разходиш около автобуса през това време, защото мястото, от където тръгва и от където спира лодката, е различно, и докато трае тази допълнителна екскурзия, автобусът минава разстоянието от точка А да точка Б. Така вариантите са или срещу 13$ да се разнообразиш още малко, или да се возиш около час с автобуса (а след това те очакват още поне 5 до Хургада). 😁 Е, разбира се, 90% от автобуса (включително и аз) избра първия вариант. След това прекосихме с лодка р. Нил, за да стигнем до другия бряг, където беше бюфет-ресторанта. Честно казано, останах доволен от него (не го очаквах) и беше вкусна храната. Следващата спирка беше Alabaster Factory, където правят качествени различни фигурки. Дори ни и демонстрираха как купените от базара се чупят с едно леко удряне, а техните са издържливи. Посрещнаха ни с чай и пазарлъка започна. 😅 След това отидохме в гробницата на Хатшепсут, където прекарахме около 40 минути. Тук който се беше записал за Valley of Queens (тази екскурзия е с 10$ по-евтина) - отиде в друг автобус, а записалите се за Valley of Kings останаха в нашия. Потеглихме натам. Посетихме Valley of Kings за около час. Билетът дава право да разгледаме три гробници (както написах, тази на Тутанкамон се заплаща отделно - 350LE). Гробницата на Рамзес IX ме впечатли най-много. Прикачвам снимки и от тук. С това нашата програма приключи. И дойде време за Banana island. Всъщност това не е никакъв остров (както произлиза от името му), ами е местност, където има много бананови палми и дръвчета за различни плодове като лимон и манго, имаше маймуни и крокодили. Докато пътувахме до там с лодката (10 минути) се наслаждавахме на различни плата с плодове (гуава, ягоди, диня и мандарини), които определено освежиха нашия изморителен ден. Разгледахме “острова” за по-малко от половин час. Навръщане ни дадоха банани от палмите. Върнахме към автобуса. Последва 5-часов път до хотела и в 21:20 вече бях пред него. Нямах търпение да отида да се изкъпя и просто да заспя. 😄 Препоръчвам екскурзията на всички, които искат да се докоснат още по-близо до историята на Египет! 14 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 23 април, 2021 Сподели Публикувано: 23 април, 2021 За любителите на морето - посещение на Райския остров 🏝+ дайвинг + шнорхелинг 🤿 Цена за възрастен: 30$ с дайвинг и шнорхелинг, 25$ - само шнорхелинг Деца до 12 години: -50% Деца до 5 години: безплатно Цената включва и: - Трансфер от и до хотела - 2 спирки за скачане в морето за дайвинг (веднъж) и шнорхелинг - уникални корали и морски обитатели се виждат! - Обяд и напитки през цялото време - Paradise island - около 2 часа престой - Возене с банан/диван Изключително доволни останахме от тази екскурзия! Препоръчвам я с две ръце на всички! 📞 +20 102 561 1547 SunTour24 6 Връзка към коментар
Росина Публикувано: 25 април, 2021 Сподели Публикувано: 25 април, 2021 На 21.04.2021 г. в 21:32, r_nikolov1 каза: Да, бях на сафари в Дубай, но вчера бях и на сафарито в Египет. Относно возенето с джипа - бих казал, че в Египет ми беше по-екстремно, отколкото в Дубай. Или ти не си попаднал на гид/щофьор в Дубай или ние не сме попаднали на такъв в Египет 😜 Радвам се, че ви е харесало 👌 1 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 26 април, 2021 Сподели Публикувано: 26 април, 2021 Правихме atv+квадроцикли+джип+камили. Знак 16+? Няма проблеми;) Става и за дете на atv-то, беше пълно с хора с деца около метър. Моето се вози с баща си. Голям кеф беше, но на джипа му стана зле, според мен не клатеше, но... концентрирахме се в гледането на съседните джипове и повръщането се размина. Навръщане спряхме за момент и успяхме пак - размина се повръщането:) Луксор ще го пропуснем. 5 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 11 май, 2021 Сподели Публикувано: 11 май, 2021 Ще дам и аз своите препоръки за заинтересованите. Ние бяхме на обиколна екскурзия - 2 дни Кайро, нощен влак до Асуан, круиз по Нил до Луксор и с автобус от Луксор до Хургада. Обменихме 100$ за местна валута, още на круизния кораб местните свършиха. В Кайро спахме в Hilton Pyramids Golf, бира Sakkara 10,50 лв (105 pounds), чаша вино - също, фреш - 5,50 лв. На кораба същата бира беше 9 лв. В Хургада бяхме 2 нощувки на AI, там не сме плащали алкохол, но бирата я наливаха директно от бутилки, така че беше същата като на предните места, а не някакъв боклук от кегове. Допълнителните екскурзии - предварително не бяхме взели нищо от агенцията. На място взехме Абу Симбел за 110$ от нашата екскурзомодка, в България я продаваха за 186 лв. В Луксор - полет с балон над западния бряг, предварително се свързахме с местна агенция, Sheba Tours. Комуникацията водихме изцяло на Whatsapp. Взеха ни в 3:30 от круизния кораб, който беше акостирал на 11 км преди Луксор. Върнаха ни около 6:30 на кораба. Полетът продължи около 50 минути. Цена - 35$ на човек. Горещо препоръчвам!. За справка, нашата агенция я продава за 110$, като даже не я предложиха, но по принцип такава била цената. Хургада - mega safari от El Sahel Travel, 25$ на човек. Отново предварително комуникация чрез Messenger. Включва същото, което @r_nikolov1 е описал по-горе. Цена за сафари от агенцията - 85$.... На самото сафари срещнахме много българи от други групи, всички, с които говорихме бяха с Aladdin, за 25$. Ако имате въпроси - давайте, докато са още пресни впечатленията. 5 Връзка към коментар
Jane* Публикувано: 30 август, 2021 Сподели Публикувано: 30 август, 2021 vino4erpec, как са условията във влака? И не разбрах за Абу Симбел, екскурзоводката не беше ли от агенцията? Как си купихте екскурзията от нея на място? Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 30 август, 2021 Сподели Публикувано: 30 август, 2021 Здравей, @Jane*, бяхме май месец на организирана екскурзия. Организацията е следната - кацате на летището в Кайро, минавате паспортна проверка и след нея ви чака представител на местната фирма-партньор. Те разполагат със списък на всички от самолета и в зависимост от това по коя програма сте, ви насочват към автобуси, които стоят паркирани пред терминала. След като вече сте проверили в кой автобус сте разпределени, намирате си автобуса и се качвате. Вътре ви чакат български екскурзовод и местен, който говори английски. БГ-екскурзоводът е през цялото време с вас, до края на екскурзията. Именно от него (нея, в нашия случай) купувате всички екскурзии, които искате да посетите. Аз купих от нея единствено Абу Симбел, защото самостоятелна организация точно за там е доста сложна. Всъщност и една допълнителна екскурзия с лодка до нубийско село, в района на Асуан, тази беше 25$/калпак, интересно беше. Тя не се предлага официално, тук в България, екскурзоводите си я организират на място. Влакът - 🤣, незабравимо изживяване.... Ще се опитам да бъде акуратен, без да пресолвам манджата..... Преди да заминем, бях поразровил Tripadvisor и разни други сайтове, където се цитираха цени за тази отсечка и очаквах някакво луксозно изпълнение, насочено предимно към чуждестранните туристи. Ами реакцията на всички от групата, като се качихме беше "лелееее, майко.....". Имахме два вагона само за нас, вътре има стюард/хост, както искаш го наречи, който обикаля по цяла нощ и се грижи за комфорта на пътуващите. Купетата са с по едно двуетажно легло. Пътува се нощем, цяла нощ тоя ми ти влак свири при влизане в гарите, при спиране е такова лашкане, че трябва да си мъртво пиян да не го усетиш. От цялата група, само жена ми и детето (бяха в съседното купе) са спали през нощта. Около 21:00 се сервира вечеря на всеки в купето, След вечерята, излизате от купето и човекът оправя леглата, чаршафите бяха нови и безупречно чисти. Сутринта стюардът минава и събужда хората в точно определен час, сервира закуска, храната беше страхотна. В купетата има мивки, но водата тече много слабо. Има по една тоалетна във всеки край на вагона, душове няма, и там само мивки. 9 1 Връзка към коментар
Jane* Публикувано: 30 август, 2021 Сподели Публикувано: 30 август, 2021 Много, много благодаря. Агенцията се утрепа да ме убеждава, че задължително тук трябва да си платя допълнителните екскурзии, там щяло да е невъзможно. Ясно е защо 😉 2 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 30 август, 2021 Сподели Публикувано: 30 август, 2021 Специално Абу Симбел е сложна работа за самоорганизация, всичко останало може да си намерите и организирате сами. Цената е абсурдна за Абу Симбел, но трябва да се види, уникално е! 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега