Monika_Koko Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Синът ми (който учи в Англия) иска да пътува да Индия и Тайланд, паспорта си е в него. Въпросът ми е следния.: има ли възможност да се пусне формуляра он лайн, да се плати и на летището в Индия да му сложат визата. Тук в София искат ...даже интервю...той ням как да си дойде за интервюто и после пак да си се връща в Англия, за да лети към Индия и Банкок. Същото се отнася и до тайландката виза. Много сложна схема се получва. Моля, за някакви съвети и хитрини Връзка към коментар
violeta Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Аз докато бях студентка пътувах от САЩ до Тайланд - кандидатствах за виза в Ню Йорк, занесох документите и после ми изпратиха паспорта с визата до адреса в къщи с куриер. Няма ли посолство на Тайланд в Англия? 1 Връзка към коментар
Monika_Koko Публикувано: 28 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Със сигурност посолства има и на Индия и на Тайланд... но не знам как стои въпросът с чужди граждани. Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Ако ще стои по-малко от 15 дни в Тайланд, не му трябва виза предварително. Може да получи при пристигане на летището. 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 (редактирано) Синът ми (който учи в Англия) иска да пътува да Индия и Тайланд, паспорта си е в него. Въпросът ми е следния.: има ли възможност да се пусне формуляра он лайн, да се плати и на летището в Индия да му сложат визата. Тук в София искат ...даже интервю...той ням как да си дойде за интервюто и после пак да си се връща в Англия, за да лети към Индия и Банкок. Същото се отнася и до тайландката виза. Много сложна схема се получва. Моля, за някакви съвети и хитрини Проблемът с индийската виза е много сериозен. Не непреодолим, но сериозен. Това с Индия на място няма да стане. Взимала съм от Англия - с българско гражданство съм - и то за бизнес посещение със съответните писма от Индия, от Англия, и т.н. И трябваше да доказвам proof of address за - мисля - три години назад. Tenancy agreement и от сорта. Плюс банкови извлечения. Нужни бяха МИНИМУМ три седмици. На интервю не са ме викали. На мой колега с двойно гражданство му отказаха виза - щото не може да представи китайския си паспорт - какъвто той отдавна няма. И е бил преди това на друго посещение в Индия. Просто го споменавам, за да знаеш, че са непредсказуеми. За Тайланд проблема е никакъв. Успех. P.S. Не съм казала да не опитва, напротив! Казвам, че е възможно да я извади оттук, просто да спази изискванията до запетайка. P.P.S. Била съм преди две години, сега може да има промяна в документите. Но знам, че е сериозно, защото имаме инструкция от фирмата при командировка за Индия да подаваме документи един месец предварително. Но е напълно възможно, просто бюрократизъм... Редактирано 28 април, 2016 от Гост Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Аз взех виза от Великобритания миналата година с туристическа цел. Няма никакъв проблем, но трябва да се попълни формуляр online и да се запази час за подаване на документи в съответния офис (http://www.vfsglobal.com/India/UK/). За българи срокът е около 3 седмици и беше спазен в моя случай. Има някакъв вариант и само по пощата, на линка който съм дала всичко е описано много ясно. Като цяло съм чувала, че процедурата е доста по-лека сега, отколкото преди 2-3 години. 2 Връзка към коментар
Monika_Koko Публикувано: 28 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Много благодаря на всички, беше ми много полезно! Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 А и да добавя, че наистина са стриктни във формалностите....трябваше да подам ново заявление, защото на формуляра за кандидатстване бях написала само име и фамилия, а в паспорта ми пише и бащиното име (а естествено техния формуляр няма такава графа...). Та всичко да е точно така, както е в паспорта трябва. 2 Връзка към коментар
MCC Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Здравейте, Нещо май ми убягва... На сайта на МВнР не се споменава никъде за явяване на интервю при кандидатстване за т. нар. e-Tourist Visa.. Пише, че при подаване на заявлението онлайн се получава "одобрение", което е достатъчно да се разпечата и да се представи на едно от 16-те летища в Индия, през които може да се влезе с въпросната виза. Вие за такава виза ли кандидатствахте и трябваше да се явявате на интервю? 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Това е ново, миналата година България не беше в списъка на държавите за e-tourist visa. 3 Връзка към коментар
MCC Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 (редактирано) Благодаря за отговора, Мрън! P.S. Сега попаднах на сайта на една БГ тур агенция, според която "От 26.02.2016 г. за пътуване на български граждани в Индия, издаването на визи е електронно и не е необходимо лично явяване във визовия център в София" (моля ако модераторите преценят, да премахнат линка). Изглежда наистина промяната е отскоро, но е добра новина. Редактирано 23 юли, 2016 от neuromancer премахната тур. агенция :-) 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Определено, благодаря, че го сподели. Супер новина, дано повече хора се решат да отидат. Макар и не за всеки вкус, Индия е много интересна държава. 1 Връзка към коментар
MCC Публикувано: 12 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 12 октомври, 2016 (редактирано) Update: В понеделник подадох заявление за e-Tourist visa за Индия - става много лесно, необходими са само копие на паспорта (на pdf), снимка в електронен формат (jpeg) и да се отговори на няколко кратки въпроса относно семейство/работа/дали имате връзки с Пакистан. Таксата се плаща също лесно, с кредитна карта (48 USD). По процедура трябваше да ми изпратят имейл след 72 часа, с който да ме уведомят за резултата, но преди малко като проверих статуса на сайта им, видях, че заявката ми е била одобрена още вчера и визата е "granted" (сваля се пак от сайта им на pdf). Ако преценят модераторите, да обновят информацията в таблицата с визите. Аз ще влизам в Индия с визата след месец и след това ще споделя дали е имало някакви особености. Редактирано 12 октомври, 2016 от MCC 4 Връзка към коментар
xisba Публикувано: 13 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2016 Update: В понеделник подадох заявление за e-Tourist visa за Индия - става много лесно, необходими са само копие на паспорта (на pdf), снимка в електронен формат (jpeg) и да се отговори на няколко кратки въпроса относно семейство/работа/дали имате връзки с Пакистан. Таксата се плаща също лесно, с кредитна карта (48 USD). По процедура трябваше да ми изпратят имейл след 72 часа, с който да ме уведомят за резултата, но преди малко като проверих статуса на сайта им, видях, че заявката ми е била одобрена още вчера и визата е "granted" (сваля се пак от сайта им на pdf). Ако преценят модераторите, да обновят информацията в таблицата с визите. Аз ще влизам в Индия с визата след месец и след това ще споделя дали е имало някакви особености. Обаче не можеш да кандидатстваш предварително, само за пътувания в следващите 34 дни. Което е доста тъпо. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 13 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2016 Малко не схванах, какъв е проблема? Обаче не можеш да кандидатстваш предварително, само за пътувания в следващите 34 дни. Което е доста тъпо. 1 Връзка към коментар
xisba Публикувано: 13 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2016 Малко не схванах, какъв е проблема? Не съм писал, че има проблем, а че е "доста тъпо". Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 13 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2016 Ние днес бяхме в посолството на Индия в София за т.нар. интервю за виза. Един симпатичен чичко ни извикваше един по един, задаваше по 2-3 въпроса от сорта "къде точно ще бъдете" и "с какво се занимавате", попита дали имам въпроси към него и за около две минути интервюто приключи. След това платихме по 105 лева за визата - директно на гишето в посолството, не може да се плаща по банков път. И като цяло документите, които изискваха бяха онлайн формуляр от сайта на посолството, две снимки (5см. x 5см.), самолетен билет и паспорт с валидност поне 6 месеца. Не знам дали има смисъл да се минава през това като може да се попълва директно е-виза. Връзка към коментар
MCC Публикувано: 13 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2016 (редактирано) Пак update: минах си с e-Visa-та, без никакъв проблем. Рутинно снемане на пръстови отпечатъци, снимка на място и бият печата. Очевидно вече няма смисъл да се ходи до посолството. Редактирано 13 ноември, 2016 от MCC 2 Връзка към коментар
nikomaxx Публикувано: 29 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2016 Бях в Индия април 2016. Визата е 50$ електронна виза. Получавате в до 48 часа по емаил номер. След което влизата пак в евиза и се регистрате номера, за да излезе официалния документ за принтиране. Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 12 януари, 2018 Сподели Публикувано: 12 януари, 2018 Здравейте, искам да попитам, тъй като ми предстои ходене до Непал и искам да включа и Индия за няколко дни. Четох, че при електронната виза, трябва да се влезне през някое от летищата в Индия? Не може ли например с автобус от Непал до Индия и обратно? Връзка към коментар
MCC Публикувано: 13 януари, 2018 Сподели Публикувано: 13 януари, 2018 Не, тъй като е необходимо снемане на пръстови отпечатъци, а на сухопътните граници вероятно нямат условия за това. Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 13 януари, 2018 Сподели Публикувано: 13 януари, 2018 Добре, а не може ли това да хо направя при взимането на виза в София или не? Връзка към коментар
MCC Публикувано: 13 януари, 2018 Сподели Публикувано: 13 януари, 2018 Честно казано не разбирам въпроса. Ако взимате виза в София, това не е електронна виза. Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 13 януари, 2018 Сподели Публикувано: 13 януари, 2018 Не, просто целта ми е да минем от Непал до Индия. Вече дали с елетронна виза или не, за мен няма значение. Благодаря все пак. Утре ще се обадя да питам за най-сигурно Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 15 януари, 2018 Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 Здравейте отново! Съжалявам, че ви занимавам отново с моя въпрос, но днес цял ден звъня в посолството на Индия в София и така и не можах да се свържа. Моля ви, ако някой знае да пише... Ако отида да си изкарам визата до София, там ще могат ли да ми вземат въпросните биометрични данни, така че спокойно да мога да мина границата по сухо от Непал за Индия и обратно и да не се налаг да минавам през някое летище? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега