ven62 Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Като "виден столичен експерт" да кажа: Най-вкусните класически козунаци са тук: (Една от най-старите хлебарници в София, ул. Иван Асен, до кино Влайкова) https://www.google.bg/maps/@42.6901043,23.3407177,3a,25.2y,50.11h,82.26t/data=!3m6!1e1!3m4!1so8IXxwMRunGtLz2NCVOsCA!2e0!7i13312!8i6656 А последния писък на модата (също много вкусен) е това: Ъгълът на Алабин и Хр. Белчев Enjoy 7 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 3 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 3 май, 2016 А, щях да забравя. Два поста нагоре бях "рекламирал" най-хубавите козунаци. Човек да не ви каже нещо. Вижте какво стана: Даже не си направихте труда да дойдете лично, ами час и 30 минути си приказвах с вашите свекърви, тъщи, баби и дядовци. 12 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 (редактирано) А, щях да забравя. Два поста нагоре бях "рекламирал" най-хубавите козунаци. Човек да не ви каже нещо. Вижте какво стана: DSC_0081.JPG Даже не си направихте труда да дойдете лично, ами час и 30 минути си приказвах с вашите свекърви, тъщи, баби и дядовци. Да напишат съставките/химията/маслата, които влагат, та тогава да им видим опашката.:D Редактирано 3 май, 2016 от Hollywood Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Да напишат съставките/химията/маслата, които влагат, та тогава да им видим опашката.:D В сайта им пише, че не слагат химия, ама и цените им ги бива. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 В сайта им пише, че не слагат химия, ама и цените им ги бива. Тези не знам какви са, но взехме от холандска пекарна JoVan на ул. "Ангел Кънчев" за 13 лева. Ами, няма как един козунак да струва 13 лева, съжалявам... 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Тези не знам какви са, но взехме от холандска пекарна JoVan на ул. "Ангел Кънчев" за 13 лева. Ами, няма как един козунак да струва 13 лева, съжалявам... Същите са, много ги харесвам. Тези по 5 лв. всъщност не са точно козунаци, ако им видиш състава ще разбереш какво имам предвид. Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Тези от 13 лева направо са за хора със скромен бюджет (то не и толкова смешно всъщност). Вижте, тук: http://www.dnes.bg/sofia/2016/04/29/niamame-pari-a-svyrshiha-skypite-kozunaci-po-59-lv.301032 какво се случва. Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Това е защото китайците още не са се научили да правят козунаци. :D 11 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 (редактирано) Това е защото китайците още не са се научили да правят козунаци. :DНяма да е далеч този моментКозунак за 59 лева - ама наистина ли има такава цена? Пак почна оня номер - пиша, пиша, а не излиза в мнението ми. Редактирано 3 май, 2016 от AlexandraKo Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Еми като гледам и за 59 лв. са се разграбили като топъл хляб, значи цената е добра. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Тъкмо щях да пиша, че 13лв за голям козунак не ми се струва много, ако има каквото трябва вътре, а не е само сладък хляб. Само продуктите са поне 4-5лв, без да се броят ток, заплати и т..н, но 59лв вече е друга работа, но пък явно вървят и догодина може да ги вдигнат. Аз съм виждам в Италия за 12-13 евро, с квас и т.н., ама тези от 60лв не знам какви са.. Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Италианският магазин на "Аксаков" (с козунака за 59 лева) е по принцип безумно скъп. Отвън не е лъскав, нищо не издава какво те очаква вътре. От него пазаруват депутатите, поне такава е легендата. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 3 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Тези не знам какви са, но взехме от холандска пекарна JoVan на ул. "Ангел Кънчев" за 13 лева. Ами, няма как един козунак да струва 13 лева, съжалявам... Duke, Не беше ли привърженик на "Не съм достатъчно богат, че да купувам евтиното" или нещо такова. Тези от холандската сладкарница си струват парите. Според мен няма по вкусни козунаци в София, така че точно те се наместват в цитирания по-горе шаблон. Собственикът е холандец, който е заимствал рецептата от някакви БГ баби. Е, вероятно малко я е подобрил. В сайта им пише, че не слагат химия, ама и цените им ги бива. Теди, снимката е от пекарната на ул. Иван Асен II, до кино Влайкова. Едва ли има сайт. Аз живея наблизо и те уверявам, че в цялото им производство няма слабо място - всичко е супер вкусно, вкл. и козунаците. Но в интерес на истината не могат да се мерят с "холандските" козунаци. Вече четвърти ден правя "задълбочени изследвания и сравнителни анализи" и мнението ми е категорично. 2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Имат сайт, а козунаците им ги знам много добре. Клиент съм на първата им пекарна на Ангел Кънчев от 10г. За този период не са мръднали като качество и вкус, което отчитам като чудо невиждано в сектора за производство на хранителни продукти в България. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 3 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Имат сайт, а козунаците им ги знам много добре. Клиент съм на първата им пекарна на Ангел Кънчев от 10г. За този период не са мръднали като качество и вкус, което отчитам като чудо невиждано в сектора за производство на хранителни продукти в България. Да-а-а, малко офтопик се получава, ама да уточним. Теди, ти очевидно говориш за пекарните/хлебарниците JoVan, чийто собственик е един холандец - John Hulsbosch. А пекарната на Иван Асен II, е вероятно от преди войната и е наследствена. Баба ми твърдеше, че от както се помни, тази пекарна си е била все там. Снимката с огромната опашка е от нея. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Duke, Не беше ли привърженик на "Не съм достатъчно богат, че да купувам евтиното" или нещо такова. Тези от холандската сладкарница си струват парите. Според мен няма по вкусни козунаци в София, така че точно те се наместват в цитирания по-горе шаблон. Собственикът е холандец, който е заимствал рецептата от някакви БГ баби. Е, вероятно малко я е подобрил. Не и в конкретния случай да ти кажа. Наистина очаквах за тази цена да получа козунак от детството. Такъв, който се къса на конци. Не получих подобен. Получих сравнително вкусен козунак поръсен с много захар и парчета сушени плодове или там както се казва въпросната глазура. Не мисля, че това нещо струва толкова пари, а принципно винаги съм бил склонен да платя повече, но само за да получа качество. В конкретния случай единствено платих повече... 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Фурната на Иван Асен II е от старите, които са вкопани в земята. Там опашки има редовно. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 май, 2016 (редактирано) Не и в конкретния случай да ти кажа. Наистина очаквах за тази цена да получа козунак от детството. Такъв, който се къса на конци. Не получих подобен. Получих сравнително вкусен козунак поръсен с много захар и парчета сушени плодове или там както се казва въпросната глазура. Не мисля, че това нещо струва толкова пари, а принципно винаги съм бил склонен да платя повече, но само за да получа качество. В конкретния случай единствено платих повече... Юрист, какво да го правиш. Извън шегата - Прав си - Всичко е въпрос на вкус. Да, много неща от детството ни никога няма да се върнат,... хубавото сега е, че човек има повече избор почти във всичко, за което се сети. Редактирано 4 май, 2016 от ven62 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Който е много претенциозен да запрята ръкавите и да меси, аз така правя и става на конци, но си е голям зор, много часове и много работа.. 6 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Да, много неща от детството ни никога няма да се върнат,... хубавото сега е, че човек има повече избор почти във всичко, за което се сети. Работата е в това, че човек е склонен да мисли, че нищо не е като едно време, просто защото и той не е като едно време и обикновено иде реч за тъга по времената, когато и огледалата са били по-хубави, а не като сега. А и по-зле ще става ... 10 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 (редактирано) Юрист, какво да го правиш. Извън шегата - Прав си - Всичко е въпрос на вкус. Да, много неща от детството ни никога няма да се върнат,... хубавото сега е, че човек има повече избор почти във всичко, за което се сети. И аз да кажа - опитах триста и тридесет вида козунаци и панетонета и дето вика Дюк - не е и не е онзи, дето се цепи на конци и макар да няма вътре от всичките артефакти, които блъскат сега, пак си бяха по-хубави. Или пък, от лимоновите курабийки на баба, дето се събираше цялата маапа дечурлига да точи лиги и да чака, та се налагаше да пече по няколко тави, щото изчезваха веднагически, щом се покаже тавата от фурната. :) Една година се случихме на Великден в Сардиния, веднага на другия ден огромните панетонета стават по евро и половина. Опитахме от всички видове, колкото да установим горното. Работата е в това, че човек е склонен да мисли, че нищо не е като едно време, просто защото и той не е като едно време и обикновено иде реч за тъга по времената, когато и огледалата са били по-хубави, а не като сега. А и по-зле ще става ... Зароооо, ама снимки, дето преди 10 години ми се струваха, че не са хубави, знаеш ли, сега как си ги харесвам За разлика от огледалата, които непрекъснатооооо одъртяват и се сбръчкват. ;) Сега погледнах, че темата за похвалите има къде 20 страници повече от оплаквателната, което е много радостно! Редактирано 4 май, 2016 от AlexandraKo 10 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Зароооо, ама снимки, дето преди 10 години ми се струваха, че не са хубави, знаеш ли, сега как си ги харесвам За разлика от огледалата, които непрекъснатооооо одъртяват и се сбръчкват. ;) Сега погледнах, че темата за похвалите има къде 20 страници повече от оплаквателната, което е много радостно! За да вкарам малко оптимизъм (черен), ще отбележа, че все повече ще са снимките, които ще ти харесват. Но, докато човек е здрав, на собствен ход и обща храна, може (а и трябва) да щрака с пръсти. И да не обръща толкова внимание на конците на козунака. 16 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Абе вие като се разговорихте тука за козунаци, отведнъж се сетих за Козунака и жена му - Козината LS.txt И да се похваля - преди два-три дни за пръв път от много години, десетилетия даже, ми се случи да видя как вадят горещи хлябове от селска фурна. И да се оплача - @luba_rizova я нямаше вкъщи, та пропуснах да я видя 2 Връзка към коментар
гост Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 А, щях да забравя. Два поста нагоре бях "рекламирал" най-хубавите козунаци. Човек да не ви каже нещо. Вижте какво стана: DSC_0081.JPG Даже не си направихте труда да дойдете лично, ами час и 30 минути си приказвах с вашите свекърви, тъщи, баби и дядовци. Лелеее, що мързеливи баби и лелки! Наистина ли са забравили как се месят козунаци? А после имат и претенции, че не били като едно време, а и скъпи им се виждат. Висят два часа на опашка и дрънкат глупости, вместо да замесят хубав домашен козунак на конци. 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 май, 2016 ....... мързеливи баби и лелки! ............. А после имат и претенции, че не били като едно време, а и скъпи им се виждат. Висят два часа на опашка и дрънкат глупости, вместо да замесят хубав домашен козунак на конци. Duke, чакаме достоен отговор. p.s. Тая тема утече ... Админите скоро ще ни раздадат заслуженото правосъдие. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега