Zara Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Аз пък съм от мързеливите. Нито съм месила козунаци, нито смятам да меся някога. Когато купувам искам да опитам една хапка и ако ми хареса плащам без да се интересувам от цената. Така си спестявам разочарованията. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Висят два часа на опашка и дрънкат глупости, вместо да замесят хубав домашен козунак на конци. Всякаква прилика с Facebook е случайна. Това е тяхната социална мрежа. 2 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 В хлебопекарна може да се замеси тесто, така се спестяват доста усилия. Втасването може и във фурната, пак се ускорява времето. Конците са следствие от добро измесване, мазнина и усукване на фитилите. 3 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 никога не съм пекла, а няма и да пека купих си от друга пекарна - Bread Land и съм много доволна, изобщо всичко, което съм купувала от там е супер 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 За да вкарам малко оптимизъм (черен), ще отбележа, че все повече ще са снимките, които ще ти харесват. Но, докато човек е здрав, на собствен ход и обща храна, може (а и трябва) да щрака с пръсти. И да не обръща толкова внимание на конците на козунака. Така, така - аз тазгодишните ги прибирам, ще си ги гледам след 10 години с умиление 3 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Охоо, още един глас за Bread Land. По принцип от там си пазаруваме хлебни изделия и всичко е перфектно, така че оправдаха и високите критерии и чакане за козунаците им. Говоря за пекарната на Гоце Делчев. Панетонетата да си ги ядат италианците, ние си имаме козунЯци. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 От няколко дни се чудя дали не съм объркала форума с тези приказки за козунаци?! И основно мъжете ги разтягате козунаците. Duke, трябвало е да вземеш от обикновения козунак със стафиди - беше в пъти по-добър от този със захаросаните плодове отгоре. А най-хубавите козунаци са ... У нас разбира се! Направени собственоръчно, миришещи прекрасно, вкуснииии и ... знам какво има в тях! Черпя ви домашно козуначе, че и кифличка със сладко в добавка. 21 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 (редактирано) Направени собственоръчно, миришещи прекрасно, вкуснииии и ... знам какво има в тях! Черпя ви домашно козуначе, че и кифличка със сладко в добавка. Ееее, Мари, ти си форумната кулинарка, не можем се мери с теб! Завижд, завижд, завииижд Мерси за почерпката Редактирано 4 май, 2016 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Охоо, още един глас за Bread Land. По принцип от там си пазаруваме хлебни изделия и всичко е перфектно, така че оправдаха и високите критерии и чакане за козунаците им. Говоря за пекарната на Гоце Делчев. Тези и аз ги уважавам и когато съм сам и не ме мързи ходя да си взема от техните вкусни питки, иначе Главна Прокуратура пазарува от друго място в квартала много хубав ръчен хляб или питка... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Абе нищо не може да се сравни с домашните козунаци. Много ми липсват и мноого малко ми трябва да почна да си правя сам. И без това вкъщи помагах с месенето, че се правеше с часове... Чувал съм, че може да се използва пералня, тестото се слага в здрав плик и се центрофугира 4 Връзка към коментар
miroslava Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Абе нищо не може да се сравни с домашните козунаци. Много ми липсват и мноого малко ми трябва да почна да си правя сам. И без това вкъщи помагах с месенето, че се правеше с часове... Чувал съм, че може да се използва пералня, тестото се слага в здрав плик и се центрофугира Аз си меся така в пералнята. Много е добро ако имаш проблем с ръцете. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 3 страници хвалби кой си е купил най-добрия козунак, мързели, не ни е срам. Добре, че Мари показа нещо домашно... ма това пътешественик да го завреш в кухня не си е работа. :lol: 2 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Аз си меся така в пералнята. Много е добро ако имаш проблем с ръцете. Има много инциденти с този метод (ако се скъсат торбите, в които е увито тестото...), хлебопекарната е за предпочитане. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Да не кажете, че само приказвам. Тези са втаснали 3 пъти и са месени и блъскани мноооого за общо 8-10 часа. 30 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Хаха, и аз така да не ме обвините в голословност...вторият е с плънка от какао и лешници. 27 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Втори рунд хвалби с домашни козунаци. Жороооооо, заключвай темата. :lol: 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Айде нова тема 2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Туй то, натириха ни... Предлагам и подзаглавие: Лакоми магеланци. 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Комплексирах се... Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 май, 2016 (редактирано) Аз миналата година пробвах в хлебопекарната машина. Нищо не стана. Всъщност стана нещо много плътно и много тежко - подарих го на фитнеса до нас, че са им малко пудовките. Комплексирах се... Не се впрегай, ти си изключение - нали си мома - англичанка Редактирано 4 май, 2016 от ven62 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 От няколко дни се чудя дали не съм объркала форума с тези приказки за козунаци?! И основно мъжете ги разтягате козунаците. Duke, трябвало е да вземеш от обикновения козунак със стафиди - беше в пъти по-добър от този със захаросаните плодове отгоре. А най-хубавите козунаци са ... У нас разбира се! Направени собственоръчно, миришещи прекрасно, вкуснииии и ... знам какво има в тях! Черпя ви домашно козуначе, че и кифличка със сладко в добавка. 7269666j-1.jpg 7269671G-1.jpg Мари, дължиш ми една кърпичка... Аз такова нещо в живота си не съм правила, ама ти ме мотивира. Ако шушнеш тайно технологията, можеш да сториш революция... (И на коледно-италианските бонбони! Още ги сънувам...) Връзка към коментар
Mary Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Мари, дължиш ми една кърпичка... Аз такова нещо в живота си не съм правила, ама ти ме мотивира. Ако шушнеш тайно технологията, можеш да сториш революция... (И на коледно-италианските бонбони! Още ги сънувам...) Просто не си решила, затова не си направила! Познавайки те, нито една рецепта или сплитане на козунак, няма да ти се опре. Технологията е ... много жега, здрави ръце и добри материали, но най-вече ... желание. Бонбонки ще направя специално за теб през юли. 2 Връзка към коментар
callioppe Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Ето го и резултатът от моят първи опит да направя козунак. 13 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 (редактирано) Ок, потекохa ми лигите, спрете дa пускaте снимки...МОЛA ВИ! По темaтa - меся достa и зa мен по-вкусно от домaшно приготвенa хрaнa,нямa. Ще ме прощaвaте aмa тия цени, дето ги обявявaте сa безумни. Редактирано 4 май, 2016 от Elena 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Да не кажете, че само приказвам. Тези са втаснали 3 пъти и са месени и блъскани мноооого за общо 8-10 часа. image.png Айде, Фичо изгоре като най-желан от форумните дами, ама време беше... 9 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега