Прескочи до съдържание

Козунаци


Препоръчани мнения

Айде, Фичо изгоре като най-желан от форумните дами, ама време беше... :lol:

 

Абе не бързай, не го знаеш Фичо дали няма да извади някоя такава снимка...  :biggrin:

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Айде, Фичо изгоре като най-желан от форумните дами, ама време беше... :lol:

Стига бе, ако Фичо земе да меси козунаци, веднага ще му падне ореолът:)

Фичо, от мен имаш бутилка вино, че те клюкарим пак тайно.:))))

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ами да сложа и аз някоя фотография на Великденските козунаци приготвени от г-жа Костова и баба и. :)

 Eто как изглеждат преди да се изпекат

post-145-0-00784200-1462382913_thumb.jpg

 

Ето ги и след посещение на пещта

post-145-0-57914700-1462382815_thumb.jpg

post-145-0-05959900-1462382843_thumb.jpg

 

Ами това е. :)

  • Харесвам 25
Връзка към коментар

Костов, браво на родАта - така се пазят традициите.!Е, те тука вече, разните холандски и прочие пекарни не могат се класира.

Сигурна съм, че и на вкус, освен на вид са били чудесни.Казвам били, щото сигурно са ометени още топли, топли.:))))

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Костов, браво на родАта - така се пазят традициите.!Е, те тука вече, разните холандски и прочие пекарни не могат се класира.

Сигурна съм, че и на вкус, освен на вид са били чудесни.Казвам били, щото сигурно са ометени още топли, топли. :))))

Вярно е , и искрено се надявам, когато баба и се спомине да продължим тази традиция. А за вкуса, ами истински е :) Е някои ги оставихме да поизстинат и тогава ги хапнахме. :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ми аз да разкажа една историйка, която показва, че винаги стават домашните, при това различни...Един от първите опити протече с месене, докато мъжката част се забавляваше с "облак". Не го харесвам, ама като няма друго, навиха ме... Та колко и ми трябваше. На две чашки умирах от смях под масата, а козунаците така втасали на топло във фурната, че излезли от купата и текат ли текат на вън. Станаха.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Тази тема доказва, че рано или късно всеки един форум заприличва на ... форум бгмамма, но на хубавите му страни. И следващата година майсторите да пуснат темата преди Великден, за да има повече осмелили се да се пробват в козунакомесенето.

Връзка към коментар

Ами да сложа и аз някоя фотография на Великденските козунаци приготвени от г-жа Костова и баба и. :)

 Eто как изглеждат преди да се изпекат

attachicon.gifP1020742.JPG

 

Ето ги и след посещение на пещта

attachicon.gifP1020763.JPG

attachicon.gifP1020744.JPG

 

Ами това е. :)

 

Припаднах...

Връзка към коментар

Никой не иска да си каже рецептата значи. Само ни карате да преглъщаме с тези снимки :)

Mary , приемаш ли частни ученици ? Веднага се кандидатирам за продължаване на традициите :P 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз веднага споделям по коя репта ги правя :) Тази година пробвах със заквасена сметана и станаха много вкусни.

http://www.vkusnoteka.bg/2014/04/blog-post_16.html

 

Като количество стана този големия и 6-7 гевречета.

 

post-517-0-15774900-1462426878_thumb.jpg

post-517-0-51456800-1462427253_thumb.jpg

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

От къде тръгна темата и как се разрастна. Явно ще се правят козунаци и за Гергьовден. :P 

 

Да ги нямаме такива! Козунаци! ...Хитреци!

 

http://recepti.gotvach.bg/r-10556-%D0%90%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
Препоръчително е да се пусне и снимков материал на готовия продукт от рецептата предложена от Капитана. :)
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Страхотни козунаци показвате! Гледам снимките и преглъщам, представяйке се вкуса. В четвъртък и петък преди Великден всяка вечер дискутирах със себе си около час дали да меся или не. Накрая реших, че е много над моята категория и купих бриош, който е леко подобен.  

Връзка към коментар

Значи, ще ме накарате да замеся една доза, следвеликденски :). Тази година реших да не меся за първи път от 7-8 години насам, даже и бриош не купих, карахме само на яйца :).

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А вие двамата сте едни завистливци, дето хем не ги бива в месенето на козунаци, хем не могат да се възхитят на чуждите успехи в това тъй желано и трудно начинание. :)
 

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Никой не иска да си каже рецептата значи. Само ни карате да преглъщаме с тези снимки :)

Mary , приемаш ли частни ученици ? Веднага се кандидатирам за продължаване на традициите :P

Аз ползвам различни рецепти...

Ученици в момента имам двама, ама се трудим в различно поприще от месенето на козунаци! :lol:

А продължаването на традициите е въпрос само на желание! :)

 

 

captain_oveur, да не помислиш, че само козунаци ядем?

И по някоя мръвка има на масата. ;)

 

 

Не е чеверме и не е цяло агне(че няма кой да го изяде, а не че не можем да го приготвим  :P  ), но ето:

 

IMG_3416.JPG

 

Традицията повелява за Гергьовден също да има печено агне и ... ще има!

 

 

 

 

Редактирано от Mary
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Предлагам на модератора плавно да промени заглавието на темата в „Козунаци & чевермета“.

 

Шегичките на @Mary, че нямало кой да изяде едно нищо и никакво агънце, изобщо няма да ги коментирам! Но ако трябва да съм сериозен - мисля, че стана пределно ясно колко важно е да има добри дегустатори, а не разни аматьори да оставят храната да става зян  :biggrin: С невъоръжено око се вижда, че ние с др. Дюк сме подготвени за тази непосилна задача.

За др. Дюк не зная, но аз фюжънът го обичам само на музика. Кулинарните ми вкусове категорично се свеждат до турбо-поп-фолк с краткотрайни плескавици.

 

:bye:

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

След тая зловещо разгръщаща се тема остана ли магеланец под 100 кила? Щото ако има - да се банира моментално! Тва да си във форума и да не слюноотделяш в "Козунаци", а след тва чинно да не си помааш малко тесто кат хамал, за да втаса на 50 градуса, ми се вижда вече тотално извращение! В трескаво очакване съм на първите снимки от новозакупени миксери за тесто и фактури от ремонт на перални  :biggrin:

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.