captain_oveur Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 (редактирано) Айде, Фичо изгоре като най-желан от форумните дами, ама време беше... Абе не бързай, не го знаеш Фичо дали няма да извади някоя такава снимка... Редактирано 4 май, 2016 от captain_oveur 4 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Абе не бързай, не го знаеш Фичо дали няма да извади някоя такава снимка... Хубаво е, че вие двамата подсещате мъжете как се става популярен сред жени. 6 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Айде, Фичо изгоре като най-желан от форумните дами, ама време беше... Защо мислиш, че избираме мъжете по ... "въртенето" на козунаци? Други неща са важни! 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Айде, Фичо изгоре като най-желан от форумните дами, ама време беше... Стига бе, ако Фичо земе да меси козунаци, веднага ще му падне ореолътФичо, от мен имаш бутилка вино, че те клюкарим пак тайно.))) 3 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Ами да сложа и аз някоя фотография на Великденските козунаци приготвени от г-жа Костова и баба и. Eто как изглеждат преди да се изпекат Ето ги и след посещение на пещта Ами това е. 25 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Костов, браво на родАта - така се пазят традициите.!Е, те тука вече, разните холандски и прочие пекарни не могат се класира. Сигурна съм, че и на вкус, освен на вид са били чудесни.Казвам били, щото сигурно са ометени още топли, топли.))) 2 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Костов, браво на родАта - така се пазят традициите.!Е, те тука вече, разните холандски и прочие пекарни не могат се класира. Сигурна съм, че и на вкус, освен на вид са били чудесни.Казвам били, щото сигурно са ометени още топли, топли. ))) Вярно е , и искрено се надявам, когато баба и се спомине да продължим тази традиция. А за вкуса, ами истински е Е някои ги оставихме да поизстинат и тогава ги хапнахме. 3 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Ми аз да разкажа една историйка, която показва, че винаги стават домашните, при това различни...Един от първите опити протече с месене, докато мъжката част се забавляваше с "облак". Не го харесвам, ама като няма друго, навиха ме... Та колко и ми трябваше. На две чашки умирах от смях под масата, а козунаците така втасали на топло във фурната, че излезли от купата и текат ли текат на вън. Станаха. 4 Връзка към коментар
Звелина Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Тази тема доказва, че рано или късно всеки един форум заприличва на ... форум бгмамма, но на хубавите му страни. И следващата година майсторите да пуснат темата преди Великден, за да има повече осмелили се да се пробват в козунакомесенето. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Ами да сложа и аз някоя фотография на Великденските козунаци приготвени от г-жа Костова и баба и. Eто как изглеждат преди да се изпекат P1020742.JPG Ето ги и след посещение на пещта P1020763.JPG P1020744.JPG Ами това е. Припаднах... Връзка към коментар
Костов Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Припаднах... Rainy, едно парче козунак да се свестиш? Връзка към коментар
iliana_t Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Никой не иска да си каже рецептата значи. Само ни карате да преглъщаме с тези снимки Mary , приемаш ли частни ученици ? Веднага се кандидатирам за продължаване на традициите 2 Връзка към коментар
Marabu Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 Аз веднага споделям по коя репта ги правя Тази година пробвах със заквасена сметана и станаха много вкусни. http://www.vkusnoteka.bg/2014/04/blog-post_16.html Като количество стана този големия и 6-7 гевречета. 8 Връзка към коментар
kreo Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 От къде тръгна темата и как се разрастна. Явно ще се правят козунаци и за Гергьовден. 1 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 От къде тръгна темата и как се разрастна. Явно ще се правят козунаци и за Гергьовден. Да ги нямаме такива! Козунаци! ...Хитреци! http://recepti.gotvach.bg/r-10556-%D0%90%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5 4 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 Да ги нямаме такива! Козунаци! ...Хитреци! http://recepti.gotvach.bg/r-10556-%D0%90%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5 Препоръчително е да се пусне и снимков материал на готовия продукт от рецептата предложена от Капитана. 2 Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 Страхотни козунаци показвате! Гледам снимките и преглъщам, представяйке се вкуса. В четвъртък и петък преди Великден всяка вечер дискутирах със себе си около час дали да меся или не. Накрая реших, че е много над моята категория и купих бриош, който е леко подобен. Връзка към коментар
Роца Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 Значи, ще ме накарате да замеся една доза, следвеликденски . Тази година реших да не меся за първи път от 7-8 години насам, даже и бриош не купих, карахме само на яйца . 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 Тази тема доказва, че рано или късно всеки един форум заприличва на ... форум бгмамма Аз това откога го разправям, ехеее... 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 (редактирано) А вие двамата сте едни завистливци, дето хем не ги бива в месенето на козунаци, хем не могат да се възхитят на чуждите успехи в това тъй желано и трудно начинание. Редактирано 5 май, 2016 от AlexandraKo Връзка към коментар
Mary Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 (редактирано) Никой не иска да си каже рецептата значи. Само ни карате да преглъщаме с тези снимки Mary , приемаш ли частни ученици ? Веднага се кандидатирам за продължаване на традициите Аз ползвам различни рецепти... Ученици в момента имам двама, ама се трудим в различно поприще от месенето на козунаци! А продължаването на традициите е въпрос само на желание! captain_oveur, да не помислиш, че само козунаци ядем? И по някоя мръвка има на масата. Не е чеверме и не е цяло агне(че няма кой да го изяде, а не че не можем да го приготвим ), но ето: Традицията повелява за Гергьовден също да има печено агне и ... ще има! Редактирано 5 май, 2016 от Mary 2 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 (редактирано) Предлагам на модератора плавно да промени заглавието на темата в „Козунаци & чевермета“. Шегичките на @Mary, че нямало кой да изяде едно нищо и никакво агънце, изобщо няма да ги коментирам! Но ако трябва да съм сериозен - мисля, че стана пределно ясно колко важно е да има добри дегустатори, а не разни аматьори да оставят храната да става зян С невъоръжено око се вижда, че ние с др. Дюк сме подготвени за тази непосилна задача. За др. Дюк не зная, но аз фюжънът го обичам само на музика. Кулинарните ми вкусове категорично се свеждат до турбо-поп-фолк с краткотрайни плескавици. Редактирано 5 май, 2016 от captain_oveur 9 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 Ако се налага ще се измъчим, какво да правим, нали за благото на народа я водим тази непосилна борба... 1 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 5 май, 2016 Сподели Публикувано: 5 май, 2016 След тая зловещо разгръщаща се тема остана ли магеланец под 100 кила? Щото ако има - да се банира моментално! Тва да си във форума и да не слюноотделяш в "Козунаци", а след тва чинно да не си помааш малко тесто кат хамал, за да втаса на 50 градуса, ми се вижда вече тотално извращение! В трескаво очакване съм на първите снимки от новозакупени миксери за тесто и фактури от ремонт на перални 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега