Прескочи до съдържание

Неженена двойка в Дубай

Препоръчани мнения

Аз съм била в Дубай между 15 - 21 август. Очаквах да е горещо, но чак толкова!  Като излязохме от аерогарата сутринта около 6,00 часа, ме лъхна горещина, подобна на тази, когато отворите готварската печка. На прибежки до колата, която ни чакаше от туристическата организация, партньор на българската такава. От колата на прибежки до хотела. И така на всякъде. Останахме много доволни от престоя. През цялото време сме били в климатизирани превозни средства или помещения. Не може да се разхождате на открито, но като че ли се свиква. Имахме пешеходен тур около един пазар, разходка с лодка, и някакви исторически забележителности - музей. Освен пешеходните турове, ако имате по програма, никъде другаде не се налага да се ходи на открито. Моловете са свързани пешеходно и на закрито с метрото. Горещо е но изкарахме някак си. Не се плашете! Аз се страхувах да не ми подейства на здравето високата температура, но нищо такова не се случи. Ходихме и до голямата джамия в Абу Даби, също беше горещо, но се издържа. Най-горещо беше на аквапарка към хотел Атлантис. И във водата беше горещо, и на шезлонгите, и по алеите. На всякъде имаше джапанки, защото до водните площи не може да се върви бос, също така и до различните атракции. Как си намират джапанките не разбрах. Защото от едно място влизаш, на друго място излизаш. Водата на душовете също беше топла, в морето също. Единственото спасение е да се пият студени напитки, или да се разхлаждаш с кубчета лед, в които са поставени бутилки с напитки при магазинчетата. Спомените се създават с много желание и не се забелязват трудностите. И това, че сме били на място под слънцето с такъв климат си е като преживяно природно явление. Беше хубаво! Често споменаваме за престоя си там. Не се отказвайте! Успех!

Редактирано от rdd
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Август максималните темпаратури достигат до близо 50 градуса. Чувството е като в една гореща сауна, която обаче няма изход :) Единственият “изход“ са климатизираните помещения на хотелите и моловете.

Или в краен случай - климатизираните спирки на публичния транспорт  ;) 

post-139-0-29910300-1464101590_thumb.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако не е зa някой транзит с нищо особено не ме привлича това място и не бих се върнал.

Като завърнал се току що от Дубай, подкрепям това с две ръце!

Среднодневната температура е около 40С. и като цяло Дубай е доста tourist unfriendly - от местата, които успях да видя (нямам претенции, че съм разгледал всичко), единственото което предразполага за разходка е Дубай Марина, но пък там се чувстваш точно като в Готам сити, само знака на Батман липсва

По отношение на Дубай като романтична плажна дестинация - за 5.5 дни, ходих на плаж два пъти, т.е. сумарно време за плажуване не повече от 4 часа. Жегата е меко казано убийствена, и единственото спасение което ти остава като турист е в мола. Съзнавам, че звучи смешно, но това е истината.

От всичко най-много ме впечатлиха фонтаните, който са наистина невероятно усещане, но в определен смисъл обаче зависи на кои песни ще попаднеш. :)

В една друга тема имаше питане за зоните, в които е хубаво да си (първоначално бях наел хотел в Бурдубай, но съм щастлив, че не останах там. Избягвай квартали като дейра и бурдубай. Хотела в който бях аз беше в Al barsha - между Sharaf DG и Mall of emirates, и съм много много доволен.

GOld souq и spice souq спокойно могат да бъдат пропуснати - в случай, че решеите да си купувате супер изгодно часовник примерно, е хубаво да знаеш.че ментената на часовници в gold sоuq като оригиналите на армани в dubai mall..

и тн.  

иначе като цяло си заслужава Дубай да бъде посетен поне веднъж, така че да си го отменал като дестинация :)

post-2095-0-06413300-1464454024_thumb.jpg

Редактирано от Радо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз съм от хората не харесващи Дубай. Била съм там 7-8 пъти все в командировка за по седмица максимум, и определено на почивка не бих отишла точно там ..... или да живея и работя, както направиха доста мой познати.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз съм от хората не харесващи Дубай. Била съм там 7-8 пъти все в командировка за по седмица максимум, и определено на почивка не бих отишла точно там ..... или да живея и работя, както направиха доста мой познати.

И аз познавам хора, които живеят там и годишно поне 7-8 месеца животът им минава само на закрито заради жегата. Почти като затворници живеят :(

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.