Прескочи до съдържание

Сватба с филипинка


georgikehayov

Препоръчани мнения

Привет и от мен Георги Кехайов. 

Нов съм в форума.Реших да пусна тема за стъпване в брак с гражданка на Филипинските острови.

И двамата сме в началото на двадесетте си години и нямаме опит с документи за брак още повече ''смесен''- както го наричат .Ходих в нашето българско МВР. от там ме насочиха към общината за свидетелство за семейно положение.Гледам в форума  интересни теми не открих обаче тема за смесен брак .Смятаме да се оженим в Манила защото ни се струва по- лесен вариант,понеже преди година с нея като ходихме до Таиланд на летището не искаха да я пуснат та се оправихме след хиляди разправий,хубавото беше ,че я придружавах и ме накараха да подпиша някакъв документ че няма да я продам ,трафикирам искаха доказателство ,че в деиствителност сме двойка показахме снимки заедно от телефона щуротии големи, без малко да си изпуснам полета ... След месец ще тръгна пеша към Филипините от планината Памир През становете до Виетнам -брега на тихия океан  и след това живи здрави -Манила.

Всякаква информация би била полезна.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

От моя опит при набавяне на документи за сключване на брак не е важно дали се жениш за чужденец или българин, а къде ще се жениш и какви са изискванията на дадената страна, вън вашия случай Филипините.

 

Като сключвах брак в чужбина отидох до съвета, в който щях да се омъжа, и получих списък с необходимите докувенти. При мен бяха преведено и легализирано свидетелство за раждане и преведен и легализиране свидетелство, че не съм омъжена в България. И двата документа се издават в кметството в България, но за да получа свидетелство за сключване на брак (което доказва, че не съм омъжена) искаха същия документ и от мъжа ми. Той обаче е чужденец - трябваше за го извади в неговата страна и следтова бълг. преводач да го преведе.

 

Филипините може да има обаче други изисквания - най-добре приятелката ти да провери в тамошния съвет.

 

Друг вариант е да сключите брак в българско посолство в мужбшна, но приятелката ти ще трябва да набавя документи в такъв случай.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

След месец ще тръгна пеша към Филипините от планината Памир През становете до Виетнам -брега на тихия океан  и след това живи здрави -Манила.

Имаш просто едно "евала" от мен - за възрастта ти, за посетените страни, за начинанието, за авантюристичния дух..Успех с документите и щастливо консумиране на брака :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ти не си ли победителят в Сървайвър-Филипини? :)

Да..същият но това е минало вече,не искам да ме свързват много много с това че едно време съм играл и победил там на Филипините ,макар,че беше страхотно изживяване.

Значи доколкото разбирам тя Приятелката ми трябва да отиде в Муниципала в Манилаи да попита какви документи се изискват за конкретния случаи..:)

да,това беше моя тема също,аз го завърших това околосветско преди няколко дни с колелото до Непал,след това го продадох поради ред причини ,взех си раница и продължих,беше лудо изживяване ,наи -дивото беше когато ме нападнаха в Манила да ме оберат и също там се озовах без пари и банкоматите не искаха да приемат дебитните ми карти които са на българска банка хаха

  • Харесвам 15
Връзка към коментар

Надявам се да не ти разваля настроението за сватбата и дано добре си обмислил това, което ще направиш. Ще споделя един опит на майка ми, която беше години наред лекар в Либия, в която страна либийците наемаха сестри филипинки.

Проучи добре - колко братя и сестри има момичето, виж дали имат задължения, за образованието й също. Принципно филипинците изучават 1-2-3 деца и ги пускат по света да носят пари на семейството. Половината от тях са се връщали с арабче от Либия, което е носело прилични доходи за издържане на семейството, поради особености на законите в джамахирията. Като цяло филипинците са доста единни като общество и са готови на всичко да си защитят хората, и често чужденци са имали проблеми с това ако не се оправдаят очакванията им. В Либия се е случвало да пристигат на талази семейството на въпросната бременна девойка, отиват посочват еден от братята араби, а той послу да върви да доказва че не е бащата, а в същото време се оказало, че филипинката имала брак с друг. Като цяло били и доста мързеливи.

Та ти си знаеш де...

Пак пиша, че нямам за цел да те натъжа, обидя или разочаровам, с най-добри мисли изказах мнение.

Връзка към коментар

С липсата на пари как съм се справил? Че как ще тръгна ако не съм си заделил няколко бонбона за пътя да ми е сладко хаха. А относно приятелката ми - доста добре си я знам живял съм сред семейството и в дълбоката провинция три месеца иначе сте прави много филипинки се омъжват за кано както казват на чужденците,и то не по любов.Аз доста пъти съм ходил след Сърваивър по Филипините и общо взето югоизточна Азия за дълги периоди от време така,че съм запознат с нравите и обичаите.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Да, това е най-сигурният начин да знаеш какви документи трябват за сключване на брак в твоя случай. Аз се омъжих в страна от ЕС с доста бюрократични изисквания, но Филипините може да не са толкова взискателни. Проверете на място. И успех.

Значи доколкото разбирам тя Приятелката ми трябва да отиде в Муниципала в Манилаи да попита какви документи се изискват за конкретния случаи.. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди да видим снимки на филипинката и родата, нищо не обявявам аз... :nono:

 

ти ме подсети да публикувам една щура снимка от един филипински запои с братята и бащата на Марджи

пс. на Филипинските острови се пие яко по провинцията фаворит е Ту Бай Ту и Фор Бай Фор

или запазената марка Емперадор на баснословна цена един литър 80 песос това е около 2 долара

post-5558-0-03288400-1463124298_thumb.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

ти ме подсети да публикувам една щура снимка от един филипински запои с братята и бащата на Марджи

пс. на Филипинските острови се пие яко по провинцията фаворит е Ту Бай Ту и Фор Бай Фор

или запазената марка Емперадор на баснословна цена един литър 80 песос това е около 2 долара

Тези за сефте ги чувам, вероятно, това е местната пърцуца :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Точно така това е наѝ ниското качество което се пие но в саблиците на това наблягат само.веднъж бях купил Хенеси от Манила казаха хубаво е това но много скъпо за същите пари можем да купим десет фор бай фор хаха

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Точно така това е наѝ ниското качество което се пие но в саблиците на това наблягат само.веднъж бях купил Хенеси от Манила казаха хубаво е това но много скъпо за същите пари можем да купим десет фор бай фор хаха

Щом се държи на количеството, а не - на качеството :rolleyes: Ама и ти пък - Хенеси :)

Малко оф - топик - защо си "момчето леля", какво означава?

Връзка към коментар

Има една международна конвенция за признаване на гражданските бракове. Иди в кой да е обреден дом в България и ги помоли да направят справка дали браковете, сключени във Филипините, се признават в България. От отговора, който ще получиш, зависи всичко нататък.

 

Другото важно нещо е да провериш как стоят нещата с църковното бракосъчетание. Филипинците са доста люти католици и няма да се учудя, ако властите държат повече на църковния брак, отколкото на гражданския. При това положение ще се наложи да проведете и двете церемонии - църковна заради Филипините и гражданска за България. И това - без значение от мястото на сключване на брака.

 

След това започват детайлите - за да сключиш църковен брак с католичка, трябва да си покръстен. Не е необходимо да си католик, но трябва да си християнин. (За разлика от нашите владици-полковници католическите свещеници нямат нищо против да бракосъчетават „свои“ с хора от други християнски деноминации. Впрочем след месец-два очаквам страхотни сътресения точно по тази тема.) Също така вероятно ще ти е необходимо да преминеш предбрачен курс към католическата църква. Можеш да направиш това и във Филипините, и в България. И в двата случая трябва да получиш свидетелство, че си посещавал курса. Добрата новина е, че за католиците латинският е универсален и ако помолиш да ти издават документите на този език (вкл. брачното свидетелство след церемонията), след това няма да имаш нужда от превод. Просто взимаш от едното място и представяш на другото - отците ще ги прочетат без проблем :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Филипините не са страна по Хагската Конвенция и ще е малко тромава процедурата по легализация на акта за граждански брак - печат от тяхното МВнР, заверен после в българското консулство там. 

 

Тук иначе е описано какво трябва да направят българските граждани, сключили брак в чужбина. 

 

http://www.mfa.bg/bg/pages/53/index.html

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Не аз съм абсолютно ненавиждащ всички религии и не вярвам в богове и измислици няма такова изискване на Филипините проверил съм .признава се само с граждански си може.
 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Сватбата вече е отминала.. малко закъсняла, но все пак Честито и горчиво! ;) Да сте щастливи и да намерите точното място на което да се установите! 

Като ти остане време ще ми /ни е интересно да ни разкажеш как протече церемонията, празненствата след това... Докъде стигнахте с легализирането на документите и всичко, което мислиш, че би било полезно и интересно за нас. 

Благодаря ти! 

  • Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте!

 

Чудех се, дали да пускам нова тема, но понеже има връзка с тази, та реших да пиша тук... Ако трябва да се премести.

 

Та... Запознах се с една филипинка по фейса, видяхме се и по камерите, вика, че е готова да се омъжи за мен. Един ден каза, че много я болели зъбките и само вика хърт, хърт, наду ми главата и и пратих 60€ (3179php) по Мъни Грам да ги оправи. Сега ми казва, че това било не за всички , а само за един зъб, а тогава вика teeth, teeth...

Иска 6000 php за бърза поръчка за паспорт, щото нямала, навих за за нормална вика, че била 5000 php... Ми то после ще трябва и виза (и тя сигурно се плаща), и самолетен билет...

 

И накрая, ако не дойде и само ме лъже? :D

 

Какво ви е мнението?

Редактирано от saseda
Връзка към коментар

Здравейте!

 

Чудех се, дали да пускам нова тема, но понеже има връзка с тази, та реших да пиша тук... Ако трябва да се премести.

 

Та... Запознах се с една филипинка по фейса, видяхме се и по камерите, вика, че е готова да се омъжи за мен. Един каза, че много я болели зъбките и само вика хърт, хърт, наду ми главата и и пратих 60€ (3179php) по Мъни Грам да ги оправи. Сега ми казва, че това било не за всички , а само за един зъб, а тогава вика teeth, teeth...

Иска 6000 php за бърза поръчка за паспорт, щото нямала, навих за за нормална вика, че била 5000 php... Ми то после ще трябва и виза (и тя сигурно се плаща), и самолетен билет...

 

И накрая, ако не дойде и само ме лъже? :D

 

Какво ви е мнението?

Това е доста актуална измама извършвана напоследък в България.По принцип зарибяват основно хора живеещи в Турция.Явно и в далечния край на света го практикуват. Спреш ли да пращаш ще загубите контакт внезапно. Е,разбира се винаги има някакъв шанс и да е реално влюбена в теб,макар в случая силно да намирисва. :)  

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте!

 

Та... Запознах се с една филипинка по фейса, видяхме се и по камерите, вика, че е готова да се омъжи за мен. Един каза, че много я болели зъбките и само вика хърт, хърт, наду ми главата и и пратих 60€ (3179php) по Мъни Грам да ги оправи. Сега ми казва, че това било не за всички , а само за един зъб, а тогава вика teeth, teeth...

Иска 6000 php за бърза поръчка за паспорт, щото нямала, навих за за нормална вика, че била 5000 php... Ми то после ще трябва и виза (и тя сигурно се плаща), и самолетен билет...

 

 

Комшу, ама ти верно ли ...  :O

  • Харесвам 8
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.