Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 3 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 март, 2023 Айтутаки , острови Кук 53 1 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Alexander Публикувано: 3 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 март, 2023 Талин. 68 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 3 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 март, 2023 Отдавна съм нямала толкова наситен откъм емоции, символика и изживявания ден, че и празник. Точно преди три години, дни преди ковид блокажа, бях в Северен Кипър. Обещах си, че ще се върна, защото едно място ми се обади като много мое там. Върнах се. Запазвам си стая в апартамент с хазяйка в Кирения, не заради бюджет, а съвсем умишлено - общува ми се с местен индивид. Вчера уточняваме подробности в чат и бъдещата хазяйка-туркиня ми споменава, че баща й е от Разград и ако мога да й донеса cooked sausages. Някак веднага я харесах! 🤣 За първи път нося суджуци, луканка, сушеница и т.н. в раница - не ги разбирам тези храни и й купих асорти четири вида. Днес три дни път с камили, но единствен вариант за нешофьор като мен - автобус летище Ларнака - град. 24 градуса в 11 сутринта... Почти веднага автобус Ларнака - Никозия Никозия, площад Елефтерия - Свобода, по проект на Заха Хадид, вече го виждам довършен. Пеша по улица Ледра до ГКПП, минавала съм маршрута и ми е познат. Може по случай празника да е, но днес виждам символика навсякъде. В крайна сметка това ми значи и името, на изходния език. 🙂 Пеша през Северна Никозия - Лефкоша и маршрутка до Кирения. Много усилия за някой може би, но кон от път се не бои, като изходната ми точка дори не е София. Пристигам в апартамента при леля Фахрие, която е 17 години по-възрастна от мен и ми се чини, че мога да я наричам така. Пред вратата спи обществено куче на специална постелка - казва се Крал. 🙂 Стоварвам й луканките и си говорим за всичко. Леля Фахрие е от Истанбул и Измир и не е местна, от няколко месеца гради кариера в аирбнб. 🙂 Разказва ми, че имала един гост от България - Джордж, който я завел на няколко интересни места.... Гледам пейзажи и изведнъж виждам позната физиономия. Много се смея... 🤣 Вероятно повечето няма да се учудят, защото съвсем статистически самоличността на въпросния Джордж е лесно прогнозируема. 🤣 Та @Георги Матеев, много ти поздрави от леля Фахрие 🤣, с добро те спомина много... После отивам с такси на крепостта свети Иларион, която има българска връзка. Тя е една от причините да дойда пак тук. Прочетете и пътеписа на @Radnev, постарал се е. Нищо друго да не бях видяла от това пътуване , една тераса ми стига... Няма жива душа. Само вятър планина и море. В Кирения също не е лошо А вечерта... няма такова airbnb.... леля Фахрие готви, защото сме й на гости, пием вино, появи се китаец, който говори само китайски и ме хващат за преводач от гугъл преводачески 🤣... Та за мен най-голямата забележителност на Кирения се оказва леля Фахрие... Според нея утре китаецът ще проговори нашия език - пък дали е английски или турски, иншалла. 🤣 Така или иначе освен трите си нощувки побърза да запази още три. Не знам как ще си тръгвам от тук в неделя... 56 1 27 5 Връзка към коментар
Популярно мнение mililia Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Congonhas и малко Tiradentes, Brazil. 73 8 Връзка към коментар
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 За фенките и феновете аз продължавам с кратък престой в Лондон за един скок до The Garden at 120: 51 10 Връзка към коментар
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Разходка за няколко часа до Тасос от Керамоти. 53 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 @Argentique китаецът в крайна сметка турски или английски проговори? 🙃 Моля те прати обратно специални поздрави на Фахрие, голям образ е и наистина забележителна личност. П.С. За да не съм офтопик - в момента се бордвам за Коня 🐴 и след малко излитам, та и аз съм на турска вълна. 14 1 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Mary Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Nizwa, Jabal Al Akhdar, Jabal Shams и Al Hamra в Оман. С @Цвете и @Ивайла 67 7 1 Връзка към коментар
Популярно мнение cck Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 В Шотландия - Единбург. Не бях идвал и ми харесва. Определено има какво да се гледа и бих се върнал. 68 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Един чудесен ден в Памуккале. Пещерата Kaklik: Самото Памуккале: Cleopatra pool, където безметежно прекарахме 2 часа на 37 градуса: Останките от древният град Hierapolis: 61 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Tmoaka Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Бали Много се радвам , че отново съм тук и почти не снимам Но все пак искам да споделя 58 4 Връзка към коментар
Популярно мнение bibi Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Ниш. Кулинарно-кОлтурен туризъм. 49 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 @Георги Матеев, предадох. Леля Фахрие силно се развълнува и чака целия свят на гости. 🥰 Теб особено. 🙂 Утрото започва със закуска с фреш от портокали от комшийското дърво. Вчера специално ходих за халуми да ми сготвят. Сготвиха ми.🙂 Отдавна съм си поръчала на Вселената шофьор да ме развозва, където поискам, без много мрънкане. Днес аллах в лицето на Фахрие ми намери такъв - т.е. първо намери на китаеца кола под наем и после ме уреди без мое знание той да ме кара за Фамагуста. Китаецът е от Шънджън и Хонконг и кара много уверено на ляво движение. Обаче явно китайските богове не са толкова благосклонни към него, защото попада на мен, че има и неблагоразумието да ми даде картбланш да ходим, където поискам, че нищо не знаел. 😎 Ако отидете по това време в Кипър, ще видите прекрасни тучни ливади и рапица. Навсякъде. После не. Фамагуста. В центъра времето е спряло. Във Фамагуста съм заради готическата джамия. Как да обясниш на китаец колко нелепо е това предназначение на сградата с кръстовете навсякъде... Венецианският лъв - навремето за местните е бил синоним на арменския поп. После лошата аз замъквам китаеца във Вароша, където той изгаря за пет минути и ме хваща жал. Затова там само по периферията плюс две улици. Я да хапнем. Китаецът още има сили, подава заявка и следва крепостта Кантара. На крепостта шофьорът ми почти дава фира, а аз недоумявам как три години по-малък от мен човек едва качва няколко серии стълби... Цял ден си говорим на гугълтранслейтърски или на най-циганския английски (аз, умишлено). От личен опит знам, че език се учи в среда, та от вчерашните yes, no, ok, днес вече се правят опити за съставяне на изречения от три прости думи от типа на you me teacher. 🤣 Вечерта Фахрие казва - я, той взел да говори, нали ти казах. 🤣 Та 'Chinese people', както му вика тя (цвиля всеки път на което) се прибира уморен, а аз тръгвам из Кирения за залез. Запустяла гръцка църква, уж музей. Залез видим няма, но на атмосфера го докарват. 48 1 17 6 Връзка към коментар
Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 One Foot Island , Cook Islands 51 21 Връзка към коментар
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Нощна разходка из стария град Кавала. 50 Връзка към коментар
zon Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Blegny-Mine & Liège https://photos.app.goo.gl/SfPUiKEXfQ3YUfKr9 40 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 преди 2 часа, bibi каза: Ниш. Кулинарно-кОлтурен туризъм. По повод тия апетитни кИфтенца и т.н., искам да попитам: А защо няма емотиконче "уф, окапах се, бе!" - то, болшинството тук май не сме вегани 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Дани Магелани Публикувано: 4 март, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 март, 2023 51 4 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 преди 2 часа, Argentique каза: На крепостта шофьорът ми почти дава фира, а аз недоумявам Опече го, разчекна го това китайско момче, а после недоумяваш! Ше ни докараш някой дипломатически скандал, ей. Я, карай го сега на Станимашки сарми, че да оправяш нещата. 🤣🤣🤣 П.П. После шофьор не си намирала 😆 2 11 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Чичен Ица и по път. Това е шаман. Поръси ни с клонки, окади ни. Не зная какво гореше и състава на пушека, но ме заболя глава на секундата. Или пък се сблъскаха биополетата ни. Не зная какво е неговото, явно не от добрите. И аз имам доста силно биополе, проверено няколко пъти, но никога не го използвам, че не зная дали няма да навреди. 24 3 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Колкото и да ме мразите. , може ли да се ограничи до десетина снимки пускането и до в тази тема.... иначе - страхотно - всеки може да си се ФУКА, където и да Е.... 7 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 В момента, iaia_mama каза: По повод тия апетитни кИфтенца и т.н., искам да попитам: А защо няма емотиконче "уф, окапах се, бе!" - то, болшинството тук май не сме вегани Чакай да пусна храната от круиза, тогава ще видиш. Приготви си лигавник. Ха ха! 8 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Малко из Охрид 44 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 5 март, 2023 Сподели Публикувано: 5 март, 2023 В момента, Иван Попов каза: Малко из Охрид И Билянините извори и паунът на Св. Наум не са мръднали от 2005 година. 4 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 5 март, 2023 Сподели Публикувано: 5 март, 2023 преди 7 часа, Pantelej Putnik каза: Опече го, разчекна го това китайско момче, а после недоумяваш! Ше ни докараш някой дипломатически скандал, ей. Я, карай го сега на Станимашки сарми, че да оправяш нещата. 🤣🤣🤣 П.П. После шофьор не си намирала 😆 Мен ако питаш, щях да изкарам един мнооого яваш-яваш ден във Фамагуста. Аз бързам само за да стигна някъде, където да не бързам в никакъв случай. И то бързам, ако съм с обществен транспорт. С кола... колко красиви ливади пропуснах вчера и гледки с този препускащ шофьор, но няма да мрънкам. 🙂 С китайския народ сме на две различни планети - ние можем да пием кафе с часове или да съзерцаваме света, те правят по две снимки и бягат. Е, като бягате, ето ви бегачески маршрут. 🙂 Днес никакви китайци, искам рахат. 7 2 8 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега