jorocontrola Публикувано: 25 септември, 2023 Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 След 4ч с дизеловото морско конче и вече съм в Сими. Бая народ, но май взеха да се разотиват, че след безвремието в Халки и малко "кълчър шок": 47 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 25 септември, 2023 Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 Днес, в Турку (или Åbo, на шведски), един от най- старите градове на Финландия. Не е нещо, от което да ахнеш и да се заречеш пак да се върнеш там, но пък ново за мен като traveler е, че се настаних, вместо в хостел, на кораб, в каюта. Името на кораба е Bore, закотвен в пристанището на града, до него има и музей на открито на плавателни съдове и военноморски съоръжения. . 42 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Madelin Публикувано: 25 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 Пиша със седмица закъснение, но нямах секунда време, прибрахме се и беше в стил от вратата за краката:) Серифос За да е кратко, влезе ми в топ 3 на местата, където бих живяла или поне да ми е базов лагер. Беше любов от пръв поглед, предполагам всеки има места, на които се чувства прекрасно до еуфоричност. Тази синьо-бяла летаргия в обков от охра вече не е чак толкова дива, изникнали са доста малки комплексчета, но не беше претъпкано с хора, плажовете още не са тапицирани, а пък са разкош. Такива с размерите на Силистар, а се търкаляхме 20-ина човека, е и някоя яхта за още по-така випаджийско усещане:). А Хората, чудна е. Пълзи от двете страни на едно остро хълмче. Най-отгоре бяла църква с площадка за ахкане като си му е редът. Цялата Хора е в стълбулички, тук-там равно място, толкова стъпала не помня и в Рагуза Ибла. За награда като останеш тотално без крака, изкачаш на площадче с кметството, църквата, кафенета и таверни. Следва процедура по съживяване. Това ни е изгледът от къщата, виждат се заливът на Ливади (порта), Сифнос, Кимолос и Милос. Пътят към порта: Хората в профил: В Хората: Море: 45 10 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 25 септември, 2023 Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 ...още в Братислава: 46 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 25 септември, 2023 Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 преди 18 часа, Lindt каза: Някакви лисици и елени видяхте ли около Мазалат? Сватбуването трябва да е започнало и да се чуват боеве и вой, ако ги има там. Рев на елени се чуваше постоянно, но от по-ниско в горите. Особено откъм резервата Пеещи скали. Относно лисиците - твърде много кокошки и зайчета са ми изяли през годините, за да храня топли чувства към тях, камо ли пък да ходя целенасочено да ги търся. 😉 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Eti* Публикувано: 25 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 Стокхолм. Много ми хареса, пак ще дойда. На Абба музея не го вифях(всеки за това ме пита, не знам защо). Когато обсъждахме коя да е дестинацията, аз изскочих със Стокхолм и мъжът ми каза добре, но в музея на Абба няма да ме караш да ходим. 57 Връзка към коментар
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 25 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 Еемии, айде и аз в Елзас 🙂 58 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 25 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 Terceira 51 Връзка към коментар
Stotan Driver Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 В момента съм в къщи. 🙁 Но миналата седмица бях ... на риболов на Малдивите. Имаше и малка буря. 34 12 Връзка към коментар
Популярно мнение Tonyco Публикувано: 26 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 Използвахме 3 те почивни дни да се разходим из Северна Македония с Боби и миникемпъра. Карахме каяк по каньона Матка, качихме най-високия връх на Албания и Македония, връх Кораб 2764 м. Спахме и си направихме сутрешна разходка по скалите над езерото Козяк. Уникални гледки и страшна красота. Много евтино и вкусна храна. Дрона за малко да остане в Албания, като го поде един ураганен вятър, а уж беше затихнал и безконтролен полет, но някак си успях да го сваля на около 1 км и 300 м надолу до пътеката от Македонска страна. 😁 Видео от изкачването на върха: И снимчици от невероятно красивите Македонски Балкани 36 16 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 Преди 1 час, Tonyco каза: Използвахме 3 те почивни дни да се разходим из Северна Македония с Боби и миникемпъра. Карахме каяк по каньона Матка, качихме най-високия връх на Албания и Македония, връх Кораб 2764 м. Спахме и си направихме сутрешна разходка по скалите над езерото Козяк. Уникални гледки и страшна красота. Много евтино и вкусна храна. Дрона за малко да остане в Албания, като го поде един ураганен вятър, а уж беше затихнал и безконтролен полет, но някак си успях да го сваля на около 1 км и 300 м надолу до пътеката от Македонска страна. 😁 Видео от изкачването на върха: И снимчици от невероятно красивите Македонски Балкани Винаги, като видя твое мнение и почвам да се напрягам. Какво ли мъчение ще предложиш сега?! Достойно единствено за азиатските стандарти в това направление. Признавам, този път красотите са в пъти повече. Струвало си е! 4 6 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 преди 17 минути , ven62 каза: Винаги, като видя твое мнение и почвам да се напрягам. Какво ли мъчение ще предложиш сега?! Достойно единствено за азиатските стандарти в това направление. Признавам, този път красотите са в пъти повече. Струвало си е! Бе да ти кажа, след разширеното Ком-Емине, това си е чиста лека разходчица в парка, еле пък като нямаш и колело на плещите по пътеката. 🤣 Но беше наистина уникално красиво, много различна планина, особено с тези жълти поля от треви на над 2000 - 2300 м височина. Пътеката до върха е елементарна като технична трудност, но на места има доста стръмни продължителни участъци, което леко забавя. С Боби железото се качихме за 2:45 ч, без да бързаме и със спиране за снимки на доста места. По табелките качването е 5 ч. 🤷♂️😁 Стана на 13 г и вече силите са му други ✊ скоро ще ми е трудно да го стигам. Разстоянието до върха от заставата на Стрезимир е 7,5 км с около 1250 м D+, до самата застава обаче се стига по черен път 13 км, но с Докера го сгънахме без особени проблеми и спахме горе на 1500 м. Каяка и Козяк бяха като бонус да уплътним времето... 😁 6 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 преди 18 минути , Tonyco каза: ... Разстоянието до върха от заставата на Стрезимир е 7,5 км с около 1250 м D+, до самата застава обаче се стига по черен път 13 км, но с Докера го сгънахме без особени проблеми и спахме горе на 1500 м. Каяка и Козяк бяха като бонус да уплътним времето... 😁 Не ми говори за застави, че нещо се отключва в мен. Стигал съм до Стрезимировци и до Горна Мелна, която застава тихомълком ставаше Долна Мелна в по-лютите зими. --- Колкото до дрона. Това ще да е знак от съдбата. Време е това дронче да го подариш на Боби Желязото-Дрона, а ти да си вземеш DJI Mini 4 (тия дни анонсираха някаква промоция). На майстор като теб по ще ти приляга. 3 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 преди 7 минути , ven62 каза: Не ми говори за застави, че нещо се отключва в мен. Стигал съм до Стрезимировци и до Горна Мелна, която застава тихомълком ставаше Долна Мелна в по-лютите зими. --- Колкото до дрона. Това ще да е знак от съдбата. Време е това дронче да го подариш на Боби Желязото-Дрона, а ти да си вземеш DJI Mini 4 (тия дни анонсираха някаква промоция). На майстор като теб по ще ти приляга. Като/Ако ми вдигнат заплатата тогава хахаха, което не знам кога ще стане. 🤣 4 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 И в 2 мин невероятни гледки над езерото Козяк и долината на каньона Матка с каяк. Приятно гледане. 😊 17 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 Тоя път в близост до заставата е отвратителен, просто понеже не се сещам за наистина подходяща дума. Много харесвам Кораб планина, много хубав маршрут е. Обаче стръмните участъци са си неприятно стръмни. Там ми изпука на слизане единият глезен и едвам се прибрах, подпрян на две тояги. 🙂 1 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 На 25.09.2023 г. в 3:51, traveler каза: Къртек, или моята любима книжка “ Как къртичето си уши панталонки”. За мое съжаление загубена в годините☹️ 4 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 Днес, в Раума ( Rauma), още едно чаровно финландско градче, с къщички боядисани в пъстри, контрастиращи цветове, чиито стопани са се постарали всяка една да е оригинална и привлекателна, слагайки на прозорците им всевъзможни предмети и украса. 40 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 преди 6 часа, ven62 каза: Винаги, като видя твое мнение и почвам да се напрягам. Какво ли мъчение ще предложиш сега?! Достойно единствено за азиатските стандарти в това направление. Признавам, този път красотите са в пъти повече. Струвало си е! И аз съм така с твоите мнения 🙂 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 преди 11 часа, Stotan Driver каза: В момента съм в къщи. 🙁 Но миналата седмица бях ... на риболов на Малдивите. Ехааааа, колега, разкажи за риболова в темата Пътуване и риболов. Ще се радвам да прочета и видя снимки. Там ще видиш и моите постове. 3 Връзка към коментар
Stotan Driver Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 23 minutes ago, Pantelej Putnik said: Ехааааа, колега, разкажи за риболова в темата Пътуване и риболов. Ще се радвам да прочета и видя снимки. Там ще видиш и моите постове. Радвам се, че направих впечатление на "професионалист". Аз се оказах почти по случайност на риболовна яхта за 7 дни и за първи път участвах активно в риболов (разбирай - хванах 4 броя : риба тон, GT, червен групер и баракуда). Ще сложа снимки и в другата тема :-). 6 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 26 септември, 2023 Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 Бар, Елзас - не толкова туристическо, почти безлюдно и доста автентично село-градче. Разкошно време, чудна разходка иии ... някое-друго грозденце - направо от корена, немито и много сладко 🙂 46 1 Връзка към коментар
Популярно мнение marycap Публикувано: 26 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 септември, 2023 В Gyor ( Дьор)- Унгария. Старият град е много чаровен, уютен и цветен. Понеже пристигнах с FlixBus, по дефолт тръгнах да търся резервен транспорт за връщане вечерта в Братислава. Ама на гарата касиерката nem tudom, аз- nem tudom... Учтиво ми написа всички възможни връзки и цени. И вече спокойна, с истинска наслада разглеждах, хапвах и пийвах и накрая Flix пристигна и ме докара комфортно до автогара Nivy: 51 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 27 септември, 2023 Сподели Публикувано: 27 септември, 2023 Terceira 44 1 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 27 септември, 2023 Сподели Публикувано: 27 септември, 2023 преди 16 часа, master_of_germs каза: Тоя път в близост до заставата е отвратителен, просто понеже не се сещам за наистина подходяща дума. Много харесвам Кораб планина, много хубав маршрут е. Обаче стръмните участъци са си неприятно стръмни. Там ми изпука на слизане единият глезен и едвам се прибрах, подпрян на две тояги. 🙂 Пътя да ти кажа до първата застава е много добре заравнен, явно са го минавали с булдозер и си личи, че е ринато. След нея пак е биващ, не толкова равен и с повече стърчащи камъни, но никъде не е било екстремно преминаването. Малко в последния участък точно преди Стрезимир около 100 м със обратния завой и голям наклон са леко предизвикателни, но пак се взимат нормално без опасност да опре колата отдолу. Очаквах да е доста по зле, но не би. Ами да има стръмни участъци, но не са нещо особено предвид само 7,5 те км с 1250 D+, има и много равни също така. Спускането винаги е по-предизвикателно от изкачването и за мен лично по-трудно, та затова предпочитам с колело да пускам, че не страдат краката. 😁 Ако сравниш това спускане примерно със спускането от Вежен през Каменната порта до Клисура или от Паскал до х. Паскал, или Антонски превал до Антон, Амбарица до Клисура и още много такива мога да дам примери, направо си е лесно тука. Гореизброените са поне двойно по-дълги и с подобен наклон, като там трябва да спуснеш по около 1700 - 1800 м надолу наведнъж, всеки път пръстите на краката ми страдат много там и има мускулна треска на бедрата. 😁 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега