Veli Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 Една октомврийска сутрин в Брюксел…и паветета на Гранд плас. 38 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 На 20.09.2023 г. в 22:13, Костов каза: И затова днес съм в Въпреки високите пролетни температури, дърветата си знаят календара. Есен е🙂 Костов, сетих се за теб. Поздрави😊 41 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 преди 2 минути , ДиянаВ каза: Въпреки високите пролетни температури, дърветата си знаят календара. Есен е🙂 Костов, сетих се за теб. Поздрави😊 А аз си помислих, че ще видя снимки от Азроските 😉 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 преди 1 минута , Боян Димитров каза: А аз си помислих, че ще видя снимки от Азроските 😉 Ей, нямаш насищане за Азорските😄 Не ти ли стигнаха календарските😜 1 Връзка към коментар
Rossi to Публикувано: 27 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 Дружба 2, София 32 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 27 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 В къщи съм си, тоест в Пловдив. И имах време за дълга разходка както никога досега. 49 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 27 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 преди 4 минути , ВениК каза: В къщи съм си, тоест в Пловдив. И имах време за дълга разходка както никога досега. Винаги казвам на чужденци, че който не е бил в Пловдив не е бил в България! 12 Връзка към коментар
Популярно мнение searus Публикувано: 27 октомври, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 Днес на непланувана разходка из Hastings и Eastbourne... Има нещо особено да стоиш на високо място на брега на океана и да те брули вятър и дъжд... Все пак известно време ни заобикаляше това на хоризонта и имахме време да разгледаме рибарските къщурки, които са били използвани за складиране на мрежи и други пособия (снимка свястна нямам) Дори ни напече на един полянка горе (в близост до останките от замъка, на който не бе обърнато никакво внимание поради наличието на детска площадка): След което се запътихме към Beachy Head, за да разбера колко издържат чисто новите ми ботуши на кал 🤣 Освен краткия порой по пътя, който докара огромни локви в района, хванахме и голям отлив, та известният фар не "плаваше" във водата, а беше изцяло на камънак, но ние не се сърдим, и така ни беше красиво, още повече, че нямаше никакви, ама никакви хора (чудно защо ли). За "сувенири" си донесохме от плажа интересен камък с дупка, синьо патенце и ръждясала синя ножица 🤣 47 2 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Alexander Публикувано: 28 октомври, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 октомври, 2023 Задължителното октомврийско Тенерифе. 63 2 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 28 октомври, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 октомври, 2023 Wallis et Futuna Или снимки от едно отложено с 3 г. , поради известни причини пътуване. Благодаря на добрите хора от AirCalin, Fiji Airways и AirVanuatu които ми пазеха през цялото това време неизползваните билети като кредит за "когато е възможно да пътуваш". За връщане на пари при тях не може и дума да става, а общата сума не беше малка. Но за този казус може би ще разкажа по-подробно в някоя подходяща тема. И така Уолис... Най-известната сграда на острова - църквата. Огромна за размера на населението. Някъде бях чел, че можела да побере всички жители на острова при бедствие, но не цунами, защото е на 100 м. от брега. Което изглежда да е вярно като и видиш размера. Много зелен остров, това е типичен двор на къща. Няма огради между имотите, най-много един ред храсти Има и естествени езера, нещо което никак не е типично за островите в тази част на света Най-голямото и известно Lac Lalolalo, което е оградено с високи отвесни стени, и непригодно за плуване Останки от древното свещено селище на острова Fort Tongien Talietumu Друга интересна църква, приличаща по-скоро на средновековен замък. Местният Sacré- Coeur, друг шедьовър на островитянската църковна архитектура. Аз поне на друго място досега не съм виждал друго такова чудо - хем църква, хем минаре, хем пагода. Общо взето интересно и доста странно място. Почти нулев туризъм, на влизане като видят чужденец, особено нефранцузин, и питат за цел на посещението, като им кажеш туризъм, ококорват очи и почват да гледат мега подозрително, все едно току що си им обявил война. Откровено не вярват, че някой може просто така да реши да отиде точно там. ...освен в случаите, ако си французин и то пак рядко. Самолетът от Нумеа беше на 98% пълен с местни, повечето младежи отиват или в Нова Каледония, или направо във Франция да учат, и остават да работят след това. Като се връщат всеки път при първа възможност...но само за ваканция. Останалите 2% бяха 4 французи, и аз 😄 Интересен факт е, че местните са по-скоро близки до полинезийците, отколкото до меланезийци, каквито са съседите им във Фиджи, Вануату и Нова Каледония. Особено футуанците са си чисти полинезийци. Говорих с няколко такива, доста любопитни неща ми разказаха. 52 1 16 Връзка към коментар
Популярно мнение liliya Публикувано: 28 октомври, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 октомври, 2023 Вече прибрали се, но все още под влиянието на емоцията Мароко: Медината на Фес, беше умопомрачителна, а и турът който взехме беше привечер, та преживяването беше доста интересно. Миризмата от кожите е неописуема, но ментата свърши работа. Въпреки всичко трябва да се види и да се усети. Градините Мажорел, Маракеш Казабланка Рабат Фес, медината Шефшауен 61 4 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 28 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2023 Това, че сме от Тъмната страна, не означава, че докато сме на мисия, нямаме вкус за хубавото, красивото и прекрасното! 26 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 28 октомври, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 октомври, 2023 На кръчмарски туризъм с @desislavna и цяла сюрия немагеланци. Градът е много фотогеничен, с чудесна архитектура: Cathedral island: Паметник на анонимните пешеходци: 58 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 28 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2023 На 27.10.2023 г. в 20:05, ВениК каза: В къщи съм си, тоест в Пловдив. И имах време за дълга разходка както никога досега. Трябва и аз скоро пак да мина през Пловдив 🙂 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 28 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2023 Отовишки и Дамга от днес. Бурен вятър, който не можа да заличи емоцията от прехода. На моменти токова силен, че по повърхността на водата в езерата се появяваха "бели зайчета". На Отовишки срещнахме финландец, женен за българка, който сподели, че времето било като топло финландското лято. Тревата по склоновете над езерата е придобила уникален златист оттенък. Между Дамга и Раздела имаше скелет на (може би) теле или крава. 38 2 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 Есен в Ландсхут - по Изар е просто приказно. 300 км е колоездачното трасе, замислям му се все по-често. Може би на пролет. С влакчето и за 45 мин (от Мюнхен) си там. 40 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 Днес нагледахме малко животинки. Serendip sanctuary, Melbourne. 40 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 преди 17 часа, Яничка каза: На кръчмарски туризъм с @desislavna и цяла сюрия немагеланци. Коя част от кръчмарския туризъм. Тази: Или тази: Ако пък е тази ... да не си изпуснете обратния полет: Оставям на теб да кажеш за кой точно град става въпрос. 4 17 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 преди 10 минути , ven62 каза: Коя част от кръчмарския туризъм. Тази: Или тази: Ако пък е тази ... да не си изпуснете обратния полет: Оставям на теб да кажеш за кой точно град става въпрос. На мен ми прилича на Кокаляне 1 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 преди 1 минута , Брани каза: На мен ми прилича на Кокаляне Да, има нещо общо. Повтаря се една съгласна в името. При теб "К", при нея "В". 1 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 преди 37 минути , ven62 каза: Да, има нещо общо. Повтаря се една съгласна в името. При теб "К", при нея "В". Очевидно изпаренията от "музеите" във Вроцлав са си казали думата :) Но твоите детективски способности ги признавам :) 2 6 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 В момента съм в избирателната секция, за да гласувам. Всеки път го правя, макар да смятам диктатурите за много по-добър вариант за управление! Връзка към коментар
Брани Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 преди 4 часа, Тони каза: Днес нагледахме малко животинки. Serendip sanctuary, Melbourne. Пейчиците са супер 🙂 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 29 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 Облачна Бреша: Варна е и в Шри Ланка, и в Италия... 39 Връзка към коментар
Популярно мнение Svetulche Публикувано: 29 октомври, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 октомври, 2023 Западна Стара планина, вр. Копрен и красотата на есента Трите чуки видяни от Копрен Малко из Сърбия Към Дупни камък, който предлага страхотни панорамни гледки 46 8 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега