bibi Публикувано: 8 април Сподели Публикувано: 8 април Bucharest, Nor Sky restaurant 36 1 Връзка към коментар
Популярно мнение stotan Публикувано: 8 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 април Катар, Доха Katara Cultural Village Музей на ислямското изкуство (заради Рамадан работи 9:00-14:00 и 20:00-24:00) 52 6 Връзка към коментар
Популярно мнение shots Публикувано: 8 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 април Ден трети на Ла Палма. Идеята ми (тъй като съпругата ми изцяло оставя плановете на мен) е да посетим столицата на острова и след това да се отправим на север по крайбрежието - там някъде, където приключихме вчера. Но изобщо не предполагах, че един обикновен работен ден в Санта Круз ще бъде толкова колоритен и шумен - MSC Seaview беше стоварил хиляди бразилци, жадни за всичко след седмица далеч от сушата Това пък оживи града и леко го пренасели, а нас отпрати към североизточното крайбрежие на острова - не толкова остро като релеф в сравнение с това на запад от Барловенто, но красиво по свой си начин. 63 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 9 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 април Още от Бургундия - Дол 49 1 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 9 април Сподели Публикувано: 9 април Гюмри от вчера. Оказа се много приятно градче. 45 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 9 април Сподели Публикувано: 9 април Преди 1 час, Barfly каза: Закопане Има си специална тема за тази горчилка. Тук сложи някоя забележителност. 2 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Crazy Horse Публикувано: 9 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 април Поздрави от мокра Шотландия. В Единбург съм. 62 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Дани Магелани Публикувано: 10 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 април (редактирано) Круизът продължава. Сува, Фиджи. Първата снимка е на президентския дворец. Не зная колко е часа в България , но ви поздравявам от долната земя? Или от обратната страна на света. Редактирано 22 април от Mary 61 8 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 10 април Сподели Публикувано: 10 април преди 2 часа, Дани Магелани каза: И аз съм на обратно, но не нарочно. Модератори на помощ, не се обръщам! Ти си си добре, само корабът да не се обръща! 😉 3 15 Връзка към коментар
shots Публикувано: 10 април Сподели Публикувано: 10 април Ден четвърти на Ла Палма беше предвиден за най-високия връх на острова и тур в обсерваторията под него. Но прогнозите за бурен вятър промениха плановете - турът беше отменен, явно не е за шляене в такова време между телескопите. Насочихме се към южната и югозападната част, да сме колкото може повече от подветрената страна и се получи Най-впечатляващо беше преминаването през зоната, която лавата от последния изригнал вулкан (есента на 2021) беше покрила. И на други Канарски острови сме били из лавови полета и между/на загаснали вулкани, но усещането тук беше друго - просто виждаш останки от плантации, от домове, погълнати от горещите потоци разтопени скали. А най-големия курорт от западната страна, Пуерто Наос, е призрачно място. Поради високите нива на СО2 достъпът до него и до един плаж в близост е забранен. Непонятно остана за нас защо точно на това място се концентрира въглеродният двуокис, но пък не сме специалисти. 45 3 Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 10 април Сподели Публикувано: 10 април преди 44 минути , shots каза: А най-големия курорт от западната страна, Пуерто Наос, е призрачно място. Поради високите нива на СО2 достъпът до него и до един плаж в близост е забранен. Непонятно остана за нас защо точно на това място се концентрира въглеродният двуокис, но пък не сме специалисти. Има подземна активност и през почвата излиза СО2 на повърхността. Когато концентрацията му е твърде висока, има риск за здравето на хората. Затова отцепват района. 9 1 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 10 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 април На чърчспотинг с кола из югозападна Франция Talmont-sur-Gironde Saint-Émilion Royan Cordouan (Ама това не е ли фар? Да, ама с църква!) Pons Saint-Aulaye Aubeterre-sur-Drone (пещерна) (градена) Gémozac Saintes La Rochelle (протестантската! Напук на Тримата мускетари) Bordeaux 53 1 7 1 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 10 април Сподели Публикувано: 10 април Шато - интересно ми е дали някъде има официални данни колко са на брой в цяла Франция?! За жалост не всички са в добро състояние. Като това имение, което смятам, че има голям потенциал, но уви... 40 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 април Сподели Публикувано: 10 април преди 37 минути , Pandurova каза: За жалост не всички са в добро състояние. Ето едно случайно крайпътно в департамента Шарент Маритим 26 Връзка към коментар
Популярно мнение Marisha Публикувано: 10 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 април Залез на Маратуа. 55 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 10 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 април Днес, докато се разхождах около езерото "Загорка", успях да направя няколко страхотни снимки и то със старото телефонче. Но ги качвам тук по друга причина. Докато се разхождах изпитах усещане, сякаш съм в "Японската градина" на Фуншал. Мястото естествено е различно, но ми създаде онова специфично усещане за хармония, която изпитах и там. 56 2 10 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 10 април Сподели Публикувано: 10 април Hard rock cafe, Bucharest. Попаднахме на страхотен концерт на Cargo - румънска банда, която жестоко ми хареса: 46 3 Връзка към коментар
Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 11 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 април Newport, Rhode Island 54 5 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 11 април Сподели Публикувано: 11 април Szechenyi, по-добро е от Терме 29 3 Връзка към коментар
Популярно мнение shots Публикувано: 11 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 април Ден пети на Ла Палма беше предвиден за планината и разходка до Ел Пасо и Лос Янос - най-големият град на острова. Местният канарски бор прави много дълги иглички и горите са изцяло покрити с мек килим ... там, където пепелта от последния вулкан не е покрила земята Гледките към Калдера де Табуриенте (това е огромен кратер, получил се от земно свличане, отворен от едната страна към океана) от високото са прекрасни. На едно от местата с гледка към Тахогайте, последният вулкан, точно на билото на планината, усетихме силата на стихващия ураганен вятър от предния ден. Вятър, който както видяхме по-късно по местната TV Canarias, беше вдигнал огромни вълни, нанесли значителни щети по източните крайбрежия най-вече на Гран Канария и Лансароте. Лос Янос е приятно оживено градче, особено надвечер, когато и температурата малко поспадне от 30-те градуса, които бяха изписани на таблото на колата по-рано следобед. А по-късно се убедихме сами колко голяма е разликата в климата от двете страни на планината - излизайки от тунела под нея от изток попаднахме в мъгла и мрачно време. 49 3 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 11 април Сподели Публикувано: 11 април Едно от най-любимите ми места на Бодензее от германска страна - Меерсбург. Пъстро, цветно, уютно - разкошни залези с усещането, че си някъде край морето. За втори път съм тук, но бих идвала непрестанно. 42 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 април Сподели Публикувано: 11 април преди 22 часа, Pandurova каза: Шато - интересно ми е дали някъде има официални данни колко са на брой в цяла Франция?! За жалост не всички са в добро състояние. Като това имение, което смятам, че има голям потенциал, но уви... Много са. А на цената на двустаен апартамент в София, може де се намери нещо такова например: Шато от XVIIIв. с два салона, трапезария, кухня, кабинет, 8 спални, 4 бани, 6 тоалетни ... египетски таван, ламперия и дъбов паркет, стенна декорация, мраморни камини. Плюс отделно павилион за гости с дневна, кухня, спалня, кабинет и баня, а също и 150 кв.м. оранжерия с трапезария, кухня и три стаи с баня. Плюс три гаража (единият 50м2) И 8 декара двор. €620К (извинявам се за отклонението от предмета на темата ) 10 4 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 април Сподели Публикувано: 11 април Размишлявам дали далматинецът е правилната порода куче за вписан в ЮНЕСКО дом, проектиран от Льо Корбюзие през 1920-те. Целият квартал (от три улици) на 5 км от центъра на Бордо е в тоя стил. И е запазил оригиналния си пролетарски характер. В съседния дом си празнуват рамазан-байряма без далматинец. 33 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега