ДиянаВ Публикувано: 27 октомври Сподели Публикувано: 27 октомври преди 41 минути , Argentique каза: Грузия не е популярна октомврийска дестинация, но вкуса на слънчев Тбилиси по икиндия в неделя ще помня дълго. Още едно мое място в точния момент. Случайно или не, сме настанени на улица "Винена" 1, снимка по-горе. 😄 Разбира се, това трябваше да се отбележи. 😉 Безброй рецептори бяха погъделичкани този ден. Какво е това - червените чувалчета? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 октомври Сподели Публикувано: 27 октомври преди 59 минути , ДиянаВ каза: Какво е това - червените чувалчета? Има ги бели. Не зная разликата между цветовете им.Нещо като варени пелмени, но вътре има освен месо и сок. Внимаваш да не ти потече по брадата. Не ги харесвам, но ги опитах. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 октомври Сподели Публикувано: 27 октомври Преди 1 час, ДиянаВ каза: Какво е това - червените чувалчета? Това са хинкали (khinkali). 6 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 28 октомври Сподели Публикувано: 28 октомври преди 8 часа, ДиянаВ каза: Какво е това - червените чувалчета? Това са десертни хинкали във (вероятно) най-добрата хинкалня в Тбилиси - Khinkali Collection ხინკლის კოლექცია. Тези са кисело-сладки, с вишни. Белите са за основно - класически с месо, другарчето не беше доволно заради кориандъра😉, а другите - с гъби, не са лоши. И една за добро утро: 44 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 28 октомври Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 октомври Продължавам да се наслаждавам на есенната цветова гама. Кахетия Хубавото тук е, че има безброй възможности за бюджетни турове - индивидуални или с малка група, а още по-хубавото е, че попаднахме на супер ерудиран и готин гид, и още съм в потрес колко неща може да знае човек. Естествено, не мина без тостове. 😀 Бодбе, на гроба на Света Нино Сигнахи Поредната дегустация 😀 Голям Кавказ Имението Цинандали Избата в Цинандали Вино от 1814 г. Последен тост под големия чинар в Телави. Разбира се, за любовта. Опитахме неприлично много вина, бренди и чача, но някак запазихме добрата форма през целия ден (ако питат мен, повечето вина ми се струват по-слаби от обичайното или може аз да съм пиянка 😃). Но истинското опиянение дойде от великолепието на есенните цветове и душевността на местните, които си обичат страната и те заразяват със своята любов. Нямах очаквания, а щракването се получи! Ура! 😍 52 1 11 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 29 октомври Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 октомври Явно пак аз ще ви досаждам 😀, ама ми е хубаво и е грехота да си го пазя само за себе си. Цял ден в Тбилиси. Новата катедрала С иконите със скъпоценни камъни От толкова самопредлагащи се гидове на всеки ъгъл се научих мигновено да говоря руски с грузински акцент и сега трудно ще се отуча, пък и ми харесва 😁 Мимино (вчера го изгледах отново след сто години, на прибиране от Кахетия в микробуса): Всички, ходили в Тбилиси, се качват тук: Серните бани Бившата катедрална църква на Грузия - Сиони Най-старата църква в Грузия - Анчисхати Из улиците Имам оплакване за нелеката съдба на пешеходеца в града - почти не ти спират на пътека, а ако искаш да пресечеш натоварен булевард, ходиш понякога километър до близкия подлез. Някои прескачат между колите, ама ми се живее... Но това не пречи на слънчевия айляк, който ме е обзел от дни 50 9 2 Връзка към коментар
Rossi to Публикувано: 30 октомври Сподели Публикувано: 30 октомври Около езерото в Дружба 45 1 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 30 октомври Сподели Публикувано: 30 октомври Възникна дебат къде точно се намира @домосед в момента - на завия, на джамия или на мавзолей. Или на баня? Най-точният отговор е - в коридора между джамията и мавзолея в завията на Сиди Сахиб. Град Керуан е свято място в Тунис. Според традицията 7 поклоннически пътувания до Керуан се равняват на 1 до Мека. Повече снимки: в темата за ЮНЕСКО (иншалах) (снимка @bronco) 42 1 2 3 Връзка към коментар
Популярно мнение liliya Публикувано: 31 октомври Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 октомври Udaipur - градът на езерата 58 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Katya Krusteva Публикувано: 31 октомври Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 октомври По Вапцаров "...едрите звезди на Фамагуста" и Capo Greco 55 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 1 ноември Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 ноември От вчера сме в Батуми. Първо, още едни железници надминаха бедежето по чистота и удобство. 🫣 И второ, в Тбилиси ми направи впечатление контрастът между опит за съвременност, откровена цигания и мизерия. Ха-ха, какво съм знаела аз. 😀 В Батуми са сипали пари с каруцата и продължават. Всички големи хотелски вериги от високия ценови сегмент са заболи по един небостъргач на крайбрежната. За кого? 170-хиляден град. (сн. от виенското колело) Това, при положение че плажът макар и дълъг, е трагичен - с големи камъни на брега и още по-големи във водата. Казина на всеки ъгъл. Оттатък езерото се строи нов град с небостъргачи. В центъра има небостъргач с виенско колело (!) в горната си част. Все още сградата е неизползваема, макар вече на годинки. Паркът и крайморската зона са поддържани, стараят се. Чудно място за разходка и куп дейности. Дом на младоженеца, от различни ъгли 🙃 Из стария център по саакашвилско време са настроили сгради в интересни стилове. Площад Европа с Медея с руното и разни опити за замъци Цял площад Пиаца в италиански стил с огромна мозайка в средата, правена от италианци в Дубай Извън всичко това се кара по джигитски, паркира се на завой, пешеходна пътека, жп релси, тротоар, а много коли, дори и новите, са без брони и им се виждат вътрешностите. Полицията с такива глупости не се занимава. Зад този има релси с куп спрели коли, после там си мина товарен влак. Сигурно ги е чакал да се махнат. Паркирани коли вляво Край пазара и извън центъра кипи строително преобразяване в частния сектор с подръчни средства, добавят се балкони, етажи, стълбища, разширения и кой каквото пожелае. Блоковете приличат на сглобени пъзели от контейнери, а някои са баш такива. 😃 Някой ден ще покажа в какво отседнахме ние. 😀 Мизерия, липса на инфраструктура на два метра от главна улица, но животът кипи, всички са доволни, заповядайте пак. 😃 След Мцхета и типичните грузински църкви леко се преситихме и сменихме картинката. Православна църква в сграда, строена за католическа. А до нас има джамия, че в центъра е турският квартал със съответните берберини, заведения и табиети. Градът е шантав лунапарк и предлага всичко, за което няма дори да се сетиш. Като фен на умерения хаос с нотки Ориент, одобрявам, ако човек иска да се посмее. 😉 P.S. Районът е силно валежен, дори в топ летен сезон, климатът е субтропичен. Ние изкарахме късмет. След нас - потоп. 49 2 6 7 1 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 1 ноември Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 ноември Добрич 56 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 2 ноември Популярно мнение Сподели Публикувано: 2 ноември Сърбия, планина Ртань, връх Шиляк 😀 И наздраве от Сокобаня 🙂 50 5 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 2 ноември Сподели Публикувано: 2 ноември Солун - слънце, море, народ. 47 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 3 ноември Сподели Публикувано: 3 ноември На 1.11.2024 г. в 21:34, Argentique каза: В Батуми са сипали пари с каруцата и продължават. Всички големи хотелски вериги от високия ценови сегмент са заболи по един небостъргач на крайбрежната. За кого? 170-хиляден град. За руснаците. 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 3 ноември Сподели Публикувано: 3 ноември Преди 1 час, Guinness каза: За руснаците. Едва ли. Турски капитали са. 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 3 ноември Сподели Публикувано: 3 ноември Ако някой магеланец русенец си разпознае паркираната кола от първата снимка, по-добре да не се вясва да си я прибира. Рейсовете не могат да минават и цялото Псири и половината Монастраки е безнадеждно блокирано. Градът е Атина. Гърците не могат да си стигнат до таверните и кафенетата в неделния следобед и са леко изнервени. На стената точно над правилния паркинг е нарисувано какво си мислят да направят с русенеца. 14 1 19 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 3 ноември Сподели Публикувано: 3 ноември преди 2 часа, Guinness каза: За руснаците. Важното е, че който идва отдалеко да напълни това... ...трябва да мине през международно летище Батуми 😃 Че то пловдивското е по-грандиозно! 😃 Летището има пет гейтченценца и цели два скенера, всеки скенер поема по един човек, а другите чакат на десет метра разстояние да бъдат повикани. Та някак ми се струва, че масовият туристопоток ще трябва да пристигне по суша за по-лесно. За сравнение - жп гарата Батуми, намира се незнайно защо извън града В момента не съм там, а вкъщи след сравнително бързо транзитиране вчера/днес по въздух, вода и суша през Истанбул 25 Връзка към коментар
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 3 ноември Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 ноември Соко баня и планина Озрен 🙂 49 2 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 3 ноември Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 ноември Merida & Caceres 48 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 4 ноември Сподели Публикувано: 4 ноември преди 15 часа, Eva eva каза: Соко баня и планина Озрен 🙂 Евче, следващият път да ме вземеш! Ти по баирите на Озрен, а аз на сръбска скара и баня. 5 Връзка към коментар
Blagovesta78 Публикувано: 4 ноември Сподели Публикувано: 4 ноември Phu Quoc,Vietnam 37 3 Връзка към коментар
Популярно мнение cck Публикувано: 4 ноември Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 ноември Мотая се на Миконос: 55 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 6 ноември Сподели Публикувано: 6 ноември А аз се мотая в България, че нямам грам отпуск. Но пък гледам от работното си място как се преобразява гората всеки ден. 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега