Популярно мнение neuromancer Публикувано: 27 ноември Популярно мнение Публикувано: 27 ноември Прибирам се от родителска среща и какво да видя - камионите на Кока кола и Дядо Коледа като от рекламата на живо. Никога не съм знаел, че минават така 49 3
Популярно мнение Argentique Публикувано: 27 ноември Популярно мнение Публикувано: 27 ноември Вчера за няма и половин ден направих няколко бързи междуконтинентални пътувания Европа-Азия-Европа и накрая Азия-Африка. 😉 Доживях да си затворя гещалта с Египет и на третото ми посещение най-сетне видях онова, за което ме питаха още след първото. Засега сме в Гиза с гледка към познайте какво, но ги оставихме за утре, че в десет сутринта опашките вече не са за слабонервни, а след късен полет се успахме. Затова пък отидохме в Сакара при най-старата египетска пирамида - на Джосер. Много приятно място без хора и досадници. Разни други пирамиди в района Пирамидата на Тети Пътьом видяхме цялото великолепие на Гиза и прилежащите поселения Мръсотията си е като в Южен Египет, но трафикът и въобще всичко, случващо се на пътя, е неописуемо забавно. Отделно местните таксиджии са се изучили и се представят за такива, които чакаш от приложение тип Убер, ама на петорни цени и вече сред махаленските съм известна с името Лошата госпожа. 😂 35 2 2 13
ДиянаВ Публикувано: 27 ноември Публикувано: 27 ноември преди 33 минути , Argentique каза: Лошата госпожа Е това ми хареса😂 8
Граф Вронски Публикувано: 27 ноември Публикувано: 27 ноември преди 40 минути , Argentique каза: съм известна с името Лошата госпожа. 😂 "Приключенията на Лошата госпожа" - заглавие на твоята книга 😛 веднага ми дойде на ум това без да знам дали имаш намерение да пишеш книга. ✋ 3 2 11
Argentique Публикувано: 27 ноември Публикувано: 27 ноември преди 28 минути , ДиянаВ каза: Е това ми хареса😂 Представи си, че 10 минути чакаш такси от приложение (син Хюндай) на слънце, на прашна улица с клаксони, миризма на животни и прочие какофония и един услужлив дядо-таксиджия идва и ти вика - таксито ви е ей там на паркинга и те води на няколко метра при син Хюндай (магия? 😉), който се оказва, че е измамник някакъв, а междувременно истинският ти син Хюндай си заминава, защото не си си на мястото. 🤬 Естествено, после споделих някои свои мисли с тях, а те знаеха езици и ме разбраха, и ми отговориха, че съм лоша. 🤣 По-късно пристигаме в Сакара и там от общо пет коли едната беше на "услужливия" дядо-таксиджия, който дойде да ме попита защо съм такава лоша. 🤣 1 1 21
ДиянаВ Публикувано: 27 ноември Публикувано: 27 ноември преди 5 минути , Argentique каза: Представи си, че 10 минути чакаш такси от приложение (син Хюндай) на слънце, на прашна улица с клаксони, миризма на животни и прочие какофония и един услужлив дядо-таксиджия идва и ти вика - таксито ви е ей там на паркинга и те води на няколко метра при син Хюндай (магия? 😉), който се оказва, че е измамник някакъв, а междувременно нормалният ти син Хюндай си заминава, защото не си си на мястото. 🤬 Естествено, после споделих някои свои мисли с тях, а те знаеха езици и ме разбраха. 🤣 По-късно пристигаме в Сакара и там от общо пет коли едната беше на "услужливия" дядо-таксиджия, който дойде да ме попита защо съм такава лоша. 🤣 За книга си, това е😂 И дар слово имаш🙂 9 1
jungfraujoch Публикувано: 28 ноември Публикувано: 28 ноември преди 10 часа, Граф Вронски каза: "Приключенията на Лошата госпожа" - заглавие на твоята книга 😛 веднага ми дойде на ум това без да знам дали имаш намерение да пишеш книга. ✋ Е,много яко заглавие! Ако не за книга,поне за пътепис. Кака ви @Argentique (по-млада от мен,обаче нали самата тя така се нарича) има дар слово,чувство за хумор и разбира се пътешественически дух! Та очаквам нещо много забавно в нейната страничка. Благодаря ти, @Argentiqueнаправи денят ми чудесен,типично в твой стил! 10 1
Популярно мнение stanimir Публикувано: 28 ноември Популярно мнение Публикувано: 28 ноември В Мелбърн на гости у @Тони 39 21
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 28 ноември Популярно мнение Публикувано: 28 ноември Camino del Rey. 52 10
Популярно мнение Argentique Публикувано: 28 ноември Популярно мнение Публикувано: 28 ноември Днес с пирамидите ни се получи! Влизане с отварянето, минимум хора и после ходене до едно хълмче през пясъците за гледка ("ти къде ме докара"😃). 16-те градуса сутрин на слънце се усещат като 30. После с все багаж се пренесохме в центъра на Кайро. Тук пък колко ми харесва! Единствен проблем е пресичането на многолентови булеварди сред непрекъснат поток от коли - няма светофари, никой не спира въобще, пробвахме с местните, но решихме, че ходенето в еднометрова пролука между два движещи се автобуса май вече ни идва твърде адреналинесто. 😂 49 9
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 29 ноември Популярно мнение Публикувано: 29 ноември Севиля от днес... Къс ръкав, студена бира.... 25 градуса. Катедралата и Алкасар не могат да се опишат с думи. Катедралата. Саркофага с останките на Христофор Колумб Двореца Real Alkazar de Sevilia . Plasa Espania. ... Леееко прекалих със снимките. 53 11
Популярно мнение Alexander Публикувано: 30 ноември Популярно мнение Публикувано: 30 ноември Кордоба, не испанската! 50 3
Популярно мнение desislavna Публикувано: 30 ноември Популярно мнение Публикувано: 30 ноември В оманния Оман. Красиво, уханно на тамян, а хората - толкова мили и приветливи. Мускат е чист, поддържан и приятен. 53 6
Роми Публикувано: 30 ноември Публикувано: 30 ноември Пред коледна Виена. Уикенд пътуване за пазаруване и коледни базари. 37 1
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 30 ноември Популярно мнение Публикувано: 30 ноември Кадис.. Кадиз... Последно Cadiz... Където ме хвана яд, че не нося бански - океана беше идеален като за последен ден на ноември. Кратка разходка до Castillo de San Sebastian. Качвам и актуални цени от пазара на рибата... 58
Популярно мнение r_nikolov1 Публикувано: 30 ноември Популярно мнение Публикувано: 30 ноември 📍Таормина и Сиракуза, Сицилия 🇮🇹 от днес: 53 1
Йосиф Милчов Публикувано: 30 ноември Публикувано: 30 ноември преди 5 минути , r_nikolov1 каза: Сицилия 🇮🇹 от днес: Ние сме из Катания. Определено не мога да го усетя и не ми харесва тук, с други думи не е моето място. 34 1
Популярно мнение Argentique Публикувано: 30 ноември Популярно мнение Публикувано: 30 ноември Александрия, Египет. Еднодневна обиколка с шофьор, обаче дали заради ограниченото време, почивния ден или сбитата програма не ми остана време да усетя и харесам града. Или по-вероятното е, че съм свикнала сама да си определям темпото на градския туризъм. 🙂 Катакомбите Ком Ел Шокафа Каква изненада - ден не минава без гробница или гробище в тази страна. Тук - шахта за спускане на тленни останки към последната им пристан На долните нива - лабиринт от клетки за мъртъвци, където като нищо можеш да се изгубиш. Че даже съветват и посетителите да го правят! 😂 Пред катакомбите - поредното съчетаване на несъчетаемото. Тук са експертите в сферата. 😀 Римски театър Даже мозайки с птички си имат, но малко. Само тези. Александрийската библиотека. Нищо, че е съвременна сграда, но най ми хареса. Вътре е пълно с млад четящ народ, че и жени бяха повечето, браво! Крепост Кайтбей, построена на мястото на Александрийския фар Джамия Абу Ал Абас Всички таксита в Александрия са жълто-черни лади! Крайбрежната "Корниш". Ухае на море, ама плажът е покрит с боклук. 😞 След толкова дни денонощни клаксони на коли сигурно вкъщи (живея на главна улица с трафик) ще се чувствам като на откъснат от света тих остров на спокойствието. 🙂 42 4 4
era123 Публикувано: 30 ноември Публикувано: 30 ноември 8 minutes ago, Argentique said: Александрия, Египет. Еднодневна обиколка с шофьор, обаче дали заради ограниченото време, почивния ден или сбитата програма не ми остана време да усетя и харесам града. Аз имах същия проблем там. Дневен тур от Кайро. Не се получи, а може и града да не е уау. 5
Популярно мнение lesy Публикувано: 1 декември Популярно мнение Публикувано: 1 декември Мавриций. Дойдох без очаквания, а много ми хареса. 58 12
Популярно мнение Alexander Публикувано: 1 декември Популярно мнение Публикувано: 1 декември Мендоса! Ще се окаже скритата лимонка в Аржентина и не визирам вината, те са ясни. Минусите са, че е доста по-скъпо от БА, включително вината и в магазините. Самият град е много хубав за мен. 54 1
Популярно мнение Argentique Публикувано: 1 декември Популярно мнение Публикувано: 1 декември В Кайро изкарахме общо два дни и половина и много се радвам, че някога се отказах от еднодневните трипове до града от морските курорти, защото има какво да се види. В петък бяхме в коптско Кайро с метро. Има специални вагони само за жени, билетът е 30 ст. И на по-мръсни метра съм се возила. Църквата Св. Георги Наоколо има голямо християнско гробище, предимно с гръцки имена по паметниците Сред гробището - църквата Св. Дева Мария, в подземието на която някога светото семейство се е криело от гоненията на Ирод Висящата църква, построена върху римски бастион После с метро и пеш през махалите отидохме на известната улица Ал Муиз с безброй ислямски сгради от 10-12 век, магазини и пазар. Джамията Ал Хаким Комплекс Калаун Заведението за кошари* Абу Тарек в центъра * непретенциозна египетска манджа Днес - цитаделата на Саладин, джамия Мухамед Али Кайро и вечният смог Военният музей в цитаделата Оттам се прибрахме съвсем пеш до центъра през невъобразими гета, където всъщност си живеят обикновените хора. В нито един момент не сме се чувствали застрашени, напротив - всички ни се радваха. 😂 Преди десетина години вероятно нямаше да го направя, но и сега се ограничихме и не ходихме в Града на мъртвите и при забалините. Пътьом минахме през джамията Ибн Тулун - една от най-старите в Африка. Джамията няма покрив и в двора се ходи бос или по калцуни. Интересно, че днес ни в една джамия не ни накараха да си покриваме косите. Още обикновени квартали Хората си живеят в бунище и не им пречи Миризмата е покъртителна, лятото не знам... В топ центъра е по-прилично (отдалеко), но колите пак са паркирани в две редици Живеем в прекрасна страна! 🙂 46 2 5
Популярно мнение desislavna Публикувано: 1 декември Популярно мнение Публикувано: 1 декември Отидохме и до Низва - един от най-старите градове в Оман. Много приятно място, където срещнахме и симпатична двойка българи. Сукът И уличното осветление е царствено. А кафето беше страхотно. 53 3
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 1 декември Популярно мнение Публикувано: 1 декември Кордоба ( Испанската) само заради Мескита де Кордоба. Бърза разходка из града с обяд и после към Малага, където си чакам самолетчето..... 51 1
Miladina Публикувано: 1 декември Публикувано: 1 декември … на черен петък, по- точно уикенд в Андора- добър шопинг, супер спа с жива музика 😉 и традиционно посещение на HRC. Усеща се коледния дух, въпреки че украсата е от миналата година. Има и цъфнали дръвчета- не се виждат много добре на снимката, а и реката е доста по- маловодна от лятото, за съжаление. 35
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега