dechy Публикувано: Неделя в 22:10 Публикувано: Неделя в 22:10 преди 10 часа, r_nikolov1 каза: Вчера търсихме коледния базар в Нови Сад 🇷🇸 , но площадът беше празен… 🥲 Сигурно, защото Коледа в Сърбия е чак на 07.01. 🙂 ☃️🌲🎅 1
Velmar Публикувано: Понеделник в 04:26 Публикувано: Понеделник в 04:26 Миналата година бяхме в Нови Сад я началото на м.декември.Тази снимка е от 3.12.Имаше си коледен базар и украса 10
Miladina Публикувано: Понеделник в 06:42 Публикувано: Понеделник в 06:42 … в Рим. Вчера, из улиците на вечния град срещнахме и познати лица. П.П. Извинявам се за качеството на снимката, но блъсканицата беше ужасна. 27 4 10 1
Лили Пътува Публикувано: Понеделник в 15:16 Публикувано: Понеделник в 15:16 На еклер и горещ шоколад в Прага. Май ми е 10-тото идване тук и все още има какво да ме изненада. 36 2
Популярно мнение Радо Публикувано: Вторник в 03:28 Популярно мнение Публикувано: Вторник в 03:28 О. Пралин, Сейшели: 57 5
Дани Магелани Публикувано: Вторник в 07:57 Публикувано: Вторник в 07:57 преди 4 часа, Радо каза: О. Пралин, Сейшели: Драсни някой ред като се върнеш, относно влизането в страната. Нужно ли е да се попълват някакви форми он лайн? Или хариени на място? Зная, че няма визи, но все пак да потвърдиш как е. На 12 януари ще пътувам за там. Някакви съвети?
zon Публикувано: Вторник в 12:08 Публикувано: Вторник в 12:08 На 8.12.2024 г. в 20:24, Цвете каза: Спахме в едно много хубаво градче Еthen. Има си замък, огромен парк, внушителна църква с пеещи в мелодия камбани и работещи в неделя пекарна и карфур Ауто коректорът се е включил 🙂 Enghien (FR) / Edingen (NL) Enghien се намира във Валония, но в същото така и на езиковата граница до Фландрия и имат жители, които говорят и нидерландски. Общината е така наречените общини, които предоставят езиково 'улеснение', някои от услугите им се предоставят и на езика на малцинстовото, говорещо съответно френски или нидерландски. Около Брюксел във Фландрия има общини, които предоставят услуги за френскоговорящите си жители, които са малцинство там. За да е кашата с езиците пълна, в Enghien говорят освен това и пикардски език. Edingen - Wikipedia Спойлер Enghien (на френски: Enghien) е град и община в белгийската провинция Ено. Градът се намира в северната част на провинцията, на около 30 км от Брюксел и на 80 км от Лил; центърът на града е близо до границата с Фландрия. Градът има повече от 14 000 жители. Освен френски се говори и пикардски. Picardisch - Wikipedia Спойлер Пикардия е регионален романски език, който се говори във Франция в части от региона Hauts-de-France (пикардски: Heuts-d'Franche), а също и в най-голямата западна част на белгийската провинция Hainaut (la Wallonie picarde с градове като Ath , Монс и Турне, но не и във валонските градове Туен и Шарлероа, най-големият град). Езикът е сроден на френския и валонския, но въпреки това се отличава от тях. Северният вариант на Пикардия се нарича още Chti. Пикардийската езикова зона в Белгия и Франция Френската общност в Белгия официално е признала Пикардия като регионален език, заедно с валонския и франсик или франконски, който (в два различни варианта) всъщност е люксембургски (указ от 1990 г.). От декември 2021 г. Пикардия (le picard) също е признат за регионален език във Франция (Hauts-de-France), което означава, че може да се преподава там.[1] Пикардсият е по-близо до френския, отколкото до валонския, но споделя някои фонетични характеристики, например, че латинското ca не е палатализирано в ʃa, както в стандартния френски (вижте например името на мястото Le Cateau-Cambrésis). Отначало гледах снимките и се чудех къде сте спали, викам си абе много ми е познато :)) После зацепих. Няколко пъти сме били. Лятото е много хубав парка на замъка. Има и градина с много красиви далии, много сортове. Безплатно е в парка и градините. снимки: https://goo.gl/photos/kegz65DJGNnDPyo3A 5 1
Радо Публикувано: Вторник в 12:21 Публикувано: Вторник в 12:21 преди 4 часа, Дани Магелани каза: Драсни някой ред като се върнеш, относно влизането в страната. Нужно ли е да се попълват някакви форми он лайн? Или хариени на място? Зная, че няма визи, но все пак да потвърдиш как е. На 12 януари ще пътувам за там. Някакви съвети? Има ETA, служителите на търкиш го проверяват на летището в София, преди да се качиш. https://seychelles.govtas.com/en Струва някакви пари, не много мисля , излиза за един ден, но ти искат резервациите от букинг примерно и мейл с билетите /поне аз това приложих/, и една снимка -селфи върши работа. Ако се чекираш онлайн с търкиш /ако си с тях де/, на виза за Ist -sez , въвеждаш момера на ЕТА и датата на напускане. това е:) 5 1
Цвете Публикувано: Вторник в 13:30 Публикувано: Вторник в 13:30 Преди 1 час, zon каза: Ауто коректорът се е включил 🙂 Enghien (FR) / Edingen (NL) Enghien се намира във Валония, но в същото така и на езиковата граница до Фландрия и имат жители, които говорят и нидерландски. Общината е така наречените общини, които предоставят езиково 'улеснение', някои от услугите им се предоставят и на езика на малцинстовото, говорещо съответно френски или нидерландски. Около Брюксел във Фландрия има общини, които предоставят услуги за френскоговорящите си жители, които са малцинство там. За да е кашата с езиците пълна, в Enghien говорят освен това и пикардски език. Edingen - Wikipedia Покажи Enghien (на френски: Enghien) е град и община в белгийската провинция Ено. Градът се намира в северната част на провинцията, на около 30 км от Брюксел и на 80 км от Лил; центърът на града е близо до границата с Фландрия. Градът има повече от 14 000 жители. Освен френски се говори и пикардски. Picardisch - Wikipedia Покажи Пикардия е регионален романски език, който се говори във Франция в части от региона Hauts-de-France (пикардски: Heuts-d'Franche), а също и в най-голямата западна част на белгийската провинция Hainaut (la Wallonie picarde с градове като Ath , Монс и Турне, но не и във валонските градове Туен и Шарлероа, най-големият град). Езикът е сроден на френския и валонския, но въпреки това се отличава от тях. Северният вариант на Пикардия се нарича още Chti. Пикардийската езикова зона в Белгия и Франция Френската общност в Белгия официално е признала Пикардия като регионален език, заедно с валонския и франсик или франконски, който (в два различни варианта) всъщност е люксембургски (указ от 1990 г.). От декември 2021 г. Пикардия (le picard) също е признат за регионален език във Франция (Hauts-de-France), което означава, че може да се преподава там.[1] Пикардсият е по-близо до френския, отколкото до валонския, но споделя някои фонетични характеристики, например, че латинското ca не е палатализирано в ʃa, както в стандартния френски (вижте например името на мястото Le Cateau-Cambrésis). Отначало гледах снимките и се чудех къде сте спали, викам си абе много ми е познато :)) После зацепих. Няколко пъти сме били. Лятото е много хубав парка на замъка. Има и градина с много красиви далии, много сортове. Безплатно е в парка и градините. снимки: https://goo.gl/photos/kegz65DJGNnDPyo3A Благодаря за корекцията! Няколко пъти се опитвах да напиша правилно, но пусти коректор пак победи. Вече не можех да редактирам , когато видях, че пак е излязло каквото е решила техниката😃 2
ven62 Публикувано: Вторник в 13:59 Публикувано: Вторник в 13:59 преди 20 минути , Цвете каза: ... но пусти коректор пак победи. ... Потвърждавам. Аз, когато обърках Магурата с Леденика, а и като написах ЛюксеНбург пак той беше виновен. 1 10
blueriver Публикувано: Вторник в 17:08 Публикувано: Вторник в 17:08 Продължавам си лежерните разходки из Палермо. От прочетено и чуто бях с нагласата да видя един много мръсен град. А се оказва,че това не е вярно. 34 2
zon Публикувано: Вторник в 17:11 Публикувано: Вторник в 17:11 преди 2 часа, ven62 каза: Потвърждавам. Аз, когато обърках Магурата с Леденика, а и като написах ЛюксеНбург пак той беше виновен. Венчо, щом не си се объркал така, че физически да се озовеш неочаквано в Люксембург, всичко е точно 😄 Аз наскоро имах шанс вместо на летището във Виена да се озова на това в Хелзинки. 😅 Отивам на гейта точно преди да започне чекирането. Заставам първа на редицата за 3та група и почаках малко, но взех, че нещо се усъмних, че хората са много спокойни и не напират да се редят на опашка. Погледнах на екрана и какво видяха очите ми, Хелзинки моля ти се 🙃 В своя защита ще кажа, че нито в лaунжа, нито на апликацията на Луфтханза бяха обявили смяната на гейта. Явно е било в последния момент, докато съм се придвижвала към гейта. 4 1
DaBo Публикувано: Вторник в 17:34 Публикувано: Вторник в 17:34 преди 22 минути , zon каза: Венчо, щом не си се объркал така, че физически да се озовеш неочаквано в Люксембург, всичко е точно 😄 😂 Малко като в тази шега: 1 11
zon Публикувано: Вторник в 17:43 Публикувано: Вторник в 17:43 преди 6 минути , DaBo каза: Малко като в тази шега: Нямаше да е лошо вместо във Виена да кацна в Сидни с този билет и цена, ама не, само Хелзинки предлагаха 😅 7
Oldkozel Публикувано: Вторник в 17:48 Публикувано: Вторник в 17:48 Да не остана по-назад от @Радо, с който си пътувахме в автобуса от летището до ферито и на ферито 🙂 Ла Диг 45 3
zvezda9001 Публикувано: Вторник в 18:01 Публикувано: Вторник в 18:01 преди 12 минути , Oldkozel каза: Да не остана по-назад от @Радо, с който си пътувахме в автобуса от летището до ферито и на ферито 🙂 Ла Диг Ооо стигнахте вече! Многоо да ви е хубаво ииии завиждаам, ама хич не е благородно! 2 1
Mamas Публикувано: Вторник в 19:15 Публикувано: Вторник в 19:15 Да похваля ресторант Gastronomy в Atlantic The Royal. Особено, ако изберете да седнете на терасата! И малко от плажа на Марината 24
traveler Публикувано: вчера в 09:36 Публикувано: вчера в 09:36 Директно от Бъкингам палас, поздрави от Чарлз Три и Камилата. И кулата на злото от снощи. 26 1
jungfraujoch Публикувано: вчера в 19:39 Публикувано: вчера в 19:39 преди 10 часа, traveler каза: Чарлз Три и Камилата. Искрено ме разсмя, благодаря! Иначе Лондон ми е любим. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега