Популярно мнение veselush Публикувано: 20 април Популярно мнение Публикувано: 20 април Dazaifu, Fukuoka 58 1
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 20 април Популярно мнение Публикувано: 20 април Керавнийските (наричани още Гръмотевични) планини (Малет е ветътимъс) са мощна планинска верига стръмно издигаща се от йонийския албански бряг. Най-високите върхове са Чика (Çika), 2044 м н.в. и Чора (Qorra), 2018 м н.в., а маршрутът за изкачването им от прохода Л(у)огара (Llogara) предлага невероятни гледки през морето и полуостров Карабурун чак до Пулия, близкия остров Корфу и по-високата Кефалоня зад него, както и десетки знайни и незнайни планини в половин Албания. Почти километър и половина обща денивелация, множество преспи и шашави криви изсъхнали дървета. В цялата ми планинарска кариера не е имало много други, които в чак такава степен да пасват на определението "панорамен преход". 🙂 Още малко от "наше село" Дърми и като бонус - Йонийски залез около Борш. 48 12
Брани Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април На село на поляната има щъркел. Магеланец е той де - зимата си отива, ама всяко лято се връща. Снимката е с телефона, че тъкмо си тръгвах за ужасната София и не ми се вадеше фотоапарата. 32 1
Популярно мнение zon Публикувано: 21 април Популярно мнение Публикувано: 21 април Castello di Miramare 51 2
Популярно мнение Argentique Публикувано: 21 април Популярно мнение Публикувано: 21 април След три полета и пет ферибота @Argentique се добра до Истанбул и щеше да го мине по диагонал, обаче се сети, че по празници много обичат да правят автобусни екскурзии за лалета и шансът точно днес надвечер да има веселба с калабалък на границата е голям. Затова я да поостане малко, да подиша чист въздух. 😀 Честно, след спокойните гръцки острови нямах ни сили, ни желание да се блъскам в истанбулската навалица, затова си избрах квартал, дето обикновено не нощувам ни аз, нито повечето хора - между Йеникапъ и Кумкапъ (това е инфо само за градски познавачи 😉). Кварталът не е за всеки, на някого ще му се изплаши окото, но пък си намерих тънка червена линия - православни църкви в Кумкапъ по Великден. Църквата на Арменската патриаршия, отворена Самата Арменска патриаршия е отсреща, основана от, ще падна, Султан Мехмед Завоевателя. 😀 Пише го отпред. Гръцка църква Панагия Елпида, заключена Арменска църква Сурп Харутюн с много спокойно тихо дворче От къщата в двора излезе момче, което извика сестра си (15 г.) да ми обясни за арменските традиции. @Argentique знае само една-единствена дума на арменски - набацтаг (заек). Една, ама ето че най-сетне дойде време да я употреби на място и да шашне детето. 🤣 Гръцка църква Айя Кириаки - затворена В малката Света София така и не бях попадала поради различни причини. Днес попаднах! Сграда на 1500 години с колони според мен от същия тип и материал като в Голямата. Много ми хареса и нямаше хора. Действаща джамия е. Докато вчера бях в Бодрум, във фейса ми изскочиха снимки на Бодрум джамия. И понеже ми беше близо, наминах. Трудно се открива между огромните магазини. За основа е ползвана византийска църква. Не можах да вляза, че имаше езан. Останалото е обичайното Пътуването ми мина по план, сега остава само да се наспя и да си подредя усещанията. Форматът с местене всеки ден на различно място и ранно (за мен) ставане преди седем вече ми идва в повече. Това не значи, че някой ден няма да измисля нещо подобно. 😜 До следващия път! 38 1 18
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 21 април Популярно мнение Публикувано: 21 април Дрвенград, Мокра гора (Сърбия) и Вишеград (Босна и Херцеговина): 54 2
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 22 април Популярно мнение Публикувано: 22 април Ксамил Бутринт Сюри и калтер (по-известното от двете "сини очи" в Албания... и, понеже вече съм ги видял и двете, ако трябва да перифразирам един стар виц: тая държава е настъпила и двата търмъка 😉 ). Джирокастър 52 5
Zdravko Nestorov Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 11 часа, Argentique каза: След три полета и пет ферибота @Argentique се добра до Истанбул и щеше да го мине по диагонал, обаче се сети, че по празници много обичат да правят автобусни екскурзии за лалета и шансът точно днес надвечер да има веселба с калабалък на границата е голям. Затова я да поостане малко, да подиша чист въздух. 😀 Честно, след спокойните гръцки острови нямах ни сили, ни желание да се блъскам в истанбулската навалица, затова си избрах квартал, дето обикновено не нощувам ни аз, нито повечето хора - между Йеникапъ и Кумкапъ (това е инфо само за градски познавачи 😉). Кварталът не е за всеки, на някого ще му се изплаши окото, но пък си намерих тънка червена линия - православни църкви в Кумкапъ по Великден. Църквата на Арменската патриаршия, отворена Самата Арменска патриаршия е отсреща, основана от, ще падна, Султан Мехмед Завоевателя. 😀 Пише го отпред. Гръцка църква Панагия Елпида, заключена Арменска църква Сурп Харутюн с много спокойно тихо дворче От къщата в двора излезе момче, което извика сестра си (15 г.) да ми обясни за арменските традиции. @Argentique знае само една-единствена дума на арменски - набацтаг (заек). Една, ама ето че най-сетне дойде време да я употреби на място и да шашне детето. 🤣 Гръцка църква Айя Кириаки - затворена В малката Света София така и не бях попадала поради различни причини. Днес попаднах! Сграда на 1500 години с колони според мен от същия тип и материал като в Голямата. Много ми хареса и нямаше хора. Действаща джамия е. Докато вчера бях в Бодрум, във фейса ми изскочиха снимки на Бодрум джамия. И понеже ми беше близо, наминах. Трудно се открива между огромните магазини. За основа е ползвана византийска църква. Не можах да вляза, че имаше езан. Останалото е обичайното Пътуването ми мина по план, сега остава само да се наспя и да си подредя усещанията. Форматът с местене всеки ден на различно място и ранно (за мен) ставане преди седем вече ми идва в повече. Това не значи, че някой ден няма да измисля нещо подобно. 😜 До следващия път! Страхотно пътуване и много интересно 🙂 Местенето всеки ден на ново място винаги е много забавно и предлага толкова емоции!!! Без значение къде. Приятна почивка и благодарим за готините снимки! 6 1 1 1
Популярно мнение VVP Публикувано: 22 април Популярно мнение Публикувано: 22 април Да проверим възобновената линия до Пиза,Манарола от вчера.. 53
домосед Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 19 часа, Argentique каза: Самата Арменска патриаршия е отсреща, основана от, ще падна, Султан Мехмед Завоевателя. 😀 Пише го отпред. Чак пък да падаш. Да те запозная ли с приятели амренци ( @bronco ги знае), които надлежно ще ти обяснят авторитетното мястото и роля на арменския поп в Османската империя (за разлика от във Византийската) 😉 1 4
Argentique Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Преди 1 час, домосед каза: Чак пък да падаш. Да те запозная ли с приятели амренци ( @bronco ги знае), които надлежно ще ти обяснят авторитетното мястото и роля на арменския поп в Османската империя (за разлика от във Византийската) 😉 Там ми стана интересно ама как така и защо, а днес вече попрочетох и малко се образовах за султана и попа. 4 1
Популярно мнение Двуцветко Публикувано: 22 април Популярно мнение Публикувано: 22 април Добрият стар легендарен и епичен Питкерн 30 1 20
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 22 април Популярно мнение Публикувано: 22 април ... в Берат... А по-рано през деня: Джирокастър Водопадите на Вьоса. Не се опитвайте да стигнете до каньона Осуми с нормална лека кола откъм Джипокастър. Няма да стане. Нас малко офроуд никога не ни е спирал, ама тук и по двата пътя офроудът е в повечко. Явно Осуми е нормално достъпен само откъм Берат. Няма да ни е в това пътуване... Но пък така видяхме и Тепелена. 51
Дани Магелани Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април Любима закуска в любимия ми ресторант в МОЛ Акрополис, Вилнюс. Има ли Магеланци наоколо? 20
veselush Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април Към Yufuin с Yufuin no Mori. Влакът минава по изключително живописен път. И снимки от Yufuin и онсена към стаята ни. 46
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега