Mary Публикувано: 1 август, 2016 Сподели Публикувано: 1 август, 2016 Погледнах Албена и морето от високо. За съжаление бях без техника за снимки от парашута, но мен ме снимаха. 39 Връзка към коментар
cck Публикувано: 1 август, 2016 Сподели Публикувано: 1 август, 2016 Днес в програмата попаднаха дъждовната Виченца: Слънчевото Сирмионе и мъничкото Лазиси На път към Роверето 45 Връзка към коментар
S.Petrov Публикувано: 2 август, 2016 Сподели Публикувано: 2 август, 2016 В приказното Алберобело (снимките са от телефон, простете) 48 Връзка към коментар
cck Публикувано: 3 август, 2016 Сподели Публикувано: 3 август, 2016 Вчерашния ден предложи капучино в Тренто. Да, Тони има за какво да го харесва Още разходки покрай Лаго ди Гарда и трансфер до Изео: Белите остатъци от понтоните на инсталацията на Кристо. Кой видял - видял (Фичо, например) И Бреша пак по тъмно: 36 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 3 август, 2016 Сподели Публикувано: 3 август, 2016 Фермата Borg á Mýrum, която остава настрани от туристическия поток, но всъщност е важно историческо място като се има предвид, че там е роден и живял Egill Skallagrímsson. Днес за него напомня една абстрактна скулптура пред църквата - тя пък от своя страна се оказа заключена, което е по-скоро нетипично. Обясниха ни обаче, че все повече малки църкви се заключват, защото много туристи ги ползват като безплатно място за спане. В малкото гробище зад църквата има реплика на надгробен камък, изписан с руни, който би трябвало да обозначава гроба на Kjartan от Laxdæla saga: На 30 минути от фермата се намира горещият извор Deildartunguhver, който захранва парниците със зеленчуци наоколо. Температурата на водата стига до 100 градуса, 180 литра за секунда: 29 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 3 август, 2016 Сподели Публикувано: 3 август, 2016 ...горещият извор Deildartunguhver, който захранва парниците със зеленчуци наоколо... А любопитний читател вероятно знае, че Исландия е и най-големият производител в Европа на...субполярни банани! Поради същото това изобилие на геотермална енергия, в градчето Hveragerði в едни оранжерии расте истинско изобилие от сладки, жълти, вкусни и по-нищо различаващи се от някоя Еквадорска плантация бананчета. Виж - при доматите разликата е по-осезаема - геотермалните домати не могат да станат толкова хубави като нашите розови "биволско сърце" 22 Връзка към коментар
S.Petrov Публикувано: 3 август, 2016 Сподели Публикувано: 3 август, 2016 Днес е ред на Мартина Франка, утре атакуваме Матера (това си подарих за РД ) П.П. Италия определено краде сърца... 44 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 3 август, 2016 А любопитний читател вероятно знае, че Исландия е и най-големият производител в Европа на...субполярни банани! Поради същото това изобилие на геотермална енергия, в градчето Hveragerði в едни оранжерии расте истинско изобилие от сладки, жълти, вкусни и по-нищо различаващи се от някоя Еквадорска плантация бананчета. Виж - при доматите разликата е по-осезаема - геотермалните домати не могат да станат толкова хубави като нашите розови "биволско сърце" Абе бях срещал мнение, че бананите там са вече само с научна цел, не се отглеждат с цел продажба и са ограничени количества. Търсех и аз из Бонус-а исландски банани, ама йок 2 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 3 август, 2016 Сподели Публикувано: 3 август, 2016 Тия същите домати съм ги ял.Даже пуснах евро,защото изобщо не бяхме сменяли исландски пари.Та доматите си бяха гола вода,особено ако ги сравня с тези,които си откъснах от градината преди два часа и две узота. 9 Връзка към коментар
cck Публикувано: 3 август, 2016 Сподели Публикувано: 3 август, 2016 Вече в Генуа. За да не спамя темата с размишления си обособих дневниче за това пътуване. http://magelanci.com/topic/7271-италианското-телефонно-фотодневниче/ 27 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 Абе бях срещал мнение, че бананите там са вече само с научна цел, не се отглеждат с цел продажба и са ограничени количества. Търсех и аз из Бонус-а исландски банани, ама йок Има нещо вярно. Истината е, че всичко започва като на шега през 1950 г., барабар с кафе, какао и авокадо. И като се вижда, че става номера, се увеличават постепенно количествата до края на ХХ в. Обаче. Проблемът със затоплянето на грийнхаус фермите не е шега работа. Вероятно го знаеш от Холандия. Това не е жилище със солидни стени да го санираш и отоплиш. Тук трябва покритието да пропуска и светлина все пак. А такива покрития не изолират добре топлото. И тук се явява основният икономически проблем. Загубите на топлина са огромни. Има едно нещо, дето му викат R-value - мярка за топлоустойчивост. То е свързано с цяла формула, по която се изчисляват нещата - температури, дебит, вид покритие, капацитет на задържане. И като не ти излиза сметката в проценти на изгубена енергия, проектът се свива само за чест и слава. Не че ще им свърши геотермалната енергия, но усилията не са оправдани икономически. А и напоследък някви еко-био-мио-експерти нещо негодуват, че се просмуквали тежки елементи и екстремофили. Иначе аз ги опитах бананите и нищо им нямаше. Опашка и шести пръст още не са ми поникнали 17 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 тези,които си откъснах от градината преди два часа и две узота. Емоооо, щом и узо расте в градината, това са райските градини направо! 14 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 (редактирано) Последните няколко дни обикаляхме полуостров Пилио (Pelion) - таверни и плажове колкото искаш, селцата не са много популярни за туристите - пълно е с хора, но предимно гърци. Видяхме само няколко сръбски автомобила. Plaka Milopotamos Fakistra Damouchari В момента сме в Атина и асфалтът направо се пука.... утре ще трябва да се търси добър плаж в околността. Може би към Sounio.... Редактирано 4 август, 2016 от П.Кръстев 37 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 Trier. Дамска компания и много добро настроение. 43 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 Колкото и добре да живее човек, един ден си тръгва от Рейкявик... няколко снимки от любимите ми места (и съжалявам за продължителния спам в темата ) 43 Връзка към коментар
cck Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 Чинкуе терре. Ей голямо блъскане падна в тези пет селца. Всичкото турист в околовръст от 100 км. реши, че днес е деня 35 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 (редактирано) Чинкуе терре. Ей голямо блъскане падна в тези пет селца. Всичкото турист в околовръст от 100 км. реши, че днес е деня image.jpeg image.jpeg На нас пък ни изглежда само красиво...! ;-) Редактирано 4 август, 2016 от rik4o 2 Връзка към коментар
ESK Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 Поздрави от жежката Малага 32 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 (редактирано) без обработване, да се гледа на черен фон Редактирано 5 август, 2016 от Евгени Димитров 26 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Люксембург! 28 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 (редактирано) Пътят обратно към вкъщи мина и през Виена, все същото си е там, хубаво и спокойно: Редактирано 5 август, 2016 от DenitsaS 34 Връзка към коментар
cck Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Франция. о.Корсика. Бастия впереди 38 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Поздрави от едно райско кътче- Малдиви! 49 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Дето се вика-"Нека ви!" 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Дани,тъкмо се чудех къде сте, че не пишете, а виееее се кефите, а?) Много красиво, джин тоник има ли на тоз залез? 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега