Популярно мнение Mary Публикувано: 17 март, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 март, 2017 На магеланска сбирка, отбелязвайки деня на Св.Патрик - почти всеки беше с нещо зелено. На снимката е моята шапка и тъмна бира! Наздраве! 50 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 18 март, 2017 Сподели Публикувано: 18 март, 2017 Днес - Тарагона, Каталуния. Само една снимка, че нещо ни е кофти интернета. 40 Връзка към коментар
Популярно мнение Dian Публикувано: 19 март, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март, 2017 Поздрави от Сингапур! 75 Връзка към коментар
Популярно мнение wiliko Публикувано: 19 март, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март, 2017 Хижа Рай и Райското пръскало 59 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2017 Сподели Публикувано: 19 март, 2017 (редактирано) Истанбул, дето винаги идвам с кеф.Печени кестени, агнешко, прекрасни риби - отиде ми пак дайетът, ама тука не мога се въздържа. Пък едни баклавички с мАсълце и шам фъстък, пък едни халвичкиии.)В другата тема ще покажа нещо интересно,като се върна.Че снимките са на фотоапарата. Имам и за оплакване - освен безогледното тъпчене с какво ли не /дето вика мъж ми,"ми то, тука всичко е вкусно"/, на връщане винаги, ама винаги не можем си затвори куфарите и се налага да купуваме по още един.Как ще се приберем, не знам. Вчера беше Victory Memorial day, който се празнува на 18 март, в чест на победата при Чанаккале през 1915 година.Много празнично настроение , знаменца, хора, облечени в униформи от онези времена.Присъствахме на много приятен коктейл по този повод.Независимо, че Турция не е била победител в тази война, битката при Галиполи те си я броят като велика победа и доказателство за силата на вече разпадащата се тогава Османска Империя.Основна фигура в битките при Галиполи е Кемал Ататюрк и това е началото на всичко важно и велико, което той ще направи и нататък за Турция. Военната операция е идея на Чърчил, по това време е Първи Лорд на Адмиралтейството и от страна на Антантата участват освен Франция и Англия, и колониите - Австралия, Нова Зеландия ,Индия и Нюфаундленд. По този повод има мемориален ден и в Австралия,и в Нова Зеландия,това е 25 април. Тези, които са ходили,са видяли паметниците навсякъде.Там се нарича ANZAC day/ абревиатура на Australian and New Zealand Army Corps/. Там оставят костите си повече от 8000 австралийци, за тези, които тепърва ще ходят в Мелбърн, препоръчвам да видят Shrine of Remembrance.В темата за Австралия от 2015 съм го показала - за мен беше много интересно и докосващо. Общо в битките при Галиполи от страна на Антантата загиват около 150 000, а от страна на Турция - повече от 250 000. Това са едни от най - кървавите моменти по време на Първата Световна Война. Редактирано 19 март, 2017 от AlexandraKo 42 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 19 март, 2017 Сподели Публикувано: 19 март, 2017 ах, тези турски баклави... заради тях проядох баклава, преди да стигна до Истанбул не близвах 6 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 20 март, 2017 Сподели Публикувано: 20 март, 2017 Аз ще помоля да се качат повече снимки от Истанбул...така, ако може един албум...с храната 9 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 20 март, 2017 Сподели Публикувано: 20 март, 2017 Аз ще помоля да се качат повече снимки от Истанбул...така, ако може един албум...с храната Аз съм категорично против. Само като гледам и ... дебелея. 13 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 20 март, 2017 Сподели Публикувано: 20 март, 2017 Аз съм категорично против. Само като гледам и ... дебелея. и аз ама някак щастливо дебелея 15 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 март, 2017 Сподели Публикувано: 20 март, 2017 Аз ще помоля да се качат повече снимки от Истанбул...така, ако може един албум...с храната Ох, аз кат видя манджите и вАобще забравям за фотоапарат. ;) Можех поне да снимам колко вида симид и симидо-подобни имаше на закуска. 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 20 март, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 март, 2017 На лов за извънземни в обсерваторията Аресибо, Пуерто Рико. 63 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 20 март, 2017 Сподели Публикувано: 20 март, 2017 Ще пътувате ли до Playa Flamenco? Аз лично предпочитам Playa Soni, но изобщо като чуя Пуерто Рико винаги ми става едно плажно.... Завиждам много и уви не благородно само :-) Връзка към коментар
Добри Публикувано: 20 март, 2017 Сподели Публикувано: 20 март, 2017 На лов за извънземни в обсерваторията Аресибо, Пуерто Рико. DSC04341.JPG Жоре, на мен пък ми стана космическо. Моето питане е друго, и то от наистина сериозно любопитство. Като малък се бях заплеснал много по закодираното съобщение от Аресибо, което представлява цялта обобщена информация за човечеството (числа, елементи, ДНК, Слънчева система, Земя, човек, телескопа Аресибо), символично изпратена в космоса към звездния куп М13 - радиосъобщение, дело на великите Франк Дрейк и Карл Сейгън в далечната 1974 г. То трябва да пътува в космоса 25 000 години, за да стигне до целта си и още 25 000, за да получи някакъв хипотетичен отговор. Затова е по-скоро символ на тогавашните човешки постижения, отколкото нещо практично. Ей това нещо в момента лети в дълбокия космос като радиосигнал и казва кои сме, от къде сме и за какво се борим: Въпросът ми е - дали на място чу, разбра, видя и доби каквато и да е нова информация край радиотелескопа за това велико съобщение от Аресибо, гордостта на пионерите? Дали има туристическо или друго инфо, някакви новини, днес 43 години по-късно - когато светът горделиво ще се изсмее на глас над тия първобитни технически напъни, без да отчита, че сега вижда много по-надалеч, защото "...ние сме джуджета, стъпили на раменете на великани"? 15 Връзка към коментар
Популярно мнение randi Публикувано: 20 март, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 март, 2017 Малко от снежна и ветровита Витоша.... Горе все още има над метър сняг, като на места е около 150 - 170 см. Вятъра в събота беше доста силен, голям кеф! На височина около 2 000 метра температурата рязко падаше а вятъра се засилваше значително. 84 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 21 март, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Мaлеконa нa Сиенфуегос, Кубa Изгледa от верaндaтa нa кaсaтa И колоритните улици нa Тринидaд 65 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Малко от снежна и ветровита Витоша.... Горе все още има над метър сняг, като на места е около 150 - 170 см. Вятъра в събота беше доста силен, голям кеф! На височина около 2 000 метра температурата рязко падаше а вятъра се засилваше значително. Снимките са великолепни! 11 Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Снимките са великолепни! Тъкмо си мислех, че randi голям зор ще види докато избере снимки за календар 2018 - нямам предвид конкретно тези, а изобщо. Също така си мисля, че един от неговите самолети спотери ще е мега як за календара - до сега не сме имали и намек на такава снимка, а те са зашеметяващо красиви! Е, за който обича да зяпа самолетчета, де 6 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Та Ранди с какъв апарат снимаше? Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 (редактирано) Малко от снежна и ветровита Витоша.... Горе все още има над метър сняг, като на места е около 150 - 170 см. Вятъра в събота беше доста силен, голям кеф! На височина около 2 000 метра температурата рязко падаше а вятъра се засилваше значително. ......... Та Ранди с какъв апарат снимаше? Не е до фотоапарата - причината е в randi. randi, как ги правиш тия снимки?. Какъв е тоя усет/поглед/чувство за позициониране ... Ако питаш мене - сменяй професията и ставай фотограф. Поне един курс организирай. Пу съм пръв записал се. Редактирано 21 март, 2017 от ven62 10 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Не е до фотоапарата - причината е в randi. randi, как ги правиш тия снимки?. Какъв е тоя усет/поглед/чувство за позициониране ... Ако питаш мене - сменяй професията и ставай фотограф. Поне един курс организирай. Пу съм пръв записал се. Пу и ааааз! 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 (редактирано) Малко от снежна и ветровита Витоша.... Горе все още има над метър сняг, като на места е около 150 - 170 см. Вятъра в събота беше доста силен, голям кеф! Вече беше отбелязано, но все пак и аз да си кажа - чудни са ти снимките. И нямам предвид само техническата част, а и усещането и емоцията ... Редактирано 21 март, 2017 от Фичо 10 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Не е до фотоапарата - причината е в randi. randi, как ги правиш тия снимки?. Какъв е тоя усет/поглед/чувство за позициониране ... Ако питаш мене - сменяй професията и ставай фотограф. Поне един курс организирай. Пу съм пръв записал се. 100% съгласна! Супер мега-гига-тера-страхотни снимки! 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 Не е до фотоапарата - причината е в randi. randi, как ги правиш тия снимки?. Какъв е тоя усет/поглед/чувство за позициониране ... Ако питаш мене - сменяй професията и ставай фотограф. Поне един курс организирай. Пу съм пръв записал се. Е, не пречи да попитам Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 (редактирано) Е, не пречи да попитам Разбира се, че не пречи. Fujifilm Finepix S8000fd, а обработвам с photoshop. А аз да използвам повода да му се подмажа. Редактирано 21 март, 2017 от ven62 1 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 21 март, 2017 Сподели Публикувано: 21 март, 2017 (редактирано) Не е до фотоапарата - причината е в randi. randi, как ги правиш тия снимки?. Какъв е тоя усет/поглед/чувство за позициониране ... Ако питаш мене - сменяй професията и ставай фотограф. Поне един курс организирай. Пу съм пръв записал се. Дай му телефон и сапунерка и да видим какви ще ги наснима. Най-вече на прелитащите самолетчета осирането ще е велико. Редактирано 21 март, 2017 от Hollywood Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега