chandni Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 7 минути , Mistela каза: Този ми изглежда по слабичък, много тича горкият Те африканците всички са така... Връзка към коментар
Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 25 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 (редактирано) Чуден ден в Париж в компанията на още по-страхотният магеланец-Роца,на която благодаря от сърце за разходката и сладките приказки! Започнахме нашата разходка с Лувърът..... ...продължихме през Кралският дворец,градините Тюйлери,площад Конкорд,църквата "Мадлен"в която хванахме божия литургия с чудесни изпълнения на орган,Люксембургският дворец,Пантеонът и неговата крипта,църквата "Свети Етиен от планината"-която е наистина прекрасна,Сорбоната,църквата "Сен Севрен" ,Парижката Света Богородица и нейната съкровищница,Кметството...... и се прибрахме за да събираме сили за Айфеловата кула през нощта. Пантеонът Люксембургският дворец Парижката Света Богородица Роца,благодаря ти още веднъж за отделеното време!!! Довечера а и утре продължаваме обиколката на града на любовта-Париж. Редактирано 25 юни, 2017 от krasen_denev 53 Връзка към коментар
Популярно мнение Цвете Публикувано: 25 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 (редактирано) Освен красотата на гледките към Рила и Пирин, на които се наслаждавах 2-3дни, посетих с. Добърско. То е високо в планината, китно и полузаспало в лятната жега. Идваме тук за да видим прочутата църква СВ. СВ. Теодор Тирон и Теодор Стратилат. Като пристигнахме се оказахме точно в обедната почивка. Нищо не работи-сиеста, освен пекарната. Опъти ни лелята,дето ни продаде магнити и която демонстрира на тинейджърките с нас местния диалект в небрежен разговор с друга леля за прибирането на сеното. Мамо, те говорят на чужд език! Пекарната е модерна, продават ръчен хляб - бял, типов, пълнозърнест. Ние купуваме 4. По един на семейство и един за наяждане на място. Лелята тук ни сипва в салфетка домашна шарена сол. Спомнихте ли си детството? Уникално вкусно! Още по- уникална беше едночасовата беседа на гордия добърец и бивш кмет Никола(забравих фамилията) ! С такъв плам ни разказа за уникалните стенописи, рецитира стихове, че времето неусетно е отлетяло. Стенописите са наистина невероятни. Има 460 образа, Христос в ракета и Христос в капсула. СВ. Павел, чиито очи те гледат от която и да е посока. Използвана е техниката сфумато, преди Леонардо при Джокондата. И за да не става многословно, препоръчвам да се види това българско съкровище! Редактирано 25 юни, 2017 от Цвете 51 Връзка към коментар
radi777 Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 Пирин голф и Добърско,познах ли? 2 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 Много точно. Благодаря! 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 48 минути , krasen_denev каза: Чуден ден в Париж в компанията на още по-страхотният магеланец-Роца,на която благодаря от сърце за разходката и сладките приказки! Няма защо! За мен беше удоволствие да се запозная с цялата фамилия и да се разходим заедно из града 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Двуцветко Публикувано: 26 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 Американска Самоа. На 33 минути от Апия, Самоа с двумоторно витлово самолетче. Единственото хубаво нещо на това превозно средство е, че можеш да седнеш зад пилота и да се насладиш на захода и отличната видимост от пилотската кабина към пистата на летището в Паго Паго Тръгнах днес, пристигнах вчера … поради фактът, че преминах международната времева линия. Малко хахаво и объркващо е това завръщане в миналото, но за съжаление не ми се случи на Нова Година или на рождения ми ден - щях да ги отпразнувам два пъти Паго Паго (или Панго Панго както местните го произнасят) някак си няма духа и чара на другата Самоа (поамериканчени са нещата както може да се очаква от заглавието), но някои плажове и природни гледки определено въздействат на сетивата. 69 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 26 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 Boca do Inferno, Сао Томе. След адската гледка хапнах невероятно вкусна риба с пържени банани. Сега потеглям към малкото островче Ролас, през което минава линията на Екватора. Магеланското знаме тръпне в очакване на фотосесия 83 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 1 hour ago, Георги Матеев said: Boca do Inferno, Сао Томе. След адската гледка хапнах невероятно вкусна риба с пържени банани. Сега потеглям към малкото островче Ролас, през което минава линията на Екватора. Магеланското знаме тръпне в очакване на фотосесия Прекрасни снимки! Мястото изглежда много много приятно. Такава Африка обичам :-) Как е откъм хотели? Връзка към коментар
Популярно мнение Alexander Публикувано: 26 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 На плажа на Индиана Джоунс от последния кръстоносен поход. 52 Връзка към коментар
mitkot Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 На Гран Канария. Маспаломас. Плажът Сан Аугустин. 37 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 Ставангер най-позорно го отсвирих. Каквото видях от прозореца на летищния рейс до центъра ме убеди, че не заслужава карфица. Скочих на първия рейс за Берген, който пък вече скочи на първия ферибот по коридора E39. Очкват ни още два или три по пътя 24 Връзка към коментар
Популярно мнение cck Публикувано: 26 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 Мистичните (скрили са се между Швеция и Финландия) Оландски острови са покорени. Поздрави от Мариенхамн Даже и хубаво време се отвори. 53 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 26 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 Магеланското знаме, застъпило линията на Екватора. Остров Ролас, Сао Томе и Принсипи. 78 Връзка към коментар
zon Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 преди 3 часа, домосед каза: Ставангер най-позорно го отсвирих. Каквото видях от прозореца на летищния рейс до центъра ме убеди, че не заслужава карфица. Stavanger е добра изходна точка за Lysefjorden и трекинги до Kjerag и Preikestolen https://en.wikipedia.org/wiki/Preikestolen https://nn.wikipedia.org/wiki/Kjerag 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 преди 22 минути , zon каза: Stavanger е добра изходна точка за Lysefjorden и трекинги до Kjerag и Preikestolen https://en.wikipedia.org/wiki/Preikestolen https://nn.wikipedia.org/wiki/Kjerag Ааа, тъкмо сега чета в трипа и по руските сайтове, та стигнах до извода, че до Preikestolen няма да ходим. Колата се оставяла на паркинг и оттам 4 км по стръмен камънак. Нагоре било - криво-ляво, ама надолу - ужааасТ преди 23 часа, krasen_denev каза: Чуден ден в Париж в компанията на още по-страхотният магеланец-Роца,на която благодаря от сърце за разходката и сладките приказки! Започнахме нашата разходка с Лувърът..... ...продължихме през Кралският дворец,градините Тюйлери,площад Конкорд,църквата "Мадлен"в която хванахме божия литургия с чудесни изпълнения на орган,Люксембургският дворец,Пантеонът и неговата крипта,църквата "Свети Етиен от планината"-която е наистина прекрасна,Сорбоната,църквата "Сен Севрен" ,Парижката Света Богородица и нейната съкровищница,Кметството...... и се прибрахме за да събираме сили за Айфеловата кула през нощта. Пантеонът Люксембургският дворец Парижката Света Богородица Роца,благодаря ти още веднъж за отделеното време!!! Довечера а и утре продължаваме обиколката на града на любовта-Париж. А къде ви е снимката с Роца? 2 Връзка към коментар
zon Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Ааа, тъкмо сега чета в трипа и по руските сайтове, та стигнах до извода, че до Preikestolen няма да ходим. Колата се оставяла на паркинг и оттам 4 км по стръмен камънак. Нагоре било - криво-ляво, ама надолу - ужааасТ Да изкачване си е, но е по лесно от Kjerag, за там трябва и повече време. Не съм ги качвала, мъжът ми има стари контузии и не може да прави трекинг, а да ме чака и да ги правя сама не е гот. Трябва с други луди да се комбинирам. 1 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 3 hours ago, AlexandraKo said: Ааа, тъкмо сега чета в трипа и по руските сайтове, та стигнах до извода, че до Preikestolen няма да ходим. Колата се оставяла на паркинг и оттам 4 км по стръмен камънак. Нагоре било - криво-ляво, ама надолу - ужааасТ Чак пък ужас не е, ние го направихме с раниците и не съжалявам за нито една крачка както нагоре така и надолу 33 Връзка към коментар
Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 26 юни, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 Още един ден в Париж.Този ден бе доста изморителен,имайки се предвид местата,които посетихме.Започнахме с Триумфалната арка,качвайки се с големият синковец,за да се полюбуваме на разкошната гледка.Последва Сакре Кьор и Монмартър,където след голямо скиторене нагоре-надолу,седнахме да хапнем слушайки изпълненията на група улични музиканти.Тук малчугана заспа и решихме да разгледаме Домът на инвалидите.Мерките за сигурност на входовете обаче събудиха палавият малчуган,но все пак влязохме.4 часа не ни стигнаха за всички зали и накрая ни изгониха,понеже бе дошло време за затваряне.Това е музеят,в който малкият бе най-спокоен.С интерес разглеждаше зала след зала и само викаше.... ехааа. Времето не ни стигна само за Музеят на макетите, за което съжаляваме,но бяха затворили двора за някаква церемония/погребение и се обикаляше адски много за да се мине от едно крило в друго,от което допълнително се губеше време.Важното е ,че страшно много ни хареса.Препоръчвам ви го силно! А относно гробницата на Наполеон-няма такава друга или поне аз не съм виждал.Истинско произведение на изкуството! Триумфалната арка. Сакре Кьор. Обяд в Монмартър,наслаждавайки се на ето тези младежи/много са добри/. Домът на инвалидите. 52 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 преди 11 часа, wiliko каза: Чак пък ужас не е, ние го направихме с раниците и не съжалявам за нито една крачка както нагоре така и надолу Еее, ама вие сте младиииии!виж ми годините в профила 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 преди 42 минути , AlexandraKo каза: Еее, ама вие сте младиииии!виж ми годините в профила С твоят ентусиазъм и биография на пътешественик, няма невъзможни неща. Имам усещането, че ако искаш да видиш нещо, на кон, магаре, рикша или друг транспорт ще стигнеш до него, и няма сила, която да те спре. Свалям ти шапка! 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 преди 57 минути , Dani Magelan каза: С твоят ентусиазъм и биография на пътешественик, няма невъзможни неща. Имам усещането, че ако искаш да видиш нещо, на кон, магаре, рикша или друг транспорт ще стигнеш до него, и няма сила, която да те спре. Свалям ти шапка! Много ти благодаря, ама бъхтенето из планините е едно от нещата, които мразя. Ако има транспорт - отивам, ама иначе - неее. 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 Един бърз Бангкок за протокола Денят започва и завършва с красиви задръствания из “кварталните улички”, а останалото време е посветено на прослава на Буда и на скръб по изгубения наскоро крал. Шарен свят .. 41 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 преди 14 часа, krasen_denev каза: Обяд в Монмартър,наслаждавайки се на ето тези младежи/много са добри/. Горе на хълма, баш пред Сакре Кьор, свирят ето тези симпатяги. С чиста съвест мога да кажа, че наистина са много добри. Обърни внимание на ударните. Снимката е от миналата седмица... 24 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 От мен няколко щрихи от Майнц 41 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега