DenitsaS Публикувано: 22 юли, 2017 Сподели Публикувано: 22 юли, 2017 (редактирано) Днес в Акурейри е 20 градуса и пече слънце, затова използвахме деня да се мотаем из града. Крайбрежната алея е много хубава, отчасти напомня на тази в Рейкявик: После отидохме да видим най-старата запазена къща в града от 1795, но освен нея в района има и други интересни къщи с красиви фасади. Качихме се и до ботаническата градина, приятна е за разходка (снимките обаче са ми във фотоапарата): Спуснахме се към центъра покрай църквата, но за съжаление беше затворена, ще пробваме утре пак. След като обядвахме агнешка супа от щанда за хот-дог, продължихме с безцелното мотаене из улиците, пихме кафе и даже ходихме до мола, където се оказа единственият магазин за храна от веригите. Много ни допадна атмосферата в града, пълен айляк :)) Редактирано 22 юли, 2017 от DenitsaS 44 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 22 юли, 2017 Сподели Публикувано: 22 юли, 2017 38 minutes ago, DenitsaS said: Днес в Акурейри е 20 градуса и пече слънце, затова използвахме деня да се мотаем из града. Крайбрежната алея е много хубава, отчасти напомня на тази в Рейкявик: Има ли пъфини?! Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 22 юли, 2017 Сподели Публикувано: 22 юли, 2017 7 minutes ago, seagull_29 said: Има ли пъфини?! Не съм видяла още, но ако има, ще ти снимам няколко ;-) 4 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 22 юли, 2017 Сподели Публикувано: 22 юли, 2017 (редактирано) Ден в Прага, слънце, бира и много въртене нагоре надолу.... Добре че синоптиците не познаха прогнозата...жалко само че часовниковата кула е опакована за реставрация...ще се идва отново Редактирано 22 юли, 2017 от wiliko 47 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 юли, 2017 Сподели Публикувано: 22 юли, 2017 (редактирано) преди 50 минути , wiliko каза: жалко само че часовниковата кула е опакована за реставрация А знае ли се колко ще продължи тази реставрация, че ние сме там през септември... П.С. Лошо! И ние няма да я вдим... Очаква се да отвори отново чак през декември... Самият часовник пък ще работи до януари, след което щели да го свалят и да го разглобят напълно за ремонт, като се очаква да го монтират обратно през юни или юли догодина Редактирано 22 юли, 2017 от chandni Връзка към коментар
Популярно мнение Брани Публикувано: 22 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 юли, 2017 Братислава. 52 Връзка към коментар
Популярно мнение desislavna Публикувано: 23 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 За пореден път в Бергамо. 57 Връзка към коментар
Популярно мнение Guinness Публикувано: 23 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Поздрави на всички от далечна Индонезия! *На снимката е храмът Борободур 64 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 С три русалки, ято чайки и стадо делфини на шофьорския плаж под „Дюни” Делфините дефилираха току под носа ни, на по-малко от 50 метра от брега Докато стъкнем пикника успях да забърша и едни ваучери от грабо за водно колело + лодка в Ропотамо, та сега мира нямам да тръгваме, не моЕм изсъхна 40 Връзка към коментар
nikolaysto Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 В момента съм в CAT и пътувам към Виена, за да уплътня няколко часа престой с шнитцел и кафе. На борда на австрийците се възползвах от няколко минути безплатен Нет да прочета какво се случва в Магеланци. Май за първи път ползвам интернет в самолет 15 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Замъкът Девин, Словакия. 44 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 преди 4 часа, baiKolio каза: С три русалки, ято чайки и стадо делфини на шофьорския плаж под „Дюни” Делфините дефилираха току под носа ни, на по-малко от 50 метра от брега Докато стъкнем пикника успях да забърша и едни ваучери от грабо за водно колело + лодка в Ропотамо, та сега мира нямам да тръгваме, не моЕм изсъхна В първия момент прочетох :"с три рускини" и си викам Въх! Погледнах пак и се успокоих. 7 Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 На пристанището в Митилини, о-в Лесбос. Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 (редактирано) преди 21 минути , AlexandraKo каза: В първия момент прочетох :"с три рускини" и си викам Въх! Погледнах пак и се успокоих. Въх, въй! Неее, с моите си три русалки бях Накрая, след цял ден на плажа, работата стана малко - де е сестро, Караджата... лежи юнак с тежки рани ( от слънце ), а русалките кат същи самодиви мажат с кремове срещу изгаряне Редактирано 23 юли, 2017 от baiKolio 6 Връзка към коментар
funny Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Невероятните и уникално красиви Седем Рилски езера ( макар и качеството на снимките да не го показва напълно 44 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Аз днес прекарах следобеда на улицата (почти) пред нас: финалният етап на Тур дьо Франс минаваше през наше село преди да завърши на Шанз-Елизе: 47 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 преди 52 минути , Боби каза: На пристанището в Митилини, о-в Лесбос. Леле, тука кви големи пипала от УхтУподи се сушаааааат! 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Добри Публикувано: 23 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Тракийски скален комплекс Пармак Кая над село Ночево - непретенциозни екотуристически сантименти в кадри: говорих си с единствения човек, който открих в селото през два баира (по-точно ехотата ни), гоних крави по пътя, канещи се да влязат в интимни отношения с колата ми или с мен, помогнах на закъсала туристка, намерих си бебе костенурка, ядох диви къпини на корем и пих вода от чудно изворче, точно като Ватанен от „Годината на дивия заек”. Направих си много добро кардио на 40 градуса по скалите, а после рахатясах на дебела сянка, открих цветни пера от птици, а и гигантски гущери, изобилие от нови за мен тракийски скални изсичания и пещери утроби в комплекса, и гледах панорамата на Родопа отгоре под мантрата на глухи чанове, без да мисля за нищо. Ей на това аз му казвам един хубав ден. 59 Връзка към коментар
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 23 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Още няколко гледки от фантастичните Доломити 65 Връзка към коментар
Популярно мнение примкаря Публикувано: 23 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Днес бях на разходка до Белите Скали, между Фолкстън и Довър, на брега на Ла Манша. Чудесно време, за жалост водата беше голяма бозица и не посмях да се шокна По брега растат в изобилие два защитени вида - дивото зеле ( лат. Вrassica oleracea var. oleracea) и морски копър ( англ. rock samphire , лат. Сrithmum maritimum). И двата са голям деликатес, за морския копър Шекспир споменава дори в ''Крал Лир'', а за местните лаврак сготвен с морски копър е ''върха на сладоледа''. Обаче, ако те хванат да береш някой от двата вида, те грози шест месеца затвор и глоба от £ 5 000. Набрах си само ароматен риган и къпини Риган Диво Зеле Диво Зеле Морски копър 54 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 23 юли, 2017 Сподели Публикувано: 23 юли, 2017 Явно Братислава е лидерът за седмицата в темата... 36 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 24 юли, 2017 Сподели Публикувано: 24 юли, 2017 (редактирано) Днес беше много айляшки ден - отново 20 градуса от сутринта и изкарах поне два часа на градския басейн, докато другата част от компанията спеше. Пред сградата на басейна има изкуствено езеро с патици и лебеди, а децата им хвърлят храна, изобщо неделна идилия: След това се разходихме по главната улица докато стане време за whale watching тура. По принцип искахме да отидем на един друг тур - arctic circe express, който включва остров Grimsey, но не е имало достатъчно желаещи и взехме стандартния тур за наблюдаване на китове. Това е нещо, което си струваше напълно, 3 пъти видяхме 4 гърбави кита (humpback whale), които плуваха успоредно на лодката. Имаше фонтани, гърбове, опашки, гмуркания... но не мога да се похваля с хубави снимки, защото предпочитах да гледам животните, а не дисплея, а така или иначе нямам кой знае каква техника. Бях пуснала видеото и имам някои добри кадри, като ги монтирам най-вероятно ще го кача тук. След тура вечеряхме във Fish & Chips Akureyri, което е най-оборотното заведение, много вкусна храна и цени под 1900 крони за ядене: А след вечеря си взехме довиждане с града с една дълга разходка по крайбрежната алея. Акурейри е чудесен град: Редактирано 24 юли, 2017 от DenitsaS 45 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 юли, 2017 Сподели Публикувано: 24 юли, 2017 (редактирано) Дени,много красиви снимки! Ама времето става за плаж и къпане или водата в басейна е топла? Редактирано 24 юли, 2017 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
Популярно мнение desislavna Публикувано: 24 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 юли, 2017 Видяхме и малка част от езерото Гарда, където хора, патици и лебеди плуват. 50 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 24 юли, 2017 Сподели Публикувано: 24 юли, 2017 (редактирано) 4 hours ago, AlexandraKo said: Дени,много красиви снимки! Ама времето става за плаж и къпане или водата в басейна е топла? Ами за мен става за плаж времето, особено като няма вятър, защото слънцето е доста силно. Басейните обикновено са няколко - тук имаше с 38, 28 и 20 градуса, в Рейкявик има и с много гореща (40-44 градуса) и много студена (8-10 градуса) вода. Следобеда даже видяхме деца, които скачаха във водата на пристанището :)) п.с. Иначе ходенето на басейн в Исландия е нещо, което мога да препоръчам на всеки, важна част от културата и начина на живот. И тук не говоря за различните лагуни, които са повече за туристите, а за обикновените басейни - независимо от големината на населеното място има такъв и точно там човек може да си поговори с местните. Редактирано 24 юли, 2017 от DenitsaS 10 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега