Популярно мнение DenitsaS Публикувано: 29 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 (редактирано) След вчерашния ден вече имам нова любима част на Исландия - полуостров Snæfellsnes. Заслужил си е определението като "малката Исландия", там наистина има от всичко. Първо спряхме на плажа Ytri Tunga, където имаше страшно много тюлени (а аз се надявах и един само да видя). По-добрите снимки са във фотоапарата, ще ги качвам допълнително: След това разгледахме крайбрежието на Arnarstapi с базалтовите скали и известната арка: Спряхме за кафе в Hellnar, много исках да видя църквата там, малка и олющена на фона на Snæfellsjökull: След това дойде ред на черния плаж Djúpalónssandur с онези камъни от 20 до 120 кг, които рибарите трябвало да вдигат, ако искат да ги вземат в някой екипаж. Спряхме за малко и на базалтовите скали Lóndrangar - имаше много гагарки, арктически буревестници и чайки, но за съжаление никакви кайри: И най-накрая дойде ред за Kirkjufell, много по-хубаво е от снимките, които бях гледала: Това беше може би единственото място с малко повече хора, но на запад изобщо я няма лудницата от южния бряг и мисля това засили впечатленията. Например на Berserkjahraun нямаше абсолютно никой: Последното място, на което спряхме, отново бяха базалтови скали - Gerðuberg, но там имаше много силен вятър и почти не успях да снимам: Редактирано 29 юли, 2017 от DenitsaS 61 Връзка към коментар
funny Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Язовир Сопот 30 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Ние, като половин България, се качихме на Мусала днес Сега ни трябва ресторант в Самоков. Някакви препоръки? 31 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 преди 24 минути , Gentleman Basta каза: Сега ни трябва ресторант в Самоков. Някакви препоръки? След Мусала няма да ви е до бутиковата Кокошкова къща, но пък механа Старата къща ще ви е ок. 4 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 преди 18 минути , Polina каза: След Мусала няма да ви е до бутиковата Кокошкова къща, но пък механа Старата къща ще ви е ок. Ние само нея знаем, май ще отидем там 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 преди 1 минута , Gentleman Basta каза: Ние само нея знаем, май ще отидем там Бях скоро в Каймакановата къща в Самоков, добре е. 3 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Финални краски и багри от о-в Лимнос (Λήμνος). 45 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 И ние днес се качихме на Мусала. 30 Връзка към коментар
Популярно мнение desislavna Публикувано: 29 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Посетихме и прелестната Таормина, Сицилия - едно наистина очарователно място с красиви гледки и тесни улички. 55 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 преди 5 часа, DenitsaS каза: След вчерашния ден вече имам нова любима част на Исландия - полуостров Snæfellsnes. Заслужил си е определението като "малката Исландия", там наистина има от всичко. Първо спряхме на плажа Ytri Tunga, където имаше страшно много тюлени (а аз се надявах и един само да видя). По-добрите снимки са във фотоапарата, ще ги качвам допълнително: Чудесни снимки, но имам една молба - в тази тема ще "потънат" , защо не ги пускаш в отделна тема, за да може да е полезно за такива като мен, един ден като се доредят до пътуване до Исландия и започнат да си планират програмата. Когато става дума за природа, което е основната "забележителност" на Исландия, аз (предполагам не само) най-добре се ориентирам какво бих желал да видя точно по снимки. Колкото и добре да се разкаже и опише нещо, не е като око да види... 18 Връзка към коментар
Популярно мнение oli_mali Публикувано: 29 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Ние пък днес се изкачихме на Вихрен, 2914м. Труден преход, но определено всяка крачка си струваше, за да се видят сините планини отвисоко. 55 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Да допълня планинските дестинации с Родопите. Направихме една 6 километрова разходка, а сега сме на събор в с. Орехово. След малко се хващам на хорото. 43 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 5 hours ago, Alexander said: Бях скоро в Каймакановата къща в Самоков, добре е. Благодаря, Алекс! Заведението имаше голямо и неразбираемо меню, тоест нямахме никаква представа изброените съставки как се предполага да бъдат приготвени. Всичко беше много вкусно, а сервитьорката ни беше повече от чудесна. Ние поръчахме като гладни (защото ме умориха от глад тези хора днес), но успяхме 4 човека да погълнем 7 големи порции. И имаше супер постни сарми, нещо рядко и запомнящо се Ползваха горски гъби, а не стандартните печурки, така че аз съм много доволна. Сега за Мусала. Много хора, лесна пътека, тъпо време на върха без грам видимост, комбинирано със студ. По пътеката обаче минахме покрай много езера, които не са пренаселени и бяха много красиви и с хубав цвят на водата. Няма обаче цветя и водопади, малко ме тресе абстиненция след Грузия. 48 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 2 hours ago, Фичо said: Чудесни снимки, но имам една молба - в тази тема ще "потънат" , защо не ги пускаш в отделна тема, за да може да е полезно за такива като мен, един ден като се доредят до пътуване до Исландия и започнат да си планират програмата. Когато става дума за природа, което е основната "забележителност" на Исландия, аз (предполагам не само) най-добре се ориентирам какво бих желал да видя точно по снимки. Колкото и добре да се разкаже и опише нещо, не е като око да види... Ами ще видя дали могат да се преместят в отделна тема. По принцип не ми се отваряше отделна, тъй като тук само нахвърлям набързо къде съм била, не давам подробности като другите хора, които правят цяла тема за дадено пътуване. Но разбира се нямам против, особено ако би било от полза на някого 9 Връзка към коментар
Уатея Публикувано: 29 юли, 2017 Сподели Публикувано: 29 юли, 2017 Възстановка по случай 140 години от боевете при Стара Загора 42 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 преди 18 часа, Gentleman Basta каза: Ние, като половин България, се качихме на Мусала днес. Е , да . Другата половина от хората на България бяха на 7езера 37 Връзка към коментар
randi Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 Да, снимките са от по - рано. Извинявам се... Рядко ми остава свободно време и се движа със закъснение а снимки(що-годе интересни) се трупат. Имам и други планински преходи, но ако е проблем това, че са отминали преди повече време няма да публикувам. Първите три снимки са от седемте рилски, но двете последни са от водопад Рилска скакавица(силно препоръчвам) и хижа Скакавица. Водопада е в подножието на връх Кабул и местността е доста красива поне за мен. Подковообразна долина с отвесни скали. Самия водопад е с добър дебит и е пълноводен и лятно време. Височина 70 м. 20 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 В момента, randi каза: Да, снимките са от по - рано. Извинявам се... Снимките ти винаги са много хубави! Не е нужно да се извиняваш. Ние сме благодарни, че ги споделяш с нас, без значение кога са правени! 2 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 32 minutes ago, randi said: Да, снимките са от по - рано. Извинявам се... Рядко ми остава свободно време и се движа със закъснение а снимки(що-годе интересни) се трупат. Имам и други планински преходи, но ако е проблем това, че са отминали преди повече време няма да публикувам. Първите три снимки са от седемте рилски, но двете последни са от водопад Рилска скакавица(силно препоръчвам) и хижа Скакавица. Водопада е в подножието на връх Кабул и местността е доста красива поне за мен. Подковообразна долина с отвесни скали. Самия водопад е с добър дебит и е пълноводен и лятно време. Височина 70 м. Възможно е да отвориш тема за планински преходи и да пишеш по 2-3 думи към снимките или поне къде и кога са направени. Така ще е по-пригледно и ясно за крадците на идеи. Ние определено се нуждаем от вдъхновение за следващите 2 месеца, защото уикендите не са за стоене в София. 8 Връзка към коментар
Salvuccio Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 Деветашка пещера, Крушунски водопади и Хотнишки водопад 41 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 преди 7 часа, randi каза: Да, снимките са от по - рано. Извинявам се... Рядко ми остава свободно време и се движа със закъснение а снимки(що-годе интересни) се трупат. Имам и други планински преходи, но ако е проблем това, че са отминали преди повече време няма да публикувам. Първите три снимки са от седемте рилски, но двете последни са от водопад Рилска скакавица(силно препоръчвам) и хижа Скакавица. Водопада е в подножието на връх Кабул и местността е доста красива поне за мен. Подковообразна долина с отвесни скали. Самия водопад е с добър дебит и е пълноводен и лятно време. Височина 70 м. Ей, да не си посмял да се засегнеш. Аз просто исках да се изфукам, че съм ходил на планина, и то не къде да е, а на 7-те рилски езера. Снимките са ти супер. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 преди 8 часа, randi каза: Да, снимките са от по - рано. Извинявам се... Рядко ми остава свободно време и се движа със закъснение а снимки(що-годе интересни) се трупат. Имам и други планински преходи, но ако е проблем това, че са отминали преди повече време няма да публикувам. Първите три снимки са от седемте рилски, но двете последни са от водопад Рилска скакавица(силно препоръчвам) и хижа Скакавица. Водопада е в подножието на връх Кабул и местността е доста красива поне за мен. Подковообразна долина с отвесни скали. Самия водопад е с добър дебит и е пълноводен и лятно време. Височина 70 м. Ти пък!Какво значение има от кога са снимките? В моята тема за Сицилия сега слагам снимки от преди няколко години, че ги бях забутала нейде си и сега си ги намерих. Толкова са хубави, благодаря ти, че ги споделяш с нас!И не спирай, моляяяя! За такива като мен, дето не стъпват в планината, това е единственият начин да видят тези красоти. 2 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 преди 9 часа, randi каза: Да, снимките са от по - рано. Извинявам се... Рядко ми остава свободно време и се движа със закъснение а снимки(що-годе интересни) се трупат. Имам и други планински преходи, но ако е проблем това, че са отминали преди повече време няма да публикувам. Първите три снимки са от седемте рилски, но двете последни са от водопад Рилска скакавица(силно препоръчвам) и хижа Скакавица. Водопада е в подножието на връх Кабул и местността е доста красива поне за мен. Подковообразна долина с отвесни скали. Самия водопад е с добър дебит и е пълноводен и лятно време. Височина 70 м. @randi, не искам по никакъв начин да засегна, или обидя другите съфорумци, но твоите снимки са едни от най-хубавите тук. Пущай ги, пък и ако ще да са от преди две години. 2 Връзка към коментар
stebal Публикувано: 30 юли, 2017 Сподели Публикувано: 30 юли, 2017 Малко снимки на готическата катедрала в Екзетър...Вчерашната разходка беше прекрасна въпреки непрестанния дъжд. 36 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 31 юли, 2017 Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 Привет от 7-те рилски езера. Липсата на хора направи изживяването още по-приятно, явно идването през седмицата е предимство. 52 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега