Прескочи до съдържание

Европейско първенство във Франция 2016 г. + игра

Пътувко

Препоръчани мнения

Ето затова говорихме две страници напред в темата! Това е Исландия, която очаквах да видя на това европейско първенство. Въпреки на пръв поглед сериозната загуба, за мен исландците направиха най-добрия си мач на първенството именно срещу Франция. Дори не съм поглеждал статистиката, но съм убеден, че тя е коренно различна в сравнение с тази от предишните срещи. Много открита и директна игра, никакво затваряне отзад, чудесни индивидуални пробиви. Ясно е, че Франция е с поне две класи над Исландия и футболните реалности са нагледно отразени в крайния резултат. Важно е да падаш с вдигната глава! Същото обаче се отнася и до победите. Лично аз предпочитам 4:3 вместо 1:0. Предпочитам обрати и борба през всичките 90 минути, вместо случаен гол в първите 20 и затваряне отзад през останалите 70. Някой беше направил опит за сравнение между Исландия '2016 и България '1994. Снощи Исландия загуби, но игра така, както България игра срещу Италия на световното в САЩ. Напълно равностойно в големи периоди от мача, въпреки очевидната разлика в класите между двата отбора. Липсата на класа не позволи на исландците да предотвратят няколко от головете в тяхната врата, съдията пък не отсъди чиста дузпа, но като цяло чудесен завършек на шампионата за Исландия...

Не мислиш ли, че това се отнася само за второто полувреме? Като че ли започнаха мача с идеята да използват тактиката си от другите мачове, яка защита и контраатаки. Очевидно не се получи, допуснаха 4 гола и второто полувреме излязоха и дадоха всичко от себе си с открита игра и резултата беше налице. Може би така трябваше да подходят през целия мач...

Връзка към коментар

Този момент с дузпите при равенство е крайно време да се промени. Първо, в добавеното време повечето отбори не играят нищо и чакат другият отбор да сбърка, освен това играчите са уморени и се настройват психически за дузпи. Отделно на самите дузпи краката им се схващат, да не говорим, че един пропуск може да реши всичко, което е градено с години. На всичкото отгоре няма възможност за реванш. По едно време се беше прокраднала идеята дузпите да се бият след края на редовното време и след това да се играят продължения, което го намирам за много по-интересно и смислено. Така хем отборите ще имат стимул да играят в продълженията, хем този, който е изтървал дузпа, ще може поне частично да поправи грешката си.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не мислиш ли, че това се отнася само за второто полувреме? Като че ли започнаха мача с идеята да използват тактиката си от другите мачове, яка защита и контраатаки. Очевидно не се получи, допуснаха 4 гола и второто полувреме излязоха и дадоха всичко от себе си с открита игра и резултата беше налице. Може би така трябваше да подходят през целия мач...

До десета минута, исландците имаха две положения пред вратата на противника. В следващите десет, създадоха още две. Истината е, че първите два гола ги стъписаха и до края на полувремето не успяха да се съвземат. В края му пък получиха още два. За мен играха превъзходно в първите двадесет минути и през второто полувреме, когато вече се бяха успокоили при ясен краен резултат...

По едно време се беше прокраднала идеята дузпите да се бият след края на редовното време и след това да се играят продължения, което го намирам за много по-интересно и смислено. Така хем отборите ще имат стимул да играят в продълженията, хем този, който е изтървал дузпа, ще може поне частично да поправи грешката си.

Ха, това звучи много любопитно, не бях чувал за тази идея!

Редактирано от Duke
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ха, това звучи много любопитно, не бях чувал за тази идея!

Да, звучи много добре и не знам защо не са го приели. Идеята е дузпите да се бият след края на редовното време и да се излъчи победител след дузпи. След дузпите се играят двете продължения по 15 минути и ако някой отбор победи в продълженията, става победител в мача. Ако продълженията завършат пак наравно, победител е този от дузпите. По този начин отборът, загубил дузпите, ще напира да победи в продълженията, освен това пропусналите дузпи няма да се самоубиват след това :lol:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, звучи много добре и не знам защо не са го приели. Идеята е дузпите да се бият след края на редовното време и да се излъчи победител след дузпи. След дузпите се играят двете продължения по 15 минути и ако някой отбор победи в продълженията, става победител в мача. Ако продълженията завършат пак наравно, победител е този от дузпите. По този начин отборът, загубил дузпите, ще напира да победи в продълженията, освен това пропусналите дузпи няма да се самоубиват след това :lol:

Добре де,а какво става ако победилият в дузпите загуби в продължението? Пак ли има дузпи?

Иначе и за мен дузпите са голяма жестокост. Даже бих предпочел да се тегли жребий (но не от Блатер),отколкото да гледам любимият си отбор да бие дузпи.

Връзка към коментар

Добре де,а какво става ако победилият в дузпите загуби в продължението? Пак ли има дузпи?

Иначе и за мен дузпите са голяма жестокост. Даже бих предпочел да се тегли жребий (но не от Блатер),отколкото да гледам любимият си отбор да бие дузпи.

Ако победилият в дузпите загуби в продължението, победител е този, който е победил в продължението. Идеята е да се стимулира играта и головете, а не да се разчита на шанс при дузпите.

Редактирано от Hayasko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз бих предложил други две неща.

1. Пълно премахване на дузпите и въвеждане на тай-брек, играе се до постигане на два гола разлика.

2. Като предложението, което Хаяско написа (то си е супер всъщност), но дузпите да се изтеглят преди редовното време. Съответно с резултата от дузпите се започват редовните 90 минути и да видим кон боб яде ли.

2а. Най-слабият играч на мача да бъде разигран на томбола сред публиката. Печелившият получава съответния играч, оборудвано помещение в подземията на стадиона и пълен имунитет спрямо НК :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

2а. Най-слабият играч на мача да бъде разигран на томбола сред публиката. Печелившият получава съответния играч, оборудвано помещение в подземията на стадиона и пълен имунитет спрямо НК :lol:

На някои може да им хареса и да станат редовни най-слаб играч в мача :lol:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И тази система има несъвършенства. Победителят от дузпите очаквано ще се окопае в продълженията и ще стане грозно - лежане, бавене на играта, евентуално смени. Също така подобна идея не вярвам да бъде възприета и по други причини. Играеш 90 минути, после се настройваш психически за дузпи, а след това те чакат нови 2х15 минути. За спортистите подобно разпокъсване на натоварванията е пагубно и ще стане страшно на терена. Не обелвам дума за треньорските тактики, ала Конте, който пусна Заза само, за да изпълни дузпа и всички видяхме какво се получи. За сметка на това имаме обратен пример с изненадващата смяна на холандския вратар на световното в Бразилия, която пък се оказа печеливш ход срещу Коста Рика...

Капитане, има доста хляб в 2а, като предлагам нарочно сформиран екип от специалисти да разработи пълна програма за внедряване на предложението - засега в столицата, а по-нататък и в други градове...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На някои може да им хареса и да станат редовни най-слаб играч в мача :lol:

Може да се окажат в една стая с аудиоуредба и дискове на Моцарт, та да им е хак! :)

Дюк, ако се въведе правило 1, няма да има лежачи по терена. Или излизаш и директно пускаш два гола, за да ти се махне всичко от главата, или играеш като лъв, за да вкараш два гола и да ти се махне всичко от главата. Дузпи няма. Кака се ожени :)

Редактирано от captain_oveur
Връзка към коментар

Ще си позволя да се намеся в темата с нещо за феновете на Исландския отбор - до довечера да сте научили "песента":

attachicon.gif13516593_10208838882743758_8555201774660234614_n.jpg

Áfram Ísland ;)

p.s. ако сте се чудили, има ли футболни хулигани в Исландия:

attachicon.gif13521971_836521499780925_4524583151478833644_n.jpg

Ех, откога чакам да намеря тяхната песен :) Благодаря за инфото, както и на симпатичното истинско отборче, което спечели сърцата на милиони фенове. Сега е момента  да пуснат и полети по 1 евро за Исландия и така :lol:  :P

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ето как норвежците виждат разликата между Conte и Lagerbäck (видео в статията):

https://www.nrk.no/sport/sjekk-den-forskjellen_-lagerback-er-ems-roligste-trener-1.13025099

Редактирано от DenitsaS
Връзка към коментар

Със сигурност ми се ще шампиона да е някои от двата отбора тази вечер. Уелс, защото останаха последната приятна изненада. Португалия, за да можем да си кажем, че наште са били еврошампиона като гост, па макар и в контрола!

Допълнителен бонус за Португалия ако спечелят тилата без победа. Та да се види цялото безумие трети отбори в групите да продължават напред...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

... Португалия, за да можем да си кажем, че наште са били еврошампиона като гост, па макар и в контрола!

Допълнителен бонус за Португалия ако спечелят тилата без победа. Та да се види цялото безумие трети отбори в групите да продължават напред...

А не, да видя гелосания манекен да вдига купата, това ще бъде картина, от която дълго време ще страдам от безсъние или ще сънувам кошмари.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз явно съм черната овца , щото съм за Португалия тази вечер.

В крайна сметка искам Германия да спечели шампионата

Много по - добре Роналдо да увеси нос като втори на финал , отколкото на полуфинал ;)

Франция - Уелс не си го пожелавам хич :(

Връзка към коментар

Стан, не се притеснявай не си само ти черната овца. Аз съм изцяло за Португалия. И прогнозата която дадох в тази тема още в началото на първенството напълно се сбъдна. Португалия ще е втора. А тази вечер в Албуфейра бе грандиозно. В града има над 100000 англичани. Баровете в центъра бяха окупирани изцяло от тях. Португалците бяха по малко, но накрая празненствата бяха страхотни. За 10 юли ще тряЯзва да засядаме в кръчма от рано.и в момента Португалия празнува. Португалия оле оле- това звучи вече час по улиците

post-662-0-06511100-1467840572_thumb.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

А не, да видя гелосания манекен да вдига купата, това ще бъде картина, от която дълго време ще страдам от безсъние или ще сънувам кошмари.

Гелалдо вън!!! :mad:  :angry: Не харесвам нито Германия, нито пък умирам за Франция, но след като преди години португалците ми бяха симпатични, сега не мога да ги дишам!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Със сигурност ми се ще шампиона да е някои от двата отбора тази вечер. Уелс, защото останаха последната приятна изненада. Португалия, за да можем да си кажем, че наште са били еврошампиона като гост, па макар и в контрола!

Мислех да го постна в 'Хумор' ама май тук по-ще е на място ;)

post-2633-0-92384100-1467878888_thumb.jpg

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.