Прескочи до съдържание

Европейско първенство във Франция 2016 г. + игра

Пътувко

Препоръчани мнения

Избухнах на гола на Португалия защото бях за тях, после се сетих, че Georgi.A е писал 1:0 за тях. Въпреки равните точки, изпуснах етикетчетата :(

А писах за Франсетата само защото очаквах и той да пише за тях :D

Честито все пак на победителя !

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Клатенбърг демонстрира нагледно кампанията на УЕФА #notoracism - не можа да различи черна от бяла ръка. Това беше и доста ключово. Май познах точен резултат на откриването и на закриването. Жалко.

Връзка към коментар

Браво, портокалци! portugal.gif

Това не беше мач, а пиеса на абсурда. Накрая всичко се нареди така, както не съм и сънувал.

Роналдо: спечели титлата - браво, заслужаваше я. Не си подобри показателите и не поведе в разните му статистики и „вечни“ класации - браво, не заслужаваше! :)

Гриз-гриз, Погба и другите набедени герои - кои бяха тия? Играха ли тоя мач, особено Погба? B)

Португалия: когато повече заслужаваха титлата, не я спечелиха. Сега, когато по-малко заслужават... Съдбата е голяма шегаджийка, но си има прилично чувство за справедливост. Още по-ценна става победата им с това, че целият свят видя, черно на бяло, така да се каже, че могат да спечелят финал и без Роналдо. Това прави златото особено бляскаво.

Франция: след като години, даже десетилетия, трупаха негативна карма, накрая получиха това, което си търсеха - пълно разкриване и импозантен провал на финал! На финал, вкъщи! Вкъщи, в навечерието на 14 юли! :wub:

Играта: завърших па призовото трето място, чувствам се удовлетворен и си спомням с умиление началото, когато бях около 19-ти в класирането и единствената ми цел беше да изпреваря Фичо :biggrin:  И още - според мен Георги А. и П. Кръстев трябва да си поделят наградата за първото място. Със сигурност ще им остане чудесен спомен :)

Страшно се забавлявах с тая игра, благодаря на всички съперници :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Нямам представа кой спечели магеланската игра, но моите аплодисменти и поздравления за него. А аз от началото на първенството до края му, вярвах, че Португалия ще бъде втора и страшно много се радвам, че бях опроверган.

За моя огромна радост допреди пет минутки бях един от 10 000 те хиляди щастливци на централния площад в стария град на Албуфейра, които изстрадаха заслужената победа на отбора. Цяла Португалия е щастлива и горда с момчетата си и цяла нощ ще има фиеста.

През 2012 год. гледах финала на европейското и победата на Испания над Италия в Испания в Порт Авентура, сега за втори път преживях радостта на победителите на живо. Чувството наистина е велико :) Но еуфорията тук е много по-голяма...

post-662-0-98857200-1468189712_thumb.jpg

post-662-0-92324200-1468188968_thumb.jpg

post-662-0-97241700-1468189541_thumb.jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ама има ли някой да е за Франция. Май голяма част от форума не са и чували за лицето КИНЮ, защото през 94 са били още малки. Да добавяме ли и Зидан с каратистките удари или наглеца Платини, който беше в пъти по-голям нарцис от Стоичков и Роналдо взети заедно. И въобще Френски футбол и феърплей са взаимно изключващи се понятия.

За мое огромно съжаление/съжалявам, че си спомням :( / помня Жоел Киню. Беше му последен мач като международен рефер на нашия мач на полуфиналите срещу Италия на световното в САЩ. Остави Костакурта да играе баскетбол в наказателното поле и не даде дузпа за нас. Костадинов беше бесен. И аз, и цяла България.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Португалия спечели, защото Роналдо не игра. Така не всички топки бяха към един играч и играта им се разчупи.

Ако беше играл, нямаха шанс. Нито срещу Франция, да не говорим за отбори като Германия и Италия.

Франция загуби, защото смятаха, че купата им принадлежи по право.

Макар и без особено да са го заслужили, португалците отмъстиха за загубата с 2:3 от Франция през 1984, когато водеха почти до края на редовното време с 2:1 и загубиха в продълженията. Имаха един брилянтен дребничък халф Шалана. Тогава бях за тях, а след мача страдах като Роналдо пред празна кутийка от гел.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Честито на победителя в играта!

Не е зле да помислим дали на същата платформа да не направим и нещо като шампионат. Нямам идея дали е възможно да се съчетават мачове от програмите на големите европейски първенства, клубните турнирите на УЕФА, включително и родното първенство за цвят. Така всеки уикенд ще имаме вътрешен кръг, а в края на годината форумен шампион. Ще бъде забавно ако продължим тази традиция през новия футболен сезон 2016/17...

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Честито и от мен на победителя в играта. Относно финала и европейския шампион мнението на Zaro напълно препокрива моето така че нямам какво да добавя.

Най-хубавото за мен от това европейско е, че новините, и хубави и лоши бяха единствено и само футболни.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

и си спомням с умиление началото, когато бях около 19-ти в класирането и единствената ми цел беше да изпреваря Фичо :biggrin:

Което не е толкова трудно  :biggrin:

Честито на победителите в играта - доколкото успях да следя - през цялото време бяха начело, значи е напълно заслужено.

Кептън, честито и на теб за призовото място!  :) 

Иначе аз (след като отпадна Германия :( ) си бях за Франция и ми идва малко в повече оплюването на отбора - не са играли антифутбол, направиха хубави мачове, не видях да се отнасят с подценяване и/или пренебрежение към някой съперник, не смятам че са ги подпирали съдиите, а конспирациите че всичко било нагласено да станат първи са толкова смешни, че не мисля да ги коментирам.

Е, вчера на финала, както често се случва когато нещата са на кантар - фортуна решава всичко (един полъх на вятъра и онази греда на Жиняк можеше да влезе), само че във футбола тези "можеше" и "ако" нямат смисъл и ако съдбата веднъж е на твоя страна, следващият път е на страната на съперника и този път късметът беше с Португалия, така че честито на португалците и на всички, които са били за тях  :)  и на Roje, че може да усети на място радостта на хората от победата  ;) .

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Браво на Португалия, съдбата си върна вересиите за 2004-та. Много щеше да им дойде на французите да спечелят трето поредно домашно първенство! Във футбола има някакъв баланс, колкото и да е нелогична играта. Роналдо ми е доста неприятно позьорче, обаче ми стана мъчно като го контузиха толкова рано. реално погледнато най-тъжният човек вчера сигутрно е бил... Меси... Пореден провален финал с Аржентина, присъда за укриване на данъци, Роналдо с голям трофей на национално ниво... :( Тежка година за Лионелчо.  :huh:

Поздравления и за победителите в играта, жалко че не всички успяхме да си дадем бонус прогнозите навреме,  тогава нещата можеха да изглеждат по друг начин  :P . Предлагам да си направим една игра за Шампионската лига (като най-престижен континентален турнир). ;)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Предлагам да си направим една игра за Шампионската лига (като най-престижен континентален турнир). ;)

Много ми е тегава ШЛ през последните години и дори спрях да гледам мачовете в групите за сметка на ЛЕ. Моето предложение се базира на вече "проиграна" ситуация в друг форум. Всяка седмица се съставя програма от пет мача, които са най-интересните дербита от европейските първенства. Естествено, можем да правим и междинен кръг през седмицата, посветен на ШЛ и ЛЕ...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Честито на победителя в играта!

Не е зле да помислим дали на същата платформа да не направим и нещо като шампионат. Нямам идея дали е възможно да се съчетават мачове от програмите на големите европейски първенства, клубните турнирите на УЕФА, включително и родното първенство за цвят. Така всеки уикенд ще имаме вътрешен кръг, а в края на годината форумен шампион. Ще бъде забавно ако продължим тази традиция през новия футболен сезон 2016/17...

Възможно е създаването на турнир за всяко едно първенство. Звучи ми като добра идея.

post-2889-0-55253200-1468223013.jpg

Има дори и турнири, различни от футбол.

post-2889-0-12403400-1468223159.jpg

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Моята идея е да направим първенство "хибрид" между големите европейски и клубните турнири. Всеки уикенд има поне по едно дерби в големите първенства, плюс винаги атрактивната поради различни клубни пристрастия, родна "А" група. Програмите на първенствата мисля, че вече са ясни и е възможно мачовете да се заложат предварително като кръгове. Не са ясни обаче срещите в ШЛ и ЛЕ и затова ми се струва разумно ако се намери вариант да се ползва същата платформа, но всеки кръг да се добавя допълнително в понеделник за предстоящия уикенд. Според мен пет мача седмично са добра опция. Когато има ШЛ и ЛЕ, добавяме междинен кръг вторник-четвъртък. Дано съм го обяснил добре...

Връзка към коментар

Е поредното европейско свърши. Ясно че за едни е скучно, но питайте португалците. Типично по български много хора гледат как изглеждал Кристиано, как се държал, колко гел си слагал или кой му бил приятел. Някой да е споменал как игра. Че без него португалците отпадаха още в групите. Разбира се че не. Просто се води една кампания на световно ниво за представяне на миличкия Меси като най-доброто и скромно момче, което трябва да победи злото в лицето на надменния гел, пеналдо, манекен и т.н. Снощи като гледахме мача с приятели на заведение при нас се намести някакъв навлек и почна да ми обяснява как тоя гелосан бил мега слаб, как си бил платил да е капитан, за разлика от Лорис, който не бил голяма звезда и не бил толкова богат, но за сметка на това бил истински капитан. После ми разправяше как треньорът нарочно извадил Кристиано, защото бил много слаб по принцип и само пречел и че това дало резултат. Така че нека всички го мразят Роналдо, нека всички казват как Португалия имали само една победа(един пък не каза че седем мача нямат загуба), но шампионът е ясен. 

Французите малко прекаляват с интеграцията на черни в отбора. Ясно е че в случая са доста по-здрави физически и играят много силов футбол, но то няма един, който да измисли нещо по-интересно и нестандартно. Тоя Сисоко, колкото пъти взе топката тръгваше само да тича с нея като изоглавен и накрая нищо. Погба много си повярва че е добър футболист, Матюиди и той просто си тича, ама няма грам мисъл. Странно решение на Дешан да не заложи на далеч по-подвижния и мислещ Канте  да извади Пайе толкова рано. Марсиал, който е техничен също си го държи резерва, защото не подхожда на ръгбисткия характер на отбора. 

И накрая няма как да не отбележим, че има един наистина крайно неприятен момент, че Португалия е шампион, а именно кликата на бфс. Сега ще почне едно тупане в гърдите как сме победили бъдещия европейски шампион, колко сме силни и дори никой няма да си спомни срамните загуби в Япония. А треньорът ще си остане спокоен и даже няма кой да го съблече, защото националния отбор вече няма фенове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Странно защо не ми се е публикувало цялото мнение от снощи

Или телефонът ми е бъгнат или пак не ми се публикува мнението...

Гаврата от 2004 г. е компенсирана.

Добра игра стана, жалко само, че Suunto спря да играе, иначе щеше да бъде още по-инфарктно.

Новата игра според мен трябва да бъде по 2 мача от всяко от четирите големи първенства. Лошото е, че много трудно ще се предвиждат, но пък ШЛ има прекалено големи паузи и ще се отегчим бързо.

Връзка към коментар

Извън коментарите за финала, май е време за равносметка. Доста скучно първенство като цяло, не знам дали само аз така го намирам, защото вече не съм толкова запален по футбола. Португалия - Хърватия беше истинско мъчение, такова чудо не бях виждал. Повечето мачове също бяха доста скучни, а по-интересните отбори отпаднаха сравнително рано. Най ме е яд за унгарците, исландците според мен постигнаха максимума. 

Регламента е безумен, не може да се играят 30+ мача за да отпаднат 8 от 24 отбора. Ако им е толкова мерак да има много отбори да ги направят 32 и да продължават първите 2 от група, това с 24 е нито така, нито иначе. Вече отдавна приехме, че Шампионската Лига може и да не се спечели от шампион, явно и тук ще свикваме, че трети отбор в група може да се окаже и шампион, при това с една едничка победа в редовно време за цялото първенство. Французите нищо не играха вчера, честито на Португалия, но според мен не променя факта, че при по-нормален регламент те трябваше да си заминат още в групите. 

Ако мога да кажа нещо хубаво за първенството, то това са головете. Не само този на Шакири, който си е бисер за поколенията, но имаше много красиви изпълнения като цяло. 

Няма лошо да има игричка за футболните шампионати, от техническо естество ще помогна с каквото е възможно, но не мога да се ангажирам с ръководене и подръжка. 

За играта, подразбирам че ACM е победителя, ще пиша малко по-късно да се разберем :)

Хъм, аз ли съм кьорав или имаме двама победители?

2016-07-11_12-23-16.png

Да не би второто място да е решено заради бонус точките?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.